- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
válasz freaghill #17204 üzenetére
Kicsit becsatlakoznék én is, mivel sokat jártam Táplánba. Sé mindenképp nívósabb falu hozzá képest, Táplánba vannak putrisok bőven, ráadásul egy öreg falu, semmi nincs, tipikus kádár korszakot idéző, Sé azért messze fittebb nála az új részek miatt. Nem feltétlenül érdemes egy lakást vagy házat munkahelyhez kötni vásárláskor, én is így voltam amikor házat kerestem, hogy ne a világ másik végén legyek, de aztán másfél évvel később már nem ott dolgoztam, ahol addig, így járhattam utána a város másik szegletébe dolgozni.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
syC
addikt
válasz freaghill #17223 üzenetére
Azért azt is vedd figyelembe, hogy nem biztos, hogy ilyen üa. árak mellett érdemes sokat, sokszor autózni. És az elutazott időről nem is beszélve. Én a belvárosban lakom egy kis lakásban. Van, hogy egy hétig elő sem veszem az autót, hála égnek. Volt amikor a kislányomat vittem reggelente bölcsibe a Derkóra, igen gyorsan leszoktunk az autóról és bringáztunk. De eszméletlen forgalom van reggelente szinte mindnehol és ha beindul a suli ez sokkal rosszabb lesz.
•
-
Cathfaern
nagyúr
válasz freaghill #17214 üzenetére
Sében kultúrális élet... szóval inkább kertváros, mint falu. Vannak időnként programok, most volt pl. nem rég falunap, illetve legutóbbi polgármesterváltás óta azért feléledt a falu, de azért esetek jó részében ha valami programot szeretnél, akkor Szombathely. Vagy igazából valami más város és/vagy megye, mert kultúrális téren azért Szombathely is elég halott szerintem
Illetve a település elég jól elkülönül két részre, a "délI" rész egyértelműen kertváros, az északibb rész azért valamennyire megtartotta a falu jellegét, ez az emberek hozzáállásán is tükröződik (nem feltétlen pozitív - negatív értelemben, csak tényként mondom).Óvoda elvileg szeptemberben indul, bolt van (klasszik falusi bolt, szóval megkapsz mindent de semmi extra), kocsma / fagyizó is
Abba a térségbe amit írsz szerintem Sé mindenképp jobb választás, relatív jól közlekedhető utakon jössz be a városba odáig, ami nem igaz a tápláni irányra.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz freaghill #17206 üzenetére
Oké, használhatatlan túlzás azért. Ha Sére úgy tekintek, mint egy random falura Vas megyében, akkor egész jó a buszközlekedés. De ha úgy tekintek rá, hogy 500 m-re van Szombathelytől, és hogy gyakorlatilag akár helyijárat is kimehetne oda, mert lényegében egy kertváros, akkor viszont hagy kívánnivalót maga után. A legnagyobb probléma, hogy a buszok nagy része "munkaidő" környékén közlekedik csak. Szóval 5-9 között, meg 2-6 között. Illetve hétvége nagyon ritkások a járatok. Illetve a helyközi és helyi járatok eléggé sajátosan vannak egymáshoz igazítva, legalábbis amikor még buszoztam 3+ éve. Ami többé-kevésbé azt jelenti, hogy ha át kell szállnod, akkor vagy vársz egy csomót, vagy minden nap azon izgulsz hogy lekésed vagy sem. Végeredményben, ha:
- "hivatali" munkaidőben dolgozol,
- Órásház / Ady tér megállóktól eléred a célpontot gyalog vagy a célpont több sűrűbben járó helyijáratos busszal is elérhető (amelyikek megállnak ezeken a helyeken),
akkor egész kellemes a tömegközlekedés Séből. Ha valamelyik nem teljesül, akkor erősen problémás lesz a végeredmény. Illetve a "lyukak" miatt mindenképp kell egy autó, mert ha nem szokásos munkába / iskolába járás, akkor jó eséllyel problémás.#17208 VTom
"A sé/gencs/oladi rész viszont katasztrófa reggel is és délután is. Életemben nem stresszeltem még annyit vezetés közben, mint amikor oladon laktam."
Ezt többedszer olvasom már a topikban, de mindig meglepődök, mert én ezt nem tapasztalom. Igaz, ~7:30 előtt beérek munkahelyre, illetve ~16:15-re már itthon vagyok, szóval az tény, hogy nem a legdurvább forgalomban közlekedek.[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Táplán abszolút élhető. Plusz nem tudom mennyire érint, de van egy tök jó bölcsijük/ovijuk is. Én a szentkirályi részen lakom, de egyáltalán nem gáz a bejutás. Az elkerülőn beautózol, és vagy a Csaba úton, vagy a Zanatin bejössz a városba.
A sé/gencs/oladi rész viszont katasztrófa reggel is és délután is. Életemben nem stresszeltem még annyit vezetés közben, mint amikor oladon laktam.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Cathfaern
nagyúr
Sét ismerem, ott egyáltalán nincs rossz környék.
Negatívumot két dolgot tudnék Sére mondani:
1. főút (Szabadság utca) elég forgalmas, szóval főút melletti telkeket nem célszerű venni
2. tömegközlekedés kb. használhatatlan. Szóval vagy autó, vagy most már van folyamatos bicikliút egészen Szombathely belvárosáig.[ Szerkesztve ]
-
fesii
aktív tag
válasz freaghill #17202 üzenetére
Egyik helyen sem laktam én, de Gencsapatinál szerintem azért nem mindegy melyik fele. Szép hosszú egy falu.
Ha csak nem Ausztriába dolgozol akkor Sé felől az szhelyre bejutás lehet szívás az ingázók miatt. Sébe lakik haverom én spec semmi negatívumot nem tudok mondani róla. -
-
-
Ygg
senior tag
-
-
net84
őstag
válasz freaghill #17093 üzenetére
Az egész város egy elhagyatott rutinpálya...
Mit értünk játék alatt? El akarod rúgni neki, meg akarod nyikorogtatni, odacsapni a falnak vagy csak rutinvezetés? Előbbi esetén javaslom, hogy keress fel egy rendes pályát. Utóbbi esetében be lehet kockáztatni valamelyik parkolót estefele (csak óvatosan, a legtöbb bevásárló központ parkolójába zárás után már behajtani is tilos).Read only...
-
-
Kube
senior tag
válasz freaghill #16924 üzenetére
Félreértés ne essék, nem keresek munkát, csak kíváncsi vagyok haladt-e már előre a város 2010 óta ezen a téren. Egyébként igen, több lett a FR lehetőség, de nagyon úgy néz ki, hogy sokaknál a hibrid lesz a befutó, ha vége ennek az őrületnek.
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Tubica
senior tag
válasz freaghill #16750 üzenetére
Ha bemész a "körforgalommal" szembe, akkor ott végig van rajzolva. Ha jól emlékszem, akkor a fákon is vannak jelzések. De most hirtelen nem tudom, milyen. Talán sárga négyzet.
[link] [link] <--- Ezt a két kisméretű képet találtam gyorsan.
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
Tubica
senior tag
válasz freaghill #16747 üzenetére
Parkerdő ? Ott belül a nagy kör az olyan 3 és fél km.
Valaki esetleg vásárolna olyan 125-ös motort, amit eléggé fel kell újítani ?
[link]Illetve eladó lenne lépcsőanyag ---> [link]
Szerk: Esetleg valakinek van eladó videókártya ? 780 TI-om van, de sajnos megint tönkrement (meg lett javítva, most még el lesz küldve reballozni).
Vagy valami ötlet, ami újabb, de minimum ez a teljesítmény ?Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
Ygg
senior tag
válasz freaghill #16713 üzenetére
Nem én határozom meg, nem is tudom és alku kérdése is. Ennyi.
Sávot tudok tanácsolni, amit reálisan el lehet szerintem érni, de ez az én szubjektív véleményem lesz.
Ha egy pü felesleges kör, akkor meg nincs miről beszélni, szerintem ennyi energiát rá lehet szánni egy lehetőségre. Ugyanannyiba kerül, mint a fórumba írni.
S mi van, ha ez egy előszűrő?
Ha egy ennyire alap és egyértelmű kérést nem tart valaki be, akkor bonyolultabb dolgokban hogy várjanak szabálykövető magatartást? Van egy ilyen aspektus is akár.
Most persze nem erről van szó.
Másrészt nem én vagyok HR-es, megosztottam a lehetőséget, ha valakit érdekel, megmondom, merre tovább, s ennyi.Szerintetek mi a reális bérsáv ezért a munkáért Vas megyében, HO lehetőséggel?
-
emre
veterán
válasz freaghill #16308 üzenetére
És a lista alapján nekik kell intézni az oltóanyagot is. Egyeztetni az időpontokat, kezelni az elégedetleneket, mert mindig van olyan akinek valamelyik oltóanyag, időpont, stb...nem megfelelő.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
válasz freaghill #16198 üzenetére
Nem az én rokonom de amit leírtam tény, nem kitaláció. Esélyük sincs akár csak egy szót váltani a legyengült, kétségbe esett, gyakorlatilag az életet elengedett emberhez....... legjobb esetben is napjai lehetnek vissza....
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz freaghill #15619 üzenetére
Mármint konkrétan vagy fogalmi szinten? Fogalmi szinten egy olyan étterem ahol stabil a minőség (akármikor mész jó a kaja, illetve bármit választasz az egyforma minőséget képvisel) és tud valami pluszt mutatni a szokásos magyar étlapkínálaton túl. Fontos az "és", külön-külön sokan tudják teljesíteni valamelyiket, a kettő együtt ritka A "szokásos magyar étlapkínálat" nagyjából a rántott hús különböző variációkban, natúr hús / hal valamilyen szósszal, illetve pár magyaros ételt jelent a pörkölt / halászlé vonalon mozogva. Sajnos tapasztalat, hogy Vas megyében az ilyen éttermek nem nagyon tudnak megmaradni (pl. Black Cab, eredeti California, eredeti Il Gallo Nero).
Konkrétan olyan étterem ahol szívesen eszek ha épp az van közelben / valaki oda akar menni az elég sok van Szhelyen és környékén. Ha kifejezetten jó étterem, akkor amit biztosan tudok a környéken az a Mad Max (bár főleg a mexikói kaják, steakjük például nem rossz de nem egy steak ház szint), illetve a Pásztor. Van más is (pl. sárvári Vadkert Major) ami jelölt, csak nem ettem elégszer ahhoz, hogy biztosra mondjam A többi vagy túl akarja bonyolítani a dolgokat (Deck vagy Móló) és emiatt nem lesz konzisztens a minőség (mindkettőben ettem már nagyon jót, meg "elment"-et is), vagy simán csak hozza az átlag éttermi kajákat (pl. Kispityer, nagyon finoman főznek, de nem emelném ki külön).
Határmentivel a legnagyobb problémám a borzasztóan változó minőség. Nagyon finom kajától a gyakorlatilag nyers krumpliig láttam már ott mindent.
@BaLee:
Most nagyjából fordított a helyzet, nagy a választék, de lutri hogy milyen lesz -
freaghill
őstag
válasz freaghill #15604 üzenetére
Erre a hétre ígérték, hogy kész lesz, nehezen sikerült felhívnom őket és szóltak, hogy a héten már nem, kedden.
Sajnos Szombathelyen nem sikerült más helyet találni ahol vágnak ilyen vastag lemezt méretre, így most akkor Zalaegerszegen az FMVastól rendelek, náluk elvileg meg tud lenni ma/holnap.
-
BaLee
addikt
válasz freaghill #15605 üzenetére
Gekko, Mojo klub (ez nem hagyományos étterem) ill. talán Kispityer (bár itt már régen voltam) amit én ajánlani tudok, jah meg a Pásztor csárda is jó volt régebben. Ha kicsit kimozdulnátok akkor mindenképpen a rumi Halásztanyát! Bozsoki Határmenti vendéglő sem rossz.
Én a rumira szavaznék!
-
Nordik
őstag
válasz freaghill #15475 üzenetére
Vörös vizsgabazis. Szent Imre 98. Ahol az S kanyar van a mormon templom után. Jó fejek én oda szoktam elmenni ha csak kíváncsiságból be akarom merettetni a lengescsillapitokat vagy fékeket. De tudnak állítani fenyszorot is. Soha nem kértek egy forintot se hiába kérdeztem.
-
batman777
aktív tag
válasz freaghill #15429 üzenetére
Nincs mit. Az aksiboltosoknál pénzt kérnek el a vevőtől, hogy megsemmisitsék a veszélyes hulladékot, 2000 - 3000 Ft-ot elkérnek, aztán ugyanúgy elviszik a MÉH-be és leadják, akkor szintén kapnak érte 2000 Ft-ot. 5k-t nyernek egy kis félrevezetéssel és még te vagy hálás, hogy a veszélyes hulladéktól megszabaditottak.
Ugyanez az olajjal: a kőszegi úton lévő Shell kúton átveszik ingyen az autóból leeresztett használt olajat, 5W30 stb., nem kell fizetni a leadásért, mert ezt tisztitják, kezelik és 15W60-as olaj lesz belőle a traktorokhoz, munkagépekhez.
A metronál lévő MOL kuton meg a sütőolajat, napraforgó olajat veszik át ingyen.Üdv. :)
-
batman777
aktív tag
válasz freaghill #15426 üzenetére
Teleki Blanka utca végén van MÉH Nyersanyag hasznositó ZRT.
Ott kilóra megveszik az aksit, 30kg-os aksiért kb. 2000 Ft-ot fizetnek, de adókártyát kell vinni a kifizetéshez.
Az autó tárcsafékeket, fékpofákat vasanyag áron veszik át. Első + hátsó komplett fékcsere után leadtam az anyagot, 1800 FT-ot kaptam érte. Adókártyát elkérik a kifizetéshez.Üdv. :)
-
BaLee
addikt
válasz freaghill #15426 üzenetére
Én 3-4 éve kerestem ilyen helyet és még ott sem vették át, ahol ki volt írva a honlapra, hogy pénzt is adnak érte (talán Creato?). Pénz már nem is lett volna lényeg, de még akksi forgalmazóknál is azt mondták, hogy csak akkor veszik át, ha ott veszek újat.
Szép, környezettudatos országban él(t)ünk.
Végül valami autószerelő elvitte örömmel aki véletlenül meglátta mikor nálunk volt, ott hevert a garázsban hónapokig.
Mindenesetre ha találsz, vagy tudtok jó tippet írjátok meg.
-
Josi
senior tag
válasz freaghill #15286 üzenetére
Generátor kft, (Végh Autóház), nekem volt olyan, hogy kérdeztem időpontot, és
azt kérdezték, most tudnék-e menni?
Csinálnak előműszakit is, ha minden ok, akkor átmegy mégegyszer éleben a soron.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
Geri89
aktív tag
válasz freaghill #14857 üzenetére
Azt tudom, hogy eurot forintra én az főtéri ibusz irodában tudtam a legjobban váltani. Több váltót is felhívtam, hogy X EUR-ért hány Ft-ot adnak, és ott volt a legjobb. (nem csak az árfolyam számít, hanem kezelési költség, stb.. szóval nézz ki pár váltót, hívd fel, kérdezd meg, hogy X Ft-ért hány koronát tud adni, és így válassz )
-
BaLee
addikt
-
VTom
veterán
válasz freaghill #14833 üzenetére
Ha komolyan akarsz foglalkozni a testépítéssel, akkor mindegy melyikbe mész, mert mindenhol tudsz dolgozni.
Ha csak a facebookra akarod kiposztolni hogy gyúrsz, akkor megint csak mondegy melyikbe mész.
Jó szakember edző meg egyikben sincs. Gyorstalpaló edzőit végzett önjelölt személyi edző viszont mindegyikben van.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
orion1025
őstag
válasz freaghill #14833 üzenetére
Az öntöde egy betokosodott mocskos hely, én be nem tenném oda a lábam. Ha nem ismersz valakit, akkor esélyed sincs kibontakozni. A legfőbb probléma az ilyen helyekkel az, hogy olyan, mint amikor az emberek többsége kocsmába megy, mert ott vannak a haverok... A progym is olyan, mint egy nagy kocsma, esznek-isznak, dumálnak, lesik a nőket, meg ordítanak a negyven kiló alatt, aztán mekkora hyperhájp övezi....
[ Szerkesztve ]
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest