- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #5099 üzenetére
Én pont a hosszú munkáslehelyezőseket szeretem. De így a jó, legalább nem kapkodjuk el egymás elől a játékainkat
Éjjel nem tudtam aludni és olvasgattam a Citadella (ugye a legújabb szerzemény) szabályát, mert hát mivel töltse az ember az álmatlan éjszakákat
És az a kérdés merült fel bennem, hogy ha valakit megöl az Orgyilkos (Assassin), akkor azt a szerepet mikor kell felfedni? Mert ha jól értettem a szabályt, akkor a kör végén. Ha ez így van, akkor a Hadúr hogyan célozza meg az Ő kerületeit? Vagy a hadúrnak nem kell szerepet mondani hozzá, mert ez nem teljesen egyértelmű, hogy csak egy kerületre "bök rá" vagy kell szerepet is mondania hozzá. (A szabályban benne van, hogy a Püspököt ölik meg, akkor nincs védelme a Hadúr ellen, ami meg azt sugallja nekem, hogy nem kell szerepet mondania a Hadúrnak (Warlord) )
-
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #5096 üzenetére
A kiegészítőről csak videót láttam, abban azt mondta a srác, hogy ha valaki túl sokat nem játszik az alappal, akkor nagyjából felesleges neki a kieg. Ha jól emlékszem, ott némileg még balance-oltak is a 2 személyes játékon mellesleg. Amiket mondott / mutatott róla, az alapján én is úgy vagyok vele, hogy lehet nem kell az nekem. Tényleg ritkán kerül elő.
De ha Te játszottál vele, akkor mindenképpen kíváncsi lennék a Te véleményedre is -
goccer
aktív tag
válasz
Tristis #5043 üzenetére
Aha, az a 15 perces magyarázat jó lehet. Kb mint amikor haverom tanítja bármelyik heavy euróját, a fele szabályt kihagyja és játék közben derül ki, hogy amit akartam azt nem lehet megcsinálni, de amit ő csinál azt meg nem is mondta addig, hogy lehet
Én amikor magyarázok egy nehezebb játékot nem csak elhadarom a szabályokat, hanem megpróbálom az alapokat is megtanítani, hogy ne csesszünk el 3 órát egy "tanuló játékra", hanem lehessen már egyből élesben nyomni. Na ez egy Brassnál fél - háromnegyed óránál indul.
-
citkar
addikt
válasz
Tristis #5043 üzenetére
Szerintem a Brassnál is van egy csomó "fura" szabály. A szén be kell legyen a kötve, a fém nem, a hordó csak az ellenségé, a tiéd nem muszáj, több egyforma dolgot eladhatsz/átfordíthatsz egy akcióval, de a hordókból kell a szükséges mennyiség, melyik dolgot lehet lefejleszteni, mit nem lehet leépíteni a második érában. Nem érzem sokkal könnyebbnek, ha mindent tudni akar a játékos.
-
mike1334
veterán
válasz
Tristis #5021 üzenetére
Áh, a Brass tematikája még nekem se jön be, az asszonyt esélytelen lenne leültetni mellé. Amúgy nem is az a gond, hogy nehéz lenne (szabálykönyvet már elolvastam vagy 2x), csak a hossza. No, de kipróbálás nálkül biztosan nem fogom eladni, csak kell egy kellően nyugodt nap hozzá
Jut eszembe, a Targit is újra elő kellene venni, már csak a kieg miatt is. Ott is ez volt a gond, ahogy írtad is..túl hosszú a játék, és nem elég izgalmas mellé, így a háromnegyedénél már untuk (Agricolat, meg Árészt pl nem untuk, azok végig érdekesek). -
mike1334
veterán
válasz
Tristis #5018 üzenetére
Huh..akkor lehet botor dolog volt berendelni a kieget FOMO miatt...a sweet spot 1 óra, másfél óránál hosszabb jáccó ritkán kerül elő...bár ahogy nézem jelentősen emelkedett a kieg ára, nem hiszem, hogy bukok majd rajta, ha esetleg eladásra kerül.
Amúgy érdekes, mert játszunk egyben 3-4 órát is akár, de nem egy játékkal (a TM: Árész is belekarcolt a 2 órába, az még így is tetszett az asszonynak, mégis ritkán kerül elő). -
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #5007 üzenetére
az a baj, hogy sose találok listát, hogy mi lesz kint, vagy éppen mi fog megtetszeni. Alapvetően nekem nincsen bajom azzal, hogy ott tanuljuk meg a játékot, ad egyfajta élményt
Most is csak az volt a "gond", hogy aki tanította a játékot, az elég lassan mondta, és többször elismételt lényegtelen részeket. (Meg hát tombolára is ki kellett menni
) De ezt leszámítva teljesen jó volt, de ha lenne ilyen lista, legalább tudnék előre készülni
-
st6969
őstag
válasz
Tristis #4943 üzenetére
Egy ismerősöm könyvekkel foglalkozik, rengeteg ajánlás van az oldalán. Elég nagy tábora van már. Pár éve mondta, hogy ő csak olyat ajánl, amit tényleg szívből ajánl, nem fog elkurvulni. Mondtam neki, hogy ez szép, meg minden, de van az a pénz, amiért fogsz te ajánlani olyat is, amire fintorognál. Sajnos igazam lett, elég sok mindent "szívből" ajánl egy ideje... Szóval tudom, miről beszélsz
Köszi a tippet. -
-
mike1334
veterán
válasz
Tristis #4917 üzenetére
First ratet pedig annyira dicsérik. Miért volt csalódás?
@Azie
Ez durva..mi ketten játszunk főleg az asszonnyal, de egyikőnket se zavarja, ha veszítünk, sőt. Vannak notótius játékok, amiben 10ből 1 alkalommal nyer csak a másik (van amiben én, van amiben ő), mégis gyakran játszunk vele, és szeretjük.@Chal
Ez a felfutási, gyűjtögetős szakasz. Nyugi, lesz ez még rosszabb is -
NyxNyxNyx
addikt
válasz
Tristis #4811 üzenetére
Engem szinte csak a kezdőlapok szerencsefaktora zavar benne, amire ajánlott valaki ilyen 7 csoda/Sushi go szerű drafolást valaki BGG-n, amit még nem próbáltunk ki.
Ezen kívül én szerettem, csak már kicsit meguntam.
De egyébként ennyi szerencse a Mars terraformálásában is van az eddig lejátszott 2 meccsem alapján.
-
válasz
Tristis #4784 üzenetére
Fiú, csak szereti a macskákat nagyon, ezért vett rá a Calicora meg a Macskák Szigetére, előbbit szerintem még nem erőltetjük (bgg alapján várni kellene még vele, de majd meglátjuk). Kingdomino érkezik hétvégén, Eldorado Legendája tervben van már, First Rat-ot felírtam, köszi
-
mike1334
veterán
válasz
Tristis #4481 üzenetére
No, megvolt az első játék a Targival (kieg nélkül). Kicsit tényleg hosszúra nyúlt, de kétszer meg kellett szakítani a játékot, meg ugye első alkalom, szerintem menne ez pörgősebben is. Nekem tetszett, igaz nem olyan játék, amire azt mondom a végén, hogy akkor játszunk még egyet azonnal. Sajnos az asszonypajtásnak még ennyire se jött be, panaszkodott, hogy hosszú, és kicsit unja is. Szóval nem tudom mi lesz a sorsa, én szeretnék még játszani vele párat, akár kieggel együtt is majd, aztán meglátjuk. Utána jött egy TTR: Nordic Countries...ezt nem tudjuk megunni, ha játszunk mindig előkerül, legjobb befektetés evör. És persze megint kikaptam benne, pedig végig azt hittem én állok jobban
Talán eddig egyszer vagy kétszer nyertem, és olyan nyolcszor játszottunk.
Ja, és ma csak azért került elő aTargi, mert én kértem kifejezetten, K. a Grand Hotel Austriát szerette volna kipróbálni, szóval a következő nagyobb falat az lesz (kisebb, meg a Biblios). -
mike1334
veterán
-
citkar
addikt
válasz
Tristis #4534 üzenetére
A nyugati királyság lovagjait rutinos játékosok fele ennyi idő alatt lejátszák. Mi ketten játszottuk többször is, két órán belül kettőt is lenyomtunk, előkészülettel, pakolással együtt. Ketten kétes, hogy lesz-e jelentős interakció a kártyák elvételén túl, attól függ milyen stratégiát követnek a játékosok, ha van hasonlóság, akkor elfoglalhatnak egymás elől a helyeket, de többen jobb az kétségtelen.
-
mike1334
veterán
válasz
Tristis #4534 üzenetére
Köszi! Akkor kimarad ez a vonal..kár érte, de már túl tettem magam az ilyen csalódásokon, majd lesz másik
A Critter war nagyon cuki verzió, remélem hozzák majd magyarul (tudom, hogy nem bonyolult az angolja, de csak vagy nyelvfüggetlen játék vagy magyar..a Targit sikerült teljesen magyarított verzióban beszerezni, nagyon profi munka)
A button shy játékaiból ezek az egyszemélyes, kis pakolgatósok tetszenek, kár, hogy nem nagyon forgalmazzák őket itthon.
Ma megjelent amúgy a Tussien kívül a Shards of infinity meg a kiegje, az Unmatched legendák ligája második felvonás, meg még egy játék a reflexshopnál.
Fantastic Factoriest hozná még valaki, meglenne a bódottá -
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
válasz
Tristis #4358 üzenetére
Botanikot nem ismerem, majd rálesek, stellart néztem, de nem fogott meg. Fox volt, de eladtuk (összesen 3 játék jutott erre a sorsra, a fox, a Harry Potter Sötét Varázslatok kivédése, meg egy Unlock, de az egyszer játszós). Az asszonynak nagyon nem jön be az ütés-vivős, így a jekyll is kimarad
Brass már túl sok, igyekszünk egy óra/3as bgg komplexitás alatt tartani a játékokat -
anubys1984
aktív tag
válasz
Tristis #4311 üzenetére
Értem.
Nekünk szerintem tökéletes lesz. Változó, mire van igényünk, van, hogy jólesik nyugiban építkezni, és örülni a végeredménynek, akárki is nyer, de olyan is van, hogy interaktívabb élményre vágyunk (mondjuk Brass, Anachrony vagy Gaia Project). Szerintem ennek is meglesz a helye, csak abban bízom, hogy a hype miatt nem fogunk csalódni benne. A komplexitással szerencsére nem lesz gond. -
3r17
csendes tag
válasz
Tristis #4198 üzenetére
Az összes külföldi cuccot be lehet rendelni olcsóbban, lásd magyar zsolt közös rendelései csoport, amazon, bgg-n is hirdetnek. A magyarokat pedig ki kell kicsit várni, pl gémklub törzsvásárlói kedvezmény+ hirderéses promókód (így szereztem baromiolcsón arnakot és prágát), az összes többire meg ott van az auchan vagy a tesco csak ki kell várni.
-
jansky1
senior tag
válasz
Tristis #4142 üzenetére
Egyet értek veled, magasam a kedvenc játékom nekem is. Úgy fogalmazok akkor, hogy a duma része hiányzik nekik, ne csak arról szóljon a játék, hogy az asztal fölé görnyedve tervezgesse mindenki a következő lépését.
Igazából nem is értem, nem beszélgetős, vagy party játékkal ülünk le játszani -
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #3937 üzenetére
Hát ez pont a kinek a pap kinek a papné esete
Mármint a kölcsönzés vs. vásárlás/eladás. Neked könnyebb megvenni valamit, majd esetleg rövid idő alatt túl adni rajta. Nekem kényelmesebb, hogy bemegyek (főleg, ha útba esik) és az árának a 10%-ért kipróbálom, mintsem hogy még utána "szenvedjek" a hirdetéssel, eladással. Lehet nem macerás, de nekem az
Persze nem meggyőzni akartalak, csak mint írtam nem vagyunk egyformák
A többiben nem vagyok biztos, hogy nekem szántad.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #3925 üzenetére
jó, hát a 60-tól még nagyon-nagyon messze vagyok
Viszont a kipróbálás azért jó, mert azokkal játszom a játékot, akikkel amúgy is játszanám, és ha tetszik, akkor meg is veszem. Társasklubbokba meg nem járok
De az elmúlt egy évbe eléggé megcsappant a játékalkalmak száma, így a kölcsönzés is -
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #3909 üzenetére
Szerencsére nem fix helyünk van a társasoknak
Bár már pedzegette, hogy nem nagyon férnek el. Inkább a lakás az ami limitálja (egyelőre, de majd egyszer lesz rendesen polcunk
)
Igazából sűrűn nem veszek társast, Nemesis volt az egyetlen, amit úgy vettem, hogy nem próbáltam ki előtte élőben (digitálisan viszont igen). Abszolút nem vagyok impulzív vásárló. Meg hát azért, ha valamit megveszek, az az enyém, ahhoz ragaszkodom. (Valószínűleg több helyünk lenne, ha a "szemeteinkhez" sem ragaszkodnék ennyire, de hát ez van, mindenkinek van valami bogara -
goccer
aktív tag
válasz
Tristis #3909 üzenetére
Én is azt tapasztalom, hogy az elsőt nehéz csak meghirdetni. Aztán amikor felszabadul a hely, zsebedben a KP, és van hova rakni a következő jövevényt, az kárpótol és a következőnél már nincs akkora érzelmi súlya a dolognak
.
Plusz nyugodtabban tolod be a csillió pénzt a következő ks-be, mert már benned van, hogy egyszer majd valószínűleg ez is el lesz adva, nem túl nagy bukóval. -
maross
nagyúr
válasz
Tristis #3900 üzenetére
Nagy a kulonbseg, hogy megveszed es 50 ezerert ul a polcon, vagy megveszed, játszod amig jatszod, és nem sajnalod eladni
. Aktualis kijatszott Zombicidenak (2nd edition) pont ma adtam el a stretch goalos dobozát egy vagyonért, és mar csak alapdobozt + kiegeket kellene bolti ar alatt par ezerrel eladni. Az egesz pedig mehet az uj Zombicideba
.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #3900 üzenetére
Én is így voltam vele. Pár éve kipróbáltuk a játékot, akkor nagyon megtetszett és azóta minden évben ez volt a tervezett karácsonyi ajándékom, de mikor az árára néztem valahogy mindig úgy voltam vele, hogy ez picit azért sok. Aztán tavaly végül is megvettem, és abszolút nem bántam meg. A kieget nem próbáltam még, de ahogy néztem videókat ha nincsen meg sem egy tragédia, anélkül is bőven élvezetes a játék.
-
törölt tag
válasz
Tristis #3816 üzenetére
Mina mikor beharangozzák a 2 Ft / liter üzemanyag drágulást, és elmegy megtankolni, mondjuk 20 litert, de 10 km-t autózik a kúthoz...
Apropó, nemrég vettem az Elvarázsolt labirintust, nálunk most ez a No1.
Gyerekekkel és szülőkkel is szarrá röhögjük magunkat! -
DJGABI
addikt
válasz
Tristis #3796 üzenetére
+1 jó ötlet.
Hát nálunk inkább a beszerzés ment, csomó új játék még bontatlan, nem is volt játszva.
Talán most a Kartográfusok jött be. Asszony az elején nem nagyon értette, de aztán azért belejött.
GSC 3. részére kíváncsi vagyok, nagyon dicséred, amint lesz Müllerben szerintem beszerzem egy hétvégi 20%-os akció keretében
-
knoxhu
senior tag
válasz
Tristis #3796 üzenetére
Nagyon jó felvetés!
Közönségkedvenc: Parks (+ Nightfall kigészítő)
Szemet gyönyörködtető, könnyű/közepes nehézségű családi játék. Nagyon enyhén nyelvfüggő (csak angol kiadás létezik), kis segítséggel bárki megérti a megjelenő szövegeket. Nem ültettem még le ehhez a játékhoz olyat, aki ne akart volna vele még legalább egyet játszani.
Konfrontatív: Kemet - Vér és homok
A régi kiadású Kemet a maga kategóriájában is egy kiemelten jó játék volt, de az újra dolgozás, fejlesztés és a korábbi verzióban meglévő szabályok finomhangolása, számomra a kiváló kategóriába emelte. Egyetlen hátránynak talán, hogy mivel főként a harcon alapszik a játék kifejezetten 4-5 fő esetén tud igazán kiteljesedni.
Tematikus: Dinosaur World
A játéknak vannak hibái, de maga a tematika, a kinézet és a mechanika alkalmazása annyira telitalálat, hogy az ember játék közben ezekről szinte el is felejtkezik. A dinó világ szerelmeseinek nagyon ajánlom, egyelőre csak angolul elérhető, de szinte nyelvfüggetlen ez a játék is.
-
stellaz
veterán
válasz
Tristis #3796 üzenetére
Nálunk is van gyerek, most lett annyi idős, hogy komolyabb játékok (8+) is jatszhatóak vele
Szerintem a legjobb játék: Gépregény
Legjobb 2 fős családi: Azul
Legjobb klasszikus érzésű társas: TTR EuropeEzen kívül még vannak jók, amiket idén szereztem be, de nálam ez a top 3.
Kisebb gyerekeknek egyébként tudom ajánlani a Kalandozoo-Marci az állatkertben játékot is. Már hajaz a komolyabb játékokra, döntéseket kell hozni, több mindent figyelembe venni, de végig kiegyenlített a játék, és nagyon cuki. 5 éves kortól ajánlott, szerintem sokkal jobb, mint általában az 5 éveseknek szóló játékok. Idősebbeknek is jó, felnőttként sem unom. Egyetlen hátránya a hosszabb előkészület.
-
Mortein
tag
válasz
Tristis #3796 üzenetére
Mivel ~20 éve nem játszottam társasokkal, így ez az első évem, ezért a listám lehet, hogy nem annyira veretes
- 7 Csoda: Párbaj
Remek kikapcsolódás, remek a játék "flow"-ja, élvezet vele játszani, feleségem is szereti- Eldorádó legendája
Családi kedvenc kisfiam (4) is szeret vele játszani- Utolsó Erőd/Gloomhaven: Jaws of lion/Fesztáv
Első kettőt csak kipihenve és max. koncentrációval, de akkor nagyon jó kihívás és jó szórakozás. Fesztáv meg gyönyörű és nagyon kellemes játszani vele.Nekem is több lett, mint 3
Év csalódása: Vörös előőrs
Tematika jó lenne, meg az illusztrációk is szépek de a Sci-fit, minek kellett belerakni, olyan súlytalannak érzem az egészet. Gyanús, hogy ez lesz az első játék, amit eladok/elcserélek. -
adrian14
tag
válasz
Tristis #3796 üzenetére
Nekem a Canvas: Festői vásznak, Cascadia és a Blue Banana
-
maross
nagyúr
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
Tristis #3688 üzenetére
Lehet magamból indulok, de rejtett szereplős hazudozós társast nem ajánlanék kezdőknek. Nagyon benne van a pakliban, hogy lesz valaki, aki nem lesz hajlandó játszani vele.
Masooo: Én szeretem, könnyen tanítható és egyszerűen setupolható. Az a játék, amivel nem játszunk egész estéken át, de sűrűn előkerül, ha lusták vagyunk. (Én a top ten-t nem ismerem viszont, szóval azzal nem tudom összehasonlítani).
-
válasz
Tristis #3663 üzenetére
Össze vannak mosva a dolgok és tisztába kell tenni őket?Figyelj, hadd éljek társasos szóhasználattal: ez a fórum koperatív, nem komptetitív. Nem kell meggyőznöd engem arról, hogy igazad van, és nekem sem kell meggyőznöm téged arról, hogy igazam van.
Nyugodtan játsz Kartográfusokat, én is játszom azzal is, és közben nagyon élvezem, hogy minél több játékot próbáljak ki, különösen, ha mindez csupán egy ezresembe kerül (inkább próbálok ki két újabb társast barátokkal, mint megyek el pl moziba egy alkalommal). Ami pedig a sz@rt illeti, biztosan ismersz olyat, aki azt a polcon tárolja, mi más helyiséget használunk arra(Ezzel arra próbálok utalni, hogy nem célszerű úgy minősítened egy-egy játékot, hogy nem is adsz esélyt neki arra, hogy kipróbáld)
Én szívesebben megveszem a kiemelkedő játékot is, és mellette az olcsó vackokat is. Utána pedig megy ide-oda tovább.De a lényeg épp a hozzászólásod vége felé van:gyerkőc játékokat kevésbé ismered. Igen, valóban hamarabb kimerül a játékélmény azoknál, de a gyerekek számára nem így van, ők újra és újra játszanának velük. Majdnem minden este akarnak valamelyikkel játszani, és egy 4 és 6 évesnek olyat tudok használni, ami kifejezetten egyszerű - ahogy leírtam korábban, ezért vettem most főként ilyeneket. Egy offbeat pl tökéletes fejlesztő játék a kölköknek, és értelemszerűen nem a felnőttek számára vettem - ahogy nem is akarom azt mondani, hogy neked ez kellene. Pontosan, másra valók ezek, én pedig arra vettem, amire valók, nem pedig a te célcsoportodnak - éppen ezért nem értem a felháborodásod ezen. Természetesen jót tudsz játszani a kartográfusokkal, ahogy én is tudom élvezni, de sem a két lányomnak (4 és 6 évesek), sem a családban az ikereknek (7 évesek lesznek jövő hónapban), de még a sógorméknál levő 7 és 8 évesnek sem lenne ideális.
Szóval bátran és nyugodtan játsz, amivel szeretnél. Nem szeretnélek meggyőzni az ellenkezőjéről - cserébe pedig kérlek, te se akarj nyitott kapukat döngetve meggyőzni arról, hogy a másik játékokkal jobb játszani. Szerintem is jobb, de a picuroknak nem alkalmasak. Amint pedig írtam: most épp az olcsóbbakat veszem meg, aztán majd megint visszatérek a komolyabbakhoz/drágábbakhoz, különösen akkor, mikor már tudok a csajszikkal játszani velük.
Örülök annak, ha jön sok ajánlat ide, még inkább, ha szmeélyes tapasztalatok a játékokról. A legjobb az egészben az, hogy a saját tapasztalataink az adott életehelyzetünkhöz illeszkedik (30 éve a harc Európáért volt a nagy kedvencem, de manapság nincs időm vele játszani. Majd 25 év múlva megint erre lesz időm - nyugdíjasként a többi öreggel - kihasználom a szenilitásukat
) Talán akkor is megbeszéljük majd a fórumon, mivel játszunk...
-
jansky1
senior tag
válasz
Tristis #3669 üzenetére
Concordia: Aegyptus / Creta-ra írtad: Creta great for 2. Aegyptus... hmm-hmm not recommended.
Concordia Egyiptom pályáját 2 főre nem ajánlod csak? Ketten mi is csak Corsica + Kréta pályákat nyomjuk. Egyiptomot négyen szoktuk. A Concordia heat map szerint 3 főre optimális, mi négyen szoktunk játszani rajta, úgy sem szűk a pálya.
Concordiával kapcsolatban van olyan érzésem, hogy túl rövid a játék. Mire igazán belelendülnénk hopp, vége. Érik egy Salsa beszerzés, hátha változtat rajta.
-
Azie
őstag
válasz
Tristis #3656 üzenetére
Az első részével egyetértek, a másodikkal nem. A quadrot 5k-ért még én is megvettem, ha másnem valamikor elmegy ajándéknak - van még 1000 más a polcon.
@fateless: kartográfusok, welcome to. 8 jót nehéz lesz mondani ennyiért, de ha a pénz a vékony keresztmetszet, akkor ott vannak a klasszikus kártyajátékok/sakk és társai (80 táblás játék, kártyakönyv - akár torrentből
) Nekünk sem volt gyerekkorunkban lóf* se, mégis volt mit játszani (na jó, lego volt bőven, meg matchbox, utána meg pc)
-
válasz
Tristis #3656 üzenetére
A legtöbb játék olyan, ami vagy jó lesz a 4 és 6 éveseinknek, vagy a 7 és 8 éveseknek egyszerű szabályokkal (BGG szerint 1 és 2 közötti nehézségi fokkal) ajándékként. A Quadropolis pedig nekünk.
Szóval okkal vettünk ilyeneket, és nem pl Vörös katedrálist, mert az már 2,8-as nehézségi fokú, míg az ezen játékok közül a "bonyolult" Korinthosz is csak BGG 1,73-as, vagy pl a Vérfarkasok 1,32.
Hiába vagyok oda a Viticulture-ért, ha nincs, akivel játszhatnék, és csak fél óránk van, akkor az ilyen rövid játékok lesznek a hasznosak, nem a másik kedvenc Root (amivel nem feltétlenül jó "beetetni").Persze ha tudsz nekem mondani 8 másik, normális játékot 15k-ért...
(Tuti megvenném azokat is)
-
Mortein
tag
válasz
Tristis #3634 üzenetére
Nekem az a része, hogy fizikailag ott van előttem megfoghatom a kártyát a figurát nagyon bejön. Egész társasjátékozásban nekem ez tetszik. Fel van rakva a tabeltop simulator, de valahogy PC-n ez más. Heroes of Might and Magic-kel sokat játszottam, de sohasem vittem egyik részt sem végig, általában a H&S játékok jobban bejönnek, ott számtalan játékot végigvittem, a körökre osztott dolgok PC-n nem annyira jönnek be csak ha 2. VH-s környezetben van, társasban viszont jobban adja. De még nagyon az elején vagyok. 10. küldi után meglátjuk milyen lesz. Mindenesetre kell hozzá találnom olyan havert, akivel jó együtt tolni, mert az PC-n is sokat dob szinte bármilyen játékon.
-
DJGABI
addikt
válasz
Tristis #3471 üzenetére
Hmm, a Ketten a bűvös rengetegbent kevertem a sima változatával, ennek utána nézek, nem tűnik rossznak.
GSC nekünk is tetszett, 1-2 van csak meg. Elveszett kincsek tengere nekem tetszik, asszony annyira nem szereti.
Kingdomino annyira nem jött át egyikünknek sem, ezt a diy kiegészítőt mondjuk azóta se csináltam meg hozzá
De szerintem most egy darabig nem veszek, mint írtam így is alig játszunk... Pedig aztán van készlet otthon bőven
Pontsaláta asszem volt teszkóban is, 7 csodát még talán megpróbálom megyeszékhelyen, de annyira azért nem vonz így elsőre...
-
knoxhu
senior tag
válasz
Tristis #3448 üzenetére
Cascadia kapcsán nem tudok egyetérteni. Ilyen egy tökéletes filler. Könnyen tanítható / tanulható, gyors, pörgős végig, kevés a holtidő és cserébe még szép is. Ennél többet egy ilyen kategóriájú játéktól szerintem nem igen lehet várni. Ha kicsit komplexebbre vágyik az ember akkor ott a Calico ami igen hasonló.
-
maross
nagyúr
válasz
Tristis #3338 üzenetére
Second edition, nemreg vettem hasznaltan, harmat jatszottunk vele, nekunk bejott. Kooperativ, celokat kell teljesiteni, kozben folyamatosan sullyed a sziget (ha epp nem, akkor masfelekeppen szivat), es szukul a jatekter. Nagy elonye, hogy szimultan mukodik a worker placement, rengeteget gyorsit a jatekon, nalunk kb 90+perc volt 4 jatekossal. Ha utkozes van meg lehet beszelni, hogy kinek mi fontosabb. Még parat szivesen jatszanek vele, aztan valoszinuleg eladom - es nem azert, mert rossz lenne, hanem egyszeruen nincs annyira ido amennyit felhalmoztam, es massal is jatszani kell. A 20 ezer koruli arcedula kicsit eros, 15-ben nyugodtan megallhatott volna.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #3304 üzenetére
az csak 2 személyes játékban kap mindenért, 4 személyesbe már csak a piacért
ha egyre gondolunk.
Igazából az a fő kérdés, hogy megfér-e egymás mellett a kettő, ha megvenném a 2. részt, akkor játszanánk-e az elsővel még? Nem rég óta van meg az sem, másfél éve, sokat nem játszottunk vele, de szeretjük. Viszont, ha már szerinted is jobb, akkor tudom mi lesz a sorsa a második résznek.... pedig nem akartam, hogy ennyire beszippantson ez a világ -
válasz
Tristis #3262 üzenetére
Köszi de mire olvastam már rendeltem egy magyar verziót az alapjátékból meg egy Forsaken Lore kiegészítőt. Pedig itt még van is raktáron angol. Bár az persze drágábban jött volna ki 6-7ezerrel összességében. Na mindegy reménykedem benne hogy jól sikerült a magyar fordítás.
-
Freddy76
addikt
válasz
Tristis #3225 üzenetére
Köszönöm a tippet, felavattuk a játékot. Először bonyolultnak tűnt, de mint kiderült azért, mert nem volt egyértelmű a szabálykönyv, megnéztünk egy ismertetővideót, és összeállt. Kimondottan élveztük a játékot, itt is nagyot dob az élményen, hogy fantasztikusan néz ki.
A doboztető belsejében van egy felirat, miszerint: "Macska előkészítése - ha van cicád, tedd ide, miközben Macskák szigetét játszotok". Találó, mivel a legtöbb macskának két szokása van: egyrészt szeretnek dolgokat lepofozni helyekről, mérhetetlen közönnyel nézve, ahogy leesik, másrészt ha látnak egy dobozt, már benne is vannak. Itt a poén az volt, hogy a harmadik kör környékén megjelent Tappancs, rögtön beleugrott a doboztetőbe, és elhelyezkedett benne, úgy nézte egy darabig, ahogy játszunk...
-
mike1334
veterán
válasz
Tristis #3211 üzenetére
Köszi!
A Szkíta fosztogatókat néztem, de az a téma miatt az asszonynak nem jönne be. Kartográfusokat mindenki dícseri, néztem róla videókat, de egyelőre nem értem, hogy ez miért olyan jóganz schön szintén zenész.
A Marsból elvileg ez vmi rövidített verzió lesz, Rahdonak nagyon tetszett, meglátjuk mennyibe fog kerülni. The Mind nem létkérdés, csak olyan kis hangulatosnak tűnik. Panteont is dícsérik, és a 7 csoda párbaj magában kicsit uncsi már nekem. Pandemic Hot Zone szintén, kisebb, rövidebb, ismerkedni jó lesz, aztán vagy az Iberia (baromi hangulatos a videók alapján), vagy egy Legacy rész. Horrified is tetszik, de az még nincs magyarul, meg a téma szintén lehet nem lenne támogatott. Fedőneveket már néztük videón, az úgy néz ki bejövős
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Pro 2019 15"// i7 // 512GB // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest