Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: Safe Mode az agyban
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
slice14
üzenetére
Igen, valahogy így gondoltam.

Viszont, JS-ben (és Javaban) az a "trend", hogy változónevet csak spec. esetekben kezdünk nagy betűkkel. S a második szótól kezdve nagybetűzünk csak. Így pl. a Unixtime helyett a unixTime a "szebb". Persze ez nem sokat változtat a kódon, csupán könnyebben értelmezhetővé teszi a más programozók számára.
Illetve a Unixtime változó felesleges, mert inicializálod, adsz neki értéket, majd rögtön át is másolod a price1 változóba. Csak feleslegesen fogyasztja a memóriát. Mehet a global érték egyből a price1-be.
A harmadik pedig, hogy nagyon hasznos a rengeteg beépített Tasker változó, de amikor lekérdezed az értékét, akkor a Droid meghívja a Tasker adott kódját, az pedig feldolgozza, majd visszaadja a pillanatnyi értéket. Ez is idő. Viszont a JS kód lefutásra elküldésekor a Tasker az összes global(xyz) helyére behelyettesíti az aktuális értéket, s csak ezek után fut le maga a JS. Szóval ha már adott a Javascript, ajánlom figyelmedbe a Date osztályt, amivel szépen le lehet kérni az időt Unix időben.
Egyébként itt az én megoldásom (Figyelj arra, hogy mindegyik kódban MS-ben kértem le a UNIX időt, s a UnixUpdateTime nevű változót olvasom be!):
var interval = 20; // in minutes
if(new Date().getTime() - new Date(parseInt(global('UnixUpdateTime'))).getTime() >= interval * 60 * 1000) {
setLocal('cantaskrun', true);
} else {
setLocal('cantaskrun', false);
}S ha feltételezzük, hogy a UnixUpdateTime lehet üres, vagy valami csoda folytán nem számsorozat, akkor itt egy kicsit biztonságosabb megoldás:
function getDateFromTaskerVariable(varName) {
if(parseInt(global(varName))) {
return parseInt(global(varName));
}
else {
return 0;
}
}
if((new Date().getTime() - getDateFromTaskerVariable("UnixUpdateTime")) >= interval * 60 * 1000) {
setLocal('cantaskrun', true);
} else {
setLocal('cantaskrun', false);
}És itt az utóbbi kódom rendesen optimalizálva (ezt érdemes élesben használni, a többit csak azért másoltam be, hogy értelmezhető legyen):
var _0x9479=["\x67\x65\x74\x54\x69\x6D\x65","\x55\x6E\x69\x78\x55\x70\x64\x61\x74\x65\x54\x69\x6D\x65","\x63\x61\x6E\x74\x61\x73\x6B\x72\x75\x6E"];function getDateFromTaskerVariable(_0xb822x2){return parseInt(global(_0xb822x2))?parseInt(global(_0xb822x2)):0}( new Date)[_0x9479[0]]()- getDateFromTaskerVariable(_0x9479[1])>= 60* interval* 1e3?setLocal(_0x9479[2],!0):setLocal(_0x9479[2],!1)A logika az egészben annyi, hogy a Taskernek igyekeztem minél kevesebb számolási feladatot adni (konkrétwn nullát), mivel ezekben a Javascript sokkal gyorsabb és pontosabb. Így a végső eredmény a cantaskrun lokális változóba kerül. Amennyiben letelt az intervallumban megadott idő a két lefutás közt, úgy true lesz az értéke, egyéb esetben pedig false. Azaz a JS után közvetlenül egy Stop Task [HA %cantaskrun eq false] megoldja a dolgot.

Használd egészséggel, s ha nem megy valami, vagy nem világos, akkor kérdezz bátran!

PS: Mivel az összes projektem gyalulásra került egy szerencsétlen user error kapcsán, így elveszett az összes segítő szkriptem. Így a kódot teljes mértékben kézzel írtam, ezáltal tesztelve is lett.

Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest