- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
boborján2 #86494 üzenetére
Általánosságban:
Az energia-apokalipszis után az IT-s cuccaim 60-70%-át elvittem egy "helyre", ahol nem kér pénzt a tárolásért és az energiafelhasználásért a tulaj (csókos vagyok nála, cserébe szervizelem a cuccait).
Azóta mindent, ami oda került távvezérléssel, távoli asztallal érek el (Unifi cuccok egy része, és a DS918+ NAS).
A villanyszámlám hatalmasat zuhant ennek köszönhetően, bő 30% olvadt le róla.Mindez viszont hatalmas áldozattal járt a sávszélesség oltárán. Ha jó napom van, akkor 20/10 a sávszél, de jellemzően 15/5 Mbps.
Megtanultam alkalmazkodni: csak SD filmeket nézek, bár megvannak még a 4K HDR, és Dolby Vision filmjeim is.
A 3 otthoni tévéből már csak az OLED és a 3D megy, a legkisebb kikerült a vikendkecóba és a mindigtévé fut rajta.A lényeg:
nagyszerűen lehet így is filmeket nézni, igaz az élmény nem ugyanaz. Azért még megemlíteni is alig van bátorságom, hogy mekkora a különbség SD vs HDR vs DV között, és hogy mennyire hiányzik az OLED-en ez utóbbi kettő.
Azt már hozzá sem teszem, hogy az enkór-on egyesek olyan megoldásokkal tömörítenek, amitől szaggat a kép, vagy le sem játssza a DV és HDR filmeket a tévé médialejátszója - de ez más tészta. Nem, nem veszek külső lejátszót, volt több féle, és elegem lett a távvezérlőcunamiból, ami az aztalon hevert, cserébe egyes filmek ugyanúgy akadtak, vagy meg se mozdultak, vagyis ugyanazt kaptam, mint a beépített lejátszóval, csak más filmekkel csinálta, mint a tévé.A sorozatok szépen futnak. Meg szoktam nézni a letöltés előtt az nfo fájlban, milyenek a film technikai jellemzői, és a nagyon nagy bitrátájú és sok hanggal telepakolt filmeket kerülöm.
A rajzfimek, sorozatok hibátlanul mennek, sőt, némelyik fulHD film is akadásmentes. Azt mondom kb. 75-80% az, amit le tudok játszani a meglévő 800 filmem és csilliárd sorozatom közül, de ez nekem bőven elegendő.A Plex abban is jó, hogy a külföldön élő haveri kör is le tudja játszani a filmeket gond nélkül, igaz, ha már ketten vagyunk a rendszeren, akkor rezeg a léc, de szerencsére az időeltolódások miatt ez nagyon ritkán probléma.
Nálam a Plex a HDR és DV tartalmakba ágyazott metaaadatokat nem tudja transzkódolni, mert bizony transzkódol (igaz PlexPass nélkül szoftveresen): azt nézi, mit tud a lejátszó eszköz, és a sávszélesség együtt (ha úgy van beállítva a Plex, nálam pedig ez volt a legjobb megoldás).
A HDR-t fakóra transzkódolja, de szaggatásmentesen megy, míg a DV-be beletörik a bicskája.Ja, egy újabb kiszólás az enkóros önjelölt profik felé: MKV konténerbe nem rakunk DV-t, mert azt nem DV-ként játssza le a kütyü. MP4 a titok, szívesen...
hiába, no, felhígult a szakma.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Igazából a NAS...csak kiszolgálja - stream-eli az adatokat.
A lejátszót lehet :
- TV belső, saját szoftvere
- külső média lejátszó ( box-ok...stb )
- PC , HTPC
- Telefon , tabletTehát akármilyen filmet is nézel....ha a lejátszó ismeri a videó és audio kódolását, akkor simán lejátsza.
A gond akkor van ha a lejátszó nem ismeri valamelyik összetevő kódolását....ezért a NAS röptében , lejátszás közben megpróbálja olyan formátumra alakítani....amit a lejátszó már ismer.
Ez a folyamat a transzkódolás.
És ha lehet ezt kerülni kell !
Mert a legerősebb CPU-val szerelt NAS-t is megizzasztja.
Ilyen szempotból jobb az a CPU , amiben dedikált rész van erre.
2 megoldás létezik rá :
- Venni egy külső lejátszót ami "mindent" megeszik....
- olyan formátumot kell beszerezni amit ismer a lejátszó. -
stigma
addikt
válasz
Hi, hát most jó, hogy OFF-ban írtad és nem válaszként, mert gondolom a mi hozzászolásainkra reflektáltál/írtad.
Lehet atomjó neted ami egy Digi/telekom 1GB/1 GBit feltöltés, de ha a NAS hardware nem tudja rendesen transzkódolni, akkor ott bukó minden.
"Bár hozzátartozik az is, hogy én a végtelenül egyszerű megoldásokat szeretem. Mezei fájlkezelőben ott a file, egy katt és a vlc játsza.Ha láttam akkor delete és jónapot."
Egy régebbi sokéves i7-en laptop/asztali gépen mezei felhasználó H265-ös kisebb méretű 4K-s filmet/sorozatot nem fog tudni lejátszani, mert szaggat mint atom, mert az architektóra nem támogatja a lejátszást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Parfüm topik
- Mobil flották
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Corsair Dominator DDR5 32GB 6000mHz
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest