Hirdetés
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ygg
senior tag
Eladó salgo vagy salgo jellegű polca nincs valakinek?
Több is kellene. -
szilchi
őstag
Szép napot!Szombathelyen van valahol üzlet,ahol varrógép ékszíjat tudnék venni?Gugliba találtam két szerelőt,de hátha van ilyen üzlet is.Köszönöm.
Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
BaLee
addikt
-
BaLee
addikt
Nem tudtok valami szakembert ajánlani aki ért bejárati ajtókhoz?
Panelben van viszonylag normális biztonsági ajtónk, de sajnos nem úgy záródik ahogy kéne (mikor megvettük a lakást már ilyen volt) felső zárat be sem tudom zárni ill. azon az 1mm-en télen átfúj a lakáson a szél. Ezt akarnám rendbe tetetni valakivel.Ezért kellene olyan szakember aki nem akar majd helyette rám melegíteni egy fos HiSec kínai biztonsági ajtót, hanem megcsinálja ezt.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Valakinek egy csendes/hűvös/hibátlan 3TB vinyó?
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
Az én zsebemnek már ~400-ba fáj a Golfra pluszba költés, ami az autó vételárának a kétszerese. Jó, mondjuk én nem vagyok teljesen százas ilyen téren, mert szeretem minden használati tárgyam jó állapotban látni és tudni, még ha a töredékét sem éri a végső koncepció. A lényeg, az Asszony boldog, nekem meg fájjon csak a fejem miatta
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
válasz DJGABI #14078 üzenetére
Nekem mikor elérte a VW polo a 10 évet meg a 100k km-et onnantól durván évi 100E huf megy rá. (ebben bent van a műszaki és olajcserék..) nem is nagyon hiszem, hogy ennél kevesebből meg lehet úszni. És ez egy kisautó.
Van egy nagyobb fiatalabb Toyota Versom, de oda is műszaki, meg egyéb kötelező dolgok is simán 50-60k évente. (természetesen átlagot számolva)
Egy kicsit lestrapáltabb autónál aztán lehet jóval többet költeni ha igényes az ember.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Cathfaern
nagyúr
Egy időben pár márka elindult olyan konstrukcióval, hogy fix díjat fizetsz havonta, cserébe kapsz egy új autót, és minden karbantartást / garanciális intézést / stb. is ők állnak (szóval kvázi autó mint szolgáltatás). X évente meg kapsz egy új autót a régi helyett. Mennek ezek még? Ha igen, számolgatott valaki ilyennel? Nyilván ha úgy számolja az ember, hogy Z Ft egy autó Y*12*X havidíj, akkor Z < Y, de ha az ember mindenféle karbantartási költséget és macerát is figyelembe vesz?
-
BaLee
addikt
válasz DJGABI #14078 üzenetére
Új autónál annyi lehet a jó, ha lefizeted kb. a felét (itt már sok embernél megbukik a dolog) akkor kaphatsz rá 0% THM-es finanszírozást. És bár tényleg veszít az értékéből sokat, meg a kötelező szervizek, de van rá garancia (bár a mellékelt történet mutatja, hogy néha mennyit ér) de nem fizetsz ki +5-600 ezret vagy többet a banknak 10-15 (vagy magasabb) %-os használt autó hitelért.
Sajnos nálunk a használt autók is erősen túlárazottak és hiába tűnik baromi jó vételnek pl. egy Duster, ahhoz, hogy 3 milla alá vigyék az árát már hátul tekerős ablakokkal adják meg klíma sincs benne...
De ha meg az ember egy nem túl öreg 6-8 éves autókat nézeget azok többsége már a 2 milliót verdesi, ahhoz képest már új Sanderot is kapsz 2.2 milláért igaz fapad meg minden de mégiscsak új autó...
Nehéz dolog ez az autóvásárlás...
-
DJGABI
addikt
sógor is az újat mondta nekem, ha nem tettem félre annyit akkor vegyem hitelre, mi az a havi 30... mert h használtra évente rámegy 2-300k... na ja csak az új meg egy év alatt annyit veszít az értékéből meg ahogy te is írod a kötelező szervizek se olcsó. hogy is szokták mondani? annyira gazdag azért nem vagyok h új autót vegyek
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
BaLee
addikt
Haverom 1 éve vett Renault Clio-t, 1 év után nem működött a klímája. Mindez április elején volt, ami még annyira nem vész, pont kezd melegedni az idő. Április legvégére kapott időpontot mert ez egy 4 órás művelet. 2 nappal a csere előtt hívták, hogy nincs klímacső, központi ellátási probléma van. Majd jelentkeznek ha lesz. Eltelt a május, június elején még mindig semmi, már mondta hogy vegyenek valami utángyártottat ha gyárit nem tudnak szerezni de azt meg nem építhetik be. Most hívták, hogy lesz klímacső, július elejére kapott időpontot.
Mindez a horror nem egy 20 éves autónál amihez nincs alkatrész már, hanem egy olyan Renault Cliohoz amiből naponta lehet eladnak 2-3-at...Az új autó vásárlás is egy vicc. Olajcsere 50k, fékbetétcsere 150k... Ha megoldatod máshol feléért, harmadáért akkor meg ugrik a gari.
-
válasz orion1025 #14072 üzenetére
Egyébként újabban ez a trend ha az ember nem akar csalódni akkor mindent magának kell megcsinálnia, de van amit nem lehet meg rohadt macerás.
Ismerősnek két hete szereltek fel szúnyoghálós ajtót. Hát egy pöti tervezési gond volt csak vele. Ha a szúnyoghálós ajtó be van téve nem tudod belülről lenyomni az ajtó kilincset. Néztem is, hogy ez meg mi.Autó témában se jobb, mikor a zsir új autóhoz nem értenek a márkakereskedésben.
Rábeszélték az ismerőst a GPS-re, ki is fizette a fullos EU-t, de mihelyt Szegednél elhagyták az országot megszünt az útvonal. 3-szor ment vissza, de igazából nem tudták azóta se megfrissíteni. És ezek után egy vezérlés cserét ki merjen rábizni a "szak"szervizre?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
DJGABI
addikt
válasz orion1025 #14072 üzenetére
metró utcájában az összes kereskedést végig jártam múltkor, kb semmit nem láttam. még a miamax-os faszi volt a legkorrektebb: megmondta, 600k alatt ne is álmodozzak. érted, első autónak. hol van már a jó kis trabantok, ladák kora de még 600ért is elég kétes eredetűek voltak. azért hahu-n találni még olcsóbban. magánembereknél, normálisabbakat
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Mi5u
tag
Mindenhol bele lehet nyúlni a "jóba", legyen az magánszemély vagy kereskedés. Kell vinni olyan embert magaddal, aki már látott közelről autót és akkor ki lehet szűrni a potenciális bontószökevényeket. Azt kell tudnod, hogy ha kereskedésből veszed(legyen az autó a nevükön, NE Günther-én), akkor 1 év szavatosság jár, ami magánszemélytől vett autó esetén csak 6 hónap. Egy komolyabb meghibásodás esetén, ezen az időn belül az eladónak kell bizonyítania, hogy a hiba nem rejtett/eltitkolt volt.
-
orion1025
őstag
A Körmendi úti Citroen helyén lévőt kerüld, mert Zalaegerszegen műszakiztatnak úgy, hogy az autó közben ott van náluk, csak a papírja vándorol. Néztünk náluk egy ötös bömbit anno, amiről elfelejtettek közölni ezt-azt, de résen voltam, így nem lett lehúzás és "pereskedés" a vége. Én első körben a magánszemélytől vásárlás híve vagyok, mikor páromnak vettem a Golfot, elég sok helyen jártunk a megyében, de nagyon oda kell figyelni arra, hogy mire bólint rá az ember, mert orbitális kókányolások vannak.
OFF:
Valaki mondjon már nekem egy épkézláb szerelőt aki nem csak dumál, ígérget, és azt csinálja meg, amit én mondok, nem azt, amit éppen ő gondol. Nem vagyok egy idegbeteg ember, de a mostani szerelőm végleg a kukába dobtam, mert nevetséges az, hogy én dolgozok utána úgy, hogy nem sok fogalmam van az autókról gyakorlati szinten, de még én is jobban tudok pár dolgot a sok szakinál, ami katasztrofális fényt vet erre az iparágra...
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Melyik autókereskedések megbízhatóak Szombathelyen, esetleg melyiket érdemes kerülni?
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
torogyuri
aktív tag
Szombathelyen nem tud valaki esetleg valami szakit aki kormánybőrözést vállal hogy mondjuk max egy napra kellene csak nélkülöznöm a kocsimat?
-
BaLee
addikt
Nincs valakinek eladó Molex - Sata átalakítója?
-
sith7
félisten
Köszi a válaszokat
-
sith7
félisten
Van Szombathelyen olyan fagyizó, ahol cukormentes fagyit is adnak ?
-
orion1025
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek! Sajnos az osztrák régió kiesik számomra, mert gyűlölöm a német nyelvet, angolul meg nem tudom mennyire diskurálnak, de lehet megpróbálom. Igazából két nyamvadt első ülést hajtok, amin jó állapotú a kárpit, de lehet inkább veszek szövetet és az egész belsőt megvarrogatom, ha már a tetőkárpit is újra lesz húzva az ajtókkal együtt.
-
Anubris
őstag
Szombathelyen csinál valamelyik cég PC monitor kalibrálást?
Illetve TV kalibrálást?Esetleg nincs olyan, amelyik házhoz is jön?
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
Szia. Jól tudod, és közel van aránylag
Unterschützen 106-51
7400, Ausztria
47.318437, 16.204335Unterschützen 53, 7400 Unterschützen, Ausztria
+43 664 4748948kedd
8:00–10:00
16:00–18:00szerda
16:00–18:00csütörtök
16:00–18:00péntek
16:00–18:00szombat
Zárvavasárnap
Zárvahétfő
16:00–18:00[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
Nem tud valaki a megyében autóbontót a megszokott Újperint, Tempó, Hegyhátsál trión kívül? Konkrétan Golf 3/Vento alkatrészek érdekelnének (karosszéria/utastér), így magánszemély is érdekelne természetesen, akinél porosodik a hátsó kertben egy ilyen "csoda".
-
Anubris
őstag
Nem, 290 volt újonnan. A másik 250 lett volna kb kalibrálás stb-vel. Az IPS miatt a +40-et megéri nekem, több helyen is azt olvastam, hogy ez ami benne van MVA panel response-ban kicsit lassabb az IPS-nél. Lehet nem lenne vele gond, de nincs lehetőségem kipróbálni, nincs tapasztalatom VA-val, az IPS nekem végül is jó, úgyhogy ezért erre esett a választás.
Amúgy sosem volt még Asus-tól holmim, de annyira nem kedvelem a gyártót szerintem is túlárazott mindenben, de az Acer 350 lett volna. -
Anubris
őstag
Eladó Dell U2414H ha valakit érdekel. IPS 60hz moncsi, alacsony input lag, játékra is jó.
-
VTom
veterán
Szombathelyen lehet valahol venni usb-s bluetooth adaptert?
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Ygg
senior tag
Eladó Skoda Felicia:
[link]
Az ár természetesen alkuképes. -
BossBoss
őstag
Hali! Szombathelyen PZS Motor vagy Scorpio motor jobb szervizben? Tapasztalatok? (Robogo) Köszi!
-
freaghill
őstag
Delphinél dolgozik valaki?
-
Anubris
őstag
válasz Cathfaern #14026 üzenetére
Én elég sokat járok étterembe, barátnőm vegán, hát nincs könnyű dolgunk.
Deck-ben rendszerint azért megszokták oldani a kéréseket.
Moló és Pannonia (ugyanaz az ügyvezetőjük)-ban is van sok glutenmentes stb kaja.Mad-Max szerintem is nagyon jó, a régi éttermekből én még a Ciao-ba szoktam sokszor menni, ott elég korrekt áron vannak az ételek és szerintem Pizzaban is az egyik legjobbak.
Kispityer az mindig tele van, régi hagyományos kajákat adnak, brutális adagokban, jó áron.
A vadász még ami szerintem árban jó és az adagok is rendben vannak. -
Cathfaern
nagyúr
Sajnos Szombathelyen semmi "extra" étteremre nincs igény, sorra zárt be, vagy alakult át az összes ami nem a szokásos felhozatalt hozta. Csodálom, hogy a nyers vegán étterem még működik. Egyetlen üdítő kivétel a mexikói étterem Vépen, de ugye azt meg a kamionosok tartják el Megjegyzem ilyen téren lehet pont azzal járnátok jól, bár mikor legutoljára ott jártam nem volt külön ilyen kajájuk, de még mindig ott lehet legjobban összeválogatni laktóz / gluténmentes kajákat.
-
vacs
veterán
Köszi srácok az étterem ajánlókat!
Másik kérdésem, hogy van Szombathelyen szexshop, címet tudnátok mondani?
(google szerint Mátyás király utca 1, de tényleg van ott, vagy máshol)[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
syC
addikt
Glutén-/laktózérzékenyek számára is tudnátok ajánlani Szhelyen vendéglőt?
•
-
kp78
addikt
Én a színház éttermét is ajánlom. Szombaton nincs tömeg, hamar végeztek. (Piccolo jó hely, de sokszor várni kell az asztalra )
[ Szerkesztve ]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani Szombathelyen olyan éttermet, ahol elfogadható áron adnak normális ebédet?
Nem kell se romantikus, se túl puccosnak lenni!
Szombaton megyünk a Savaria rallyra, de nem tudom hol ebédeljünk.(^)(>.<)(^)
-
syC
addikt
Esetleg van valakinek kölcsönbe 1-2 órára teszt erejéig egy sony a6500/ a7sii gépe?
•
-
Ygg
senior tag
Eladó!
Dell Optipelx 3020, helyszíni garanciával
2db 128 GB SSD (100/100, Kingston, LITE-ON), 100/100
320 GB WD Notebook HDD, 100/100
Notebook WiFi kártyák. -
Zalalövőn - butorock
Dolgoznak szombathelyen is. Sok melójuk van, de nálam speciel a héten rakták be a gardrób szekrényt.
Azt mondták du5-re jönnek, 16:58-kor megjelentek 3-an. 1 óra alatt mindent összeraktak, beszinteztek, összepakoltak maguk után.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
syC
addikt
Tud valaki jó asztalost?
•
-
kp78
addikt
válasz Cathfaern #14006 üzenetére
Károly Róberten Greencom-os digitális kábeltv + net minősége teljesen rendben van.
A csatornakiosztás pedig páratlan, mert szerintem egyetlen másik szolgáltató sem adja az összes sport tv-t. Ha a UPC ad, akkor elnézést. (digisport1-2-3, sport1-2, eurosport1-2, M4)
Nekem T-s, optikás IPTV-m van, 50-es nettel, ami nagyon jó, de a digisport néha hiányzik.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
6-8 éve még itt se volt lófütty se! Mikor ide költöztünk kénytelenek voltunk népfront lakásszövetkezeti netet és TV-t használni. Képzelheted....... Aztán egyszer csak minden beharangozás nélkül jött a tkom és berántott egy optikai szálat. Azóta azon vagyok és tényleg szinte probléma mentes...
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Ygg
senior tag
válasz mefistofeles #14002 üzenetére
Hát oprikán tényleg fasza, amúgy suxx.
-
-
Winne
nagyúr
Plusz melyik milyen csomagot ad mennyiért, ha valami csoda folytán választani is tudnál és nem csak megállapodott fix van. A sorrend is kb ez, ahogy a fórumtárs írta, de ha T, akkor nem mindegy volt-e fejlesztés.
Greencomra sok a panasz, a TV is sokszor blokkosodik, el is mennek gyakran csatornák.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest