Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Pitterix: Gyógytorna
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrade
senior tag
A 74 köbláb /perc szállítás több mint 120m3/h annak elégnek kell lennie a táphoz.nem találom az áramfelvételt de 2W fölött van szerintem az is megfelelő, egyébként sokan építették be és nem jött olyan jelzés hogy nem felelt volna meg.én F8-at használtam processzorhűtőre és nagyon jó.
-
-
andrade
senior tag
válasz
kissdani
üzenetére
Hogy az a 94,2 mi akar lenni mert ha köbláb akkor még sok is ha m3/h akkor meg nagyon szűkös.Lehetne 100 feletti m3 szállítás. A 3 pines csatlakozó nem jó az egyedi 2pines helyett mindenhogyan át kell polaritáshelyesen szerelni vagy forrasztani.De nem árt egy 65-68 CFM szállítású venti.
Pld ez inkább megfelelne.
-
andrade
senior tag
Pld ez a venti megfelel már egy tápba, általában 65-68 köbláb/perc szállítású már jó. Lényege hogy az eredeti ventillátor szállításánál 10%-al legyen max. kevesebb.Direkt tápba nemigen tartanak az üzletek olyat ami az eredeti, és a ventillátorok többsége csak forrasztással csrélhető mert ha dugós csatlakozású is azt a kis dugót átszerelni nem egyszerű, és bármilyen cseréhez kis gyakorlat azért kell. Garanciásan is javítaniuk kell az időn belül azt meg kell kérdezni az eladótól.
-
andrade
senior tag
-
andrade
senior tag
-
andrade
senior tag
válasz
hekkerman
üzenetére
A pro-t hogyan akarod ventillátorba beépíteni? Az egyik oldalon félkör alakú rács van nem? Csak kifúvónak lehet házba tenni! És azt is ki kell deríteni hogy a táp ventillátora milyen vezérléssel megy mert azt nem ajánlatos PWM-re változtatni.Többnyire termisztoros hőre vezérelt ventik vannak, ahhoz meg elég a +- szál.
-
andrade
senior tag
44,03 köbláb/perc az megegyezik 75m3/h-val, az nagyon kevés! 65-70 CFM kell legalább!
35,3CFM szállítás megegyezik 60m3/h-val!
Amúgy az áramfelvétel adatai abnormálisak olyan ventillátor nincs ami még egy wattos sincs!Mivel szállítana? A lapátok alakjától és a turbolenciától is függ a szállítás a fordulatszámtól nem annyira és az a zajosságot növeli. -
andrade
senior tag
válasz
üzenetére
Amit én mutattam az egy kéttranzisztoros termisztoros vezérlő. Neked a piros fekete venti vezetéket kell követni úgy néz ki az alaplapról kap 12 voltot és még az islehet hogy tranzisztor nélkül csak egy termisztor van sorba kötve az is változtatja a fordulatot mert az ellenállása csökken.Ott van egy borda a közelben, meg kell nézni mi van ott rajta, mert FET-ek Schottky diódák szoktak a hűtőbordán lenni.
-
andrade
senior tag
válasz
üzenetére
Itt van egy termisztoros vezérlő a fekete műanyagban van a termisztor
Szemre kell vételezni a ventillátor két vezetékét honnan jön.Két eset van vagy egy kis panelon van a hűtőbordákra csavarozva és a termisztor a bordára van erősítve olyan mint egy lencse.. Vagy az alaplapon vanegy részen ezt nehezebb már meglátni..
-
andrade
senior tag
válasz
üzenetére
Attól füg milyen szabályzást akarsz! A legtöbb tápban van termisztoros szabályzó az FSP Hexa 400-ban pld szobahőmérsékleten 6,5V-al indít és a termisztor melegedésével annak ellenállása csökken ami azt jelenti hogy az átengedett fesültség közelít a 12V felé ennek megfelelően a fordulatszám nő és a szállított levegő is.A harmadik vezeték nem változtatja a fordulatszámot az csak jelzi.
-
andrade
senior tag
válasz
zsolti1902
üzenetére
-
andrade
senior tag
válasz
zsolti1902
üzenetére
"125.7 m3/h-t tud 0.15A-en"
Arra kíváncsi lennék hogyan.Nem lehet független a wattos teljesítmény a szállított teljesítménytől 1,8W mibul szállítana 120m3-t? A másik 5,7W a tekjesítmény 159m3-re
Arról nem beszélve hogy egy 120-as lapátú ventinek több áram kell mint egy 80-asnak.Túl sok a felrevezető információ a gyári lapokon is. -
andrade
senior tag
-
andrade
senior tag
válasz
zsolti1902
üzenetére
Az hogy azonos amper mellett mennyi lesz a levegőszállítás a lapátok alakjától is függ.Rosszul kialakított lapátsor turbolencia miatt ténylegesen kevesebbet szállíthat.A műanyag lapátoknál a fröccsöntési minőség néha nagyon rossz tud lenni.Látni a lapátokon a porózusságot recésséget ha ilyet észlelsz nem kell megvenni.
-
andrade
senior tag
Jó ez a két venti bármelyike.És az nem úgy van hogy egy 500W-os táp arányosan jobban melegszik mint egy 400-as. A leadott teljesítmény attól függ döntően mennyi a tunning.Az 500wattos táp csak akkor ad le 500W-ot ha amperben azt kivesszük belőle, ha nem az adhat 120wattot is
-
andrade
senior tag
válasz
Sziszka_88
üzenetére
Tévedsz ha azt hiszed hogy a Yate Loon ventillátorok valami jó minőségűek mert nem igaz.Én szedtem szét ilyet és nagyon az alsó minőségi osztályban van.Pont azért nem adnak el mert beépítve a tápokba jobban jönnek ki mint ha eladnák.
-
andrade
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Még jó hűtés mellett is leéghet alkatrész ha fokozatosan zárlatba kerül.Az egyébként 65watot felvevő processzor is túlterhelődhet.
-
andrade
senior tag
válasz
Sziszka_88
üzenetére
Kis összevisszaság van a műszaki adatok között.Az egyik helyen 61 köbláb szállítást ír 12V-on a másik helyen meg 88-at.
-
andrade
senior tag
" csak a másik kárából szeretnétek tanultok?"
Abból ugyan mi hasznunk lenne?.Nem egyforma rendszerűek a tápok sokszor az információ is fals.Senki nem ad szándékosan rossz információt! Ami meg a polcot illeti nem biztos hogy azért esik le mert rosszul lett feltéve, hiszen túlterhelés miatt is leeshet!
-
andrade
senior tag
Itt van egy közkeletű tévedés amire már felfigyeltem mégpedig az hogy azt hiszik sokan hogy egy egyenáramú ventillátornak ami itt 12V-os bármilyen feszültségen akár 3V rendesen kell forogni.Ez nem lehetséges! Azért van a legtöbb ventillátorra ráírva hogy a kezdő feszültség 7V mert azon forog is rendesen de 3-4V-on miért forogna rendesen?Az FSP Hexa táp feszültségszabályzója szobahőmérsékleten 6,5V-on kezd.Ezen a 7V-os kezdésű venti szépen forog mivel ennyit bőven tolerál! Ha egy szabályzó 4V-on kezd akkor csak olyan ventinél kezd el forogni. Meg kell mérni a táp szabályzóját mennyin kezd és olyan ventillátort kell bele tenni De a 3-4V-os kezdésűnek nem sok értelme van mert nincs teljesítmény ilyen alacsony fszültségen.
Nem rossz a Coolink ventillátor csak nem kap elég szuflát a hidegindításhoz. -
andrade
senior tag
válasz
Sziszka_88
üzenetére
88,11 köbláb/perc az 150m3/h szállítás.
-
andrade
senior tag
válasz
Sziszka_88
üzenetére
Hát ha NTK-s vezérlést kapott akkor egy sima ventillátor jó lesz ha 100-120m3/h szállítású legalább.A Coolink amit írtál 120 a másik 160m3-es
-
andrade
senior tag
válasz
Sziszka_88
üzenetére
Hát ha termisztoros a fordulatszabályzó akkor persze hogy elég a +- vezeték is Egy kis panelen a bordáknál ott van a kéttranzisztoros NTC egység az érzékelő a bordák közé van szorítva többnyire.Ha a kimenetre egy sima ventillátort forrasztunk akkor azt is szabályozza.
-
andrade
senior tag
válasz
Sziszka_88
üzenetére
Azt is lehet sima ventillátorként használni rá lehet dugni a 3pines aljzatra
-
andrade
senior tag
válasz
Sziszka_88
üzenetére
Azt is lehet sima ventillátorként használni
-
andrade
senior tag
válasz
gabikiraly2
üzenetére
Ez a PWM-es vezérlés.Ilyen ventillátort kell venni.Persze hogy 12V a tápfeszültsége de azt az elektronika négyszögjellé alakítja így változtatja a fordulatszámot.
-
andrade
senior tag
válasz
Sziszka_88
üzenetére
Elindul az csak nincs teljesítmény.Gondold el 12V a max teljesítmény 4V-on nem a harmadrésze megy.A ventillátor csak akkor szállít ha bele tud kapaszkodni a levegőbe de ahhoz erő kell.
-
andrade
senior tag
válasz
Sziszka_88
üzenetére
De milyen alacsony feszültségről mert 5V alatt nincs és nem is lehet teljesítmény és szállítás.Az FSP Hexa elektronikája pld 6,5V-ot ad kezdő értéknek.Az ún 7V kezdő értékű ventillátor itt már szépen megy.
-
andrade
senior tag
válasz
Sziszka_88
üzenetére
Pld itt.
-
andrade
senior tag
válasz
Sziszka_88
üzenetére
Ami benn volt az 103m3/h szállítású 3W körüli ilyen paraméterekkel rendelkező kell kb 120-ig.Árban van 1500Ft-tól 5000-ig.Az E-bolt sok ventillátort tart 120-asban is ott nézhetsz a paraméterek alapján.
-
andrade
senior tag
válasz
Sziszka_88
üzenetére
Nem feltétlenül.A golyós könnyebben lesz zajos
-
andrade
senior tag
válasz
desert_camo
üzenetére
Az nem úgy van hogy az 500-as tápot nem viszi el egy 100m/h-ventillátor én csak egy alapértéket írtam ha jobb a hatásfok pld kisebb a melegedés kevesebbet kell hűteni
-
andrade
senior tag
válasz
desert_camo
üzenetére
Ha a dobozt mutogatod abból semmit nem lehet megállapítani.Én szedtem szét ventit aminél a forgórész nekiért az állórész vasmagjának nem csoda hogy darált.A kondenzátor is berreghet meg az induktív elemek is hisz lehet lazán tekercselni a menetet a vasmag lemezei kilazulhatnak.Általában 100m3/h levegőszállítású venti 2-3w teljesítménnyel elég egy 400W-os táphoz, mivel én próbáltam többszáz órán át.
-
-
andrade
senior tag
A 3V-os indulásnak semmi értelme mert ott levegőszállítás szinte semmi, hűtés nincs.Az a venti jó lenne én az elektromos tejesítményt találom kevésnek olyan 2,5-3watt nem árt.
A tápban is a kimeneti 12V-ra van kötve a venti csak az elektronika van közben.De direktben az első pillanattól hűt nem engedi melegedni a bordákat mert visszahűteni nehezebb. -
andrade
senior tag
-
andrade
senior tag
A Hexa vezérlőelektronikájának szobahőmérsékleti indítása 6,5V a 7V-os ventiket már szépen indítja csak arra kell vigyázni ne feszüljön szoruljon a becsavart venti ezért kell nézni visszarúg e a lapát pörgetés után.56-58köbláb/perc szállítású venti ajánlatos, 100m3/óra legalább.
A 7V indítás nem azt jelenti hogy az alatt a venti meg se szólal csak kisebb a fordulat arányosan ezt én többször kipróbáltam.
-
andrade
senior tag
Szétszedtem a Hexaból kivett Yate Loon ventillátort és kiderült gyártási hiba okozta a darálást. Kenőanyag bőségesen van benne, a tengely nem kotyog ellenben a forgórész (mágnesgyűrű) belsején látszik hogy a állórész vasmag hozzáért időszakosan. És a legmegdöbbentőbb felfedezés hogy a mágnesgyűrű el van repedve, ezért ért hozzá a vasmag.Amikor beleütötték belenyomták a gyűrűt a házába teljesen átrepedt hosszabb rövidebb idő alatt elcsúszott a repedés mentén és egy váll keletkezett és nekiért az állórésznek.
-
andrade
senior tag
Ez attól lehet hogy nem vetted figyelembe hogy a ventillátorok induló feszültsége nem egyforma a táphoz csak azonos indulófeszültségűt lehet betenni.Mert lehet 4V induló is meg 7V is.A másik nagyon figyelni kell nem feszül e a venti becsavarozáskor mert akkor szorulhat ezért nehezebben indul.A pörgetésnél ne szorulva álljon meg hanem visszarúgjon.
-
andrade
senior tag
válasz
-HUNFragStaR
üzenetére
Nincs leírva a cég lapján hogyan kell garanciáztatni? Az a mérvadó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- XPEnology
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- 3x Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm ventilátor szettek, fehér/fekete, normal/reverse blade!
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE - iCUE ML120 RGB ELITE
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Corsair iCUE SP120 RGB PC ventilátor 120mm PWM INGYEN FOXPOST
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
És nem csak én!