- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intelligencs #77591 üzenetére
Ez tényleg baromi jó leírás( igazán fentebb már más is készített hasonlót).
Milyen tűzfal szabályt érdemes létrehozni abban az esetben, ha a NAS-omat egy rokon filmezésre használja webdav-on keresztül(KODI-t használva). ( VPN-el nem akartam bajlódni, mivel idősebb és nem ért hozzá).
A szépsége a dolognak, hogy a digi-nél vannak és valami kegyetlen ip címeket szokott kiosztani a szolgáltató naponta, mindig azt hiszem, hogy betörtek hozzám.Így nem tudom őt, ip szerint hozzáadni a tűzfalhoz. Van esetleg valami szűrési lehetőség?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Gonzales007 #77594 üzenetére
Megpróbálnám win alatt a lemezt törölni. Partició se legyen rajta.
A nas most került hozzád? Eddig hogy üzemelt? -
cigam
titán
válasz
Nagyon köszönöm a részletes leírást! Pl nem volt magátol értetődő, hogy a végére kell egy mindent tiltó szabály.
Szerintem ez így mehetne az összefoglalóba, vagy legalább egy mondattal felvezetve belinkelni. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Csak érdeklődni szeretnék, hogy a DSM7 már működik rendesen vagy vannak még problémák vele? Gondolok itt plex, quickconnect ami most hirtelen eszembe jutott, de ha van más probléma vele az is érdekel. Vagy már érdemes felrakni?
416play-em van.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Gonzales007 #77594 üzenetére
DSM6.2 már nem megy fel, tiltották. DSM7-et tedd fel, az fel fog menni.
-
Gonzales007
csendes tag
Sziasztok!
Synology DS214SE az alany, az alábbi hibaüzenetet kapom. WD1002FAEX merevlemez van benne, próbáltam egy NTFS partícióval és formázatlanul is, nem tudok DSM-et telepíteni (sem automatikusan, sem manuálisan), nem mozdul el a 0%, néhány másodperc múlva viszont újratölt az oldal. Mi okozhatja ezt és hogy lehet megoldani, ha egyáltalán van megoldás?
-
Dzsekó
addikt
válasz
Ezt VPN-el is lehet kombinálni? Az a baj, hogy több helyről jelentkezek be, direkt VPN-en keresztül próbálom állítani, de onnan már nem engedi elmenteni, ha berakom az utolsó sort, hogy mindent tiltson. Előtte persze már minden VPN-el kapcsolatos alhálót beraktam, de továbbra sem engedi elmenteni.
-
-igu-
veterán
válasz
-
Nem tudom ez konkrét kérdés volt-e, vagy általánosságban, de mindenesetre itt van, hogy én hogy állítom be. Ennek eredménye, hogy a tűzfalon csak a belső hálóról (192.168.0.0-192.168.1.255) és magyar IP címről lehet bemenni, illetve hogy minden IP cím, ahonnan egy órán belül ötször elrontják a belépést, az ki van tiltva örökre. Kivéve a belső IP címek, ha onnan jössz, akkor nem tudod magad kitiltani.
IP címek blokkolása, ha 1órán belül 5-nél többször elrontja a jelszót:
Így néz ki, ha csak belső IP, Magyarország van engedélyezve, minden más tiltva van a tűzfalon, és hogy hova kell kattintani, hogy ezeket létrehozzad (edit rules / create):
És a három pont beállítása egyenként. A sorrend fontos, a minden IP tiltását a végére kell hagyni, különben kizárod magadat. (Bár a NAS szoftvere eléggé intelligens, és ha azt az IP-t, amivel épp konfigolod a NAS-t kizárnád a tűzfalszabállyal, akkor az utolsó lépést visszavonja, és felszólít, hogy korrigálj.)
1.) 192.168.0.0 - 192.168.1.255 tartomány engedélyezése
2.) Magyarország engedélyezése
3.) Minden IP cím tiltása
-
e90lci
senior tag
A hap ac2 nem volt 20 ezer forint amikor én vettem,és ebben mindent is be lehet állítani.De most is pár ezer forintal drágább.
+1 Multibitnek.
Én is így látom. -
Borisz76
nagyúr
A torrentes letöltés nem lesz túl gyors ( 8-10-12 MB/s ha tippelnem kellene ) de ha türelmes vagy és egyszerre nem fut túl sok feladat, akkor jó lehet.
Ugyanakkor HA gyors optikai neted van ( Telekom 1000/1000 vagy
Digi 1000/300 ) és szeretnél GYORSAN is letölteni, akkor nem lesz jó a kinézett NAS. Ez esetben INTEL CPU-val szerelt újabb , fejletteb NAS a javasolt....ami persze nem 30 EFt hanem inkább 130 EFt és felette.
Backup-ra és filmezésre szintén megfelel egy alap NAS.
Filmezésnél nem is igazán a NAS-on múlik a dolog....sokkal inkább a lejátszón , ami lehet :
- TV beépített szoftvere ( DLNA )
- Külső hálózati média player
- Valami droidos média box
- HTPC
- PC
A lényeg : ha jó a lejátszód és ismeri az adott film videó és hang kódolását , akkor a NAS csak " kiküldi " , stream-eli az adatokat és a dekódolásért a lejátszó felel !
Akkor van gond ha a lejátszó nem ismeri a videó és/vagy a hang kodeket...nem tud vele mit kezdeni. Ekkor szokott a NAS rötében , menet közben kódolni olyan formára amit már a lejátszó is ismer.
Viszont ez a újrakódolási folyamat nagyon CPU igényes feladat.
Ezt nevezik TRANSZKÓDOLÁSNAK.
Erős CPU kell hozzá és a belépő szintű NAS-ok meg is fekszenek tőle.
Még egy erősebb Intel CPU-s NAS is izzad alatta.
Ezért ha lehetséges a transzkódolást kerülni kell ....
egy jó lejátszóval.
Kb ennyi a lényeg. -
jcrk
tag
Sziasztok! Megéri még szerintetek ma egy ds215j t beszerezni? Vagy már nagyon elment felette az idő?
-
törölt tag
válasz
Multibit #77581 üzenetére
Az átlag emberek 99 százalékánál mezei 10/20 ezres (vagy olcsóbb) routerek vannak. Ezeknek a tűzfalában nem igazán van mit rendbe tenni
Véleményem szerint amíg bármilyen protokolon, bármilyen szolgáltatás a neten lóg és elérhető, addig benne van sokminden a pakliban.
Elszeparálva , csak a belső halón már egy fokkal jobb a helyzet, csak akkor meg a tudása nagyrészét veszíti el a nas.Az átlag felhasználótól elvárható, és pl. a dsm által javasolt biztonsági intézkedéseket illik betartani és már ez is sokat segíthet. Aztán meg bízni kell abban ,hogy véletlenül sem bakiznak olyat ,mint anno az asus ,hogy az anon ftp-t egy update default bekapcsolta
Bárhogy is van, gyártó vagy felhasználó közül ,ha az egyik benézi ,akkor lecsó...
-
bozso067
tag
válasz
hellsing71 #77543 üzenetére
Sikerült mégis megtalálni az appot; ne fáradj vele.
Köszönöm a segítségedet; már fut is a vizsgálat. -
Multibit
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #77578 üzenetére
Nem kétlem, hogy így van, de azért az ilyen "balesetek" bekövetkeztének esélyét a user csökkentheti leginkább.
- netezési szokások felülvizsgálata, kattintgatási hajlandóság csökkentése
- hálózatkezelési szokások felülvizsgálata
- router, NAS szoftverének frissen tartása
- az elsődleges védelmi vonal rendbetétele - ez legtöbbször a router (tűzfala)
- védelmi megoldások alkalmazása (automatikusan frissülő IP listák, DNS resolver blokklistája, egyedi biztonsági alkalmazások a routeren)Biztos vagyok benne, hogy sokan lesz@rják az egész témát. Sokszor elmondtuk már, hogy 100% biztonság nem létezik, de törekedni lehet a közelítésére
-
rjy08
tag
Sziasztok!
Asustor házatáján a napokban elkezdett melegedni a talaj. Sok tulaj ransomware áldozata lett. Synology-nál mi a helyzet? Elkezdek utánaolvasni, de állítólag ők már kidobtak erre egy frissítést, viszont a hivatalos oldalon nem látom ennek jelét. -
bozso067
tag
válasz
hellsing71 #77543 üzenetére
Szia!
Sajnos nem találom sehol a WD oldalán az általad említett Dashboard progit. Illetve két találatot feldobott [link] , de ezek SSD-re vonatkoznak, nem pedig HDD-re.
Tudnál küldeni egy linket, ahonnan letölthető ez a progi?
Köszönöm szépen. -
válasz
Intelligencs #77571 üzenetére
-
hw1apro
újonc
válasz
hellsing71 #77533 üzenetére
Ha diskek jók akkor a mélyebbre ásást a syno oldalán kellene elkövetni. Simán lehet elfáradt táp egység is vagy egyéb hardver hiba. Diskek nélkül be bootol a syno?
-
sakrafp
csendes tag
válasz
Intelligencs #77569 üzenetére
Szia !
Nem találom az általad írt "emby" nevű usert ! Lehet, hogy béna vagyok..
Várom asz igért screenshotot. Előre is megköszönve fáradozásodat!Üdv
-
válasz
sakrafp #77568 üzenetére
Az emby szerver telepítése létrehoz egy 'emby' nevű usert, ami alapesetben nem látható a felhasználók között. Ki kell választani a 'system internal user'-t a legördülő menüben a beállításoknál, és ott kell neki jogot adni ahhoz a mappához, amit hozzá akarsz adni.
Most a céges gépen vagyok, ezen nem tudok belépni a NAS-omba, de ha nem találod meg, akkor este tudok neked screenshotot készíteni.
-
sakrafp
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
Emby szervert telepitettem fel, minden rendben csont nélkül zajlott csak ott akadtam el már vagy három napja, hogy nem látja a telepitett szerver (Emby) a média forrást, nevezetesen a Filmek könyvtárát. A volumen1 könyvtár után bármit is irok neki nem érvényes elérési uttal válaszol semmilyen könyvtár sem kerül telepítésre. A Nas File Stationja természetesen látja az általam kívánt könyvtárat! Az Emby-vel sehogyan sem tudom azt elérni!!!!
Kérdezem a hozzáértőket, hol van a hiba, mit kell tenni, hogy elérhetővé váljonaz áhított máédiaforrás!Üdv
-
törölt tag
Vásárolt tárhelyre (M-Hosting) tudok pl. ftp kapcsolattal ugyanúgy realtime mentést csinálni a kijelölt mappákról, mint ahogyan a CloudSync csinálja a google drive-ba (leköveti a változásokat, átnevezéseket stb...stb...)?
-
mr_kickass
tag
Sziasztok!
NAS-omhoz vettem nagyobb merevlemezt, mi lenne a leghatékonyabb módszer arra, hogy a jelenlegi vinyón lévő adatokat át tudjam tenni az újra? Néhány megoldást látok, nem tudom, melyik működne, vagy melyik lenne a legoptimálisabb.
1, jelenlegi Synology DS118-ban lévő vinyót átrakom egy másik NAS-ba (DS120J), majd az új vinyót formázva és DSM feltelepítése után átmásolom a DS120J-ben lévő HDD-ről az adatokat az új HDD-re
2, jelenlegi DS118-ban lévő vinyót rákötöm egy W10 gépre, új merevlemez telepítése után innen másolom át őket (nem másik NAS-ról)
3, jelenlegi DS118-ban lévő HDD-ről átmásolom az adatokat egy harmadik HDD-re, majd erről a harmadik HDD-ről az új HDD-re, miután kicseréltem a régivel a DS118-ban
Mindenképpen az 1-es vagy 2-es megoldást preferálnám, vagy valami olyat, amihez nem kellene harmadik HDD-t bevonni (szűkösen állok hellyel). Melyik opció lenne a jobb, vagy van-e esetleg valami olyan lehetőség, amire nem gondoltam?
Köszi előre is!
-
Dzsekó
addikt
válasz
Mmiata #77554 üzenetére
Az is jó, amit Patice mond, de talán egyszerűbb, ha a Sagemcom-ot bridge módba kapcsolod, LAN-ját összekötöd a D-link WAN-jával. És ekkor a Dlink lesz a fő router, osztja az IP-ket, vezérli a netet. LAN-ját összekötöd a TP AX50 LAN-jával, ami továbbra is működhet AP-ként. DHCP off, átjáróként meg beállítod a Dlink-et. IP címe legyen egyel nagyobb, mint a D-link-é, hogy ne legyen ütközés. Ez egy picit egyszerűbb, ha nem vagy annyira hálózat huszár.
-
Sziasztok!
NAS-on lévő egy adott mappában lévő file-okat szeretnék Dropbox adott mappájába szinkronizálni. Cloudsync-kel van erre lehetőség?
Köszönöm.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mmiata #77554 üzenetére
Én arra tippelek, hogy az AX50 más alhálót oszt wifin, mint kábelen, ezért nem látja kábelen összekötve a NAS-t a TV.
Össze kellene hangolni ezt a három routert, mert nincs "főnök" és csak szerencse, hogy most jól működik.
Az ISP-s Sagemcom legyen az átjáró mindkét másik routernek és talán az a legjobb választás, ha az osztja a belső IP-ket DHCP-n minden más eszköznek. + ezen kellene Fix IP-ket is beállítani pl. pont a NAS-nak.
1. D-link-ben állítsd be átjárónak a Sagemcom IP címét. DHCP-t kapcsold ki rajta, wifi-t ahogy érzed, maradhat bekapcsolva is, de akkor más néven fog látszani az általa szórt hálózat, érdemes a csatornákat is manuálisan beállítani, hogy ne legyen interferencia a TP-linkkel. + Figyelj, hogy ne ütközzön a router saját IP címe a másik kettőjével.
2. TP-linknél manuálisan lett beállítva AP-nak, vagy van már a webes felületén ilyen funkció kapcsoló? Első esetben ennél is be kellene állítani azokat, amit a D-Linknél írtam. -
Mmiata
csendes újonc
Sziasztok, Eddig is nagyon sok hasznosat olvastam itt amiket alkalmazhattam, azonban most van valami ami nagyon kifog rajtam.
Itthon ha UTP kabellel osszekotom a TV-t (Sam K5500) az access pointtal (TP AX50), akkor nem latszik a TVn a NAS mint source. Ha wifivel csatlakozik ugyanez a TV ugyanerre az access pointra, akkor a NAS megjelenik a TV also menujeben sourcekent. Minden mas funkcio/eleres (Pl. Plex) mukodik mindket csatlakozassal, csak a "source" elereseben van kulonbseg.
A setup egy DS220+ ket Samsung TV (ES7000 es K5500). Egy T-Home Sagem modem (melynek a wifije ki van kapcsolva). A modem utan van kotve egy D Link DIR842 wifi router majd az utan kotve egy TP link AX50 access pointkent uzemeltetve. Az ES7000 Tv ra van kotve a DIR842-re minden tokeletes. A K5500-at pedig ra akarom drottal kotni az AX50-re de akkor nem ad "sourcet"
Lenne barkinek is tippje? Koszonettel
-
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Ha a FileStation-ban készítek egy megosztást egy fájlra, utána megtudom valahogyan nézni, hogy azt letöltötte-e valaki, vagy bármi infót lehet megtudni a megosztásról?
-
válasz
Sanyi.mTs #77536 üzenetére
Köszönöm a válaszokat a HHD házzal kapcsolatban.
Azért is merült fel a bővítés lehetősége, mivel tegnap értesített a NAS, hogy 80%-ot elérte a tárhely, így gyorsan törölgettem 1-2 dolgot. Meglepődve tapasztaltam, hogy a DS-ben az összes torrentem mellé kaptam egy piros háromszöget. Ez mitől lehetett? A tárhely szűkössége miatt?
-
Elemental
addikt
válasz
AiRLAC #77539 üzenetére
A pc is a szünetmentesbe van dugva, de az nem volt bekapcsolva, amikor ezt az értéket mutatta.
Kipróbáltam, hogy csak a nas volt rádugva,elvettem a tápot, és a nas olyan 2 perc múlva kikapcsolt, majd visszaadtam a tápot, és miután újraindult a nas, ezt mutatta. Nem értem.Visszakerestem, mert már bizonytalan voltam, volt ez ilyen is.
Amúgy az előző akksival is ezt csinálta, amit kb egy éve vettem bele. Azért is vettem most újat, azt hittem az az akksi volt rossz. Lehet, hogy sok a szünetmenteseknél 9 év?
-
bozso067
tag
válasz
hellsing71 #77533 üzenetére
Szia!
Hasonló cipőben járok; nekem egy db WD RED Plus 10 TB-t kellene átvizsgálni (DS218-ban vank 2 db). Az eladó hely azt javasolta (a gyorsabb átfutási idő miatt), hogy a Hard Disk Sentinellel vizsgáljam át a HDD-t és csak azután vigyem be hozzájuk.
Viszont te azt írtad, hogy a Synology javaslatára "a gyártó S.M.A.R.T. appjával" kell átvizsgálni a HDD-t. Gondolom amit a Synology javasolt, az helytállóbb, mint ahol magát a HDD-ket vettem. A WD-nek van gyári progija, illetve mi a neve a programnak? Ez a WD Dashboard SMART lenne az?
Válaszodat előre is köszönöm. -
cigam
titán
Melyik program képes tükrözni(biztonsági másolatot készíteni) a megosztásokról úgy, hogy nem a saját konténerébe pakolja(mint a hyper backup)?
egy mezei időzített rsync is megteszi, ugyanis a távoli eszközön már fut egy rsync szerver (a hyper backupnak). -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
gyuri81 #77532 üzenetére
Én az Axago EE35-XA3 ALINE házát használom. Alzán 7,6 ezerért meg lehet kapni, lehet máshol olcsóbb.
NAS-ra van dugva, erre töltődnek a torrentek DS-sel. Ebben az esetben arra kell figyelni, hogy NAS bekapcsolása előtt a HDD-t kell bekapcsolni. Mert ha nem így teszel, akkor az elindult NAS-on hiba keletkezik a torrentek elérésében, ami miatt újra letölt mindent, de már a belső tárhelyre. Ha átállítod, hogy a letöltés megint az USB-s HDD-re menjen, akkor a már letöltött fájlok ideiglenes letöltése marad a NAS belső tárhelyén, amit csak úgy tudsz megszüntetni, hogy törölsz mindent a DS-ből, beállítod a mentési helyt, majd újra hozzáadod az összes torrentet.
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Vettem csere akksit a szünetmentesbe, és 247 másodperc akku időt ír 100% töltöttség mellett. Ez rendben van
Nektek akku csere után rendben volt minden? Lehet át kellene nézetnem a szünetmentest szakemberrel (kondik)?
-
hellsing71
tag
Üdv,
Úgy tűnik, hogy a DS416play-em beadta a kulcsot. Elindul, villog a kék (power) led, sötétek maradnak a meghajtók ledjei és a Status, majd egy idő után kialszik a kék led és kb. 3mp-ként sípol egyet, végtelen ideig. Ha ki akarom kapcsolni, akkor minden led felvillan, és látszólag egy normális folyamattal kikapcsol. A hálózatra nem jelentkezik be a NAS.
Írtam a Synologynak, akik azt válaszolták, hogy ez q-ra bármi lehet, szedjem ki a meghajtókat (4 × WD Red 10TB), tegyem át őket egyesével egy PC-be és nézzem meg a gyártó S.M.A.R.T. appjával, hogy mi van velük.
Ha átteszem a meghajtókat egy PC-be, az nem fog látni rajtuk semmit (nincsenek partíciók stb.). Ha így futtatom a WD Dashboard SMART tesztjeit (van Short és Extended), tehet az bármi kárt a meghajtón lévő adatokban?
Azért kérdezem, mert alapból mind a négyre azt mondja, hogy Excellent, szóval mélyebbre kellene ásni.
-
DS218-ba lehet veszek egy Ironwolf 6TB-os HDD-t a mostani egyik 2TB helyére. Gondolkozom hogy felesleges eladani a 2TB-ot, mert nagy értéke nincs, inkább beállítom egy külső HDD-ben biztonsági mentésnek. Tudtok ajánlani valami kultúrált 1 slotos álló HDD házat?
-
Rundll32
tag
Interneten keresztül ? (Nálam arról van szó, hogy a város több pontjáról kell(ene) bejelentkezni, hálózati meghajtó formájában)
-
Rundll32
tag
-
_ak_
addikt
Valaki használja esetleg a Synology appokat iOS rendszerrel reverse proxy-n keresztül? Azt akarom, hogy menet közben is tudjak fényképet menteni a Photosba. Vagy nem érdemes túl bonyolítani? Régebben használtam QC-t nem volt vele bajom és ha nem tévedek elég okos, hogy ha azonos hálózaton vagyok a NAS-al, akkor a helyi hálót használja a csatlakozáshoz, nem kell körbeküldeni az adatot az interneten. Utóbbi nem tudom, hogy mennyire bonyolítaná meg a dolgot. Amúgy is dupla NAT van plusz egy Pi-hole szűri a címeket.
Egyelőre DSM6 van, de tervezem DSM7-re frissíteni. -
bozso067
tag
válasz
AiRLAC #77340 üzenetére
Ma végre tudtam időt szakítani rá, hogy felvegyem a kapcsolatot a HDD eladójával (PCLand); ők is azt javasolták, amit te, annyi különbséggel, hogy a HDS (Hard Disk Sentinel) progival ellenőrizzem a hibás szektorokat, ne a WD gyári progijával (feltéve, hogy van ilyen; ők sem tudták).
A kérdésem, hogy a NAS-t egyszerűen szabályosan leállítom és kiveszem a házból a problémás HDD-t, az bele egy külső házba és futtatom a HDS-t?
Majd a NAS ideiglenesen egy db HDD-vel üzemeltethető? Sajnos határidő terén nem biztatott jóval az eladó üzlet; 3-4 hetek jósoltak attól kezdve, hogy beviszem hozzájuk a problémás HDD-t.
(Vagy veszek 100k-ért ideiglenesenegy WD Red Plus 10TB-t és azt belerakom a NAS-ba a másik mellé. Viszont ha megállapítják, hogy jogos a reklamációs igényem, rajtam marad egy 10 TB-s HDD, amit csak arra a 3-4 hétre vettem, amíg szervizben/beszállítónál/gyártónál van a hibás HDD).
-
Magnat
veterán
válasz
oroszlan12 #77523 üzenetére
Érdekes, főleg, h egy darabig jó volt ... ssh-n mit láttál belőle?
-
oroszlan12
tag
válasz
oroszlan12 #77520 üzenetére
Nem támogatott file típus.Próbáltam formázni Dsm-ben, formázni sem tudta. Vissza raktam win alá elengedem a dolgot. Egyébként ez egy Samsung evo 970-es m. 2 sata meghajtó külső házban.
-
Magnat
veterán
válasz
oroszlan12 #77516 üzenetére
Nem lehet, h az elektronika elaltatta és vmiért nem ébredt fel? Pörtött a diszk amikor lehúztad, hogy pc-re tedd?
-
Rundll32
tag
Srácok felmerült még 1 kérdés...
WEBDAV-ot használok, így van felcsatolva "hálózati meghajtóként" a NAS (DS218), egészen élhetően működik, viszont egy 8GB-os ISO fájlt már nem tudok felmásolni? Mekkora a max. fájlméret ami elbír felmásolásnál ? Esetleg lehet állítani a maximumot ? -
Magnat
veterán
válasz
oroszlan12 #77501 üzenetére
Szia,
azt írod, h egy idő után, mennyi ez az idő? Előtte másoltál rá és vissza is tudtad olvasni?
-
Bence_
tag
Sziasztok!
Video Station alatt régebben voltak index képek, most , hogy újra raktam, nincs. Mit hagytam ki? -
oroszlan12
tag
válasz
Marci112233 #77508 üzenetére
Most talàltam egy leíràst ssh-n ha mountolom akkor elvileg r/w lesz, ha haza érek kibróbálom.
-
Marci112233
addikt
válasz
oroszlan12 #77507 üzenetére
Tuti hogy valami engedély miatt nem ment az NTFS-el. Én simán másoltam rá, és le is róla, míg a NAS-ra volt kötve az 1TB-os USB házban.
-
rjy08
tag
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Én Win alatt formáztam NTFS-re majd rádugtam a NAS-ra USB-s házikóval. Azért jó mert bármi van, kihúzom és mehet rá a PC-re.
Azonnal látja a tartalmát.
De nem szoktam ...mert hálózaton is elérem.
Fel van csatolva a Win-ben mint hálózati meghajtó. -
Marci112233
addikt
válasz
Tudtommal a DS218+-nak is fel kéne ismernie egy NTFS-re formázott külső HDD-t is, így nem értem az exfat formátumot. Legalábbis én régebben az 1 TB-os 2,5-ös HDD-t külső USB3-as házban simán összekötöttem a DS418-al, és simán bevette, pedig NTFS-re van formázva.
-
allein
addikt
Sziasztok. Le tudja írni valaki mi történik amikor a Synology Nas HDD incializàciót csinàl? Próbálok konkrét infót keresni de nem találok.
#77504 AIRLAC - köszi az infót, 4*6TB Ironwolf, 5400RPM modell. Az gondolom normàlis, hogy lassan csinàlja? Több napja megy és még nem fejezte be. Annyira daràl, hogy napközben át kell vinnem egy màsik szobába. Azzal tisztában voltam, hogy lassú, de most amikor a 4 HDD-nàl tart, mintha belassult volna az egész folyamat.
-
oroszlan12
tag
Sziasztok. az mitől lehet, h 218+ Dsm7-es Nas-ra usb-n rákötött Hdd-t egy idő után nem látja a Nas?
A Syno-val formáztam exfat-re, h win-en is tudjam használni.
Lehet ext4-re kellene formáznom?!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!