- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Jár innen valaki az ELTE Szombathelyre kihelyezett gépész szakára? Ha igen, kérem jelezze.
Tigris, tigris, csóvafény...
-
busman
veterán
válasz mefistofeles #13895 üzenetére
Gtx-660,750-et kerestem volna,de ha jó az ár..
Priviben dobsz egy árat?I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
-
busman
veterán
Olcsó videokártyát keresek 20K ig..
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
agy73p
senior tag
Keresek processzort Core 2 Duo T7200 vagy ilyesmit.
-
Ygg
senior tag
Akad pár notebook CPU (i4), WiFi kártya, RAM (2 GB).
Ha valakit érdekel, megnézem pontosan.Cserére érdekelhet:
Keresek PC-hez:
- Kormányt
- kontrollert, esetleg joystickot
NAS-ba való HDD-t, 2 egyformát. -
válasz belaazallat #13889 üzenetére
Az a klasszikus mindenes infós...
Ezzel csak az a baj, hogy egy seggel nem tudsz akkora területet olyan minőségben lefedni, mint amilyenben kéne. Sok esetben az új cuccokkal/megoldásokkal se fog találkozni és nem hogy megismerni a dolgok mélységét.
Bár tegyük hozzá vidéken többnyire tényleg csak kis és még kisebb vállalkozások vannak, kicsi igényekkel és elég ár érzékenyek. (inkább vesz a vezető BMW-t, mint egy normális infrastruktúrát)A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Kaposváron és Szekszárdon pont infós szakembert keresnek. De tényleg nem csak linux, hanem windows szerver, valamint számtech eszközök javíttatása, kapcsolattartás szervizzel.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Cathfaern
nagyúr
Ahogy én látom vidéken is egyértelműen informatikus hiány van. A különbség csak az, hogy vidéken a vezetőség nem hajlandó kifizetni annyi pénzt amennyiért lehetne találni embert (megfelelő fizetésért garantálom, hogy nem egy ember leköltözne Bp-ről is akár, nem mindenkinek jön be a nagyváros), hanem inkább nem vesznek fel, vagy nekiállnak outsourcolni (ha tudnak), vagy felvesznek totál kezdőket alacsony bérért (amivel csak az a baj, hogy 2-3 év mire a meglévő hiányt betöltik).
Fifi:
Az a baj a fentiekből fakadóan, hogy tipikusan arról van szó, hogy volt 2-3 ember az adott munkakörre, abból 1-3 már elment Bp-re vagy külfdölre dolgozni. Szóval jó esetben maradt 1 ember a munkakörre, de lehet már senki sincs (max valaki visszadolgozik külsősként ha nagyon gáz van). Szóval nem tudom mennyire működne az, hogy 0 gyakorlattal beesel, mert nem lesz senki aki segítsen (vagy nincs is ki, vagy ideje nincs). Ettől függetlenül valószínűleg felvennének, mert ugye nincs ember De azért kihívás lenne bőven, főleg hogy tipikusan ez gyártási területre kell, ahol ha áll a gép, akkor bolondokháza van.[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
szerintem ez kevés lesz.... legalábbis múltkoriban én rákerestem, de mindenhol ott volt a követelmények közt az egyetemi végzettség (villanyosmérnök talán). hát ugye a 10 millió értelmiségi országa...
infós téma: még decemberben ismerős kitett multis állást, asszondja 3-400k. gyanítom bruttó. mert így hallomásból erre felé csak álom a millás fizu. de ez is tényleg olyan amit írtok, nyomtatószervizes is egyben
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Ygg
senior tag
válasz freaghill #13877 üzenetére
Egyetértek az előttem szólókkal.
Informatikushiány esetleg BP-n, vidéken nagyon korlátozottak a lehetőségek.
Ausztriában is minőségi állást csak a nagy városokban találsz inkább.
Teljes home office nagyon ritka.
De Bécsben találhatsz olyat, hogy heti egy-kér nap otthonról.
Illetve vidéken az a bibi, hogy kvalifikált munkaerő inkább a központba kell, helybe meg csak kábelbedugó kisiparos. De az lehetőleg mindennel foglalkozzon, ami árammal megy, tehát a kávéfőző is rámarad. -
Fifi
őstag
válasz Cathfaern #13880 üzenetére
" pl. plc programozóért ölni tudna több cég is."
Ez mit takar pontosan? Mennyit keres egy ilyen kezdő szakember?
Csak mert 10 hónap alatt elvileg "el lehet sajátítani" ... esetleges átképzésnek nem rossz alternatíva.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz ticzi01 #13879 üzenetére
Itt is van informatikus hiány. Pont linuxos sysadminból nincs, de pl. plc programozóért ölni tudna több cég is.
Amúgy az jutott eszembe esetleg a vasvári HP-nál lehetne érdeklődni. Nem tudom kell-e sysadmin nekik, de mégis csak az a legnagyobb IT-s cég a környéken. És nem pont szombathely, de az azért nem egy vészes ingázás (főleg ha a város déli szélén lakik az ember).
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Keresek pár darab kiszuperált, de működőképes 12v-os ,de a legjobb lenne 13,6-14,2Vdc dc (egyenáramú) táp.
Az amper lényegtelen, de az üzembiztonság fontos lenne.
Elméletileg 2 led villogót hajtana meg -
Cathfaern
nagyúr
válasz freaghill #13874 üzenetére
Esélyesen Bécs / Grác magasságig el kéne menned. Annyi erővel meg már Sopronba is ingázhatsz Illetve osztrákok tuti hogy nem likeolják a HO-t.
Szombathelyen esetleg "általános rendszergazda" állásokat fogsz találni szerintem (magyarul azért is te rohangálsz ha nyomtató épp nem megy valamiért), ahol esetleg linuxxal is fogsz foglalkozni. Mindezt meglehetősen alacsony fizetésért.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Ausztria határánál sem lenne túl sok szerencsém szerintetek?
Némettel nincs gond. -
Ygg
senior tag
Szerintem rájuk gondolsz:
I-New Hungary Kft.@ freaghill
A 10-15 km körzet az kb. csak maga a város.
Full home office errefelé felejtős, főleg egy helyi admin munkakörben.
Itt nincs olyan vidéken, vagy legalábbis iszonyú ritka, hogy csak Linux admin, aki elvan a servereivel.
Ha full homeoffice és csak Linux admin melóra hajtasz, akkor külföldi állásajánlatokat nézz, azok között van esélyed találni. Akkor meg jó neted legyen, aztán mindegy, hol vagy. -
-
-
Josi
senior tag
Eladó egy új, nem használt, de bontott Iconink CF283X toner.
Sajnos abban a nyomtatóban nem működik, amihez lett rendelve. (nem eszi meg az X-es tonert.)
Ára 3500,-ft.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Tudnátok picit abban segíteni, hogy mennyire lenne a valóságtól elrugaszkodott elképzelés, hogy Szombathelyen találni lehessen egy Linux Sysadmin pozíciót?
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Szombathelyen csinál valaki delid/relid-et?
Csak profi munka érdekelne, visszaragasztással, amit garanciáztatáskor sem feltétlenül tudnak kiszúrni.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Bakus
tag
Van 1 eladó D5 vízpumpám, ha valakit érdekelne helyiek előnyben.
[link][ Szerkesztve ]
"A víz örök, de a gép változik"
-
ticzi01
aktív tag
-
ticzi01
aktív tag
válasz busman #13854 üzenetére
segítek értelmezni bár szerintem messzemenően egyértelmű......
zavar, hogy nem tudom kipróbálni az erősítőn, hogy megfelelően működik e az 5.1-es kimenete és minden rá kötött hangszórót megszólaltat.
Annyi tény, hogy amikor all stereo-n van akkor az elsők és a hátsók is szólnak, de szeretném, házimoziélményben is megtapasztalni az erősítő által nyújtott szolgáltatásokat.Remélem így már kézenfekvőbb
-
ticzi01
aktív tag
sziasztok
keresek olyan media központot vagy dvd lejátszót ami támogatja az 5.1-et
vettem egy erősítőt és egyszerűen semmim sincsen amivel ki tudnám próbálni, nos ez azért frusztrál engemet meglehetősen.
Ha lenne elfekvőben valakinek jelezze.Köszönöm!
-
VTom
veterán
Sziasztok,
Valaki nem tud szerezni sparos wmf-es étkészlet pontokat nagyobb mennyiségben? Kellene 300db..[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
beci
őstag
Ha valakit érdekelné valamelyik...
[link]Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
beci
őstag
Sziasztok.
Ha valakit érdekel,van egy ilyen routerem eladó.
[Xiaomi 3G]Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
-
orion1025
őstag
Nem feltétlenül kell az időjárást okolni a fánál, elég ha nem volt elég száraz a fa. Régen konyhaszekrénynél a fílungot nem előre felületkezelték, hanem amikor kész volt egy ajtólap, ezért amikor száradt szépen kifigyelt a natúr fa. Ha beállítási tipp kell akkor szólj bátran, tudok segíteni.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
válasz mefistofeles #13838 üzenetére
Várjál 2-3 évet és utána mond ki a végső szót.
Nálam 5 évesek a nyilás zárók, de egy redőny szétszakadt, 1 felhúzó nem fékezett, a bejárati ajtó meg pöttyet eldeformálódott, szerintem a gyenge konstrukció miatt. Az ajtót saját kútfőből elkezdtem beállítani, de kellett hozzá egy ilyen szaki aki elmondta, hogy hogyan is működik, most kb jó, de tavasszal újra bekalibrálom meg újra gumizom. (előbb megvan és mint mire találok vkit aki ilyen kuli munkára kijön...)
Az ablakok szerelésén is már látszik, hogy azért a full profitól messze van egy picit. (sarkoknál az illesztéseken látszik ha jól megnézem, hogy itt-ott erővel rakták össze, illetve ha a réseket is nézem hát nem mindenhol párhuzamos aminek párhuzamosnak kell lennie) Ettől függetlenül elégedett vagyok mert lényegesen jobb munkával nem találkoztam még.
Amire figyelni kell, hogy ilyen nyilás zárós munkákat is kb átlaghőmérsékleten kell(ene) csináltatni, hogy a téli nyári hőtágulás kevesebb problémát okozzon.
Láttam olyat, hogy nyáron rakták be a fa (műanyag sem feltétlenül jobb) ajtót (2000-es évek eleje) aztán télen centis rés figyegett a tok meg az ajtó között.
Ugyanúgy a télen passzosan berakott ablak a nyáron nem igazán akart becsukódni...A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Ezek a nyílászárós manusok elég érdekesek.... Ősszel csináltattam meg a lakást és akik hozzám jöttek (fingom nincs kik voltak) azok szépen melóztak. A főnökük igaz kissé gügye és egész nap rohangált alkatrészekért amiket elfelejtett elhozni de különben jól ment.
Igazából a magyar iparos tud jól dolgozni de az aranyszabály az, hogy nem szabad őket egyedül hagyni! Ha határozott vagy és megmondod nekik a frankót akkor megcsinálják ahogy kell. Ha látják, hogy nincs ott senki, vagy nem elég tökös, hogy beszóljon akkor ott verik át ahol tudják. Igaz ez a lóvéra és a munka minőségére is!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
orion1025
őstag
válasz Agostino #13801 üzenetére
A Joláról csak annyit, hogy a nyárom 1.1m forintot terveztem otthagyni náluk, azóta is hívnak. Közben Nyíregyről és Pestről megrendeltem gyakorlatilag ugyanazt, több mint 100e Ft-ot spróroltam így is. Kedves Takács Úr és felmenőiről meg nem nyilatkozok, volt szerencsém nem is olyan régen látni a munkásságukat hozzáállásban is... Az Aranyablak meg sokszor selejtet árul, vagy az utólag beépítős beltéri ajtók tokja van eltörve.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
VTom
veterán
Van egy eladó ebédlőasztalom, 70x110-es, a hosszanti oldalon khúzható 2x30cm-re, így 70x170cm-re bővíthető.
Venge színű (a feleségem szerint, szerintem sötétbarna ) kitűnő állapotban, vigyáztunk rá.
18000FtEverybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
ticzi01
aktív tag
Felvetődött bennem, hogy a ram nagyon kevés, elindítottam a memtesztet reggelig menni fog, remélhetően jó lesz.
Jelenleg 1 2GB modul van a gépbe, lehet első körben beletennék még egy DDR2 SODIM ramot.Akad valakinél ilyen elfekvőben?
-
belaazallat
addikt
válasz ticzi01 #13829 üzenetére
Felület tesztet is csináltál? Írás olvasás teszt(adatokat törli) az megmondja a tutit. Nekem az 1Terrás vinyómon volt sok lassú szektor, azt nagyjából használhatóvá tettem. HD sentinel topicban van róla kép.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
VTom
veterán
Sziasztok,
Eladom a monitorom ha esetleg érdekel valakit.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Josi
senior tag
válasz belaazallat #13822 üzenetére
Hétvégén Sárvárról le tudom hozni Szombathelyre.
Egyébként előfordul olyan, hogy a gyakorlatilag hibátlan HDD belassul, és nem tudsz vele semmit csinálni.
[ Szerkesztve ]
''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
belaazallat
addikt
válasz ticzi01 #13820 üzenetére
Van egy Seagate 160GB-os, ha érdekel.
Mellesleg HD sebtinelben(pro versióban) van olyan funkció, amivel regenerálni lehet a felületet.
Szerk: Kaposvári vagyok, de Sárvárra el tudom juttatni, lehet Szombathelyre is.
[ Szerkesztve ]
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok, 2,5" Sata HDD keresek nem szükséges extra méret csupán tökéletesen funkcionáljon.
A családban van egy régebbi Lenovo és irtózatosan le van lassulva, csak nem tudom, hogy mitől történt mindez , újra lett telepítve teljesen szűz rendszerrel is meglehetősen lassú.
Mintha kifagyna és a HDD és sokat pörög, első körben én a HDD lassúságára gondolnék.Ha lenne valakinél elfekvőben kérem jelezze!
Köszönöm!
-
fesii
aktív tag
Sziasztok
Kőszegről van itt valaki? Van hely ahol a gyerek tudna picit szánkózni? Szombathelyen nem érzem ugy hogy összejön annyi hó . -
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Kis-közepes méretű hűtőt keresek. 100-120 liter körüli. Árban kb. 5-10 ezer Ft-ra gondoltam.
Lehetőleg Szombathelyen.[ Szerkesztve ]
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni az alábbiban.
Van egy irodaház ahol van egy 3G router. A router természetesen titkosítva van és be van állítva rajta a mac szűrés is.
Az internetet át kell vinnünk az épület más pontjára, de konkrétan sajnos nincs mód közvetlenül a routerből kábel segítségével.Amit próbáltam, vettem egy routert ami tudja az access point és repeater funkciót is.
Be is állítottam a repeatert, és persze nem működött, hogy is menne, mivel csupán egy jelerősítőről van szó és a "fő" routertől kapná az IP címét, de mivel van mac szűrés ez nem valósulhat meg.A "fő" routerben be van állítva a másik router/repeater/ap mac címe.
Ugyanakkor a struktúra úgy lett felépítve, hogy az új routertől kábelen menne el az Internetes hálózat az irodaház egy távolabbi sarkára, ahol egy újabb immáron 3. router wan portjára csatlakozna fel. De ez nem is érdekes annyira.Amire feltétlenöl szükségünk lenne tehát összegzésül:
Adott egy router mac szűréssel adott egy új router aminek a mac címe fel van véve a fő router címlistájába.
Az új router wifin csatlakozna rá az eredeti eszközre, és kábelen továbbítaná egy 3. eszközhöz.
Mindezt úgy szeretném kivitelezni, hogy a 3. eszköz adja a rá csatlakozók számára az IP címet.A fő routeren nincs mód mindenkinek a mac címét beállítani a gyakori változások miatt.
A fő routerre bejelentkezett új routerünk wifin venné a netet, továbbítaná, de a fő router felé úgy nézne ki mintha csupán a beállított mac router használná a hálózatát.
Remélem érthető voltam, és tudtok segíteni,
-
ticzi01
aktív tag
Véletlenül jár valaki az Örs Vezér téri Ikea felé?
-
mufi
senior tag
Sziasztok!
Van 2x2 GB Exceleram ddr3-as tuningmemóriám. Elcserélném 2x2 GB ddr2 ramra ha érdekel valakit írjon privát üzenetet.
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
syC
addikt
•
-
csadi0011
őstag
Eladó akciókamera:
https://hardverapro.hu/apro/sjcam_sj7_star_4k_wifi_1 -
ticzi01
aktív tag
A szombathelyi Jolába nem feltétlenül mennék újra, nagyon nem tudom őket ajánlani, ugyanakkor a sárváriak
sokkal jobban állnak a dolgokhoz.
Több dolog is volt ami messze nem volt megnyerő számomra.
Ugyanakkor biztonsági ajtó esetén én is megtudakolnám az X-Kft, vagy megrendelni az ajtót és beépíteni valakivel, ha kell erre tudok ajánlani jó szakembert. -
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Eladó pár Alkatrész !06-3o/9759I39
-
Helyi fórumtársaknak 13000 ft-ra mérséklődött a Gigabyte HD 6850 ára.......
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Agostino
addikt
két, viszonylag nagyobb ablakot rakattunk be velük. jól sikerült, azt leszámítva, hogy beázott. akkor egy kicsit feldúltan kiparancsoltuk őket újra a terepre. kijött valami másik brigád, akik meg nem értették hogyan rakhatták be az előző népek azt az x fajta ablakot erre az y helyre, nem is lett volna szabad, mert hogy ez nem oda való ablak. mindenesetre valamit még tömítettek rajta, azóta jobb, de nagy zuhé esetén az alatta lakó növényeknek beach party van. mondjuk legalább ők boldogok.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Winne
nagyúr
Akkor ezek szerint nekem lett csak jó a beszerelés? Egy kínai csodaajtót vettem ott, a netes árban, de vastagabb, több ponton záródó ajtót kaptam, elégedett vagyok.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Agostino
addikt
köszönöm mindenkinek a tanácsokat, nekem is kb csak ezek az üzletek jutottak eszembe. a jola szerelt nálunk, ki kellett rángatni őket utólag és a mai napig nem tökéletes amit összeraktak. syC, ez az aranyablak új nekem, megnézem mindenképpen, és köszönöm Josi az x kft nevét is!
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Asszociációs játék. :)
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest