- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Argos
őstag
Sziasztok!
Sajnos úgy alakult, hogy nem tudok elmenni az esti Csapda & Kowa koncertre, így van egy eladó jegyem (online vettem, elküldöm e-mail-ben, csak ki kell nyomtatni).
Ha, valakit érdekel, PÜ!
...elmúlik...
-
bolfantom
csendes tag
Üdv!
VAn egy eladó RGH-s XBOX 360 250 GB + kinect + 2db kontroller 45000 jó magyar forintért. Ha valakit érdekel írjon rám.
THX
-
Josi
senior tag
válasz mefistofeles #14596 üzenetére
Nekem jó a többi nap is, hétfőtől kezdve.
''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
-
Josi
senior tag
válasz mefistofeles #14594 üzenetére
Ha hétfő még jó, akkor igen.
''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
Valaki le tudna tesztelni két DDR2-es memória kitet?
Van egy Kingston HyperX 2x1Gb 1066 Mhz és egy Patriot 2x1Gb 800 Mhz-es páros.
Elvileg jók, szóval nem kell 24 órás teszt vagy ilyesmi csak bedugni, műxik oké. Csoki, sör vagy valami hasonló természetesen jár érte...[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Cathfaern
nagyúr
Valaki cseréltette Bécsben vagy Grazban akkumulátort iPhone-ban? (a mostani Apple féle akciós akku csere keretében) Ha igen, megoldható volt, hogy előre lebeszélte, hogy mikor viszi oda és akkor pár órán belül cserélik és nem kell otthagyni?
-
syC
addikt
Sziasztok!
Lenne olcsón eladó x79-x99-re cpu léghűtésem, illetve egy Corsair Rm650 tápom. Ha esetleg valakit érdekel, pü-ben keressen.
•
-
Ygg
senior tag
Ha van valakinek eladó:
80-90 cm széles * 120-140 cm hosszú ovális, bükk színű étkezőasztala,
akkor ne tartsa magában . -
Steve-0
őstag
Eladó:
2 db KFA2 GeForce GTX 1060 OC 6 GBÜdv.
-
orion1025
őstag
Nincs valakinek eladó laptop kijelző zsanérja? Kellene egy darab barkács célokra.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Winne
nagyúr
válasz Cathfaern #14566 üzenetére
Lehet én tudom rosszul, de a 10+10 0 gyerekkel nem volt felvehető 3 gyerekre, csak ha már volt egy gyerek, de lehet tévedek. A lakáskasszákért tényleg kár, ha azokat nem kezdem el rakni anno, máig nem lenne kb lakásom, vagy lenne egy halom hitelem.
Nyilván azért szántották be, mert bökte a szemüket, hogy másnak is volt esze kalmárkodni és valahogy le akarják lassítani, ha már megállítani nem is tudják a népesség csökkenését. Lesznek, akik csak ezért a marhaságért parancsra bubulják is össze a gyerekeket abban a pillanatban.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Krystal_s
addikt
válasz orion1025 #14582 üzenetére
Szia, tudnál ajánlani (privátban) egy normális, korrekt kőművest itt a megyében? (egy egyszerű dupla garázs kis helységgel, plusz betonkerítés körbe a telken építéshez)
Hónapok óta nem találunk és aki lenne az kb a Rózsadomb katalógusáraival dolgozik csigalassú tempóban.
Nem akartam elhinni, amikor a saját fülemmel hallottam az árakat. A főorvosok nincsenek olyan órabérben, mint ezek és még könyörögni kell nekik, mert annyi munkájuk van. o.O -
CoolBoy323
nagyúr
Azért jó kis lavina lett ebből.
Anyáink idejében mennyibe került egy ház/lakás? Fizetés x 20? Mert most fizetés x 100 kb.
-
Anubris
őstag
válasz orion1025 #14579 üzenetére
Nettó 2500-3000 ft/óra a munkabére azoknak akik nálunk dolgoznak most. (kőműves, hidegburkoló)
Alanyi adómentes Kata-sként tolja szinte mindegyik.Korrekt normális áron dolgozni? Építőiparban? Én meg ilyenről nem hallottam.
Itt mindenki csak nyújtogatja a tenyerét, meg írná a számlát, közben meg pár napot ha hajlandó itt dolgozni aztán menne tovább a másik helyre. A minőségről meg már nem is beszélek, pedig mi még állítólag szerencsés helyzetben vagyunk, mert másoktól brutális sztorikat hallok. Odaszarnak a lakásokba az ukrán munkások (Gyöngyös Lakópark) stb.. -
orion1025
őstag
válasz Anubris #14557 üzenetére
Kérlek áruld el, hogy hol keres annyit egy "szarmunkás", mert én még nem hallottam ilyenről. Ismerek sok egyéni vállalkozót a felsorolt szakmák közül, de nekik is átlag 5-600 marad meg tisztán, pedig korrekt és reális áron dolgozó emberek, és akkor hol van ezekhez képest egy alkalmazott keresete. Ausztriából haza lehet hozni annyit, de itthon kötve hiszem, átlag 250 körül lehet okosban keresni, de annak is 60%-ban mozgóbér a vége. Pár kőművest ismerek akik alkalmazottként keresnek 300 körül, de ők is elég kevesen vannak.
VTom:
Itt az a "baj", hogy olyan házak épülnek, hogy elég körbe sétálni őket kívülről. Nálunk tavasszal kezdődött egy nettó 280 négyzetes ház építése, de hidd el ezek már nem normális dolgok. Egyre nagyobb házak épülnek, csak azt nem tudom mi a f@xomból van ennyi pénz ezekre.
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
válasz Cathfaern #14575 üzenetére
Gyerek előtt még volt külön dolgozószobám. Most az egész lakás egy nagy gyerekszoba. A zárt kert az nagyon hiányzik, meg a friss levegő (beváros). Viszont reggel el tudok menni boltba gyalog, 20 perc alatt megjárom a 3 szokásos boltot. Valamit valamiért. Még nem jöttem rá, hogy melyik fontosabb nekünk.
•
-
VTom
veterán
válasz Cathfaern #14575 üzenetére
Persze, a gyerekek ugyanús felnőnek 40nm-en is, mint 160-on.
A lényeg inkább az, hogy megváltoztak az igények, teljesen más a mi életvitelünk, mint a szüleinké. Meg az is benne van az emberben, hogy amit ő nem kaphatott meg, azt igyekszik megadni a saját gyerekének, külön szoba, stb.
Plusz a gyerek mindig a szülei közelében szeret lenni/játszani, ezért is praktikusabb a nagyobb élettér, hogy ne legyen folyton láb alatt.
Persze sokan túltolják ezt is, és építenek 160-200nm-es házat. Annak tényleg semmi értelmét nem látom, főleg olyanoknál, akiket teljesen lenulláz az építkezés.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Cathfaern
nagyúr
Nyilván. Csak arra próbáltam utalni, hogy nem feltétlen fog egy gyereknek lelki törést okozni ha nincs fejenként 30nm-es rugdalózója. Főleg ha kertes házról vagy zárt kerttel rendelkező társasházról van szó, ahol ki tudja pörögni magát anélkül, hogy szó szerint a szülei agyára (fejére) menne.
-
Ygg
senior tag
Régen pörgött ennyire ez a topik .
-
Cathfaern
nagyúr
Mondjuk ez az élettér is érdekes kérdéskör 60-80 évvel ezelőtt falun simán előfordult, hogy 10+ tagú család (nem sötétkékek) élt kb. 20-30nm-en. Nyilván persze az a ló másik oldala. Meg ugye ott van USA, ahol 90nm alatti lakhely csak lyuknak számít, gyakorlatilag úgy tekintenek rá, mint mi a 30nm-es garzonra.
-
syC
addikt
válasz Cathfaern #14566 üzenetére
Mi is így voltunk vele, ezért is lakunk a párommal (ill. mostmár a fiammal hárman ) egy kis lukban, de nincs hitelünk. De az látszik, hogyha jön a következő osztódás, akkor lépni kell, mert már így is necces az élettér.
btw: Van valakinek egy fölösleges fekete símaszkja kölcsönbe?
•
-
Argos
őstag
Jómagam "szerencsés" helyzetben voltam. (Bár, mindent megadtam volna azért, hogy ne így legyen...)
Örököltem egy családi házat, eladtam és annak az árából vettem egy kisebbet.
Egyedülállóként, esélyem nem lett volna soha egy ingatlan vásárlására.Akik tőlem megvették a házat - egy fiatal párocska -, na ők rendesen beletapsoltak a lecsóba.
Mire oda jutott az ügyintézés, hogy lehetett indítani a hitelfelvételt, kicsúsztak a kamatemelés miatt az előminősített keretükből, így jelzáloghitelt kellett felvenniük arra a házra, plusz a szüleikére és még ezen felül a CSOK... És nagyon nem egy 20 millás házról beszélünk.
Egyáltalán nem irigylem őket....elmúlik...
-
Cathfaern
nagyúr
Mi nem tervezünk gyereket (3at legalábbis biztos nem), szóval nálunk még csak CSOK se játszik. Ezért is döntöttünk úgy, hogy inkább igényekből vágunk, és lakásvásárlás / házépítés helyett inkább arra költjük a pénzt, hogy anyósék házát felújítjuk / átalakítjuk úgy, hogy 4 ember kényelmesen elférjen. Így is sok pénzt belement, de 0 hitelünk van. Persze tudom ez sokaknak nem alternatíva (kell egy megfelelő kiinduló ház, meg jó kapcsolat minden résztvevő között), illetve gyerekkel már nekünk is necces sztori lenne (ahhoz bővíteni kéne a házon, de az a telek alakja miatt macerás és/vagy szét kéne verni a fél házat, fürdő-konyha áttelepítéssel, stb... ). De mi is úgy álltunk neki, hogy a telekre építeni plusz egy kisebb házat, csak utánajártunk ez mibe kerülne (úgy pénzben, mint energiában), aztán inkább azt mondtuk, hogy neeem
VTom:
"felvette a 10+10-et három gyerekre, és pont. Nincs még gyerekük.."
Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy amikor közeledik majd a türelmi időszak vége (tehát amíg össze kell hozni a 3 gyereket), akkor hirtelen meg fog szaporodni a meddő párok száma Magyarországon... -
Fifi
őstag
Lakáshitel finanszírozásához: az LTP-t tényleg jó dolog volt hiteltörlesztésre is. Kár érte
Még önsegélyező pénztáron át lehet futtatni a pénzt ez is hoz némi aprót. Sőt ha az ember az LTP-re és önsegélyezőre is hitelkártyáról fizet/fizetett be és felmarkolja a visszatérítést már pluszban vagy/voltál a banknak fizetendő hitelkamattal szemben.
Kis pénz, kis foci, ezért szegény embernek leleményesnek kell lennie.
-
VTom
veterán
Ez sajnos csak így megy, de azért lehet ezt is okosan is csinálni.
A lakáskasszával sok mindent lehetett kezedni, de sajnos azt most kiherélték.a legnagyobb baj inkább az, hogy sokan csak a 10+10-re alapoztak, és már most beleroppantak. Ismerek olyat, aki a 22.5M Ft-ért hirdetett újépítésű házat úgy vette meg, hogy leperkált 500 ezret (ennyi megtakarított pénze volt) felvette a 10+10-et három gyerekre, és pont. Nincs még gyerekük..
Olyat is, aki szintén 10+10-et vett igénybe, de már a falazásnál elszálltak a költségek, mert közben megdrágult minden. Sajnos építkeznésnek csak úgy szabad nekiállni, ha van B-terv.
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
syC
addikt
Hát ja, gyakorlatilag akkor mindenki eladósította magát 10-20 évre előre, de másképp meg nem megy. Szóval ha valaki felveszi a csok-ot 10M+10M-es konstrukcióban, mondjuk van 5M önerője , akkor már "csak" 10-15M hitellel kell kitömnie a maradék lyukat. De ugye a csokból az egyik 10-es szintén hitel, szóval 20-25M felvett hitelről beszélünk, mondjuk egy 40M-át ház esetében. Azért az marha sok.
•
-
Anubris
őstag
Lőrinc az élő példája, hogy kemény, tisztességes munkával sokra viheti az ember.
Amúgy a gázszerelő, gépész stb szakmák tényleg jól mennek.
Fullra vannak melóval és nem ritkán, nem csak nekik, de pl festő vagy más alvállalkozóknak, mikor 30-50 lakásos projectbe hívják őket, akkor a munkadíj egy része helyett lakást ajánlanak fel fizetség gyanánt. -
Anubris
őstag
válasz CoolBoy323 #14554 üzenetére
Ahogy nézem 35-40M-ért Szhelyen új építésű házakat lehet venni.
Ma ez sokaknak nem probléma. Sokan kinn Ausztriában dolgoznak. De én az alvállalkozóktól azt hallom az építkezésen, hogy még itthon is, bizonyos szakmákban, burkoló, festő, asztalos stb. Nettó 400-at megkeres egy munkás. Aki meg egyéni vállalkozó még többet.Multi is van pár a városban ott azért a szellemi dolgozók egy része szintén nem keres rosszul.
A szegényebb rétegnek ott van még a csok, kedvezményes kamatokkal, sokan vannak akik meg örökölnek valami lakást, aztán vagy kiadják bérbe vagy eladják.
Ma az a hülye helyzet van, hogy még a legszarabb panelt is eltudod adni jó áron, viszonylag gyorsan.
Én most nem javaslom amúgy a vételt ha nem muszáj.
Vége lesz ennek a jó világnak, aztán lemennek az ingatlan árak. Most minden hülye ingatlannal akar foglalkozni, meg lakást/házat venni, ma még az egyik pap is fel hívott minket, hogy nem-e eladó az egyik lakás amit építünk. -
Josi
senior tag
válasz CoolBoy323 #14554 üzenetére
Vagy lottóz.
Esetleg olyan fizetésed, amiből félre tudsz tenni min. havi 500 e ft-ot.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
syC
addikt
-
CoolBoy323
nagyúr
Ha már ház/lakás téma: kiadó házat keresek a környéken
Illetve tippet, hogy lehet saját házra szert tenni, hogy lehet annyi pénzt önerőből előteremteni???
-
-
Anubris
őstag
válasz orion1025 #14549 üzenetére
Vasvárt sajnos nem ismerem, egyszer voltam ott, mikor a bécsi vonatra akartam felszállni, de valamit félreértettem és a pécsire szálltam fel. És Vasváron tudtam először kiszállni a vonatból. Olyan volt mintha egy pusztára érkeztem volna meg. Mármint a vasútállomás, de lehet azóta sokat fejlődött.
-
Anubris
őstag
Én a Kárpátiban lakom. 9 előtt nem kell elindulni sehova reggel és akkor nincs probléma.
De amúgy azért BP viszonylathoz képest, ezek ám nem akkora dugók, csak annyi, hogy itt Szombathelyen csúcsidőben 8:00, 16:00 stb, balra kanyarodni tilos, mert az a kultúra, hogy be/el engedjük a másikat, tisztelet a kivételnek nem nagyon van meg.Rokonság egy része Sé-ben lakik. Vannak szép részei délen, de már nem nagyon van eladó telek, csak a felső dombos részeken, de ott a swietelsky igazgató, kozma bt tulaj stb-k társaságában már igencsak felmentek a telek árak és ilyen kisebb 1000 nm2 telkeket nem árulnak.
Dozmaton mi is agyaltunk egy ideig, hogy venni kéne ott pár telket későbbre, szép kis vidék.
Jákon szoktak még olcsón jó házakat árulni, csak borzalmas az út ott szerintem, ahogy Náraiba is.Amúgy ha munka szempontjából mindegy akkor én lehet inkább valami kisebb városba mennék, ahol mégiscsak rendelkezésre állnak bizonyos szolgáltatások, de az ingatlanárak meg nyomottabbak. Gondolok itt Bük, Sárvárra.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Spirit #14543 üzenetére
"Ha a nyugati oldalon nagyobb számban van "többség", akkor talán annyira nem ragaszkodnék hozzá."
Csak Toronyban vannak, más falvakban nincsenek nyugaton (amennyire tudom). Ellenben vannak más irányban lévő falvakban is, változó hogy hol."A kertvárosi hangulat ugyan jó lenne, de a szabvány 19-20m széles telkektől frászt kapok."
Mondjuk ilyen szempontból nem biztos a régi falusi telkekkel jól jársz Sében pl. elég sok telek van ami 12-15m széles... amúgy 1500-2000m2-esek, csak picit fura az arányuk[ Szerkesztve ]
-
Spirit
őstag
Nagyon szépen köszönöm a mai válaszokat, sok hasznos dolgot írtatok! Meló az van, home office jellegű, havi 1-2 alkalommal kell Pestre feljönnöm. Inkább nyomom kicsit tovább a gázpedált, de az életem maradék 98%-át nem akarom itt tölteni.
Ha a nyugati oldalon nagyobb számban van "többség", akkor talán annyira nem ragaszkodnék hozzá.
A keleti oldalon lévők nagyon be vannak épülve, ott esélytelen jó adottságokkal rendelkező nagy telket találni. Talán Bodrik kolléga által leírt környezet áll legközelebb hozzánk.
A kertvárosi hangulat ugyan jó lenne, de a szabvány 19-20m széles telkektől frászt kapok. Kiteregetem a ruhát és 2 perc múlva nekiáll a szomszéd grillezni az udvaron. A szerencsére meg nem bíznám ki lesz a szomszédomSzóval ha jól vettem ki a szavaitokból az ajánlások átlaga a 15-20km-es sugarú félkör Velemtől mondjuk Kámig. A déli és a nyugati oldalt pedig inkább felejtsük el ilyen vagy olyan okokból.
Dugó?Milyen dugó? A dugó ott kezdődik,mikor egy albumot végighallgatok a kocsiban a Blahától a Boráros térig.(~2km)
-
orion1025
őstag
Igen, épülnek a házak, de mégis kiknek? Vagyis ez inkább a lakásokra értendő, mert jó része el sincs adva a mai napig, hiába van befejezve. Neked szerencséd volt a kivitelezővel, de a nagy többségnek hidd el nem így megy, mert az alvállalkozó által kért munkadíjra 50%-ot halál lazán rá tud tenni, amit ugye tudjuk végül ki zsebéből vándoroltat ki. Minden vállalkozó szája sír, hogy jaj de szar nekik, de mutasson valaki egy olyat, aki az utóbbi években csődbe ment, legyen az akár egy szaros burkoló. De lesz még itt pofára esés, meg kisvállalkozók eltűnése, én nem adok két évnél többet és az egész piac be fog dőlni, de legalább a kóklerek is velük együtt mennek a lecsóba.
-
Argos
őstag
Sziasztok!
Ha, már a ház/költözés stb. a téma, gondoltam beköszönök én is.
Pár hete költöztem a környékre. Sárvártól ÉK-re, ~10-15 kilométerre egy faluba, kis parasztház, jó néhány éve felújítva. Dolgom az lesz vele rendesen, de majd csak tavasszal fogok bele komolyabban. Ráérek, magamnak csinálom.
Nyugis környék, rendezett település, a 84-estől cirka 5 km. Szombathely ~40 km.
Jelenleg autó nélkül kicsit necces, mert a tömegközlekedés elég gyér, de ez mondjuk minden kicsit is félreeső településre jellemző.
Bolt, orvos, kocsma, dohánybolt van, a posta házhoz jön....elmúlik...
-
VTom
veterán
válasz orion1025 #14537 üzenetére
Engem pont nem húzott le a kivitelező, 5% áfával vettem mindent, sőt, a kedvezményeit is átengedte nekünk.
Ha nem ő építette volna, nem tudtuk volna befejezni a házat. Persze csinál több százmilliós házat is, ott nyilván nem adja oda a kedvezményét.Az, hogy az árak emelkednek, normális jelenség, meg megnőtt a kereslet mindenre, gomba mód szaporodnak a házak Szombathelyen. Nyilván a kivitelező nem fog az ország másik végéből hozatni alapanyagot, ha helyben mindenhol ismerik, és bemondásra hozhatja el az építőanyagot, amit aztán nagyrészt majd akkor fizet, ha őt is kifizették. Ők ki vannak szolgáltatva a nagyker áraknak. Persze vannak közöttük olyanok, akik lehúznak az alapanyaggal is, sőt, van aki a 10 millás csok felét is szemrebbenés nélkül zsebre teszi. Nekünk nagyon nagy szerencsénk volt.
-
orion1025
őstag
Ezt egy kicsit hülyeségnek tartom, hogy az árak emelkedtek. Csak Te látod emelkedésnek, mert az ÁFA visszaigénylés miatt, mert téged a kivitelező lehúz, majd ő még igényel vissza, így az anyag minimális áron van neki. Ellenben ha saját magad veszed meg, viszont nem sokkal drágább. Arról meg már nem is beszélek, hogy az ország másik végéből hozatva még a fuvart kifizetve is brutális pénzek spórolhatók. Én a szigetelésemen a 38000Ft-os fuvar mellett az itteni árhoz képest közel 100e Ft-ot nyertem, mint átlag proli... Az meg már csak hab a tortán, hogy néha a szép beszéd és az értelmes kommunikáció mennyit tud számítani, mert van ahol már második vásárlásom alkalmával kedvezményt kaptam, illetve számla nélkül is meg tudtam venni az ominózus tételeket. Szóval az emelkedés csak egy rizsa, a fővállalkozó szedi be a "hasznot" rajtad duplán, nem a tüzép, illetve az alvállalkozók.
-
VTom
veterán
válasz #45553408 #14534 üzenetére
Én most nem kezdenék bele.
Ugyanazt a házat most kb. másfélszeres áron tudnánk felhúzni. Tavaly nyáron falaztak, augusztusban megvette a kivitelező a nikecellt. Szeptembertől 25%-ot drágult a tégla, 30%-ot a szigetelőanyag, és idén év elején megint ugyanannyit.
Azóta nem követem. Szerintem horribilis pénzek mehetnek most bele egy házba.
Nekünk nagyon nagy mázlink volt kb. mindennel.Kivitelező nélkül pedig semmi értelme belevágni, nem találsz hozzá mestereket, vagy ha igen, számolni kell azzal, hogy legalább 2, 2 és fél évig fog tartani mire költözhető állapotban lesz.
-
VTom
veterán
válasz #45553408 #14532 üzenetére
Mi az építkezést választottuk, találtunk egy nagyon jó, megbízható kivitelezőt, aki ráadásul nagyon jó áron is dolgozott.
Nem volt egyszerű menet, de viszonylag minimális stresszel sikerült megvalósítani. Én is azt mondom, hogy megérte, de még messze van a vége, most jön a kert, kerítés, melléképület.De azért megvan a varázsa, amikor lefekszem aludni és néma csend van. Egy életre elég volt az a 12 év, amit társasházban laktam. Órákig tudnám mesélni, hogy milyen szomszédaim voltak (szoktam is társaságban, könnyesre röhögik magukat ) az alkoholista főiskolás csajtól a hivatásos k@rván, vagy az alkoholista félcigány keménygyereken át a paranoid skizofrén csávóig. Utólag vicces mesélni róluk, de megélni nem volt annyira az.
-
VTom
veterán
válasz #45553408 #14529 üzenetére
Hiperneted van-E?
Horror az ingatlan/telek Szombathelyen.
Mi tavaly építkeztünk Szentkirályon (igazából mé gidén is, de tavaly decemberben költöztünk be). három éve vettük a telket, 900nm, 5.2M Ft volt. A mellettünk lévő ugyanakkora telket idén 9M Ft-ért adta el ugyanaz a tulaj, az eggyel arrébb lévőt 10.2M-ért a nyáron.Ha lett volna pénzünk, és varázsgömbünk három éve, kereshettünk volna 5-10 millió Ft-ot 3 év alatt.
Hozzáteszem, hogy itt a legolcsóbbak a telkek a városban.
-
Cathfaern
nagyúr
Mivel iskolaidőn kívül volt, nem volt vészes. Sokkal rosszabb lett a forgalom azzal, hogy beindult a suliszezon, mint amíg az építkezések voltak.
De nyilván, aki 8-tól 4-ig jár dolgozni, annak számolnia kell a dugóval a nyugati irányból bejárva. Bár igazából ha be kell menni a belvárosba, akkor mindenhonnan nézve dugó van. Déli - keleti résszel is csak akkor jár jól az ember, ha a város déli-keleti határán lévő valamelyik multinál dolgozik. Ha belvárosban, akkor mindegy honnan jön, araszolni fog.Winne:
Sénél ezt alá tudom írni. A régi idős falusiak még tartanak némi falusi hangulatot, de a fiatalabbak, meg főleg a falu déli részén lakók inkább kertvárosi feeling. Mondjuk Dozmat - Bucsu már jobb lehet ilyen szempontból, de azokat nem ismerem annyira.
De egyébként ez ugyanúgy igaz a déli vonalra is.
Viszont a "Fél óra megyeszékhely" kritériumba belefér pl. Cák vagy Velem is, azok hangulatos kis falvak Vagy Narda / Pornóapáti vonal is (azokat mondjuk nem ismerem hogy milyenek).[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Nem ajánlottatok neki falut, ami tényleg falu, ahogy kérte.
Ezeken a város melletti 3000 környéki községeken már nincs meg a falusi "csendes" légkör, ettől függetlenül én szerettem ott élni.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
VTom
veterán
válasz Cathfaern #14525 üzenetére
Én oladon laktam három évig, soha többet nem mennék a nyugati oldalra. Főleg mikor meghallottam, hogy idén szeptemberben egy időben újították a Rohoncin a hidat, és a ligetnél a kis hidat is. Mi lehetett ott, te jó isten.
Én a végén már a Thököly felé jártam be reggel dolgozni, mert arrafele van a legkevesebb iskola, és alig van forgalom.
Ha állandó home office, az király lehet, ha meg lottómilliomosok, az még jobb Viszont ha nincsenek helyhez kötve, és most keresnek munkát, akkor ezek megfontolandó kérdések szerintem.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Spirit #14520 üzenetére
Sé szerintem jó hely (jelenleg ott lakok ) a probléma vele, hogy inkább Szombathely kertváros már, mint falu, és ez a telek árakban is megmutatkozik. Toronyban sok a nemzetiségi, igaz nagyrészt a falu egy részére korlátozódnak. Dozmat viszont jó választás lehet, utóbbi években nagyon szépen rendberakták, kellemes kis falu lett. Árakról nincs ismeretem. Viszont ha már Dozmatig elmész, akkor elmehetsz Bucsuig is, úgyis ott a gyorsforgalmi, azzal pillanatok alatt beérni Szombathelyre.
VTom:
Előbb írta, hogy helytől független a munkájuk, szóval nem hiszem, hogy fél 8-as dugóban fognak araszolgatni Egyébként kötetlen munkaidővel gond nélkül megoldható a munkábajárás Séből is, gyakorlatilag 15-20 perc a város másik fele is. Ami pont annyi (vagy kevesebb) idő, mint amennyi alatt az északi kertvárosi kollégák beérnek[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz Spirit #14520 üzenetére
Sé, Torony, Dozmat-ról befonod a hajad mire reggel átjutsz a városon, délután hazafelé ugyanez.
És ha itt akartok dolgozni, akkor át kell menni a városon, mert azon az oldalon kb. egy darab cég sincs.A délkeleti oldal ilyen szempontból nagyságrendekkel jobb, ráadásul ha pl. Sárváron helyezkedtek el, akkor ott a gyorsforgalmi 86-os, táblától tábláig 15 perc Sárvár.
-
Spirit
őstag
Nem azt mondtam, hanem hogy munka miatt "nem vagyunk helyhez kötve".
Gyakorlatileg a teljes dél-keleti oldalt felsoroltad, ez mind egyre menne? A másik oldalról mi a vélemény? Sé, Torony, Dozmat vonalon.
Az ország észak-nyugati negyede vonz csak, de végignézve a választékot..
Székesfehérvár gyakorlatilag olyan, mint Pest kicsiben, túlságosan városias.
Veszprém ellátottsága nem túl acélos és kevés a normális agglomerációs település
Győr? Nem sok jót hallottam róla.
Zalaegerszegnél szintén a környező településekkel van bajom.Szombathely maradt vagy irány Ausztria
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
válasz Spirit #14517 üzenetére
A határ közelsége kezdi (?) itt is felverni az ingatlanárakat, de a helyzet (még) nem olyan dúrva, mint pl Sopronban.
Amik igy hirtelen eszembe jutnak: Szentkirály/Bogát, Gencs, Zanat(?), Vasszécseny/Tanakajd/Táplánszentkereszt. Ezek olyan 10-15km távrs vannak a központtól. 10-20p kocsival.Munka nélkül idejöttok és felhúztok egy házat?
•
-
Spirit
őstag
Sziasztok. Ahogy látom egész szép kis közösség van itt, talán tudtok nekem segíteni. Feleségemmel házépítésben gondolkodunk, épp megy a telek vadászása. (Könnyű dolgunk van. Legyen 1000nm fölött, a közvetlen szomszédok száma tendáljon a 0-hoz a normális privát szféra miatt. Legyen 30km-en belül nagyváros, belterületi, közművesíthető, csendes, szabadon állóan beépíthető, négyzet vagy enyhén elnyújtott téglalap alakú. Grátisznak az se lenne rossz, ha nem egy elnéptelenedő zsákfalu lenne 300 lakossal, 82 éves átlagéletkorral) Nem vagyunk helyhez kötve se munka, se gyerek(még!), se család által, így szabadon választhatjuk meg új lakhelyünket. Valamelyik megyeszékhely vonzáskörzetében szeretnénk építkezni,de nyilván az adott város is nagyban befolyásolja hova mennénk. A prioritásaink a nyugalom, barátságos légkör, közbiztonság, infratruktúrális ellátottság, normális telekárak.
Hosszú töprengés után arra jutottunk, talán Szombathely lehet az ideális választás.
Tudtok nekünk mondani olyan városrészeket, környező községeket, amiket egy 30-as házaspárnak ajánlanátok? Tudtok olyan helyről, amit messziről kerüljünk el?
Válaszaitokat előre is köszönjük!
-
csadi0011
őstag
Köszi a válaszokat!
-
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Fő téren vagy közelében szeretnék kulcsot másoltatni. Valaki tudja, hogy melyik meddig van nyitva?
Mennyi idő alatt másolnak, ha ráérnek?Ritkán járok a belvárosban, ezért 1 nap rendezném le, ha lehet.
-
orion1025
őstag
Van tölgy talpszelemen amit úgy bontottam a pajtából, ezek között van körhöz hasonlító alakú is, ezeken értelemszerűen nincs kérek, ami nem tudom fontos-e. Fél rönköm viszont van bőven, szintén kéreg nélküli, bár akkor ez gondolom nem játszik.
-
Mi5u
tag
Farönköt vennék. Egyenlőre 1db nagyjából 30cm átmérőjű és 1db 20cm átmérőjű érdekelne. A hosszúság mindegy. Hobbi célra kellene, szóval akár a fenyő is jó. Söptén a fatelepen már próbálkoztam, de ott nem adnak el egész rönköt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest