- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
A London Stúdió-ban tanult már valaki?
Ha igen, mi a véleményetek róla?Elég gyorsan ki kellene találnom, hogy hova akarok menni(Katedra a másik lehetőség) s tetszik náluk, hogy célirányosan a vizsgára készítenek fel, plusz helyileg is nagyon jó lenne.
Csak ma van a beiratkozási határidő s 2 nappal ezelőtt találtam ki, hogy be kellene iratkozni valahova, úgyhogy még ma döntenem kellene.
-
AMD Power
titán
Itt egy könyv ajánló. Nagyin jó ez a pici kis könyv.
Rimaszombati Károly
Angol nyelvtan
Mindentudás zsebkönyvek -
AMD Power
titán
38 pontot elértem az angol nyelv középhaladóknak ELO-s tesztjében. Szerintem csak mákom volt. Az én szintem inkább a kezdő/újrakezdő. A Katedra Angol kezdőről alapfokra felmérőjén is azt a "javaslatot" kaptam.
-
AMD Power
titán
Erről hallott már valaki valamit?
EFEB Felnőtképzés
-
Naturál
újonc
Sziasztok !Olvastam régebbi hozzászólásaitokat,ott találtam a Tell me more nevü programról néhány mondatot ,sikerült letölteni,de nem tudom megnyitni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DVD méretü RAR fájl jött le ,kicsomagoltam ,000 ,001 kiterjesztésü fájlok lettek ! Nem tudom mivel tudnám megnyitni!! Kérlek bennetek segítsetek ,ha tudtok !!
Köszi!! -
AMD Power
titán
Egyik kollégám azt mondta ,hogy tud egy angol tanárt aki óránként 1200Ft-ért "ad" egy órát. Nem 40 perc hanem 60 percben. Nagyon olcsónak tűnik ez a nekem.
-
Jenő
aktív tag
Szerintem ezt is gondold át még egyszer.
"If we report something which is still true, it is not necessary to change the verb
DIRECT SPEECH: "My car is bigger than yours"
REPORTED SPEECH: He said his car is / was bugger than mine" (a helyesírási hibára nem kell figyelni.)
Forrás: [link]#237:
-
Jenő
aktív tag
Nem feltétlenül szükséges itt a that. Elhagyható. (bár tény, hogy az én fülem is a that-hez van szokva)
Viszont csak akkor használhatsz itt is jelen időt, ha olyan dolgot reportolsz, ami még most is úgy van, ahogy a kijelentés pillanatában volt. (ebben az esetben, hogy mondjuk, még most is azt gondolja, hogy kövér vagyok. [bár ez nem a legjobb példa, itt egy másik: "He said that he is/was taller than me" - ennek az állításnak a lényegében nehezen történet változás. Kivéve, ha én hirtelen megnövök.])
-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
ELSE – Aldgate városrész - "A legolcsóbb"
24 hét £ 370
Ez nagyon olcsó ennyiért nem?? Sőt túl olcsó....
-
Jenő
aktív tag
Beszéltem egy angol gentlemannel. Megkérdeztem a sztoriról. Azt mondta, hogy elvileg mindkettő használható, de a mondattól függ, hogy épp mit akarunk kifejezni. ("I haven't seen this film"/"I'm going to watch a film") De a feladatban szereplő mondat alapján ő azt mondta, hogy ő mindenképp úgy használná, hogy "This film is not worth seeing".
-
dabadab
titán
Az utolso mondatba vesszo helyett kettospont kell, de amugy helyes es azt jelenti, hogy az emlegetett 'he' azt mondta magarol, hogy kover (ellentetben az elso mondattal, ami arrol szo, hogy ez a 'he' azt mondta, hogy 'en' (az elbeszelo) vagyok kover (ill. - ha nagyon precizek akarunk lenni - a beszelgetes idejen az voltam)).
-
dabadab
titán
Az "I think" meg a "he said" kozott az az alapveto kulonbseg, hogy mig az utobbi utan "reported speech" kovetkezik (es igy a present tense nem hasznalhato), addig az elobbinel ez nincs igy (direct speechkent persze mukodik (tobbe-kevesbe (a jelentestartalmat tekintve inkabb kevesbe
)) az analogia, a 'He said: "I was fat"' es a 'He said: "I am fat"' kozti kulonbseg eleg nyilvanvalo).
-
Balinov
titán
ELO-n kívüli egész korrekt kis szintfelmérők a DINT-től ill INGYENES napi angollecke hírlevél,másnap online ellenőrizhető megoldással.Ismerősök szerint egész jó,3 szint szerint.Nekem bejött,elég gyakran megcsinálom.
-
Balinov
titán
imho it isn't worth to watch...ezzel a nyelvtannal mindig bajban vagyok,egyszerüen csak olyan van,hogy sztem jobban hangzik..még szrencse,hogy soxor bejön.de hogy miért azt használom..azt nemtom megmondani 5-ből 4x.szegény párom,néha *ecinek érzem magam,hogy nem tudom neki elmagyarázni,pedig úgy szeretnék segíteni neki.
AMD Power: szívesen. van egykét jó kis könyvem,ha gondolod...
-
Jenő
aktív tag
In my humble opinion you should think it over once again, though this site doesn't prove anything.
-
Jenő
aktív tag
válasz
AMD Power #205 üzenetére
Hmm.. 58 pont. De még így is belekötnék, mert elvileg itt:
"21. I have already seen this film and I think it is not worth ...
a. to see.
b. seing.
c. watching.
d. to watch"volt hibám, de alapból rosszul írták a seeinget, másrészt ők azt írják, hogy a watching a jó, de szerintem úgy van a kifejezés, hogy "to see a film".. Bááár.. Most így az érzékeléssel kapcsolatos igék szabályai miatt lehet, hogy igazuk van, de inkább kíváncsi vagyok egy tőlem hozzáértőbb ember véleményére.
-
lajafix
addikt
qrva mindegy milyen könyvetek van ha hetente 5x nem foglalkoztok a nyelvvel minimum 1, de inkább 1,5 órát.
-
Róth
aktív tag
Persze, de egy németnek-norvégnak-hollandnak stb nem kell sokáig magyarázni a szórendet, a segédigéket a kérdőmondat-szerkesztést. Egy totál kezdő magyarnak már az is újdonság, hogy segédige áthelyezésével kérdez az angol, mi pedig ugyanúgy kérdezünk, ahogy kijelentünk, csak énekelve tesszük.
-
Balinov
titán
válasz
AMD Power #194 üzenetére
üdv
Headway-re az évek során következők mondták,hogy durva gyorsan elk lell felejteni.-általános iskolás angoltanárom
-középsulis angoltanárom
-KOTK-s külkerangol tanár,aki a SZIE-n is tanít
-anyum angoltanár kolléganője
-egyik győri nyelviskolában: magyar angoltanár ill. egy Londoni csóka,akivel a "vocabulary"-re mentünk rá tanfolyamon
-ex kollégám1,aki gyakorló angoltolmács mellette magántanár
-ex kollégám2,aki angoltanári diplomával bír és győri ABN Amro-s bankközép/főmuftikat oktatott.
-személyes tapasztalat,feleségemnek az van,még középsuliból.
-feleségem angoltanáraitt érdmes körülnézni,ha valaki külföldi künyvekben IS akar mazsolázni
üdv
Balinov
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest