Hirdetés
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
RCH
tag
Sziasztok!
Vezetés közben szeretném a telefonhívásokat automatikusan kihangosításra tenni. Eddig az [Event: Phone offhook > speakerphone on] tökéletes volt, de sajnos a Xiaomi telefonomon már nem mûködik ez a megoldás (állítólag ez telefonspecifikus "hiba").
Jobb hijján azzal is beérném, hogy kézzel kapcsolom be, viszont híváskor csak egy apró értesítés jelenik meg, és ha ott az elfogadom feliratra bökök, a telefonhívás a háttérbe vonul, onnan elôkapirgálni és megnyomni a kihangosítást elég macera vezetés közben.
Arra gondoltam, Taskerrel elôtérbe hozom a telefon app képernyôjét, de akkor nem a hívás ablak jelenik meg a szokásos gombokkal (letesz, kihangosít, némít, stb.) hanem a standard dialer, azaz a névlista.
A telefon logját böngészve nekem úgy tûnik, hogy a telefon appot valamiféle paraméterrel kellene elindítani, hogy ne a dialer ugorjon az arcomba, hanem a hívás ablak. Sajnos ezt nem tudom Taskerrel megoldani, de talán valamilyen Javás megoldás mûködhet.
Ha valakinek van ötlete, ne tartsa magában! -
RCH
tag
Hali! Nem akarunk egy listát összedobni az új Logcat Entry funkcióhoz, amiben összegyűjtenénk a fellelt triggelhető bejegyzéseket?
Pl: soft keyboard detektálása - Component: KeyboardViewUtil -
RCH
tag
Segítség, segítség!
Kezdek bekattanni.
Szülinapi emlékeztetôt akarok készíteni Tasker + Autocontact segítségével.
Minden délben átnézi a Tasker a naptárat és ha van bejegyzés, melyben szerepel a "születésnapja", azt átemeli egy változóba, aminek a tartalma mondjuk "Vég Béla születésnapja" lesz.
Ebbôl kell kiszednem a nevet, ami alapján az Autocontacts beazonosítja az embert, kikeresi a számát, fotóját, blabla.
Az Autocontacts paraméterben a nevet kéri, amit a naptárbejegyzésbôl tudok kinyerni variable find/replace paranccsal (születésnapja szó cserélôdik semmire, így csak a név marad), vagy a másik verzó, hogy a naptárbejegyzés szavaiból tömböt hozok létre és akkor az elsô két elem a vezetéknév, keresztnév lesz.
Bármelyiket is választom, az Autocontacts megkapja egy változóban a nevet, de valamiért nem tudja értelmezni.
Ellenôrzésképp Flash-sel kiirattam a változó tartalmát (Vég Béla), szerintem nincs felesleges space, vagy ilyesmi de az autocontacts nem szereti. (Ha felcserélem a vezetéknevet a keresztnévvel, akkor se.) Ellenben, ha nem változót használok a paraméter megadásnál, hanem kézzel beírom, hogy Vég Béla, akkor minden tökéletesen mûködik.
Képtelen vagyok rájönni hol a hiba. -
RCH
tag
Aha!
Te egy profilt indítasz el a bökésre, ami indít egy taskot és az indítja a YT-t. Én viszont egybôl egy taskot akartam indítani.
Csak azt nem értem, ha ezt csak ilyen körülményesen lehet, az én hasonló profilmom, ami scene-t indít, az miért működik? Lehet, hogy scene "igénytelenebb", azt lehet direktben is használni, nem csak ilyen körmönfontan?
Mindegy. Köszi a működô cuccot, ezzel haladok tovább.
A jó ég áldjon! -
RCH
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy figyelmeztetôt beállítani, ami minden délben megjelenik és ha rábökök (nincs gomb, hanem magára a notif-ra), akkor elindít egy appot.
A Tasker notificationjában nem találtam lehetôséget arra, hogy bökhetô legyen, de az Autonotification tartalmazza ezt a lehetôséget.
Csináltam új Profilt, hozzárendeltem egy új taskot, amiben nincs más, mint egy Autonotification action. Ebben megadom, hogy bökésre melyik app induljon el, de nem történik semmi.
Ha bökésre nem appot indítok, hanem egy létezô scene-t jelenítek meg, az hibátlanul megjelenik.Mit rontok el?
-
RCH
tag
-
RCH
tag
Egy Mi Band karkötô érintésfigyelôjével indítanék egy Tasker taskot. Ez beállítana egy Vészhívás változót true-ra és hívna egy beállított számot.
Az Offhook a változó állapota alapján kihangosítana, vagy nem.
Flash-elem a változót, az rendben van, beállítódik, az Offhook észleli, de vagy kihangosít, vagy nem.
Kiiktattam a változót a teszt idejére, hogy _minden_ hívást hangosítson, de vagy megteszi, vagy nem, ráadásul teljesen random módon, semmi következetesség nincs benne.A saját telómon működik a dolog: ha autóban vagyok, akkor (szintén változó alapján) az összes hívás kihangosítva történik.
Az egész cuccnak megbízhatóan kellene működnie, mert a szomszéd néninek lenne ez vészhívó megoldás.
Már alig tud járni és többször megesett, hogy éjszaka elesett és 1-2 óráig vonszolta magát a földön, hogy elérje a telefont hogy segítséget tudjon kérni. -
RCH
tag
Hali!
Szeretném megoldani Taskerrel, hogy bizonyos esetekben a telefonhívás kihangosítva történjen.
A Phone Offhook event elvileg ezt megoldja, de gyakorlatban vagy működik, vagy nem. Nem találtam felismerhetô mintázatot a viselkedésben (pl. minden második alkalommal működik), így nehéz a random hibát megfejteni.
Lehet, hogy rootolt telón kiszámíthatóbban viselkedne?
Kipróbáltam a saját ú telómon (Android 7), azon egyáltalán nem működik a kihangosítás, míg a korábbi telón (Android 5 + root) hibátlanul tette a dolgát. -
RCH
tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Juj... Ez a javascriptes megoldás nekem pilótavizsgás. Hálás vagyok érte, de ha munkára is bírom, képtelen lennék reprodukálni.
Az Autonitify megoldás működik, amiből az következik, hogy én vagyok a pancser. Azért is ciki, mert csináltam korábban ilyet, de most az istennek se jött össze. Megpróbom ízekre szedni és rájönni hol toltam el.
Köszönön ismét!
-
RCH
tag
Hali!
Nem tudom, hogy én vagyok ennyire béna, vagy rendszerszintű a bajom, de nem tudok összehozni egy olyan taskot, ami csak annyit csinál, hogy létrehoz egy Teszt nevű Notify-t ami rábökésre eltűnik, de előtte kiflash-eli, hogy "Hello Világ!"
Megszánna valaki egy ilyennel, ami tutira működik? Tasker és/vagy Autonitify megoldás is jó. (Egyikkel sem megy nálam.)
Ezzel tesztelném, hogy rendszer, vagy felhasználói hiba van nálam
-
RCH
tag
Valami komolyabb gubanc lehet, mert van olyan taskom, ami létrehoz Notify-t és az abba ágyazott parancsok működnek. Ám ha ezt klónozom, abban már nem működik egy egyszerű Flash se.
A két cucc között csak az a különbség, hogy más projektnben van. Lehet, hoyg itt lesz valami elállítva.
Amint lesz időm, utána nézek. Addig haladok a projekt többi részével.Amúgy egy olyan cucc lenne ez az egész, hogy alvás előtti zenehallgatás közben motivációs mondatokat suttogna a fülembe a teló.
A mondatok egy txt-ben vannak, ezeket beolvasom, splitelem tömbbe a mondatvégi pontoknál, majd random időközönként (mondjuk 30-90 sec) kiválasztódik egy mondat, (ez nyomban kikerül a tömbből hogy ne ismétlődjön) lehalkul a zene, majd a Google felolvasó a fülembe suttogja. Utána zene hangerő vissza és kezdődik elölről az egész.
A Notify-ba illesztett paranccsal lehetne ezt kikapcsolni.Az elejére lehet, hogy teszek egy felugró időzítőt is amivel beállítható az időtartam, hogy ne menjen reggelig, ha bealszok
-
RCH
tag
Bocs, most nem tudok taskot megosztani, ezért fapadosan így:
Task neve (mondjuk): Looptext
1. Notify: Text: Looptext stopper | Action: Stop task (Looptext)
2. Label: restart
3. Flash: Hello világ!
4. Wait: 20 sec
5. Goto: 2 (restart)Na ez nem működöt, a B verzió ez volt:
1. Set variable: %Loopenabler = 1
2. Notify: Text: Looptext stopper | Action: Set variable: %Loopenabler 0
3. Label: restart
4. Flash: Hello világ!
5. Wait: 20 sec
6. Goto: 3 (restart) if %Loopenabler == 1Ez sem ment.
A harmadik verzióban csináltam egy külön taskot (Loopstop) ebben ez volt
1. Stop Looptext
2. Flash: Loop megállítva!
3. Notify cancel: Looptext stopperMivel a "Loop megállítva" szöveg nem bukkant fel, így arra jutottam, hogy nem fut le a task, hiába nyomogatom a Notify-t.
Majd hazafelé a vonaton piszmogok, hátha rájövök hol tolom el a dolgot.
-
RCH
tag
Help!
Van egy taskom, ami először létrehoz egy notification-t, majd végzi a dolgát és a végén újra kezdi magát, (a második sortól) míg le nem állítom. A notif dolga az lenne, hogy leállítsa a taskot. De nem teszi. Első körben a direktbe ráakasztottam egy Stop parancsot, de kiderült, hogy az nem tud megszakítani taskot. (Legalább is így értelmeztem a fellelt leírásokat.) Második körben azt próbáltam, hogy a notif-ből meghívtam egy taskot, ami átálít egy globális változót, amit a loopoló task figyel és annak értéke szerint halad tovább, vagy áll meg. De ez se működik, a megállító task nem fut le. Nem tudom hol rontom el, miért nem tudok notif-ből parancsot kiadni. -
RCH
tag
Sziasztok, rég járam erre!

Korábban már csináltam egy Tasker projectet, ami gyorsjegyzetet csinál diktálásból. (Valamiért mindig autóvezetés közben jönnek az ötletek.)
Most szeretném ezt megoldani úgy, hogy a jegyzetelést a Google Keep végezze. A progit el tudom indítani hangutasítással, de azt már nem tudom megoldani, hogy nyissa meg a korábban létrehozott jegyzetet és fûzze hozzá, amit mondok.Hm...
Most, hogy ezeket leírtam, beugrott, hogy talán az AutoInputtal meg tudom csinálni...
-
RCH
tag
A 4.4+ Androidban apró szopatás, hogy automatikus SMS küldésnél vagy címzettet adok meg, vagy a szöveget. Egyszerre a kettôt nem lehet (korábban lehetett.)
Megtrükköztem: a címzettet Taskerbôl állítom be, a szöveget, meg vágólapra generálom és autoinputtal paste a megfelelô helyre. -
RCH
tag
Sziasztok!
Kicsit elakadtam, hátha van valakinek ötlete.
Van egy szövegem, amit elmentek változóba. (%pontszam)
Mondjuk ez:
Andrea pontjai: 123, Béla pontjai: 456, Cecil pontjai: 489.
Az utolsó név pontszámát szeretném kinyerni, viszont a dolgot az nehezíti, hogy nem tudni 1,2 3, ...X név lesz összesen.
Szóval akárhány név van, mindig csak az utolsó pontszáma kell. Ha splitelem a változot a "pontjai:" nál, akkor létre jönnek a %pontszam1, %pontszam2, %pontszam3, stb. változók (amit újra splitelnék szóköznél és máris megvan a szám), de ezekbôl nekem az utolsó kellene. Egyszerû lenne, ha tudnám hány ilyen változó jött létre.
Nos...? -
RCH
tag
Közben elôvettem, átnéztem.
Szóval mikor a Tasker kiírja a képernyôre az SMS-ben kapott kódot és azt úgy állítom be, hogy mûködjön gombként is (Display as Dialog) akkor addig nem használható az OTP alkalmazás, míg kint van a kód. Ha viszont Display as Overlay beállítással jelenik meg a kód, az OTP alkalmazás mûködik mögötte, csak épp gombként nem funkcionál a kiíratás.
Egyelôre marad a késleltetett Destroy Scene.(Még faragom a cuccot, de ha összeáll, akkor rendbe teszem és megosztom.)
-
RCH
tag
Hetekkel korábban összedobtam egy taskot, ami ma azzal lepett meg, hogy mûködik

(Sok ROM cserém volt mostanság, van, ami megsinylette ezeket.)
Ez a task kiírja szép nagy számokkal a display tetejére az OTP-tôl kapott SMS kódot, sôt vágólapra is kiteszi, hogy kényelmesebb legyen az élet.
Azt valamiért nem tudtam beállítan, hogy ezek a szép nagy számok érintésre eltûnjenek, csak azt, hogy 30 másodperc múlva magától törlôdjönenek. Jó ez így is ;-) -
-
RCH
tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Még nem próbáltam, de majd hétvégén letesztelem.
-
RCH
tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Itt van egy másik megfejtés:
Setup a profile with 2 contexts.
1. Wifi Connected (enter your home SSID)
2. Time context (Uncheck the "Start" and "End" boxes and check the "Repeat"
boxes set this value to 5 Minutes Or however often you want it to check the
signal strength)In the tasks for this profile do the following three steps to pull out just
the signal strength value. At the end of these steps the variable %WIFISIG
will contain a numeric value of the signal strength.A1: Variable Set [ Name:%wifiinfo To:%WIFII Do Maths
ff Append
ff ]
A2: Variable Split [ Name:%wifiinfo Splitter:Sig: Delete Base
ff ]
A3: Variable Section [ Name:%wifiinfo2 From:1 Length:2 Adapt To Fit
ff
Store Result In:%WIFISIG ]Now setup a separate profile with a context Event -> Variable Set set this
to the %WIFISIG variable and leave the value blankThe task for this profile will have an if statement that will use the SSID
Selector app to select the other network if %WIFISIFG is less than say 2-3
(low signal strength. -
RCH
tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Fapados megoldásnak talán mûködhet, hogy ha csinálsz egy profilt Wifi near SZOBA1 (power: 6) feltétellel, majd a WiFi Connect for tasker pluginnel kapcsolódsz a SZOBA1-re.
És egy másik profilt, Wifi near SZOBA2 (power: 6) feltétellel, majd a WiFi Connect for tasker pluginnel kapcsolódsz a SZOBA2-re.Hm... ezt lehet, hogy én is tudnám használni

-
RCH
tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Belekotyogok: a Wifi near nem lenne jobb?
Ha azt használod, a Wifi ugyanúgy kikapcsolva marad (ha úgy volt), de néha scanneli a környezetet és ha megtalálja az otthoni Wifi-d nevét (és a jelerôsség mondjuk 5 - ez opcionális), akkor bekapcsol mindent, amit akarsz.
Ha van exit task, akkor azt futtatja amint kikerülsz a hatótávolságból, ha nincs exit task, akkor meg visszaáll a korábbi állapotra, bármi volt is az - amennyiben ez engedélyezve van. -
RCH
tag
Hûû...
Találtam egy Xposed modult, ami figyeli a multitouch eseményeket, így sokkal könnyebben, gyorsabban tudok indítani bármit (program, shortcut).
Eddig autó módban a közelség szenzort használtam, hogy AuoVoice parancsot adhassak, (ahogy valaki szellemesen megjegyezte: egy Jedi kézmozdulatal) de most átváltottam 3 ujj bökésre, mert sajnos az integetés a szövegbevitelkor bekavart.
Kitalálom mi az, amit sûrûn használok és betanítom a progit az indításukra.
Tetszik.Ja, és a modul neve: Gesture Navigation
-
RCH
tag
Kicsit kisetem a rutinból és kellene egy kis autovice segítség.
Van egy autovoice taskom, ami elindít progit, taskot, profilt. pl: "Start számológép", vagy "Start autó". (Utóbbi nem az autót indítja, hanem az autós profilt
)
A start szót használom triggernek, ami utána jön, az indítja a hozzárendelt cuccot. A szövegfelismerés precízitását 10 re állítottam, de a task jelenleg az elsô felismert szövegrészbenben keresi az indító szót, nem pedig mind a 10-ben. (És ugye gyakran nem az elsô találat a megfelelô, hanem mondjuk a 7.)Gyakorlatban:
- autovoice indít
- Én: "Start óra"
- Autovoice: start dóra, start nóra, start óra, start hóra...
- "START DÓRA"
és persze nem történik semmi.Jelenlegi AV konfig:
Event Behaviour: true
Command: "(?<command>.+)(regex)"
Precision: 10
Trigger Word: "start" (regex)A taskon belül:
if %command ~R óra
launch appEmlékeim szerint ez korábban rendesen mûködött nálam. Vagy nem és rosszul emlékszem...

-
RCH
tag
válasz
slice14
üzenetére
Megosztom, ha sikerül gatyába ráznom.
A korábbi hibák mellett van egy olyan "baja", hogy csak a Facebookból érkezô napárbejegyzésekkel boldogult, a névjegyzékbôl automatikusan naptárba kerültekkel nem.
Amint lesz idôm, csinálok egy olyan verziót, ami minden bejegyzéssel mûködik, ami név és "szülinap", "születésnap", "születésnapja", "birthday" kombinációval található a naptárban. És igyekszem úgy megoldani, hogy ne kelljen hozzá plugin.
Pár hét türelmet kérek ;-) -
RCH
tag
válasz
slice14
üzenetére
Készítettem egy szülinapi profilt, csak valamiért elmúlt a mûködése

Majd átnézem, hogy mi a csecs van vele.
Az minden nap délben kitette az ünnepelt nevét egy notif-be, alatta 3 gombbal: elvetés, hívás, SMS. Elvetés gombra eltûnik a figyelmeztetés, hívás gombra felhívódik az elsôdleges számán, SMS gombra indul az üzenetküldô, amiben egy elôre megírt üzi jelenik meg - ha van becenévvel, ha nincs keresztnévvel (Kedves Rozi! Boldog szülinapot kívánok!) - amit vagy küldés gombbal útnak indítok, vagy elôtte átírom.
Csak olyannal mûködött, akinek van feljegyzett telefonszáma.Megnézem mi a baja, mert most, hogy írok róla, egyre jobban bosszant a dolog.
Ja igen: kellett hozzá autonotification plugin (bár lehet, hogy anélkül is megoldható lett volna) és autocontacts (az viszont kellett a név alapján telefonszám kikereséshez, és a becenév/keresztnév felhasználásához.)
-
RCH
tag
Nem Tasker de azért megpróbálom.
A telómat a kocsiban fekvô módban használom. Képernyôzár oldásakor állóban indul, majd elfordul fekvôbe - de pont rossz irányba (fejjel lefelé lesz a kép). Itt elidôzik egy darabig, majd észbe kap és beforgatja a képet, de mindezt idegesítôen lassan.
Nem lehet valahogy beállítani, hogy az alap fekvô mód jobbos legyen, ne balos?
(Tudom, használjam másik irányba forgatva, de a töltô kábel miatt macera.
) -
RCH
tag
és a hálózati módok (az extra sor kettôspontja után kell megadni):
WCDMA_PREF = 0; /* GSM/WCDMA (WCDMA preferred) */
GSM_ONLY = 1; /* GSM only */
WCDMA_ONLY = 2; /* WCDMA only */
GSM_UMTS = 3; /* GSM/WCDMA (auto mode, according to PRL) */
CDMA = 4; /* CDMA and EvDo (auto mode, according to PRL) */
CDMA_NO_EVDO = 5; /* CDMA only */
EVDO_NO_CDMA = 6; /* EvDo only */
GLOBAL = 7; /* GSM/WCDMA, CDMA, and EvDo (auto mode, according to PRL) */
LTE_CDMA_EVDO = 8; /* LTE, CDMA and EvDo */
LTE_GSM_WCDMA = 9; /* LTE, GSM/WCDMA */
LTE_CMDA_EVDO_GSM_WCDMA = 10; /* LTE, CDMA, EvDo, GSM/WCDMA */
LTE_ONLY = 11; /* LTE Only mode. */
LTE_WCDMA = 12; /* LTE/WCDMA */Forrás: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=49542442&postcount=208
Azt viszont még nem tudom, hogyan lehetne lekérdezni a Taskerben, hogy épp mire van kapcsolva a rendszer.
-
RCH
tag
Xposed framework alá (rootolt telóhoz) találtam egy Intelli3G modult, ami ügyesen kapcsolgat 2G/3G között, ráadásul a Tasker is boldogul vele.
-
RCH
tag
válasz
slice14
üzenetére
Kicsit elvesztettem a fonalat a dolgod ügyében, ezért leírom hogy van nálam 1-2 dolog.
Nekem van egy alap profilom: ez beállít mindent alapra: hangerô, wifi, stb. Ez task, nem profil, tehát egyszer lefut (pl bootoláskor) és nem állítgatja folyton vissza magát erre, mintha profil lenne.Tehát reggel, bekapcsoláskor lefut, majd a Tasker nyomban észre veszi, hogy otthon vagyok, akkor elindul az otthoni profil, ami bekapcsolja a wifit, leveszi a hangerôt, blabla. Ez a profil úgy van beállítva, hogy ha lelépek otthonról, akkor mindent visszaállít a korábbi állapotra (Restore settings), tehát nem futtatja le újra az alap profilt.
Este kézzel váltok éjszakai módba, de ezt lehetne automatizálni is, olyankor több lehetôség van:
1: Egy éjszakai profil futtatása, ami leállítja az otthoni taskot, kikapcsolja az otthoni profilt, majd lefuttatja az éjszakai taskot. Ha végzett, akkor meg - exit tasként - lefuttat egy másik profilt (Otthonit, alapot, bármit)
2: Az éjszakai mód beállít egy értéket egy változóba és az alapján az otthoni profilba írt if-es rész megváltoztatja a szükséges beállításokat.(Lehet, hogy bonyi, bocs.)
Nekem alapból (szinte)minden task azzal indul, hogy a %TaskName globális változóba beállítja a saját nevét.
Ezzel egyfelôl le tudom kérdezni mi fut, másfelôl tudom azt manipulálni.Az alap profilba tehát lehetne egy olyat:
if %TaskName !~ Éjszaka{
Nappali hangerô
}else if{
Éjszakai hangerô
}Vagy valami ilyesmi. (Nehéz Tasker nélkül leírni a kódot
) -
RCH
tag
válasz
slice14
üzenetére
A WiFi Near nem jó megoldás?
Az nem csatlakozik, csak ellenôrzi hogy van-e megadott nevû (SSID) WiFi a közelben. A munkahely / Otthon profilok nálam ezzel kapcsolódnak. Sôt a jelerôsség limittel azt is elérheted, hogy az utca végén még ne legyen profil váltás, csak a router közelében. -
RCH
tag
A neveket egy változóba mentettem:
Variable set %nevek: Béla Végh, Jakab Gipsz, Anna Major
Tehát keresztnév, vezetéknév és pontosan úgy, ahogy a címlistában szerepel.A kód további része egyelôre megfejtés alatt, pedig én írtam

...Ja, megvan, összeállt...

Ha kell, átküldöm a projektet, bár most valamiért nem mûködik, szóval finomhangolás szükséges.
-
RCH
tag
Csináltam egy ilyet munkahelyre. Persze szopás volt, meg kompromiszumos, de mûködik. (Pontosabban mûködött a régi rendszeren, de majd megjavítom.)
Az alap az volt, hogy munkahelyen a telefon némítva van. Csináltam egy listát és szerettem volna ha a listában szereplô hívásakor a telefon visszakapcsolja a hangot. Kiderült, hogy ezt nem támogatja az android (?) a telefon (?) a Samsung (?) ezért kerülômegoldásra kényszerültem: listás híváskor csippantott egyet a telefon (üzenet hang be, hangereje fel, csippantás, hang ki), majd SVOX hozzá teszi: "Szia! XXX szeretne veled beszélni!"
Egyfelôl a kollegák nem utáltak az eszement csengôhangjaim miatt, másfelôl ha nem voltam telefonközelben, már azzal vártak, hogy "keresett XXX!"

-
RCH
tag
Kijött az AutoInput plugin. Igéretes, de még bénázok vele.
(És még azt sem tudom, pontosan mire is tudnám használni
) -
RCH
tag
Most, hogy frissítettem a telót egy hackelt ROM-mal, jól mûködnek azok a taskok, amik eddig bicegtek.

-
RCH
tag
Nektek stabil, megbízható a tasker?
Nálam néha ezt-azt elfelejt ki/be/átkapcsolni
-
RCH
tag
-
RCH
tag
A 10%-os akkuhasználat a Taskertől nem sok?
-
-
RCH
tag
Bocs, tesztelek :-)
-
RCH
tag
Monnyátok, ha Tasker projektbôl csinálok apk-t, az hogy viselkedik más telefonon? Itt van pl. a szülinapi figyelmeztetô projektem: egyfelöl használ egy plugint, másfelöl idôzítve fut le minden délben.
Ha apk-t készítek belôle, ez hogy tudna mûködni egy másik telón? -
RCH
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Gondolom a keyboard buffert kellene folyamatosan olvasni valahogy. Nem hiszem, hogy az Android rendszer ezt engedélyezné, különben szabad utat engednének a keylogger alkalmazásoknak.
-
-
RCH
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Szerintem kicsi rá az esély.
-
RCH
tag
A hangjegyzet projekten gondolkodtam. Azt hiszem szépen fel tudnám hízlalni pl. időzített emlékeztető hang és/vagy üzenet funkcióval.
Átgondolom és ha fejben összeállt, belevágok. Sajnos maximalista vagyok, szóval félmegoldásokkal nem akarok előállni. -
RCH
tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Ebben a kölykök a legjobbak, ők félelem nélkül nyomogatnak mindet és így jönnek rá a dolgokra. Törekszem erre én is, de van, hogy a nagy lelkesedésben, elfelejtem, vagy elsiklok fontos dolgok felett.
-
RCH
tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Na ja, ha tudtam volna, hogy többet is ki lehet jelölni :-)
Vicces, hogy összerakok haladó szintű taskokat, de alapdolgokat nem tudok. Még... -
RCH
tag
További jó hír, hogy Wifi Near esetén mûködni látszik a / jeles "vagy" az SSID megadásánál.
Tehát ha munkahelyen mondjuk 3 Wifi is van, akkor az Iroda1/Iroda2/Iroda3 feltétellel lefedhetô az egész cég. Elvileg.
Még tesztelem. -
RCH
tag
A jó hír: a névnapos projekt egyelôre rendben mûködik.
A rossz hír: a korábban jól mûködô taskok egy része (fôleg a Wifi Near-es profilváltások) nem mûködnek.
???
Megvadulok! A korábbi IF-es problémákkal együtt ez már több, mint bosszantó. -
RCH
tag
Ha egy action-re beállítok IF-et, vagy ugyanezt az action-t IF-END IF közé teszem, az ugyanazt eredményezi, nem?
Mert nálam van, hogy az elôbbi nem mûködik, csak az utóbbi. Teljesen kiszámíthatatlan.
-
RCH
tag
válasz
Oldman2
üzenetére
A szülinapi emlékeztetô projekt itt:
https://drive.google.com/file/d/0B0pxU1dLowswcDRDbkhRU3BvSTA/edit?usp=sharing
(Lehet, hogy Taskerben csak letiltott Beginner Módnál látszik.)
Funkciója röviden: ha van az adott napon születésnapos bejegyzés a naptárban, ami a kontakt listából került át (pl. Végh, Béla. Születésnap!) akkor arról délben figyelmeztetô üzenetet kaphatunk közvetlen hívás és SMS gombbal.
A zip-ben egy txt, benne a legfontosabbak. Jó mulatást!
-
RCH
tag
Kivasaltam a szülinapi emlékeztetô projektet, ha kell valakinek, feltolom letölthetôbe.
-
RCH
tag
>>Egyszerűbb lenne a profilváltást NFC-vel megoldani, akkor még kézzel se kell variálnod.

Már babrálom a Taskert egy ideje, de sokminden még csak most kezd összeállni bennem.
Volt egy olyan megoldásom is, hogy pl a hengerô állítást IF-eztem, azaz ha haza értem, akkor beállította a hangerôt, majd ahhoz már nem nyúlt, míg az otthoni profil volt aktív. De ez olyan barkács...
Egyszer majd alaposan átgondolom ezeket a helyfüggô és alkalmi profilokat (Munkahely vs Autó), hogy összeakadás nélkül, de a lehetô legkomfortosabban mûködjenek. -
RCH
tag
No, ha már itt tartunk...
A helyfüggô profilokkal az a bajom, hogy amikor hazamegyek és beállít mindent (hangerô, wifi be, stb.) és valamelyik paramétert kézzel módosítom (pl. video nézése közben a hangerôt), akkor az automatikusan visszaáll a profilban beállított értékre. Ráadásul profilok ütközésekor is vannak zavarok: pl. még a lakás közelében vagyok, de már az autóban, akkor teljes a káosz
Ezért választottam inkább azt a megoldást, hogy hazaérve csak egyszer futtatom le a beállítást és nem folyamatosan monitorozom ezeket.
Nagyjából így, bár eléggé leegyszerûsítettem a helyzetet. -
RCH
tag
Emitt az Autonotif-es task:
https://drive.google.com/file/d/0B0pxU1dLowswQThJNHNsOG1qR1U/edit?usp=sharing
-
RCH
tag
Kivasaltam a projektet, most viszont a taskba épített Notify dadog: nem mutatja a két definiált gombot / akciót.
??? -
RCH
tag
Megvadulok!
Elôször is nem tudok hozzáadni parancsot az AutoNotification-hoz, pedig minap ez simán ment. Kipróbáltam mindent, de elakadtam. Erre meg most veszem észre, hogy a szülinapi figyelmeztetô projektem is besült, azaz nem fut le, pedig eddig nem volt vele semmi baj. (A naptárból nem mazsolázza ki az adatokat, pedig mûködött.)
Mintha maga a Tasker hullott volna szét. Uninstalltam, reinstalltam, de egyelôre nem megy.???
-
RCH
tag
Készítettem egy profilt, ami Notif-ben kiírja az épp futó profil nevét és a WiFi SSID nevét, amire felcsatlakoztam. Szeretném, ha ennek a Notif-nak az ikonja mindig az adott profil ikonját mutatná, így lenyitás, olvasgatás nélkül látnám mi fut.
Az AutoNotification megoldja, viszont valamiért tesz egy sortörést a kiíratott infok után, tehát az értesítés szükségtelenül magasabb lesz a kelleténél, több helyet foglal, csúf. (Próbáltam levadászni mi okozza ezt a plusz sort, de nem tudtam rájönni. Ha csak a profil, vagy csak a WiFi info jelenik meg, akkor nincs, ha együtt, akkor viszont igen. A Tasker Notif nem csinálja, viszont az meg csak egy ikonnal dolgozik.)
Szóval ha nincs megoldás az ikon cserére, akkor marad a "csúnya" AutoNotif, ha van, akkor inkáb Tasker alap Notif. -
RCH
tag
Lehet-e a Tasker saját ikonjait dinamikusan használni? Ha igen, hogyan?
-
RCH
tag
Végre rájöttem 1-2 okosságra a Tasker Notification-ével kapcsolatban. Az Autonotification egyre inkább mellôzhetô lett.
Jó pap is holtig kanul.

-
RCH
tag
Használja valaki az Autoshare-t? Ha igen, mire?
-
RCH
tag
Set variable %number to 10
set variable %osszeadott to %number+15 (do math)
Flash %osszeadott (25-nek kell megjelennie)Szóval + - * / jelekkel lehet manipulálni a változókat
Egy változó saját magát is módosíthatja:
set variable %number to 10
set variable %number to %number/2 (do math)
Flash %number (5-nek kell megjelennie).
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Arch Linux
- Akciókamerák
- EA Sports WRC '23
- Honor 200 Pro - mobilportré
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- Eladó TCL 65C805 4K QD-MiniLED TV 144hz
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ff Append
)