Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
OldMike
őstag
Helló!
Összekötöttem az STB-t és a 2.1-es hangfalat RCA kábellel. Így tulajdonképpen rendben van, a hangfal hangereje 50%-on van, az STB-n a 8-10 közötti hangerővel teljesen megfelelő. Egyetlen gondom maradt: a szájmozgáshoz képest nagyon csúszik a hang, különösen az M1-nél lehet észrevenni (beszélgetős műsoroknál, a híradókban a bemondónál stb).
Amíg a tévéről jött a hang, addig ott a tévé menüben lehetett ezt szabályozni, most már azonban nem. Itt az STB-ben kellene valami beállításnak lennie, de nem találtam ilyet. Az STB és a tévé HDMI kábellel van összekötve. -
OldMike
őstag
Az előző szolgáltatóm három havonta frissítette a csatornakiosztást, amivel az összes saját beállítást felülírta. Az IPTV esetében is van ilyen? Akkor biztosan nem fogom csinálni, mivel ennyire béna és nehézkes rendszert én még nem láttam. Lehet, hogy az internetes átrendezés egyszerűbb, még nem próbáltam, mert ahhoz meg regisztrálni kell.
A hangra javasolt megoldással meg az a gond, hogy akkor csak a tévéműsorok hangja jön az aktív rendszerből, ha pendrive-ról, HDD-ről vagy bármilyen külső eszközről használva csak a tévéhangszórói szólnának. Először megvárom a korábbi hozzászólásban említett júniusi szoftvermódosítást. -
-
OldMike
őstag
Köszönöm, kipróbáltam. Átraktam az M1HD-t az M1 helyére, az M1-et pedig annak a helyére. Csak az a bajom, hogy innen kezdve a többi csatornát már nem a korábbi számával találom meg, hanem a naturális sorszámával. Példa: a SuperTV2 alapból a 22 beütésével jött elő a módosítás előtt, utána viszont a 19-re jön be. Ennek így kell működnie?
Az "Enter" gombot is kipróbáltam, egyszerűbb, mint máshol állítgatni. Az igazi persze az lenne, ha így a 21. század második évtizedében már mindenki átállna a 16:9-re (jámbor óhaj).wmati
Gondolom, hogy az internetes csatornamódosítás esetén is elvesznek az eredeti csatornahelyek -
Garold
senior tag
válasz
OldMike #6240 üzenetére
hogy lehet-e csatornaátrendezést csinálni, - Menü - Beállítások - Televízió - Csatornák testreszabása - Sorrendcsere
esetén körben fekete csíkok vannak - Nyújtani lehet a képet (torzulni fog) a TV széleihez a 9-es gomb alatti gombbal a távirányítón. Egy nyomásra megmutatja a jelenlegi üzemmódot, 2x nyomva vált 2-3 mp-n belül
A hang kérdés pedig passz, nincs ötletem...
-
OldMike
őstag
Helló!
Egészen friss, mai T-Home IPTV előfizető vagyok. Az STB-m Cisco 6030-as. Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e csatornaátrendezést csinálni, vagy az alapsorrend kötött? Szívesebben nézném az M1 helyett az M1HD-t, ami a 184. helyen van, és gondoltam, hogy felcserélném a kettőt.Korábban volt már szó arról, hogy a 4:3-ban adó csatornáknál a 16:9-es műsor esetén körben fekete csíkok vannak. Ezt az előző szolgáltatónál úgy cseleztem ki, hogy a tévémen (LG LM660S) beállítottam a "teljes szélesség"-et. Ekkor a kép kitöltötte a teljes képernyőt, torzítás nélkül, minimális alsó-felső veszteséggel. Sajnos most a képarány beállításnál (a tévén) pont ez az egyetlen opció, ami szürke, azaz inaktív. Az STB képarányt a "normál"-ra állítottam, mivel az összes többi lehetőség borzasztó dolgokat eredményezett.
A hangot a tévé füles kimenetébe kötött 2.1-es aktív hangfallal "élvezem". Az STB hangereje fullon (25) van, a hangfal a maximumon, a tévé hangerejét kb. 30-ra kellett állítani, hogy a legtöbb csatornát normálisan lehessen hallani. Ugyanakkor például a COOL esetében 50-re kell feltekerni. Sajnos a tévé hangerőszabályozása nem lineáris, ebben a tartományban már alig erősít. Az STB és a tévé HDMI kábellel van összekötve, ezen nem is szeretnék változtatni.
Üdv -
wmati
addikt
válasz
OldMike #6238 üzenetére
Ez a hang probléma hdmi és ha minden igaz az optikai hang kimenetet érinti. Nos nézd szerintem meg fog történni a javítás de ha jobban érdekel akkor a mtkapcsolat@telekom.hu címen kaphatsz bővebb infót
-
OldMike
őstag
Szia!
A hdmi hangerő dolog engem is érdekelne. Hamarosan átállok IPTV-re, és egy fórumon valakinek az volt a gondja, hogy a fejhallgató kimenetre kötött aktív hangfalon nem hallatszott a tévécsatornák hangja. Emiatt az aktív hangfalat az STB-re kellett kötnie, ekkor viszont a külső források (pl. DLNA zenelejátszás) nem szólnak. T-Home IPTV boxa van.
Az én aktív hangfalamon két bemenet van, elvileg a tévét és a boxot is rá lehetne kötni, de azt hiszem hogy meglehetősen macerás lenne a kezelés.
A javítási ígéret mennyire komolya T-Home részéről?Hackerman
Köszönöm, ez biztató. -
Shalimar
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket, a source gombbal próbálkoztam már, de akkor sem jött be, ezek után nem tudtam már mitévő legyek, de ma kiderült, hogy a scart csatlakozó volt a rossz, nem illeszkedett jól
Beraktam egy másikat, és sikerült
A neten keresgéltem ezzel kapcsolatban, és mások is inkább a hdmi kábelt ajánlják, de az miben különbözik a scart-on keresztül fogott kép és hangminőségtől, jobb tőle?
-
Shalimar
csendes tag
Sziasztok!
Új Samsung UE32EH5000 LED tv-ét vettünk, és a T-HOME mediabox-szal szeretném összekötni. Csatlakoztattam scart-tal és az RCA kábellel, de semmi változás. Olyan, mintha össze se lennének kötve. Az egyik eladó azt mondta, hogy a tv távirányítóján kell egy gombot megnyomni, hogy a kábel távirányítója működjön a tv-én. De ez sem sikerült. Ráadásul minden adó analógban jön be, nem digitálisan, és a kép sem szép. Mit tegyek, hogy digitális legyen a kép, és hogy a kábel távirányítója működjön? Előre is köszönöm a választ. -
villamos
őstag
Igaz nem teljesen tökéletes, mert be kellene még csatornázni a kábeleket, ahhoz viszont csatorna kellene, de az most egyelőre nincs. A falba becsövezni lenne a legjobb, de a közelmúltban festettük ki a szobát, nem lenne jó szétverni megint. A festés előtt meg a fene se gondolta, hogy nálunk valaha ilyesmi lesz.
-
villamos
őstag
Én itthon magamnak építettem ki a hálózatot, a szerelőknek csak be kellett dugni a boxokat. Csakhogy nekem szakirányú végzettségem-munkahelyem van, így meg tudtam ezt tenni.
Jól értelmezem, hogy akkor mindenkinek így kellene eljárnia, akár ért hozzá, akár nem?Örüljek, hogy az oszlopra nem nekem kellett felmászni, hogy magamnak hegesszem, vagy kössem össze az optikát?
-
-
Agyasima
őstag
Olyanban tudtok segíteni, mik a Cisco ISB 2001 alap tartozékai? Visszavinném, de a könyvében csak annyi van, hogy "kábelek". Tipikus. Milyen kábelek ezek közül a Tréhómé és melyek az enyémek? (Igen, elfejeltettem ennyi idő alatt) Nem szeretnék büntetést fizetni, csak mert 1 kábelt nem viszek vissza.
-
villamos
őstag
A megoldás roppant egyszerű, és költséghatékony. Csak egy megfelelő hosszúságú UTP kábelre van szükség a STB, és a HGW közé. (ennek hossza max 100 méter lehet, 90m fali kábel, + 5-5m lengő kábel) Ennyi.
Aljzatokat (egyet-egyet) nyugodtan be lehet iktatni közé, figyelni kell a helyes bekötésre, de ez a szerelő feladata lett volna. Hogy miért nem csinálta meg? Lustaság, hozzá nem értés, eszközhiány stb... -
Zbacsi
csendes tag
válasz
OldMike #6213 üzenetére
30Mbit kábelnet. Ez a switch megletősen régi darab, első körben egy routerrel próbáltam meg beüzemelni TL-WR841N (switchként használva). De az STB valamiért nem működött (dhcp lekapcsolva, tűzfal kilőve), laptoppal wifin keresztül és vezetékesen is jó volt, rendesen kapott ip-t a hgwtől. Ha szükséges természetesen beruházok egy gigabites switchre, csak technikailag nem értem hogy ez miért szükséges.
Köszi a válaszokat, holnap kölcsönkérek egy márkásabb switchet és megnézem az megoldja-e a problémát.
-
válasz
OldMike #6213 üzenetére
elvileg nem lehetne gond, ha megfelelő az a 100-as switch, illeve a kábel is okés - más kérdés, hogy nem drága a gigabit képes switch, meg mellé egy minimum cat5e kábel, ha már a hgw is gigabit képes, meg a régebbi 100-as swicth lehet annyira régi típus, hogy okozhasson problémát...
-
Zbacsi
csendes tag
STB elé egy 100Mbites switchet berakva időnként beszaggat az adás (úgy is hogy a többi porton nincs semmi...), switch nélkül hibátlan. Létezik az hogy ez kevés? Milyen switchet vegyek amivel biztosan megy? Köszönöm.
Egyébként szerelő úgy üzemelte be hogy nem volt hajlandó megszakítani a kábelt (aljzat beiktatása), merthogy az jelveszteség, és akkor nem vállal érte felelőséget hogy hibátlanul működik... ez szerintem eléggé no comment -
OldMike
őstag
válasz
#78121280 #6209 üzenetére
Köszi. Nem a port az igazi probléma, hanem az hogy a jelenlegi routerem is messze van a tévétől, és egy elég hosszú LAN kábellel van összekötve (bár van benne wifi, de a DLNA már akadozik vele). A HGW-t is ugyanoda tudom tenni, viszont még egy kábelt már nem tudok végigvinni. Ezért lesz a legegyszerűbb megoldás a switch az STB előtt.
Amúgy éppen elég lenne a 4 port a 2 tévé STB-nek, a tévés nethez, és a PC-hez. -
törölt tag
-
OldMike
őstag
válasz
#78121280 #6205 üzenetére
Az eddigi szolgáltatóm kábelneten adja az internetet, jelenleg 15 Mbps csomagom van. Általában 15-16 Mbps között szokott lenni. A T-Home megvette az érdekeltséget, náluk viszont a 20 Mbps csomagban is csak 1 Mbps feltöltés van, ami kevesebb mint a jelenlegi. Ezért kell a 30/5 Mbps csomag. Sajnos ők csak IPTV-t adnak, ami nekem plusz kiadás, mert kell egy switch-et vennem. Enélkül nem tudnám kihasználni a tévém smart részét, pl. a DLNA-t sem.
Az mindenesetre biztató, hogy a tévék mellett is jó lehet a net.
Leírnád, hogy milyen HGW-d van, és annak milyen a wifi jelerőssége? Nem a sávszélesség érdekelne, hanem hogy egy-két szoba távolságból is használható-e a mobil vagy a tablet wifi-je?
Kösz. -
korcsi
veterán
válasz
OldMike #6203 üzenetére
Nekem "ócska" ADSL-em van 12Mbites vonali sebességgel (10Mbit névleges) 2 stream-es IPTV-vel, ha nem megy a TV vagy felvétel akkor megy 1,2Mbitel ha megy mindkét csatorna akkor 600KByte/sec-el kell beérnem, de ez számomra problémát nem jelent.
Ha tudsz rendelni 30Mbites internetet akkor VDSL lesz aminél a sebességéből adódóan nem olyan jelentős a "probléma" mint egy hagyományos ADSL-el.
Ha már írok: képminőség T-home IPTV vs. Mindigtv?
-
korcsi
veterán
Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Plágiumvádak a Bungie ellen, ezúttal a Marathon érintett
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest