Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#19251) justflash válasza freemanone (#19250) üzenetére


justflash
tag

545/110? Mi értelme van azon kívül hogy a Brazzers siterip 5perc alatt lejön lag nélkül WoW közben? ;] :P

mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...

(#19252) freemanone válasza justflash (#19251) üzenetére


freemanone
őstag

Saját media stream servert üzemeltetek. :) 1080p filmek miatt kell a felfelé sáv. Ez mellett pedig a családból jelenleg 18-an használják a VPN servert, a szolgáltatóknál lévő VoIP csomagok háttérbe sorolását elkerülve, illetve egy munkatársamnak csak intranet-re van lehetősége és szeretne virágboltot látogatni alkalomadtán, amit szintén az én VPN serveremen keresztül tesz meg. Elég lenne a 200/100 is. Valamint ennek a garantált párja a 200/50-es és ugye a feltöltés a fontos, tehát abból a garantált maximum érdekel. Ha 100 lenne a garantált a gigabites csomagnál, akkor azt kötöttem volna.
Egyszóval adok némi szolgáltatást, és cserébe nekem ingyen van a net 2x! :DD ;] :P

Viszont jelenleg szívom a fogamat, mert lehet hogy routert kell váltanom.... :U
E4200v1 van jelenleg és baromira nem bírja a PPPoE kapcsolatot...... 80/25-el nem volt gond, mert a max az olyan 95/75, ami az 500/100-nál már meg is láttszik sajnos. :(
Próbáltam már mindent, kivéve egy utolsó tipp van még, Tomato-val BCM_NAT-ot még megnézem, hogy mennyit hoz, de félek, hogy cseszhetem és kell egy másik.... hiába a gigabites belső, ha csak DHCP alapon megy neki és a PPPoE csomagok totál kikészítik..... :((

[ Szerkesztve ]

(#19253) Timyyy válasza freemanone (#19252) üzenetére


Timyyy
őstag

Ebből az írásból csak a kötőszavakat értettem. :o :DDD

(#19254) ocsi19


ocsi19
senior tag

Sziasztok!

Tudtok segíteni, hogy helyben hol/kinél tudok elfogadható áron -os üres DVD lemezt venni hengerben vagy tokostól?
(ismert márka érdekelne)

Előre is köszi.

üdv.: ocsi

(#19255) justflash válasza freemanone (#19252) üzenetére


justflash
tag

Ez esetben a nyújtott szolgáltatásokról természetesen adsz számlát is, és be is tudod mutatni hatósági ellenőrzésre, ugye?

Amennyiben nem milyen gyorsan hozol nekem egy üveg Jim Beamet hogy hallgassak? :DDD ;]

mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...

(#19256) freemanone válasza justflash (#19255) üzenetére


freemanone
őstag

Nem lesz tanúd garantálom! ;] Nem mellesleg totál részeg vagyok és össze vissza fecsegek! :DDD úgyhogy minden ami itt elhangzott.... az ÁLLÍTÓLAG! jelző alá esik! :D

(#19253) Timyyy: Ha mindenki értené nagyobb lenne a konkurencia szakmán belül is! :D

[ Szerkesztve ]

(#19257) forras2


forras2
őstag

Srácok!

Kellemes ünnepeket nektek, sok bejglit, és még több locsolót! :))

(#19258) rekop válasza freemanone (#19252) üzenetére


rekop
senior tag

Ha már szoba jött a tomato, hadd kérdezzem meg nálad működik a pptp vpn-re (ha használsz ilyet a routeren) csatlakozás mobilinternetről? Elsősorban telefonra gondolok, platform igazából mindegy(nálam ios), telenor hálózat lenne a lényeg. Nekem sehogy sem megy. Beállítások tuti jók a szerveren mert a melóhelyemről viszont elérem(telekom ADSL).

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#19259) mtade


mtade
aktív tag

Hardverekben gazdag Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford

(#19260) 1stVikman válasza ocsi19 (#19254) üzenetére


1stVikman
senior tag

Szia!
Én a Grade-ben vettem anno sokszor a Deák utcában a garázssoron. Verbatim-ot használtam, 75-80 Ft körül volt darabja. (Lehet azóta drágább lett)

Bár inkább csak olvasgatok, de Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :)

(#19261) freemanone válasza rekop (#19258) üzenetére


freemanone
őstag

Háááááát bocsi, de erre nem fogok tudni válaszolni.....
Nem a routeren van a VPN server. Sajátot configoltam be linuxon, mert SSTP-re van szüksége egyik ismerősömnek, aki használja, ugyanis csak 80/443-as portokon lát ki a netre, illetve smtp még megy, de kicsit fura lenne az ott beömlő tömérdek adat.
Illetve tomato is csak a teszt miatt volt fent, hogy hátha azzal többet ki tudok belőle sajtolni, de végül egy régebbi gyári FW-el hozza a legtöbbet ~150/100-al.
Ezzel így már meg is vagyok elégedve nagyjából, de csere lesz ebből és már az utódot is kinéztem, ami januárban meg is érkezik.

Úgyhogy.... Linksys E4200-as router ugyanitt eladó lesz januártól! Betonstabil működés, Dualband-es 2,4 - 5GHz-es wifi! Tomato és DD-WRT lehetőségekkel! 150/100-at bír internet oldalról, van rajta USB csati is amivel egy gyengébb NAS szerepét is be tudja tölteni, külső HDD-vel. Helyi hálózaton bírja a gigabitet gond nélkül, illetve ha nem PPPoE-s nethez kell, akkor a smallnetbuilder-es tesztek szerint akár 650-es netet is megkajálna. Ami szomorú hogy a Digi féldsl hagyatéki rendszere nem DHCP-s megoldás.... :(
Az árat húzzuk meg olyan tizenpárezer környékén. Ha érdekel PÜ. Üzlet két hét múlva, amikor megvan az utódja.

[ Szerkesztve ]

(#19262) Timyyy


Timyyy
őstag

Boldog karácsonyt nektek :))

(#19263) bim


bim
veterán

Boldog karácsonyt mindenkinek.

(#19264) Delerium


Delerium
senior tag

Újra együtt van a család és mindenki részeg, a gyerekek a vbk-tól reggel óta készek. A kisbaba a szokásos reggelije helyett, sütőrummal bolondítja meg az anyatejet. Apu szerint pálesz nélkül nem ünnep a karácsony, de már régen elszunnyadt a mézes ágyas kalácson. Elbarikádozta magát a kótyagos dédi, a csenevész kis karjával a Metaxáját védi. Anyuka csak kurjongat a sörök felé kúszva, egy Jäger után nagypapa a fonnyadt lompost nyúzza. Nagymama a Roséfröccstől ereget bő szeleket, titeket is járjon át a karácsonyi szeretet! Kellemes ünnepeket!

"I fight for the Users"

(#19265) rekop válasza freemanone (#19261) üzenetére


rekop
senior tag

Jahh értem, nem olyan lényeges a dolog, csak gondoltam megkérdezem hátha.. :) Annyit szerettem volna, hogy néha ránézni a routerre, NAS-ra, ip cam-ra telóról. Van hozzá egyébként openvpn kliens is a store-ból, azzal még nem próbáltam, lehet megnézem majd.
Én is olvastam nemrég róla, hogy a Broadcom chipset-es routerek jóval gyengébbek ppoe-n, mint a Ralink vagy Qualcomm Atheros-al szereltek.
Mi lesz helyette? Kíváncsi vagyok, mert ezekből nem egyszerű választani. :D A jelenlegi top-routerek szinte mindegyikébe (R7000,AC-68U,AC-66U) Broadcom-van.

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#19266) freemanone válasza rekop (#19265) üzenetére


freemanone
őstag

Az a helyzet hogy azok a "top" routerek részemről drágák. :B
Két dolgot tudnak jól az alap router funkción, USB-s NAS-ként funkcionálni és gyors wifi kapcsolatot lehet velük kiépíteni. Viszont ezért cserébe baromira túlárazottak.
Legyen viszonylag olcsó és keresztbe kasul tudja a gigabitet PPPoE-s net mellett is LAN-on, wifi csak telefonoknak van amúgyis, meg vendégeknek. Így a kiválasztott egy Asus RT-N18U lett.
800 MHz-es ARM proci van benne 256MB rammal és viszi a gigabites digit is zokszó nélkül. Viszonylag komoly router, de a wifi része harmatos, viszont aminek kell és ki is tudja használni az 500-as netet, az mind kábelen lóg.
Más kategória a két router. Az E4200 például ugye dualband-es és 5GHz-en N450-es kapcsolatra is képes, ami teljesen hiányzik az Asus-ból, de elegem lett a wifi-ből, mert sokkal költségesebb egy gyors hálózat fenttartása, mint néhány kábel elrejtése. Aztán ki tudja a szomszéd mikor vesz ilyen routert és hagyja bekapcsolva az 5GHz-es sávot is, most a gyors digi net terjedésével. Az a gyanúm, hogy a következő 1-2 évben drasztikusan meg fog emelkedni az 5GHz-en sugárzó eszközök száma, és ez a sebesség rovására fog menni. Nem beszélve arról, hogy csak nagyon drága AC-s eszközökkel lehetne átlőni 500-as netet. Ha már van, nem fogok álszenteskedni, ki fogom használni! :D

(#19267) Andris837


Andris837
senior tag

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! :)

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#19268) Komi28


Komi28
senior tag

Boldog karácsonyt mindenkinek! :)

(#19269) SzalaiG


SzalaiG
addikt

Boldog Karácsonyt! :)

(#19270) bandiras2


bandiras2
senior tag

Boldog karácsonyt!

Valakinek lenne eladó IDE merevlemeze értelmesebb méretben (60GB és felette)?

A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Freedmann

(#19271) makro


makro
aktív tag

Boldog Karácsonyt! (:

(#19272) pd


pd
tag

Egy kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni a fórumlakóktól. Egy Honda Civic (2006-2008-as évjárat, ferdehátú) megvásárlásával szemezgetem a közeljövőben.
Ezzel kapcsolatban merültek fel bennem kérdések, remélem, valaki tud valami okosat mondani:
- Van Fehérváron valami rendes szerelő (márkaszervizen kívül), aki ért a Hondákhoz és nem a szalonok aranyárán dolgozik? (Jelenleg Fordom van és szerencsére sikerült jó szerelőt találnom hozzá, de ők nem értenek kifejezetten a Hondákhoz sajnos...)
- Ha van tapasztalat a Honda Fehérvárról (csak ezt az egy márkaszervizet tudom helyben), azt is szívesen veszem.
- Van-e valami hasonló alternatív alkatrészbeszerző hálózat Hondákhoz, mint a Fordokhoz a Cromax, vagy csak a márkaszerviz-hálózat?
- Van esetleg valaki, aki az említett modell tulajdonosa (volt) és megosztaná személyes véleményét? Olvastam fórumokat, teszteket, népítéletet minden ilyesmit, de még egy vélemény sosem árt. (Mire kell kifejezetten figyelni vételnél, típushibák, ilyenekre gondolok.)

Szomszédot már megkérdeztem. :)
Ha valaki nagyon le akar beszélni róla, nyugodtan, de olyan kérem, ne tegye, aki csak hallomásból tud valamit (a negatív vélemény is sokat segít, de csak ha első kézből érkezik).

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni és rám szánja az idejét!

És persze egyúttal boldog karácsonyt mindenkinek!

(#19273) bim válasza pd (#19272) üzenetére


bim
veterán

A fordodat hová hordod? :U

(#19274) Rellind válasza pd (#19272) üzenetére


Rellind
senior tag

Ha jól tudom Napfénysütinek Hondája van. Kérdezd meg hátha tud segíteni. :U

(#19275) Napfénysüti válasza pd (#19272) üzenetére

Nekem régebbi Civicem van, ajánlott szerelő Attila Kőszárhegyen róla már többen pozitívan nyilatkoztak én is voltam régebben náluk.
Bár azt nem tudom ennyire új típusokban mennyire jártasak.
Keresztanyám lányáéknak van egy ilyen ufo Civicük, nem rossz autó alapvetően nem szokott gond lenni vele mondhatjuk úgyis is nem cáfol rá a japánok hírére. :)
A helyi Honda szervizben én sose jártam így személyesen nem tudok róluk mit mondani, gondolom mint minden márkaszerviz igen "jó" áron dolgoznak.
Alternatív alkatrész beszerzési halózatról max fórumon keresztül tudnak segíteni hogy mit honnan érdemes.
Érdemes a crxfórumra regisztrálni ott tuti mindenben tudnak segíteni (mondjuk sok idióta is van fent).

Vételnél jó alaposan nézesd át szakival.Menjetek próbakört. Olajszivárgásra figyelj meg a futóműre. Ha lehet az eladó ne meleg motorral mutassa meg a gépet de ez mindig alap.

Més que un club!

(#19276) pd válasza bim (#19273) üzenetére


pd
tag

Filkornékhoz. Nagyobb elektronikai meló szerencsére csak egyszer volt, amivel máshova kellett vinni, illetve karosszériajavításra, műanyagozásra, festésre vittem máshova (azokat nem vállalták). De egyébként nagyon meg vagyok elégedve, egyszer sem akartak átvágni, precízen dolgoznak, és elég rugalmasak, műszakival kapcsolatban is mindent intéztek, amikor arra került sor.

(#19274) Richie146: Köszi, közben jött is tőle válasz. :)

(#19275) Napfénysüti: Köszönöm a gyors választ tőled is! Hát igen, márkaszervizeket ha lehet, messzire elkerülöm, nincs valami jó tapasztalatom... Vételnél tüzetes átvizsgálás lesz, az tuti, ha úgy ránézésre jónak tűnik a kiszemelt példány. Azért reménykedem, hogy egy 6-8 éves autóval nem lesz olyan nagy gond, dehát a használt autó egy kicsit mindig lutri. :K
Ennek a kőszárhegyi Attilának esetleg tudsz adni egy elérhetőséget? Gugli nem mondott semmi okosat. :U
Plusz említetted, régebben voltál nála. Mostanában máshova hordod, vagy csak újabbra nem volt gond az autóval?
A CRX fórum pedig ez volna? Csak mert jelenleg nem nagyon akar működni.

[ Szerkesztve ]

(#19277) szumoo


szumoo
senior tag

Sziasztok.

Párommal Fehérváron vagyunk pihenni és kérnénk egy kis segítséget.
Kérdeznénk, hogy a belváros környékén van nyitva vmi kis bolt? :B

Előre is köszi! :R

Sz.

A nyúlon túl?

(#19278) cellpeti


cellpeti
veterán

üdv

keresek 1x4GB DDR3 1333Mhz-es ramot lapotpba. AKi tud segítsen pls. Köszönöm.

Tigris, tigris, csóvafény...

(#19279) pd válasza szumoo (#19277) üzenetére


pd
tag

Esetleg az éjjel-nappali a Fórumon? (Ősz utcai OTP-től kb. 100 méterre; Ősz utcán a Rákóczi és a Semmelweis Ignác között félúton van.) Nem mondom 100%-ra, ha valaki a környéken lakik, erősítse vagy cáfolja meg.

(#19280) szumoo válasza pd (#19279) üzenetére


szumoo
senior tag

Köszi szépen, meglessük. :)

Sz.

A nyúlon túl?

(#19281) Varoz


Varoz
őstag

Boldog karajcsont! :R

[ Szerkesztve ]

hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

(#19282) szumoo válasza szumoo (#19280) üzenetére


szumoo
senior tag

Jelentem: nyitva van mind a kettő. :D
Köszi.:R

Sz.

A nyúlon túl?

(#19283) deicide


deicide
veterán

Ha egy idióta nyomta a Palotai úton, majd a Budain egy kék autóval, meg előtte az Auchan körforgalomban 80-al, már csikorgó gumikkal, na az nem én voltam. ;]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#19284) D.Orion válasza deicide (#19283) üzenetére


D.Orion
veterán

Egyértelmű, hiszen ez nem a te autód:

;]

[ Szerkesztve ]

(#19285) deicide válasza D.Orion (#19284) üzenetére


deicide
veterán

Phhűű, na, há' mondtam, hogy nem én vótam' :DDD

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#19286) SzalaiG válasza Napfénysüti (#19275) üzenetére


SzalaiG
addikt

A tiéd mikori? Tudsz kontaktot adni a kőszárhegyi szerelőhöz?

(#19287) Napfénysüti válasza SzalaiG (#19286) üzenetére

Nincs meg a száma de már elkértem egy barátomtól csak még nem küldte el.
A sajátom '97-es évjárat.

Apropó, jó karosszérialakatost tud valaki ajánlani?

[ Szerkesztve ]

Més que un club!

(#19288) pd válasza Napfénysüti (#19287) üzenetére


pd
tag

Én utóbbi időben Szathmáry Jánoshoz hordtam. Az Olaj utcában a gumissal szemben volt még tavasszal, de lehet, hogy elköltözött azóta (fontolgatta).
Elsősorban alvázzal meg rozsdátlanítással kapcsolatos melók voltak nálam, szerintem szépen megcsinálta, és nem túl drágán. Azt nem tudom, hogy milyen fényezővel dolgozik együtt, mert azt ha kellett, mindig máshova vittem, aki már bevált (Reizer István a Zsolnai-Lomnici sarkán).
Privátban küldöm a számukat.

(#19289) bandiras2


bandiras2
senior tag

Hatalmas köszönet LamerGyurinak a maxtor HDD-ért!
Szuperül működik!

A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Freedmann

(#19290) LamerGyuri válasza bandiras2 (#19289) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Aúúú; elég lett volna egy privát is. :R

Ennyire nem biztos, hogy népszerű vagyok a beszólásaim miatt... :U

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#19291) nortol válasza szumoo (#19277) üzenetére


nortol
senior tag

Ez egy kicsit nagyobb segítség lesz talán, bár mostanra biztosan megoldottátok a problémát :-)
Főleg, hogy ma reggel már nyitnak az üzletek :-)

(#19292) tzimash


tzimash
őstag

Csaptelephez (egykaros) hol kapok a városban alkatrészeket? Mert miért ne az ünnepek alatt sz@rjon be... :F :W

(#19293) LamerGyuri válasza tzimash (#19292) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Elméletileg ma rendesen szombat van. Hívd őket, hátha nyitva van.

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#19294) sandor906 válasza LamerGyuri (#19293) üzenetére


sandor906
tag

+1, Én is őket mondtam volna elsőre.....

GhostDragon#24437

(#19295) Komi28 válasza tzimash (#19292) üzenetére


Komi28
senior tag

Praktiker? Attól függ mi kell hozzá.

(#19296) tzimash


tzimash
őstag

Köszi mindenkinek!

(#19297) LamerGyuri válasza tzimash (#19296) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Problem solved?

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#19298) justflash válasza LamerGyuri (#19297) üzenetére


justflash
tag

Főcsap elzárva? ;]

mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...

(#19299) tzimash válasza LamerGyuri (#19297) üzenetére


tzimash
őstag

Majd hétfőn benézek, tudjuk használni, egy fogantyút kell majd venni. :)
Főcsap nyitva :)

(#19300) SzalaiG


SzalaiG
addikt

ASUS S200E Notebook PC érintőképernyővel, win8al, új, bontatlan Eladó. I.á.: 55eFt.
Tavaly karácsony óta a szekrényben áll.... :U

CPU: ULV987/BGA van a dobozán.
4Gb DDR3 1600
500Gb HDD
11.6" HD Slim

[link]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.