- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- LordAthis: A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Kín
- lezso6: Szekunder szarkazmus
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Még lehet azt csinálni a Taskerrel, hogy kimenő hívások esetén csak akkor jelezze a számomat, ha a hívott fél szerepel a névjegyzékben?
Köszönöm -
dzsordzs69
senior tag
hm, viszont az idő intervallum nem megy úgy, ahogy írtad. marad piros.
szerk: benéztem, fordítva értelmeztem a kezdési és befejezési időpontot.

-
dzsordzs69
senior tag
köszönöm, így már jó. ott rontottam el, hogy az óra, perc közé kettőspontot tettem.
nem, nem én voltam a másik topikban, bár láttam napközben, hogy írtál oda is. 
köszi mégegyszer.
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Meg lehet adni egy task-on belül az "if" feltételnél időpontot, esetleg idő intervallumot? Ha igen, hogy?
Köszönöm -
dzsordzs69
senior tag
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok, két kérdésem is lenne:
Tudok-e valahogy naptár bejegyzést törölni a taskerrel?
Nemrég szóba került egy plugin a secure settings helyett, hirtelen nem lelem, mi volt az?
Köszönöm -
dzsordzs69
senior tag
-
dzsordzs69
senior tag
Most, hogy megnéztem a Tasker-t, van benne a Phone menüpont alatt, hogy Call Divert. Esetleg ezzel lehetne próbálkozni, az első változó a From Match (ami elvileg azt jelentené, hogy kiknek a hívását akarod átirányítani), a második meg a To (azaz, hogy hová). Sose próbáltam, úgyhogy konkrétumot nem tudok mondani azzal kapcsolatban, hogy hogyan működik, ha működik egyáltalán. A leírásban kimenő hívást ír, ami azért elég furcsa.
Ezt még próbáltam, mielőtt feltettem volna a kérdést, és nem jó, vagy legalábbis nekem nem sikerült.
És valóban, a kimenő hivásokat irányította át, ráadásul nem tudtam törölni sem, le kellett szedjem a Taskert, csak úgy lett jó. 
-
dzsordzs69
senior tag
Elnézést a későiért, köszönöm a választ. Tényleg kézenfekvő, amit írsz, kár, hogy nem jutott eszembe.

És sajnálom, ha nincs Taskeres megoldás, mert nekem néha jól jönne, ha két különböző számra tudnék átirányítani, és ez a másik módszerrel nem megy. -
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudom bejövő hívás esetén adott számra átirányítani a hívást? (Tudom, van a sima átirányítás, de néhány helyzetben szeretném én eldönteni, hogy fogadom-e, vagy másnak hagyom a hívást.)
Köszönöm -
dzsordzs69
senior tag
Műkődik a task, köszi, bár egy árva mukkot sem értek belőle.
De nem nugáton vagyok, 6-os alapú Miui-t használok. -
dzsordzs69
senior tag
Igen, időközben ezt csináltam, így már jó, köszi.
Ez a vibrate tényleg érdekes. Miui-n vagyok, van olyan lehetőség, hogy rezgés csengetéskor, illetve néma üzemmódban. Kapcsolatom akárhová, a vibrate lefutása utánsem változik a kapcsoló állapota (se ki, se be). Viszont, ha kikapcsolom, a task lefutásakor rezzen a teló, mintha rezgőre váltana, de nem tudom kipróbálni, egy telefon van nálam.
-
dzsordzs69
senior tag
-
dzsordzs69
senior tag
No, csak van más kérdésem is az új verzióval kapcsolatban.

Eltűnt a "silent mode", helyette lett "vibrate mode", de nem teszi rezgőbe a telefont. Lett egy olyan, hogy "silence ringet", gondolom ez jó lehet, de ez nem elérhető nálam. Van valami ötletetek, hogy mit csináljak, ha továbbra is szeretném az éjszakai módban rezgőbe tenni a telefont?
Köszönöm -
dzsordzs69
senior tag
Nem, én indítottam újra. Már ha a telefonra gondolsz.

Megoldódott, a kisegítő lehetőségek/szolgáltatások résznél kellett bekapcsolni.
-
dzsordzs69
senior tag
Ő a Tasker álltal indul újra?
Nem, én indítottam újra. Már ha a telefonra gondolsz.

-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok, az miért lehet, hogy mióta frissült a Tasker, azóta nem indul el automatikusan a telefon újraindításakor? Az engedélyek ugyanúgy vannak, mint eddig, Redmi Note 3 pro. Elég bosszantó. Esetleg a 4.9-et vissza tudom valahogy tenni?
-
dzsordzs69
senior tag
-
dzsordzs69
senior tag
De az a 7 napos probaverzió
A Playen akkor is 4.9-et ír ha eltávolitod?Ha igen, akkor ott nem stimmel valami..Lehet hogy a Miui kavar be.
Igen, ugyanúgy a 4.9-et jelzi. Maga a program egyelőre nem morgolódik, hogy lejár 7 nap múlva. Vagy nem is teszi, csak a Secure settings? (Mert arra emlékszem, hogy minden indításnál jelzett).
-
dzsordzs69
senior tag
A Tasker oldalán található 7 napos verziót sem engedi telepiteni?
Azt probáltad már hogy eltávolitod a play áruházban, majd újraprobálod telepiteni?
Letöröltem, és a Tasker oldalról feltettem. Így már fain, köszi.

-
dzsordzs69
senior tag
A Tasker oldalán található 7 napos verziót sem engedi telepiteni?
Azt probáltad már hogy eltávolitod a play áruházban, majd újraprobálod telepiteni?
A tasker oldalon nem néztem, és eltávolítani sem próbáltam.

-
dzsordzs69
senior tag
Milyen Oprendszer verzió?
Mert 5.0+ van csak update.6.0.1-en alapuló miui8.
-
dzsordzs69
senior tag
Kijött a stabil verzió, Play Áruházból frissíthető.
Nekem továbbra is a 4.9 van a play áruházban.

-
dzsordzs69
senior tag
Adj hozzá még egy Contextet:
State > Profile Active, és itt add meg az esti profilod nevét. (ami este 9-től aktiválódik).
Így csak akkor fut le, ha elmúlt este 9
De egyébként ha gondolod privátban mondd el, hogy pontosan mit hogy akarsz csinálni, aztán összedobom neked, hogy ne kelljen itt több profillal is szöszölni

Most elvben jó, de fogok írni, köszönöm.

-
dzsordzs69
senior tag
Viszont mégsem kerek valami, vagy én értettem félre valamit. Így nem csak az esti időszakban vált csendesen, hanem bármikor, ha hazaérek. Tehát nem veszi figyelembe az esti profilt.
-
dzsordzs69
senior tag
-
dzsordzs69
senior tag
Köszi, de nem igazán értem.

Beírtam a Time feltétel mellé amit leírtál, de így megszűnt az exit task-om, és nem is aktív a profil, pedig itthon vagyok (az időt átállítottam). Vagy külön profilt kell csinálnom neki?Bocsánat, előbb kérdeztem, mint kipróbáltam volna, külön context-ként már megy.
Köszönöm -
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan task-om, ami egy if feltétel alapján (otthon=1) kapcsolja be a csendes módot éjszakára (maga a profil idő alapján aktiválódik este 9-től reggel 6-ig). Egyéb esetben (else) meghív egy scene-t, ami rákérdez, hogy bekapcsoljam-e a csendest. Igenre kapcsol, nemre eltűnik a scene.
Hogy tudom azt megoldani, hogy "nem" esetén ha hazaérek és az otthon változó 1-re vált, lefusson a task, és bekapcsoljon a csendes?
Köszönöm -
dzsordzs69
senior tag
Az Anchort csak azért raktam oda, hogy a task felépítése meglegyen, nyilván az Anchor helyett azt rakd be, amit szeretnél hogy történjen, amikor a csatlakozás megtörténik.
Így:Bluetooth Name (423)
A1: If [ %device_name ~ eszköz1 ]
A2: Media Volume [ Level:8 Display:Off Sound:Off ]
A3: Else If [ %device_name ~ eszköz2 ]
A4: Flash [ Text:Eszköz2 Long:Off ]
A5: End IfHa nem aktiválódik, akkor nem lehet, hogy rosszul másoltad be a BT kihangosítók nevét? Én 2 eszközzel is teszteltem (igaz, telefonnal), nekem működik.
Ohh, értem.

Átírtam a taskot, az a fele jó. Az eszközök neve is stimmel, de a profil továbbra sem vált zöldre, hiába vagyok az egyik eszközhöz csatlakozva. -
dzsordzs69
senior tag
Meg lehet, a következőképpen:
Ezt add meg contextként:Event: Intent Received [ Action:android.bluetooth.device.action.ACL_CONNECTED Cat:None Cat:None Scheme:* Mime Type:* ]Ezt a taskot importáld be, és add meg az előbb létrehozott event Enter taskjaként. A task végére ifekkel tudod berakni, hogy melyik eszköz csatlakozása esetén mit szeretnél csinálni.
Pl. így:BT_ToDo (423)
A1: If [ %device_name ~ eszköz1 ]
<add meg, hogy mit szeretnél csinálni>
A2: Anchor
A3: Else If [ %device_name ~ eszköz2 ]
<add meg, hogy mit szeretnél csinálni>
A4: Anchor
A5: End IfNyilván az eszköz1 és eszköz2 neveket ki kell cserélni a 2 BT kihangosító nevére.
Ha elakadtál, vagy kérdésed van, írj nyugodtan. Tudom, elsőre ez kicsit soknak tűnhet, de ez totál univerzális, és minden eszközön máködik.
Köszi szépen, és igen, elakadtam.

Szóval beírtam a taskba "6. pontnak" az if-et, beírtam az eszköz nevét csillagok közé, de az anchor-t nem tudom értelmezni. Mindegy, mit írok be a label-be? Beírtam valamit, majd újra if, de ezt nem rakja ki a sor elejére, az előző if alá kerül. Esetleg már az anchor is a sor elejére kell? Persze megpróbáltam, és persze nem megy.
Mit rontok el?Ja, azt csak most nézem, hogy hiába csatlakozok az eszközhöz, a profil nem aktiválódik.

-
dzsordzs69
senior tag
köszi.
de így két külön profilt kell csinálnom, nem? külön kell megadnom az eventeket, nem? vagy félreértelek?
Mert ha külön kell megadnom, akkor a taskban megadhatom a végrehajtandó feladatokat is, akkor feleslegesek a változók.
-
dzsordzs69
senior tag
Valahogy úgy kéne megadni a valtozókat, hogy:
Event: State -> BT Connected Itt megadod az Adress résznél az eszközt a nagyító ikonnal. Ahhoz persze csatlakozva kell, hogy legyen, hogy megtalálja.
Utána
Task: neve mindegy, célszerű az eszközt megadni
Itt Variables -> Variable Set
Itt megadod:
Name: %eszkoz
To: 1Utána Exit Task:
Variable set
%eszkoz to 0
Az eszkoz természetesen a % jel után pl auto, hangfal stb.Ezt 2x kell megcsinálni a 2 eszközre. Most már if után:
%auto~1
%hangfal~1köszi.
de így két külön profilt kell csinálnom, nem? külön kell megadnom az eventeket, nem? vagy félreértelek?
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok! Van két bluetooth kihangosítóm, egy autós és egy hangfal. Szeretném, ha attól függően, hogy melyikhez kapcsolódik, más és más történjen. Ez két profillal sikerül is. Egy profillal meg lehet oldani? Tehát ha beállítom feltételnek, hogy bármihez csatlakozik, akkor task oldalon hogy tudom (ha tudom...) ketté választani? Próbálkoztam az "if"-fel, de tudtam összehozni. És külön változót sem tudtam nekik adni egy profilon belül. Van valami megoldás?
Köszönöm -
dzsordzs69
senior tag
Persze. Aktív a profil és a különálló task is, csak nem fut le a task.
-
dzsordzs69
senior tag
Több mindent kapcsolnék vele, és hát valahol el kell kezdeni az ismerkedést.

Kösz, hogy ránéztél, nem tudom mi lehet akkor a gond nálam. Egyébként pl. appot sem indít el, tehát semmit nem futtat le.
-
dzsordzs69
senior tag
Ha sikerül...

https://drive.google.com/file/d/0BzgJiXZxO91AaWRYaXlDc3ZJNW8/view?usp=drivesdk
Projectként mentettem el, a cell near-t átírtam time-ra. -
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok! Most ismerkedem "komolyabban" a taskerrel, de el is akadtam.
Csináltam egy változót, ami cell near alapján vált értéket. Csináltam mellé egy task-ot, amiben feltételként megadtam a változót (variable set, ha az érték 1). A profil aktiválódik, a taskban a feltétel zöld, mégsem történik semmi. A task lefut a "play"-re kattintva. Mit rontok el?
Köszönöm előre is. -
dzsordzs69
senior tag
Háát nekem azzal a 3 alsó gomb rezgését kapcsolja be.
Ahogy figyelem az az "érintéskor rezegjen" opciót kapcsolja
Nekem kikapcsolja a ledet. Régóta használom pont azért, hogy éjjel ne világítson.
-
dzsordzs69
senior tag
-
dzsordzs69
senior tag
-
dzsordzs69
senior tag
Köszönöm, megcsináltam, de egyelőre nem jó. A log szerint lefut ugyan a parancs, de csak miután a profil inaktív lesz, akkor pedig már nincs mit felvenni.
Ez mitől lehet?
(Kicsit macerás próbálgatnom, lassan a kollégám agyára megyek.
) -
dzsordzs69
senior tag
Szia!
Köszönöm, de nekem ehhez további segítségre van szükségem.
Hol kell beírni és beklikkelni a root-ot? A Code/Run shell megvan, de mi az az "and enter" illetve hova kell beírni a "service call phone 6"-ot?
Köszi -
dzsordzs69
senior tag
Na, kipróbáltam a Secure-t, és valamiért nem megy. Root jogot megkapta, veszi is az "igen"-t, de a hívást nem fogadja (phone options/answer call a beállítás). Mi lehet a gond, esetleg valamit még engedélyezni kell?
-
dzsordzs69
senior tag
Oh, akkor félreértettem, bocs.
Egyelőre megnézem a Secure-t. 
-
dzsordzs69
senior tag
Elvileg az értesítésből tudod fogadni a hívást, a példában AutoNotification-nel van megoldva. De akár lehet érintést emulálni az AutoInput-tal, meg ha jól emlékszem, akkor gombnyomást is. Hátha ez utóbbinál is van megoldás.
De ha esetleg van root, akkor meg egyszerűbb a Secure Settings.
Köszi, de nem gombokat, érintést szeretnék emulálni, hanem ha azt mondom bejövő hívásnál, hogy -mondjuk- igen, akkor fogadja.
Root van, Secure settings nincs. Megnézem, de nem hiszem, hogy jó lesz, mert más pirosnál hiányolja azt is, itt pedig csak annyit ír, hogy nem elérhető. -
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok! Szeretném vezetés közben a hívásokat hanggal fogadni, de a task/phone-on belül a take call piros, és nem elérhető nálam. Van egyéb lehetőség? Köszönöm.
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom szóra bírni a Tasker alól a gugli szövegfelolvasót. Beírom a szöveget, beállítom az engine-t, de nem történik semmi. A task lefut, de hang sehol. Ha ez számíthat, AICP-n vagyok. Mi lehet a probléma?
Köszi -
dzsordzs69
senior tag
A beállítások között a pipákkal játszva egyszer sikerült megoldanom azt, hogy a záró képernyőn nem volt kinn a tasker, de az értesítési sávon igen. Most viszont nem lelem a megoldást. Tudtok segíteni?
-
dzsordzs69
senior tag
-
dzsordzs69
senior tag
az otthoni wifi kellene, hogy kikapcsolja, de a smart lock a wifit nem használja (nem is értem, az miért nem megbízható hely?), a tv nem bluetooth-os, lehet, hogy belövök rá egy nfc matricát, úgy is van itthon.
-
dzsordzs69
senior tag
Én úgy tudtam megoldani, hogy beállítottam a telefon beállításai közt képernyőzárat (esetemben mintát), és taskerből Secure Settings-szel kapcsolgatom (Pattern Lock). Annyiból nem tökéletes, hogy:
- A váltás után az első képernyő feloldáskor még nem aktiválódik a funkció. (Azaz mondjuk első feloldáskor még nem kér jelszót, aztán utána igen, illetve amikor hazajövök, először még kér jelszót (mintát), aztán utána nem.
- Valami miatt a Google Now akkor is lockoltnak látja a telefont, amikor a tasker feloldja és ezért egy csomó hang parancsot nem hajt végre.ezt próbáltam, de ezek szerint türelmetlen voltam, az első fel nem oldás után hagytam a dolgot. de akkor majd futok még egy kört, köszi.

-
dzsordzs69
senior tag
Képernyőzár ki-bekapcsolását hogy tudom megoldani? Sehogy nem sikerül...
-
dzsordzs69
senior tag
Meg se nyekken...

Időközben jó lett, de nem tudom mi volt vele a gond... Bocs és köszi.
-
dzsordzs69
senior tag
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok, szöveget szeretnék felolvastatni a Taskerrel, de nem boldogul a gugli szövegfelolvasóval. Régen, mikor a Piroskát használtam, működött a dolog. Mi lehet a gond? Köszönöm.
-
dzsordzs69
senior tag
Root van, és időközben rájöttem.
és persze köszönöm. 
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok! Nagyon alap dolgokra használom a Taskert, tehát nem vagyok valami nagy mágus.
a kérdésem az lenne, hogy hogy kell használnom a secure settings plugint? A repülő módot szeretném ki-bekapcsolni, és a plugint kéri hozzá. Telepítettem, de nem jutottam előrébb. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- ÚJ Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - Ezüst - Magyar - 4 Ciklus -2.5 év garancia
- 2GB DDR3 notebook RAM
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- "ÚJ" RITKA MINT A FEHÉR HOLLÓ" ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB (GARANCIA 3 ÉVIG)
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest