- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
boborján2 #86494 üzenetére
Igazából a NAS...csak kiszolgálja - stream-eli az adatokat.
A lejátszót lehet :
- TV belső, saját szoftvere
- külső média lejátszó ( box-ok...stb )
- PC , HTPC
- Telefon , tabletTehát akármilyen filmet is nézel....ha a lejátszó ismeri a videó és audio kódolását, akkor simán lejátsza.
A gond akkor van ha a lejátszó nem ismeri valamelyik összetevő kódolását....ezért a NAS röptében , lejátszás közben megpróbálja olyan formátumra alakítani....amit a lejátszó már ismer.
Ez a folyamat a transzkódolás.
És ha lehet ezt kerülni kell !
Mert a legerősebb CPU-val szerelt NAS-t is megizzasztja.
Ilyen szempotból jobb az a CPU , amiben dedikált rész van erre.
2 megoldás létezik rá :
- Venni egy külső lejátszót ami "mindent" megeszik....
- olyan formátumot kell beszerezni amit ismer a lejátszó. -
stigma
addikt
Utolsó hsz-em transzkódolás témában, kinek milyen NAS-t kell venni/ajánlott:
- Transzkodolni nem csak localban(Helyi hálón) lehet hanem távolról is pl.: VPN vagy direkt csatlakozás a NAS-ra( Synology DDNS)
- Transzkodolásnál fontos a NAS HW és az otthon kiépített hálózat aminél minden eszköznek ugyanazt a sávszélességet kell tudnia pl: Gigabites net, Gibabites router és/vagy swith, kábelek , stb
- Azért mert jó neted van még nem tudsz Transzkodolni vajsimán, ezt tudnia kell a NAS HW-nek...
- Az adott eszköznek a lejátszott film/sorozat kiterjesztését tudnia kell pl.: H264 vagy H265 kódolást használsz/lejátszol
- Plex használat esetén csak Plex Pass-al(fizetős) tudsz transzkódolni. Ingyenesen csak Emby-vel vagy Jellyfinne tudsz( App vagy Docker)
- Emby/Jellyfin esetén ha feltelepíted az alkalmazást nem automatikus a transzkodolás, be kell állítanod.
- 4K-s anyag transzkololásához Synology esetén nemcsak CPU hanem GPU is szüskéges ( NAS leírást nézz)
- Transzkodolni az adott eszköz HW-nek is tudnia kell rendesen pl.: Egy régi 1080p-s TV-n nem tudsz 4K-s anyagot nézni.Én rövidre zárom a témát, transzkodolásban/lejátszásban 2 fórumtárs van akiben becsukott szemmel hiszek bármit is ír én elhiszem: blakey és Patice fúrumtárs.
-
stigma
addikt
válasz
boborján2 #86494 üzenetére
Hi, hát most jó, hogy OFF-ban írtad és nem válaszként, mert gondolom a mi hozzászolásainkra reflektáltál/írtad.
Lehet atomjó neted ami egy Digi/telekom 1GB/1 GBit feltöltés, de ha a NAS hardware nem tudja rendesen transzkódolni, akkor ott bukó minden.
"Bár hozzátartozik az is, hogy én a végtelenül egyszerű megoldásokat szeretem. Mezei fájlkezelőben ott a file, egy katt és a vlc játsza.Ha láttam akkor delete és jónapot."
Egy régebbi sokéves i7-en laptop/asztali gépen mezei felhasználó H265-ös kisebb méretű 4K-s filmet/sorozatot nem fog tudni lejátszani, mert szaggat mint atom, mert az architektóra nem támogatja a lejátszást.
-
stigma
addikt
válasz
PedroPascal #86493 üzenetére
Hi, most nem akarok okoskodni, infót köszi, de S23-nak nem FullHD a felbontása (1080 x 2340), így picit "false" mindkettőnk állítása.
Sokszor valaki már H265-ben néz filetés szed le, ott megint más a szitu, de mondom, nagyon ,,pro" nem vagyok ebben.Én itthon 50-80GB-os filmeket nézek mint te, gigabites hálózat kiépítve, NAS-ról nézem, de nekem van Amlogic boxom van (Khadas VIM3L@Coreelec), amin sima SMB-n keresztül nézem/játszom le a filmeket akadásmentesen.
TV-k amik itthon vannak 4k ready, és sosem volt gondom bajom.Itt most nem szidni akarom a DS923+-t mert kurvajó NAS, DE GPU hiányában médialejátszásra és transzkódolásra nem a legtökéletesebb.
Itt egy review, igaz nekem DS423+-om van de 4k-> 1080p esetén 100% CPU hazsnálatod van DS923+ esetén (Plex-re keress) :
https://www.blackvoid.club/synology-ds923-review/
https://nascompares.com/2023/02/04/synology-ds923-4k-plex-nas-tests/Mivel van GPU DS423+ esetén it jobb a szitu:
https://www.blackvoid.club/synology-ds423-review/ -
boborján2
senior tag
Gyakorlatilag egyszerűbb beszerezni bármit is kisebb mértben ,mint a transzkódolással szórakozni.
Csak akkor tudom elképzelni hogy szükség van rá ha kevés az upload és távoltól akarok nézni valamit. (de hát akkor meg távolról beteszem letöltésbe :-) )
Bár hozzátartozik az is, hogy én a végtelenül egyszerű megoldásokat szeretem. Mezei fájlkezelőben ott a file, egy katt és a vlc játsza.Ha láttam akkor delete és jónapot.
-
PedroPascal
őstag
válasz
stigma #86492 üzenetére
Ez sem teljesen igaz. Ha a vas bírja a 4K tartalmú filmek lejátszását akkor sem transzkódol ha nem tudja a 4K megjelenését. Pl S23 telefon minden 4K filmet 50-80GB-os méretben is gond nélkül viszi 99%-ban pedig 1080p-s kijelzője van. Ezt próbáltam DS Video, Plex és Emby-vel is és nem pörgetni a DS923+ procit.
-
stigma
addikt
Hi, pici helyesbítés amit PedroPascal fórumtárs írt.
Ha van Plex Pass-od akkor van csak transcoding, ha nincs akkor mindent CPU-ból old meg ha jól emlékeszem.
Transzkódláshoz Emby/Jellyfin szükséges, ami ingyenes tudtommal, Jellyfin az tuti az.Lényeg a légyen, ha egy jobb minsőgéet akarsz olyan eszközön nézni, ami kisebb bitrátát tud, akkor fog transzódolni. Pl.: 4K-s anyagot akarsz nézni egy 1080p-s tableten.
-
boborján2
senior tag
válasz
PedroPascal #86489 üzenetére
Pont így csinálom és ez mindaddig működik ugyanarra a nasra amíg egy usert használok. Abból bármennyi mappát enged. Másik userét már nem amíg az elsőből az öaszeset le nem választom.
Továbbá furcsának tlálom hogy chat gpt is erre valami parancsoros megoldást javasol és nem azt ,hogy ennek alapból is működnie kellene.
-
PedroPascal
őstag
-
boborján2
senior tag
válasz
PedroPascal #86486 üzenetére
Onnan próbáltam alapból.
Tudtommal a tcm is ugyanazt az ablakot hívja meg ehhez, mint ha a win alól csinálnám. -
huan
őstag
Ha az itthoni tv-ken tepítve van a plex, akkor a nas transzkódol? (Közös itthoni lan-on vannak)
-
boborján2
senior tag
Lehet hogy win10 specifikus a kérdés ,de azért megkérdezem.
Felcsatolom "A" mappát "A" userrel smb hálózati meghajtóként
Betűjel -- \\ipcím\mappa eveIdáig minden oké
Hogyan kell ugyanezzel a módszerrel masik betűjellel
"B"mappát "B" userrel is felcsatolni ugyanazon a pc-n, ugyanarról a nasról?Bárhogyan próbalom a win mindig hibár ír.
Csak akkor tudom "B" -t csatolni , ha "A"-t leválasztom és fordítva.Én vagyok nagyon béna , vagy a win alapból nem tud ilyet?
-
-igu-
veterán
Üdv, Urak!
Visszaolvasva a topikot, szünetmentes tápegység dolgában ezeket a típusokat leltem:
Cyberpower UT650EG vagy 850EG
Eaton 5E 850I USB DIN vagy 650ICsak egy DS 220+ lenne rajta, azt kellene kapcsolgatnia.
Mielőtt lekattintom valamelyiket, kérnék egy megerősítést/ellenvéleményt, ha úgy van.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
DJ. Ru$y #86480 üzenetére
Itt éred el az aktuálisan támogatott eszközök listáját :
[https://www.synology.com/en-uk/products/status]
A nagy fekete "FlashStation Series" nem oda való....
Mert a képet 3 db-ból vágtam össze.A fenti weboldalon állítható a szűrő : OS / Firmware Update.
- End Of Life -nál 2010-s modellek az utolsók.
- Limited esetén 2012-s modellek is vannak.
- Full esetén pedig a 2013-s modellek még ott vannak !
Ebből derül ki, hogy 10 év a szoftveres támogatás.
10 év után limitált a támogatás azaz csak biztonsági frissítések érkeznek a készülékre. -
Gumikacsa0
friss újonc
Sziasztok!
Kis segítséget kérek. Nemrégiben valami baj történt, és mostanában nem érem el az asztali gépemmel (Windows 11) a DS218+ Nas-t böngészőből. Telefonról elérem, külső QuickConnect-en keresztül is elérem. Ha a parancssorból megpingetem az IP címét, akkor Request timed out...
Routerből pingetve jön válasz.
Windows saját a tűzfal és a vírusírtó is.Tudnátok valami ötletet mondani?
-
Multibit
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi #86477 üzenetére
Bocs, nem voltam egyértelmű. Tehát - legjobb tudomásom szerint - lemezenként egy megosztás használható, amit a rendszer definiál. Azaz, külső USB lemezeken nem tudsz megosztott mappákat létrehozni. Ez elég nagy különbség a beépített lemezekhez viszonyítva.
-
sziszi-fuszi
senior tag
Szerintem nincs, azt leszámítva, hogy nem tudsz kötetet létrehozni rajta, vagy a meglévőt bővíteni.
Én 3 éve használom 2 nason és pc-n 4 db lemeztárolóval, teljesen jól működnek, nincs velük semmi gondom. Egy kicsivel drágábban lehet kapni olyat, ami tudja RAID-et, annak minden formáját, persze az SHR-t nem. (ez utóbbi ugye syno saját megoldása és nem támogatott külső meghajtók esetén). Én ezeket a lemezeket adattárolásra (leginkább multimédia és backup) használom.
-
stigma
addikt
Hi, mindkettő kérdésedre válaszolok:
DS423+ -> J4125-ös architektúra + GPU is van.
DS923+ -> AMD Ryzen R1600 (2mag/4 szál)Igen 1 slotod van még, én oda egy 16GB-os ramot vettem ez alapján.
Simán felismerte, gond nem volt, max annyi hogy ióban írta, hogy nem eredeti a ram, de az nem érdekel. 32GB-os ram modullal asszem nem bővíthatő, így 16GB-os a max beletehető amit megeszik. -
stigma
addikt
Hi, 423+ NAS-ra még egy szavazat.
Annó DS923+ vs DS423+ között vacilálltam, ritkán ha kell transzkódolok azt lazán viszi a DS423+.
Régebbi modellt 920+-t már én sem annyira ajánlom, mert annyival olcsóbban nem hizsem hogya használtan/újonan megveszed.Ha nem kell jobb minőségű 4K-s transzkodlás , akkor a DS923+-t is veheted nyugodtan, mert mindennapi feledatoknál gyorsabb mint a ds920+/ds423+
-
Sanyi.mTs
addikt
- nem tudsz kötetet létrehozni rajta vagy meglévőt bővíteni vele
- ha jól rémlik, hdd tesztet se tudsz futtatni rajta
- ott lesz a rizikó, hogy kimozdulhat a az usb portból a kábel, ha nincs "eldugva" valahova
- ha szem előtt van (pl nappaliban) nem annyira esztétikus
- véges az usb portok száma, főleg ha szünetmentest is rákötöd a nas-ra
+ olcsóbbusbshare1 megosztott könyvtárként fog látszódni
-
huan
őstag
válasz
sziszi-fuszi #86464 üzenetére
Az usb-n csatlakoztatott meghajtóknak van bármi hátránya a beépítettel szemben? (sebesség, stabilitás...bármi)
-
sziszi-fuszi
senior tag
Egy ilyen 4 lemezes ICY Box nem lenne elegendő? Nekem üzemel és teljesen meg vagyok vele elégedve.
-
huan
őstag
válasz
Intelligencs #79556 üzenetére
Szia
Segítséget szeretnék kérni. A DS720+ -omba meghalni látszik a nem mai csibe Western Digital WD Green 3.5 2TB 64MB SATA3 (WD20EZRX) -hdd.
Idővel kiderült, hogy nekem kevés a kétlemezes Nas, és bővíteni szeretném. Most hogy HDD vásárlás előtt állok, nem tudom eldönteni, hogy a lemezbővítés hogyan nézzen ki:
- vegyek egy Synology Expansion Unit DX517 -ot, kb.200ezerért és az 5 lemez lehetőséggel elleszek bármeddig. (ez a legdrágább megoldás)
- vegyek egy DS920+ -t (nem 923-at a Ryzen proci miatt, intelest szeretnék) és adjam el a 720+-t.
- vegyek "bővítésnek" pl. egy DS220+ -t (vagy más gyengébb is megfelelhet?) az Expansion helyett?
Nem tudom eldönteni. Mit javasolsz?
Köszi előre is.
-
huan
őstag
Mely HDD-k ajánlottak non-stop torrenthez? 4Tb-os érdekelne elsősorban.
-
blakey
titán
-
huan
őstag
-
IRO21
aktív tag
Újraindítás nem segít rajta?
Az nem valószínű, hogy a Jellyfin okozta volna.
Esetleg a telepítéskor lemezre írást még el tudom képzelni. Mondjuk pont akkor került adat hibás szektorraSzerk:
Most nézem, hogy már megint valami Mariusos módszer
A GPU-hoz jogosultságot kellett adni indítás előtt. Nem tudom, hogy az benne van-e a leírásban.
Nálam minden restart után el is felejti, ezért van egy startup script hozzá. -
Csixi
csendes tag
-
huan
őstag
Sziasztok,
Telepítettem ezt a Plex alternatívát: Jellyfin , azonban ez a hibaüzenet fogadott, mikor használni akartam:
Mi történt itt? Mit tudok csinálni? -
-
viraght
friss újonc
Melyik APC UPS-t javasoljátok egy Snology DS918+ NAS-hoz?
-
Whynot?
aktív tag
Ezen túl vagyok, a beállításokat próbáltam már átmásolgatni, átállítgatni. A port vizsgálat a TM szerint rendben van. Ellenben mindig csak néhány peerrel vagyok kapcsolatban és hol 2-3-5 MB/s sebességgel, hol csak 5KB/s sebességgel jön (áll) a letöltés. A DS nem csinálja ezt, mindig sok gyors peert gyűjt be és 40MB/s feletti sebességem van szinte folyamatosan.
-
IRO21
aktív tag
válasz
Otyoci #86432 üzenetére
Ahogy lerajzoltad úgy nem fog menni. Ugyanazt a subnetet nem használhatod egy layer3 eszköz két különböző interfészén, nem fog switchként működni.
A legegyszerűbb, ha a 2,5 GB kapcsolatra beállítasz egy másik subnetet, gateway nélkül, és felcsatlakozol a notebookkal a wifire is.
Egyébként nem tudom, hogy ez az alapértelmezés-e, de úgy tűnik, hogy nálam engedélyezve van a routing a NAS-on:
ash-4.4# sysctl net.ipv4.conf.all.forwarding
net.ipv4.conf.all.forwarding = 1
Ezért esetleg meg lehet próbálni, hogy rendesen beállítod a kapcsolatot egy másik subnettel és erre felveszel egy statikus route-ot a routeredben, ami a NAS-ra mutat. -
-
Otyoci
csendes tag
válasz
Borisz76 #86426 üzenetére
A NAS Synology 923+
A laptopba is egy 2.5 GBit USB adapter van. Wifin nem megy át akkora sebesség, így LAN-on 200MB/s feletti sebességel tudok másolni, csak nincsen internet közben a gépen. -
Elemental
addikt
válasz
Sanyi.mTs #86404 üzenetére
Én töröltem.
ssh-n (putty) be kell lépni admin jogú felhasználóval
utána sudo -i
jelszó még egyszerUnivesal search
ActiveInsight
ScsiTarget - San manager
SecureSignIn
Python2
Hybrid Share Servicesynopkg uninstall SynoFinder
synopkg uninstall ActiveInsight
synopkg uninstall ScsiTarget
synopkg uninstall SecureSignIn
synopkg uninstall Python2
synopkg uninstall HybridShare
-
válasz
lenkei83 #86427 üzenetére
VM-ben mit futtatnál? Light-os desktop használat esetleg megy, de ne várj asztali gép sebességet. (nekem mondjuk 1019+-on fut 2 db 2 vCPUs VM, egy virtuális DSM és egy Home Assitant OS, ezekre tökéletes).
Gondolom a 923+-ról és a 1522+-ról van szó.
Ezekben AMD Ryzen CPU van és nincs benne GPU, szóval transzkódolás szoftveres lesz.Erre inkább DS423+, VM-re ez se lesz villám, de van GPU, 4 lemezhely, NVME cache ha kell, ramot ebben is bővíthetsz.
Proci és ram adatok modellenként -
lenkei83
tag
Sziasztok!
Régóta nézegetem a Synology NAS cuccait, talán most elhatároztam magam, hogy lecserélem a WD-t. 923 és 1522 között vacilálok. Alapvetően Plex és Win11 VM menne rajta (persze a rengeteg fájl tárolása mellett), viszont ami érdekelne, hogy a VM mennyire hasznláható az új procikkal, valamint 4/8 Gb rammal és ugyanez a kérdés videó transcodinggal kapcsolatban is.
Ha a 4gb kevés bármelyikhez akkor a 1522, hiszen ha a 923-mat upgradelni kell, akkor árban ugyanott vagyok. Más lényegi kbség meg nincs a kettő között. Vagyis van, a hálozati rész és a +1 rack, de ez most lényegtelen.Ha van valakinek bármilyen tapasztalata, megköszönném.
Üdv.:
P. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Otyoci #86425 üzenetére
NAS tipusa ?
Ha adatokat akarsz másolni laptopról a NAS-ra....attól még nem kell őket közvetlenül összedugni !
Mehet minden csatlakozás a router-be.Milyen laptop ?....Már kérdeztem ?!
Milyen 2.5 GBit-s csatlakozásod van ?Mert jó pár olyan laptop modell van amin csak " Fast Ethernet " azaz 10/100-s LAN van.....ekkor ez lesz a szűk keresztmetszet....dughatod akárhova mert 10 MB/s -nál gyorsabb sosem lesz.
Jobb esetben Gigabit Ethernet ( 10/100/1000 ) a sebesség.
DE HA van benne AC-s wifi, akkor azzal is gyorsabban tudsz másolni mint a Fast Ethernet-el.....már ha a routered ismeri az AC szabványt. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Otyoci #86422 üzenetére
Pusztán kiváncsiságból kérdezem, hogy a lapos miért a NAS-ra csatlakozik ?
Normál esetben ....minden eszköz a routerre csatlakozik.
Még a 2.5 GBit-es csatlakozást sem tudod kihasználni ha a NAS-on csak Gigabites csatik vannak...
Milyen laptop amúgy amin van 2.5 GBit LAN ? -
Otyoci
csendes tag
A laptopot 2,5Gbit-en kapcsolódik a NAS Lan3. -as portjához (Lan3.-hoz statikus ip-cím van beállítva.) A NAS DHCP-szerver oszt ki ip-címet a laptopnak, a hálózati maszk mindenhol 255.255.255.0 az alapértelmezett átjáró 192.168.50.1 még sem éri el a netet. Mit kell még beállítanom, hogy a NAS-on keresztül ki tudjon menni internetre?
-
Whynot?
aktív tag
Sziasztok!
A neten találtam megoldást arra, hogy a Download Stationt a transmission remote guival elérjem, de DSM7-tel nem megy egyik leírás sem. Van valakinek erre működő leírása? (a transmission sokkal lassabban tölt mint a DS, ezért inkább mellőzném, a DS elérése pedig elég fapados)
-
stigma
addikt
Hi, mentési folyamatot, hogy leírtad illetve a linket is, köszi széepn.
Eddig 2 NAS-om volt itthon OMV és Xpenology Duplicatival és Syncthing/Resilio-val mentettem az adatokat, amik kellettek pl: családi fotók/képek, vagy Docker konténerek és configjai.
Jelenleg mindent egybevetve olyan 400-500GB amit most mentenem kellene elsőre, ahogy számolgattam, de elég 1 verzió, nem kell több róla.
HDD-t azért lehet első körben megformázom, mert eredetileg azt az openmediavault formázta meg ext4-re.
Felhő-t egyenlőre nem terveztem menteni adatokat, ha nagyon kell akkor B terv az, hogy a 2 építet NAS-ból az egyiket eladtam, a másik még megvan [J5040-ITX lap, Fractal Node 304-es ház, WD Purple 4-2-2TB-os HDD-k, azokból lehet csinálok egy szervert mégis, és elszerelem rokonhoz, amiről már volt szó annó itt vagy más fórumban] -
Borisz76
nagyúr
válasz
krisztiand #86410 üzenetére
Szia !
Felhasználó név / Jelszó párost tuti jól írtad be ?
Esetleg kis-nagy betű , CapsLock nincs benyomva ?
Különleges karakter van e bennük ?Az Assistant ugye kiírja az IP címet , amit be tudsz írni a böngészőbe is. Több böngészővel is kipróbálhatod....talán.
Hirtelen több ötletem nincs.
-
krisztiand
csendes tag
válasz
Borisz76 #86399 üzenetére
Szia!
Köszönöm, telepítettem - látta is a program, el is jutottam így a kezdőlapig, de valamiért most nem fogadta el a jelszót (ami el van mentve, szóval biztos jó). Egyébként más ház, más hálózat - elköltöztem, ott is hagytam a routert, így most itt minden új; de így is el vagyok akadva. Összekötve csak a NAS és az új router van. -
cigam
titán
válasz
stigma #86408 üzenetére
Mennyi adatot mentenél, milyen gyakran (és mennyi változik)?
Ennek fényében biztos elég a 4TB?
- Bármilyen külső ház megteszi. (Backupnak nem feltétlen kell raid, praktikusabb +1 mentés a felhőbe)- Nem szükséges újraformázni, a Synology felismeri a Btrfs, ext3, ext4, FAT32, exFAT, HFS Plus, és NTFS fájlrendszereket.
- A HyperBackup a saját formátumába (konténerébe) menti az adatokat, nem fájl szinten egyesével másolja a fájlokat úgy, hogy az a mappák tükrözése legyen a fájlrendszeren.
- Ezért feleseless az USB merevlemezen mappastruktúrát létrehozni a mentésnek.A Synology biztosít Windowsra (macOS-re, és Linuxra is) olyan programot, amivel számítógépen is megtudod nyitni a mentést, és tallózni kicsomagolni/visszamásolni belőle fájlokat ha szükség lene rá.
Itt le is írják az USB-re mentés folyamatát.
-
stigma
addikt
Szaisztok.
Adott egy DS423+-os NAS, 3x6TB SHR-es kötettel, aminél a fontos adatokról USB backup-ot tervezem készíteni.
Van itthon 1 db 4TB-os HDD(WD Purple 4TB), melyhez házat keresek.
Ez megfelelő lehet?
- ORICO 3.5" KÜLSŐ MEREVLEMEZ HÁZ (3588US3-V1-EU-BK) : Link
- vagy gondolkodjak 2 lemezes megoldásban? LinkIlyenkor amúgy sorban ezt kell tennem ugye?
- Mivel a 4TB-os HDD OMV-vel(openmediavault) ext4 formázott ezért első körben USB-re dugva Synova formázzam meg.
- Hozzak létre mappákat amiben az egyes NAS-on lévő fontos adatokat Hyperbackup Local USB-re menthetek ugye?USB Backup-ra snapshot-ot lehet készíteni? (bocs, ez lehet láma kérdés lesz
)
Válaszokatelőre is köszönöm
-
Sziasztok!
Az alábbi problémában szeretnék segítséget kérni.
Telefonról DS get-tel indítanék letöltést. Ha Wi-fin vagyok az otthoni hálózatomon, akkor minden gond nélkül megy.
Ha VPN-nel megyek be, akkor nem tudok letöltési feladatot indítani. A futó feladatokat látom, a DS File-lal is látom a megosztásokat, azok tartalmát, DS Audio-val tudok lejátszani zenéket.Mi lehet a gond?
Köszönöm a segítséget
.
Annyi kiegészítés még, hogy ha újraindítom a NAS-t, akkor a telefonon az első belépés DS Get-tel, vagy DS File-lal csak Wifin megy, VPN-n csak teket-teker. A DS Audio viszont ilyenkor is beenged.
-
Sanyi.mTs
addikt
Használja valaki otthoni környezetben ezt az active insight-ot? Mennyire vagy(tok) megelégedve a használatával? Sanya hsz-e alapján 3 nasig ingyenes és kicsit korlátozottabbak a funkciók.
Vagy inkább érdemes törölni? De azt hogyan? DSM felületről nem engedi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini PC
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 1 / 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!