Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Synology routerek
RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
Dolphine #1893 üzenetére
De ott kell. Csak mint írtam nekem elsőre sikerült (eddig 2 alkalommal állítottam be a routert és mind a 2 alkalommal elsőre be tudtam állítani)
Nem lehet, hogy téged az ahogy be van állítva tréfál meg. Ha jól olvastam nálad a szolgáltatós eszköz az a router ami közvetlen az internehez kapcsolódik és a Syno router az utána van csak berakva ?
Nálam a szolgáltató eszköze bridge módba van rakatva ... -
gyugyo79
addikt
válasz
Dolphine #1889 üzenetére
Ha a WAN irányból nincs http engedélyezve akkor felesleges a https átirányítás (Hisz nem tudsz hibázni se) + LAN irányból meg a https -re nincs szükség a webes beállítások eléréséhez ezért nem fontos szerintem az átirányítás (persze hordozható eszközökre fixen a https kell ha használsz bármit pld. mobil alkalmazás). A NAS-os dolgora meg úgyse a routert használod gondolom hisz van NAS -od.
A QC -t nem tudom én külön csináltam egy synology.me -s címet a routernak (Külön van így a Heartbeath)
és simán beállítottam neki egy másik QC fiókot is (tehát más mint a NAS). Bár azt, hogy működik e sose próbáltam beállítani engedte hiba nélkül.De én is úgy használom ahogy Sanya is. Tehát 2-3 havonta átmásolom a tanúsítványt ...
-
Akkor lehet, hogy NAT-olt internetkapcsolat esetén állhat elő a probléma, nekem mondjuk van saját, egyedi külső IP címem (ezt ma már külön kérni kell, de általában ingyenes). Ellenőrzésképp csekkold, hogy a hálózati központban kiírt IP-cím az egyezik-e azzal amit itt mutat.
-
Dolphine
addikt
válasz
gyugyo79 #1880 üzenetére
Akkor ezek szerint vegyem ki a https-re való átirányítást?
Miért nem tudok a Quickconnectbe regisztrálni?
Synology fiókom van, be is van állítva, ahhoz van egy quick azonosítóm. Működik is rendesen.
Viszont a routerhez másikat nem tudok regisztrálni. Hoppá.... Hiba történt a QuickConnect serverrel. -
válasz
felho001 #1884 üzenetére
Én eleve azt sem értem, hogy a manuális frissítéshez egyáltalán miért kellene hálózati kapcsolat. Elvileg teljesen offline is meg van minden ami szükséges, hiszen csak a már letöltött .pat fájlt használja hozzá.
Egyelőre OTA még nem rakták ki az 1.2-őt, illetve a kompatibilis csomagokat sem. Gondolom várnak vele, hátha valami komolyabb probléma üti fel a fejét a vállalkozó kedvűeknél. Ha sehogy sem megy, akkor jobban jársz ha megvárod amíg a router megtalálja a frissítést.(#1887) sunpower: Szólj nyugodtan ha nem megy, akkor szívesen segítek benne.
-
Tamarel
senior tag
válasz
sunpower #1882 üzenetére
A külső házas összefoglaló leír mindent, amire szükséged van.
-
válasz
sunpower #1882 üzenetére
Nekem ASM1153e vezérlős kábelem (is) van, és simán átállítottam a firmware-jében, hogy ne állítsa le a vinyókat. Elvileg ennek a firmware-je kompatibilis a 1153-mal is, szóval simán oda tudom adni, csak fel kell tenned rá.
Egyébként ilyen esetben ha az átalakító vezérlője kapcsolja le a vinyót, akkor az APM átállítása nem segít. -
felho001
tag
Én a 2600-as routert se manuálisan se neten keresztül nem tudom frissíteni. Neten azt mondja nincs új manuálisan meg hogy nincs hálózati kapcsolat. Csak akkor ezt szerinte hogy írom ide ki!!
-
sunpower
tag
Sefter + Kendek
A vinyó 3,5"-os Seagate (4TB) és egy Sharkoon USB 3.0-s külső házban van (már nincs a gyártó oldalán se).
A belső vezérlője AsMedia 1153 vagy valami ilyesmi (fejből nem megy), aminek az a rögeszméje, hogy 15 perc tétlenség után kikapcsolja a vinyót és ezt nem lehet belőle kiszedni (amíg van forgalom, persze nem áll le). Régebben külső házas fórumban kérdeztem rá, de nem lett megoldás.
A tétlenség egy kicsit fura, mert mindig van valami adatforgalom 24/7 üzemben (még ha csak pár kB is).
Egyszer éppen akkor dobta el magát amikor láttam (véletlen), és volt adatforgalom nem is kevés.Én is annak a híve vagyok, hogy nem kell leállítgatni a vinyókat.
Kipróbálom amit írtál, hátha megoldja. Esetleg a router rendszerében is van valami erre vonatkozó beállítás?
sun
-
Tamarel
senior tag
1900-on valami nem kerek az 1.2-es szoftverrel, néha beáll a router, se kábel se wifi csatlakozási lehetőség.
Csak a kikapcsolás-bekapcsolás hozza vissza. -
válasz
sunpower #1877 üzenetére
Szerintem is az a gond, hogy tétlenség miatt leáll a vinyó.
Először is próbáld meg kikapcsolni az APM-et, hátha az megoldja a problémát:hdparm -B 254 /dev/sdr
Ez a beállítás ideiglenes, újraindításig él.
A 2,5"-es WD és Seagate vinyóknál, illetve egyes SATA-USB átalakítók esetén (firmware beállítás) ennyi nem elég. Én a leállogatást kikapcsoltam a vinyóimban és a kábeleimben is, sosem áll le a routerre kötött HDD-m. -
sunpower
tag
Írtad, hogy ellenőrizted a szkripteket és minden oké.
Én még nem raktam fel az új verziót.Lenne egy olyan "problémám", hogy rendszertelenül lehal a torrent rajta. Ez lehet 2 nap, de akár 8-10 napig is mehet, majd a kliens azt jelzi hogy nem tud kapcsolódni, a külső HDD meg leáll és ennyi. Ha kikapcsolom, majd utána vissza (routert) akkor oké a dolog és megint megy pár napig. Minden más tökéletesen működik.
Mi okozhatja ezt?
Köszi előre is.
sun
-
gyugyo79
addikt
válasz
Dolphine #1871 üzenetére
A NAS-ról exportálod és a routeren importálod. Ha ugyan azt az 1 synologys címet használod. Ha nem akkor LE tanúsítványhoz amit a NAS-on generáltatsz (kérsz az LE -től) hozzá adod a routeren használt címet is előbb és utána csinálod ezt.
Én így csinálom legalábbis.
De lehet a routeren is kérni ,ha jól rémlik Kendek itt leírta lépésről lépésre itt is, hogy kell de ha rosszul emlékszek akkor van leírás csak keresni kell a neten. -
Dolphine
addikt
A routerben hogyan lehet beállítani a tanúsítványt, hogy a Chrome ne problémázzon?
-
Érdekesség, hogy az 1.2-es SRM-mel az RT2600ac-n frissítették a kernelt az egyébként ajánlott 4.4 LTS-re (3.4-ről), és ez duruzsol az új Mesh router alatt is. A másik, hogy a 2600-asból adtak ki egy új hardveres revíziót. Ez valami kisebb módosítás lehet, mert v10r1-ként hivatkoznak rá, míg mondjuk az 1900-as esetén v20 jött a v10 után.
-
válasz
Dolphine #1857 üzenetére
Az 5 GHz-et is megváltoztatja az ország átállítása, de többnyire negatív irányban. Vagyis átállítódhatnak a csatornák úgy, hogy a hazai kliensek nem fogják látni, illetve még csökkenhet is a sugárzási teljesítmény. De egyébként túl sok értelme nincs is az 5 GHz TX power növelésének, a gyakorlatban (távolodva) alig lenne észrevehető (próbáltam még az előző routeremen).
-
-
válasz
Dolphine #1854 üzenetére
A 2,4 GHz-es csatornákat lehet ezzel a New Zealand-os módszerrel kicsit felerősíteni, és a Vezérlőpult -> Rendszer -> Területi beállítások -> Hely alatt tudod beállítani.
Nem teljesen értem, miért lenne célod az IP ütközés? Az egyik eszközt állítsd át a 192.168.1-es tartományról és kész. Ha pedig nem szeretnél kettős NAT-olást, akkor az ONT eszközt állíttasd át bridge módba. -
Dolphine
addikt
Nekem is megvolt a frissítés.
Két problémám van. A Syno egy T-Home ONT csatlakozik és az eddigi IP beállítások összekeveredtek, ráadásul az ONT eszköz is frissített.
A 192.168.1.1-ről (ami az ONT saját IP címe is) a Syno átállt a 10.0.4.1-re. Visszaállítani nem tudom, mivel akkor ütközés van. Na, ilyenkor mi a teendő?
A másik, hogy, hogyan lehet egy kicsit növelni a WiFi-t. Itt van a mellettem lévő helyiségben a router és elég gyenge a jel. Valaki írta, hogy átállította Új-Zélandra a régiót. Az hol van?
Egyébként 1900ac a router.
Valami újabb frissítést talált az enyém ma reggelre.Mondjuk én még csak az 1.1.7-en vagyok.
-
Jónak tűnik ez az új firmware, egyelőre annyi csak, hogy az asztali ikonokat nem lehet eltávolítani, mert bejelentkezéskor mindig visszakerülnek.
Ami csomagokra azt írja, hogy nem kompatibilisek, azokból mind elérhető manuálisan letölthető és telepíthető frissebb verza.
A Safe Access (ez van a szülői felügyelet és az Intrusion Prevention helyett) teszi a dolgát, véletlen gitlab.co-t írtam, és már blokkolta is a ransomware IP-ket meg magát az oldalt is.
A telepítőszkriptjeimet pedig ellenőriztem, teljesen kompatibilisek az 1.2-es verzával is, szóval lehet nyugodtan használni őket.Mivel nulláról konfigoltam a routert, előjött újra a vendégfelhasználós FTP-megosztásos problémám, nevezetesen, hogy nem működik. Vagyis mikor engedélyezem, akkor azt írja, hogy nincsenek megosztott mappák, és nem lehet a vinyó gyökeréhez hozzáférni. Erre már régóta van megoldásom, ha esetleg mást is szívat ez a viselkedés. Egyszerűen törölni kell pár fájlt melyek a csatolt adathordozók beállításait tartalmazzák, majd újra kell indítani a routert:
rm /usr/syno/etc/share_right.map /usr/syno/etc/smb.conf /usr/syno/etc/synoshare.db /usr/syno/etc/usbdev.conf /usr/syno/etc/usbno_guid.map /usr/syno/etc/volume_uuid.map
-
Nem volt eddig, én is most keresgélek rá, hogy mi micsoda. Az mondjuk megnyugtató, hogy a WPA3-at támogatja a router, ezek szerint ez szoftverből megoldható és nem kell hozzá újabb hardver.
Ez az NSS a MU-MIMO-val van összefüggésben, az extended alapján érdemes bekapcsolni. -
hkari
őstag
Sziasztok!
Én fel is raktam a legfrisebb firmware-t, és észre is vettem egy furcsaságot.
Felbukkant egy új Wifi jel, és el sem tudok képzelni mi az.
Itt egy kép róla: [link]
Mivel nincs a közelünkben semmi, ezért biztos hogy én sugárzom, de mi lehet ez?
-
gyugyo79
addikt
A
Added support for enabling/disabling AMDPU.
az vajon
Added support for enabling/disabling AMPDU akart lenni ?Én jól megvárom, hogy teszteljék mások
-
lupus_l
aktív tag
válasz
felho001 #1832 üzenetére
Valószínű, mert elég leterheltek a szerverek. Nálam jelenleg QuickConnet-en keresztül rettentő lassú a router/NAS elérése, közvetlen IP-n keresztül normális a sebesség.
Ha most szeretnéd frissíteni, a https://www.synology.com/en-us/support/download/ oldalról töltsd le az 1.2-es firmware-t és manuálisan böngészd be a a Control Panel - System-be.
Újdonságok: https://www.synology.com/hu-hu/srm
-
felho001
tag
sziasztok megjelent ez a verzió Version: 1.2-7742 de miért nem jelenik meg a routerben is mint elérhető frissítés?
-
humigabi
aktív tag
Hali!
Igen, ezt az előbb lehagytam, hogy egy laptopban is kipróbáltuk, abban gond nélkül végigment a letöltés, semmi akadás-szakadás, hiba nem volt. Tehát a Telenor nem korlátozott semmit. Néztem a router beállításait, de nincs 3G/4G beállításaiban olyan, amivel ezt a hibát javítani lehetne. Nem tudom, mi lehet a megoldás!
-
humigabi
aktív tag
Sziasztok!
Tavaly karácsony óta én is egy elégedett RT1900ac használója vagyok, Kábeles netet használunk, de most kedvezményes Telenor korlátlan mobilnethez jutottam, ami lényegesen gyorsabb mint a kábeles, ráadásul 600m-re vagyunk az adótól, tehát adott a kiváló jelminőség és erősség. Egy Huawei E3372-153 stick van a routerben, két botantennával. A gondom az - amiben talán lesz valakinek ötlete - hogy böngészésre tökéletesen működik, de ha torrent megy, vagy streamelünk valamilyen videót, lecsökken nullára a sebesség, adatfolyam leáll, miközben az internet-smartwan beállításoknál a 3G/4G interfészre meghibásodást jelez (lépjen az interfész prioritása fülre) ott pedig azt írja szó szerint: "Átjárót nem sikerült pingelni" átjáró 10.64.64.164.
3G/4G beállításnál "Kapcsolódva van" kiírás, jelminőség és erősség tökéletes. Lecsatlakozás-csatlakozás elvégzése után adatfolyam megindul és kis idő után kezdődik elölről az egész. De hangsúlyozom, csak nagy adatfolyam esetén. Találkoztatok már ilyen hibával? Addig nem akarom a kábeles netet lemondani, míg nem lesz tökéletes a működése. Mert így nem jó, az biztos. -
RM1
aktív tag
Lehet a port, vagy a protokoll nincs támogatva, nálunk pl. munkahelyi hálózaton nem lehet VPN-en kapcsolódni sehova, mert maga az üzenetcsomag típusa is tiltva van. Ami fura, hogy van ahol azt írja sikerült, közben meg nem, és múltkor a router címének gépelésekor derült ki.
WebVPN-t én is néztem, oda csak weboldalakat lehet kitenni? -
I2oli
tag
Szia,
Én használom (vagyis inkább beállítottam), de ritka, hogy kell.
Androidos appal szépen felcsatlakozik és meg is kapja az ottani public ipt, belső hálót is elérem.
Viszont W10-en a böngészőben az ssl vpn nem akar csatlakozni sosem, csak csatlakozás három pötty és semmi nem történik. De mivel ott a web vpn, kivezettem rá direkt linkbe azt a pár dolgot amit el akarok érni és az bőven elég, nem bajlódtam többet a másikkal.
-
RM1
aktív tag
Synology SSL VPN-t használ valaki? Olyan problémám van, hogy bizonyos hálózatokon azt jelzi, hogy a VPN szolgáltatás aktív, de valójában nem működik (Mac OS kliens).
-
RM1
aktív tag
60-as netem van, de végülis lényegtelen akkor, köszi az infót. Mellesleg így utólag nekem is leesett, hogy a munkahelyemen erre használt céleszközök is jellemzően egy komolyabb autó árát teszik ki, így talán túl optimista voltam, hiába "csak" otthoni forgalmat szolgál ki.
-
RM1
aktív tag
Közben megjött az RT1900, sikerült is beállítani a lényegesebb paramétereket, a VPN beállításával volt csak kisebb probléma, de azt is sikerült megoldani.
IPS / IDS aktív valakinél? Nálam fél óra után felment 10-re a load, így jobbnak láttam lekapcsolni, a rendszer terhelése drámaian megnőtt. A proci terhelés önmagában nem volt túl magas, de gondolom a végrehajtott IO műveletek miatt gyakorlatilag használhatatlan lett a rendszer. Jelenleg egy Class 10 memóriakártyát csatlakoztattam, de nemzetközi fórumokon olvastam, hogy egy külső SSD-vel kezelhető a helyzet. -
Tamarel
senior tag
Mint a NAS-oknál, az SRM-nek is van két szolgáltatási portja, az egyik a titkosítatlan a másik a titkosított. Ha jól emlékszem alapból nem érhetőek el az internet felől.
DS file, DS get (DS mobile), stb használja.
Alapértelmezetten 5000 és 5001, amit javasolt megváltoztatni.
betyarr:
Csak kérdésre tudok válaszolni.WTF, avagy WednesdayThursdayFriday?
Wednesday(Talán picit bővebb információval kezd a következő kérdést, hol mi merre minek. Köszi.)
-
Kuutio
újonc
Üdv Mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Rt2600ac-val kapcsolatban. Nem olyan régen hallottam a "Fing" nevű appról (ez elérhető IOS-re, Androidra is), ami a wifi hálózatban tud scannelni. Ráengedtem itthon, és érdekes képet láttam:
Tudja esetleg valaki, hogy mik ezek a portok: 5010, 5011, és mire használja a router? Másnál is nyitva vannak? -
RM1
aktív tag
Igen, a Syno saját VPN szolgáltatására gondoltam, de utánanézek az OpenVPN-nek is, köszi a tippet. Alapvetően a lehető legegyszerűbb kivitelezhetőség miatt gondoltam az ő szolgáltatásukra. Távoli asztal, kisebb fájlműveletek, esetleg a kamerák képét nézném meg.
Összekapcsolásnál olvastam még bridge módról, de még nem ástam bele magam az Inviteles eszköz beállításaiba, főleg ezért is kérdeztem, hátha valaki járt már hasonló cipőben. Jelenleg a szolgáltatás mellé kapott eszköz adja az IP-t, viszont az rá van csatlakoztatva egy gigás switch-re, és így a többi eszköz már nagy sebességű belső hálózaton van. Ezt váltaná ki a Synology, és persze ezzel együtt az extra szolgáltatások is kellenének, most a gyári beállításokkal megy a kapott eszköz. (A belső switch továbbra is kellene a PoE miatt, de az a Syno egyik LAN portjára lenne csatlakoztatva. -
A Syno routerein mindenféle VPN szerver elérhető, amiről te beszélsz az a saját SSL VPN-jük. De alapvetően az sem fizetős, csak extra igények mellett. Én mondjuk az OpenVPN-t favorizálom, abban kicsit jobban bízok (az összefoglalóban van hozzá telepítő, az SRM-ben elavult verza érhető el).
Hozzá kell tenni, hogy ezek nem valami nagy teljesítményű megoldások (gyenge hozzá a hardver), ha gyakran mozgatnál nagyobb fájlokat, akkor az SFTP (vagy az FTPS) jobb választás.
Alapvetően minden szervernek egy saját portra van szüksége, amin keresztül kívülről elérhető. Ha kettős NAT-olást tervezel, akkor a ZTE-eszközön át kell irányítani a portot. -
hkari
őstag
Sziasztok!
Megérkezett ma a RT2600ac routerem
Nagyon elégedett vagyok így elsőre, csak a Wifi erőssége picit csalódás. A Régi TPlinkemnek erősebb volt a 2,4 Ghz sávja. Ezen lehet valahogy erősíteni egy picit még?
A kerben sajnos már nem igazán működik. Régiókkal érdemes játszani kicsit?
Köszi a segítséget!
-
RM1
aktív tag
Sziasztok! Rendeltem egy RT1900-t, a héten valószínűleg meg is jön. Inviteles ZTE router-modemre lenne kötve. Esetleg van valakinek tapasztalata, mit kell állítani az Inviteles egységen, hogy tudjam használni a VPN-t?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Pont tegnap, vagy tegnap előtt néztem a router-t, és ~22 nap üzemidő volt a router-ben, és nincsnek error bejegyzések sem a logban.
-
Dolphine
addikt
A működési módra gondoltam.
Három lehetőség van:
Vezeték nélküli router - erre állítottam
Vezeték nélküli AP - ezt kizártam
Vezeték nélküli kliens - ezt kizártamAmit viszont még nem tudok, azaz internetkapcsolat kezelése.
Itt is három opció van:
Automatikus - gondolom ez akkor kell, hogyha dinamikus IP van, amit a szolgáltató folyamatosan változtat. Esetemben ez kellene, miután a szolgáltatói eszköz betárcsázott.
PPPoE - gondolom ez akkor kell, hogyha a Syno tárcsáz
Kézi - gondolom ez akkor kell, hogyha statikus IP címem van
Jól gondolkodom?
A belső hálózattól ezektől független, igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 Red 64 GB
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest