Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
De ha vki az ilyet megérti, akkor az már tud, abból megtanulni nem fog, csak les mint egy nyúl. Nekem a bbc is nagy kihívás, nézhetem én ha nem értem. Fejleszteni kell a szókincset közben máshogy, tanfolyamra járni, énekelni külföldi dalokat, filmezni, újságokat olvasni...
-
koshmar
veterán
Igen.
De ha valaki megérti pl. Akon Smack that című számának a szövegét, az hibátlanul tud angolul.
Főleg az a rész, ahol Eminem kezdi el. (2.14-től) -
4d
aktív tag
Úúú köszi! Pontosan ilyen rpg-kalandjáték stílusra gondoltam! Azt lesz nehéz belőni h a tudásszintnek megfefelőt találjak. A régi játékok között próbálok majd először turkálni, talán azok egyszerűbbek. Ilyen alone in the dark-szerű képződményekre gondoltam, esetleg max payne?
Jöhetnek még ötletek..
-
Hasaggymeg
veterán
-
adalbert1
veterán
Amúgy ez a tudás is érdekes dolog...
Anno unokatestvérem Kanadában tanult meg angolul, nagyrészt úgy, hogy magára szedte a nyelvet (mikor kiment kb. nulla volt a tudása, azóta meg ugye állampolgár is, szóval szerencsére mára nem okoz neki gondot).
A barátnője meg suliban tanulta az angolt. Nyelvtanból sokkal jobb volt mint unokatesóm, olyan komplex mondatokat el tudott mondani, amit unokatesóm saját bevallása szerint se tudna nyelvtanilag helyesen megfogalmazni, viszont élőben elbeszélgetni valakivel sokkal nagyobb nehézséget okozott neki. -
Hasaggymeg
veterán
Én a Zabhegyezőt ajánlom,The catcher in the rye.Amúgy jobb ha nem csak ponyvaregényt olvasol,és elmélyülsz egy kicsit az angol nyelv hihetelen szókincsében is.Ki szoktam azonnal keresni(olvasás közben) az ismeretlen szavakat-szóösszefüggéseket a szótárból.Az angol azt mondja"a word used is a word learnt".

-
hanee
senior tag
-
Asimovtol az "I, Robot"? Mondjuk inkabb novella-gyujtemeny, mint regeny, de olvasmanyos, nem tul vastag
es talan az Oxford Press adott ki belole egy valtozatot direkt nyelvtanuloknak, a vegen szoszedettel.
(En annak idejen a Galaxis utikalauzt olvastam eloszor angolul - ott azert sokat segitett, hogy elotte magyarul ezerszer
) -
hanee
senior tag
Ráadásul amire én jártam/járok az sem negyedmillás, csak összesen ennyit költöttem arra, hogy középfokról felsőfokra fejlődjek
De ebben benne van kb. 5 tanfolyam ára és a komplett középfokú nyelvvizsga is, ami amúgy vagy 70 ezer Ft volt (Trinity). De a tudás amit kaptam ennél sokkal többet ér.hanee
-
Csak egy tipp még ebben a témában.
Töltsd le az apple oldaláról az itunes-t, működik ipod nélkül is. A progi webes felületén bemész a podcastekhez, a bal oldalon lehet egy olyan témát választani hogy education, és ott találhatsz jópár angoltanító podcast sorozatot, amit ingyen le is tölthetsz.A linkelt ESL podcastet is ott találtam, az egyik legjobb ezek között.
Most látom az Ír topicban hogy mentek ki élesben.
Sok szerencsét hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- Háztartási gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- SUSE Linux
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- További aktív témák...
- AMD Gamer PC Ryzen 7 5800x RX 6600XT
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

.zip lett, benne az mp3-akkal.

De ebben benne van kb. 5 tanfolyam ára és a komplett középfokú nyelvvizsga is, ami amúgy vagy 70 ezer Ft volt (Trinity). De a tudás amit kaptam ennél sokkal többet ér.