- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobbacsi
veterán
válasz
Marci112233 #89174 üzenetére
Marci112233
Köszönöm hogy megnézted a kalkulátort,de még át kell gondolnom
hogy hová teszem a többi 6Tb-os vinyók anyagát ( Torrenntek,Filmek,
Fényépek,Programok....stb) Van egy 3Tb-os külsö vinyó de nem hinném,hogy elférnék rajta.Majd a Karácsonyi szünetben kisakkozom
hogyan tudnám átmásolni az anyagokat -
hemaka
nagyúr
válasz
Marci112233 #89110 üzenetére
Jó kis marketing rizsa, nálam csak azok vannak évek óta, és egy db kamerám sincs. Micsoda szentségtörés.
-
petiwr
senior tag
válasz
Marci112233 #88917 üzenetére
Ez a baj hogy nem 2 egyforma van/volt hanem 4tb seagate meg 8tb foshiba és a 8tb szállt el ami shr-ben volt. Most van egy 4 tb seagate meg 16tb segate külön kötetnek. De amit lesz valami jó veszek négy lemezest és azzal oldom meg mert ez igy hoki se biztonság semmi mert nem ragaszkodtam a 4 lemezeshez
-
válasz
Marci112233 #88909 üzenetére
Erre egy pont tőlem, plusz ha már mac, akkor a time machine is egy hasznos dolog tud lenni...
Elfelejtettem: Elsöre inkább nyissatok 2 (legfeljebb 3) nagyobb lemezzel, mert később könnyebb bővíteni! Az m.2 cache opcionális, ha nem a teljesítmény az első, akkor lehet hanyagolni
-
Vasti74
senior tag
válasz
Marci112233 #88738 üzenetére
Én sem értem ezt a nagy letöltési sebesség "fétist"...
Eleve, egy átlag háztartásban (papa, mama, gyerekek) eléggé sokfelé oszlik el az akármekkora sávszélesség. Telefonok, PC-k, ha már / még tanulnak a gyerekek, nálunk mindkét gyereknek vagy valami megy a tévén (Netflix, Disney) , vagy szól a Spotify tanulás közben, böngésznek, keresnek, letöltenek, VoIP akármikkel beszélnek, videotelefonálnak. Mi is online tévézünk sokszor (külföldön élünk, így nézzük a magyar tévéket) , internetes rádiókat hallgatunk, mert ami rádióhullámokkal jön, az nem az esetem ;-)
Lenne azonnal "apa valami gond van az internettel" mindenfelől, ha nekiállítanám a NAS-t teljes gőzzel letöltögetni... ;-)
300/30Mbit-es netem van (ez nálunk a maximum, és ez is csak úgy egy éve) , a NAS-on a Transmission ebből 0:00-5:00 között kap 8Mbit/s-ot, "nappal" meg 1Mbit/s-ot, és két párhuzamos letöltés van beállítva. Általában 4k felbontásban töltök le filmeket, és ha éppen keresgélésben vagyok, akkor többet is bedobok egyszerre a Transmission-nek: ha ránézek 2-3 nap múlva, minden le van töltve. Ennél többet ember nem akarhat ;-)
Szóval ez a "tömje ki a 2Gbit-es netet" az én logikám szerint totál felesleges dolog... Persze ha valakinek eszébe jut, hogy megnézné az XY filmet, akkor így perceken belül kezdheti is ;-) -
S.Zoliy
tag
válasz
Marci112233 #88626 üzenetére
Köszi szépen!
-
S.Zoliy
tag
válasz
Marci112233 #88620 üzenetére
Nálam pont az lenne a cél, hogy ne menjen mindig a gép
-
S.Zoliy
tag
válasz
Marci112233 #88615 üzenetére
Jah, akkor az úgy nem megy, hogy a NAS seedelje vissza én meg csak telöltöm a NAS-ra?
-
S.Zoliy
tag
válasz
Marci112233 #88613 üzenetére
Szia! Ennél a beállÍtásnál a vissza seedelés hogy működik?
-
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233 #88436 üzenetére
Probléma megoldva! Egy kis YouTube videók nézése segített.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Marci112233 #79669 üzenetére
Köszi, majdnem ugyanaz, Google segített is kicsit. Szerintem sikerült!
-
Ala
tag
válasz
Marci112233 #79562 üzenetére
Köszi a választ.
A NAS mély formázás funkcióját szeretném használni. Ezért rugózok a dolgon. -
Ala
tag
válasz
Marci112233 #79560 üzenetére
A régi lemezek kikerülnének a tömbből és azért szeretném őket formázni miután kikerültek a tömbből. Az is felmerült bennem, hogy kiveszem, majd újraépítettem a tömböt és utána visszarakom, de félek tőle, hogy akkor felismeri, és megpróbálja automatikusan beilleszteni
-
Rascally81
aktív tag
válasz
Marci112233 #79347 üzenetére
Ok. Jó lenne ha csak az lenne.. Nagyon köszönöm a szuper gyors segítséget!
-
Rascally81
aktív tag
válasz
Marci112233 #79345 üzenetére
Készítettem egy videót hátha érthetőbb mi a gondom.
https://youtu.be/860EPf9MI4M -
gyuszos
tag
válasz
Marci112233 #78305 üzenetére
és boxoslaca: a nasban volt fix ip beállítva.
És pont emiatt furcsa az egész.
Soha nem volt még hasonló gondom, olyan, mintha eltűnt volna a dsm konfig..
A mostani ip tuti dhcp-s....McSico: szerintem ha kiveszek egy lemezt, az olyan mint mikor javítást csinálok csere esetén.
Legalábbis erre gondolok, de persze egy nálam tapasztaltabb javíthat ha erre jár... -
Mahatma89
tag
válasz
Marci112233 #78147 üzenetére
Köszi a részletes válaszod!
Az adatmigrálást úgy gondoltam, hogy ha valamiért nem sikerülne a 920-nak az XPenologys 6.0.2-ről felhúznia régi lemezeket, úgy hogy megmaradjanak az adataim, akkor gyalulnám azokat, újtra összeraknám a 3db 3TB-ost az új rendszerben. Ha megvan visszamásolnám rá az adatokat és csak utána adnám hozzá az új lemezt.
A két lemezzel bővítés valóban egyszerűbb, a 2x6 TB még bele is fér, viszont nagyobb lemezekre nem költenék. (Még a 920+-at sem vettem meg, csak elő akarok készülni) Tárhellyel annyira nem is vagyok bajban, nem a bővítés az elsődleges célom, hanem hogy leváltsam a vasat. Előtte viszont mindenképpen akarok valami biztonsági mentéstt és ahhoz úgy is kel lemezt vennem, akkor már úgy csinálom, hogy a tárhelyem is nagyobb legyen.
Van valami friss hír esetleg, hogy jön-e idén 4 lemezes új Syno NAS? Papírforma szerint kellene érkezniük. -
Mahatma89
tag
válasz
Marci112233 #78141 üzenetére
Mármint nem 6TB-al fog nőni, hanem 3 TB-al és 3 TB pedig inaktív lesz míg még 1 lemezt le nem cserélek nem? Legalább is a Syno raid kalkulátor ezt írja. Vagy az csak új kötetnél érvényesül és ha így hozzá akarom csapni, akkor az SHR nem annyira okos, hogy megoldja?
A konkrét tervem az volt, hogy egy mostani xpenology rendszerről átmenteném az adatokat az új 6TB-os lemezre. A régi 3 lemezt beletenném egy DS920+ -ba és megupgradelném a rendszert (hiba esetén ott vannak az adataim az új lemezen még). Ha minden összeállt akkor formáznám a 6TB-os disket és utána adnám hozzá a tömbhöz. -
Rick4
félisten
válasz
Marci112233 #77894 üzenetére
Pont ezokból tartottam én is fontosnak a dolgot, nekem nem kell egy lemeznél több, mert a védelmet egész máshogy oldom meg, és az valós védelem, viszont a piacon a többlemezes keresett a vélt előnyök miatt, szóval idővel a négylemezes lesz eladhatóbb, hiába olcsóbb és jobb egy lemez ugyanakkora tárterülettel, mint 4 kisebb lemez.
-
Rick4
félisten
válasz
Marci112233 #77891 üzenetére
Sajnos a 4 lemezes nasok más oldalról is többet tudnak, nem csak egy sima 2 lemezes nas van megtoldva két plusz hellyel, szóval más miatt is megéri a pluszt, de én is, meg az emberek 99%-a bőven ellenne egy erős, de csak egylemezes nassal. Mondjuk pont kivétel, mert alig van különbség, egy DS720+ alapból 2GB RAM, egy DS920+ alapból 4GB, és bár a drágább nem igazán éri meg a felárat, én is azt vettem.
-
Rick4
félisten
válasz
Marci112233 #77868 üzenetére
Nekem is van 4 lemezes nas, de egy lemez van benne, és soha nem is lesz több. Egy lemez egylemeznyi fogyasztást és hőt prodkál, a hangról nem is beszélve (bár nekem az előszobában van, szóval mindegy), és a másik három lemez árából van egy mentésre használt eszközöm, amire minden nap hajnali -kor rápakolja az új dolgokat a rendszer.
Peathe: A fentebb írt gondolatok tükrében érdekes a 3 vagy 4 lemez, minek annyi? A 3X6 is akárhogy számolom, 18TB, van egyben 18TB-os vinyó, a boltban 3X6TB HDD 170 ezer ft, X18TB HDD meg pont ugyanannyi. A mentés a lényeg, ha egy helyen van három meghajtó, az sok esetben semmiféle adatbiztonságot nem jelent.
-
oroszlan12
tag
válasz
Marci112233 #77508 üzenetére
Most talàltam egy leíràst ssh-n ha mountolom akkor elvileg r/w lesz, ha haza érek kibróbálom.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Marci112233 #77095 üzenetére
Ha lementetted az adatokat róla, akkor formázhatod.
Én erre a partition wizard (home edition) ingyenes progit használom, mert az látja a linuxos fájlrendszereket is és tudja törölni, inicializálni, stb. -
ugyes
senior tag
válasz
ezt próbáld ki. De szerintem a több hdd-s tömb miatt semmit értelmeset nem fogsz látni. Én speciel így jártam korábban.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
ha jól emlékszem, akkor ezek egy 4x4TB SHR tömb részei voltak. Így a HDD-n csak adatrészletek vagy paritás byte-ok vannak. semmi használható nincs rajtuk.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Marci112233 #76961 üzenetére
Ő, sztem nem, mert ha klónozol nagyobb vinyóra, akkor alapból nem fogja használni a fennmaradó üres helyet a HDD-n, ha nem bővíted a kötetet. Ő sztem erre gondolt.
-
Peace
nagyúr
válasz
Marci112233 #76877 üzenetére
Csak ugye megijesztett a "Always install enterprise-level drives on the FS/SA/UC/XS+/XS series models." felirat, de rohadtul nem lehet már kapni itthon Red PRO 3 TB-ot.......
-
Willie
őstag
válasz
Marci112233 #76577 üzenetére
Köszi szépen!
Még mindig dilemmázok, hogy Purple (WD40PURZ) vagy Red (WD40EFZX) legyen.
De azóta legalább már annyival előrébb járok, hogy ma leadtam a rendelést a tukános üzletben egy DS220+ NAS-ra, illetve 2-2 db fenti típusú HDD-re 4TB-os méretben. Végre volt készleten a NAS, aztán úgy voltam vele, hogy mire átveszem, addigra csak eldöntöm majd, hogy melyiket tartom meg mellé.
A felhasználás kb. teljesen általános lesz:
Adattárolás, családi felvételek, kevés torrent fog rajta futni 0-24, tervezek vele 1 vagy 2 kamerát használni, filmezés 1 vagy 2 eszközről, illetve VPN-ről is fogok csatlakozni. Továbbá a családi felvételeket szinkronizálni fogom egy DS216J NAS-sal, amiben 2 db WD RED WD30EFRX van. Nagyjából ez a terv.Szerintetek melyik fenti típust válasszam? Mindegy?
-
Magnat
veterán
válasz
Marci112233 #76650 üzenetére
Esetleg áttehetnéd a diszkeket a nasból az asztali gépbe és akkor végre le is lehetne állítani a nast
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Marci112233 #76650 üzenetére
Oké, de miért menne két gép is egyszerre, ha elég a NAS is?
-
válasz
Marci112233 #76626 üzenetére
Igen, garanciáztasd le (illetve 14 napon belül indoklás nélkül visszaadják az árát, azzal jobban jársz lehet, mert az azonalli, míg a garanciális cserére lehet várnod kell).
-
Dzsekó
addikt
válasz
Marci112233 #76621 üzenetére
Alaplapon a legfrissebb BIOS van?
Ez alapján vinnie kéne a 18TB-os Exos-t a lapodnak.
Két ötletem van. A másik Exos-t is tedd rá a lapra, ha az megy, akkor HDD dadog,
ha az sem megy, akkor másik ötlet, hogy ráteszed a problémás Exos-t másik alaplapra.
Illetve frissíthetsz alaplapi BIOS-t, de annak ugye mindig van kockázata. Pirossal írják is, ha nincs vele gondod, akkor ne frissítsd. Ha nincs másik alaplap, ahova ráköthetnéd az Exos-t, és a másik Exos sem megy, akkor marad a BIOS frissítés, persze, ha nem a legújabb BIOS van a lapon.Szerk: Egyébként ha nem akarsz vesződni az egésszel, akkor ALZA-nál 14 napig indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól.
-
válasz
Marci112233 #76621 üzenetére
Döglött akkor, csere.
-
válasz
Marci112233 #76614 üzenetére
Nem látja mit jelent? BIOS-ban látszik? Eszközkezelő látja? Lemezkezelő látja?
A firmware frissítő programnak nem kell hogy formázva/particionálva legyen a lemez, elég ha az Eszközkezelőben látszik.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Marci112233 #76614 üzenetére
Hülye kérdés, de ugye lemezkezelőben kerested?
-
válasz
Marci112233 #76607 üzenetére
Ilyenen még én se. De minden firmware update hasonló, Windows gépre legyen rákötve, aztán elindítod az exe-t és követed az utasításokat
Általában hülyebiztos, szóval rákérdez kétszer legalább hogy tuti akarod-e.
-
válasz
Marci112233 #76605 üzenetére
Persze, ezek általában ellenőrzik hogy megfelelő-e a modell stb és csak akkor fogja felrakni ha kompatibilis.
-
válasz
Marci112233 #76603 üzenetére
Persze, ha a modellszám ugyanolyan akkor nyugodtan megpróbálhatod rárakni. Pont ezt írtam.
-
válasz
Marci112233 #76601 üzenetére
Cseréltesd ki egy ugyanolyanra mint a működő.
-
válasz
Marci112233 #76598 üzenetére
Más a firmware verzió, ha ugyanolyan a két lemez akkor frissítd a firmware-t egy asztali gépben (persze ha van hozzá letölthető).
-
siminhu
tag
válasz
Marci112233 #76592 üzenetére
Köszi.. ez szomorú :-(
Semmi ötlet stand alon használatra?
-
bozsozso
őstag
válasz
Marci112233 #76589 üzenetére
Én fél 7 körül indítottam el most 24%-on van. Majd befejezi.
-
bozsozso
őstag
válasz
Marci112233 #76586 üzenetére
Persze ezt tudom, majd fog menni bele a másik 6-os is. Egyszerre viszont cska egyet lehet cserélni.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Marci112233 #76586 üzenetére
Lehet, hogy pont ez a célja, mint Neked. Csak az első lépésnél tart még, nem volt biztos a dolgában, ezért megkérdezte.
-
válasz
Marci112233 #76579 üzenetére
"Szerintem ha átteszed javítani kell újra, de ez nem biztos. "
Annyira nem biztos, hogy hülyeség. Nem foglalkozik az mdadm azzal hogy melyik slotban van, szabadon cserélgetheted ha éppen ahhoz van kedved. -
ForRedGlory
félisten
válasz
Marci112233 #76569 üzenetére
Persze, lehet közben használni. Elvileg nem lassítja a folyamatot.
Majd írd már meg légyszi, hogy neked mennyi idő alatt futott le az ellenőrzés. (Nekem 26 óra körül).
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Marci112233 #76562 üzenetére
Erre én is gondoltam, meg is fordítottam oldalára a NAS-t, de sok különbséget nem tapasztaltam. Lehet, hogy rezgéscsilapító baja is volt, de speciel valami hasonlót ([link]) én is kipróbáltam... persze lehet, hogy a HDD tartóban rezeg a HDD és nem a HDD tartó tok rezeg a NAS-ban.
Már arra is gondoltam, hogy beteszem a HDD-t valamelyik belső tálcába, aztán a közveten mellette lévőkbe meg szépen beleszabok egy ilyen hangszigetelő lapot így a két oldalán jobban elnyeli a hangokat.
Persze ez már csak elméleti sík, mert ugye azóta másik HDD van benne, és az közel sem olyan hangos, mint az X18.
-
válasz
Marci112233 #76553 üzenetére
Hagyd bekapcsolva arra a pár napra.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Marci112233 #76553 üzenetére
Ne kapcsold ki.....
Meg fog szakadni a folyamat és bekapcsolásnál kezdi előről.Most pár napig online lesz a cucc !
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Marci112233 #76468 üzenetére
A DS418-t ugye a számozása alapján tudható, hogy 2018-ban adták ki.
Abban az évben még nem létezett 18Tb-s lemez....
Ezért van a leírásban "csak" 16 Tb HDD támogatás.
Ne parázz miatta....tuti menni fog a 18 Tb-s lemezzel is.4*4 Tb SHR kötet esetén 1 db lemezt vegyél ki és tedd bele az újat.
Majd bekapcsolás után a kötet helyreállítása kell.Az, hogy melyik lemezzel kezded ....lényegtelen.
Ha van benne olyan lemez amin van már 5-10-20 db hibás szektor....kezd azzal a lemezzel. Ha mind hibátlan, akkor ec-pec-kimehetszU.i. : Kezdheted a 3. lemezzel....pont az SMR miatt !
-
válasz
Marci112233 #76468 üzenetére
Jó lesz bele. Egyesével cserélheted csak és meg kell várnod amíg végez (akár több nap is lehet). Mindegy melyikkel kezded.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Marci112233 #76428 üzenetére
nem tudom, hogy számít-e neked, de az x16-ra 5 év, az x18-ra csak 3 év garit adnak, mármint a leírás szerint
-
válasz
Marci112233 #76428 üzenetére
Egy felugró ablakban OK-ra kattintasz, többet se látod. Nyugodtan vedd a 18TB-ost akár.
-
válasz
Marci112233 #76426 üzenetére
Igen, maximum egy felugró ablakod lesz amikor létrehozod a pool-t rajta hogy nincs rajta a listán, tovább csak saját felelősségre.
-
Joshi
titán
válasz
Marci112233 #76393 üzenetére
Természetesen, az utolsó képen láthatod is. Most lehet hogy amatőrnek tűnök, de hidd el csináltam ilyet nem egyszer nem kétszer. A Zyxel NAS-on ez tényleg két kattintás. Valamiért a felhasználónév jelszóval van gondja. Windowsban eddig is SMB-t használtam, szóval ezzel eddig se volt gond.
ui.: fel volt telepítve az AVAST amit most letöröltem, jelenleg csak a Defender van, de azt is kikapcsoltam hátha. Most ott tartok, hogy már meg van a DSM és a két kötet (mégis csak Basicben formáztam a két vinyót). Egyelőre végigolvasom Borisz írását.
-
válasz
Marci112233 #76339 üzenetére
Előfordulhat, hogy a Synology NAS nem értesíti Önt erről a DSM-frissítésről a következő okok miatt. Ha most erre a verzióra szeretné frissíteni DSM-jét, kattintson a manuális frissítéshez. Csak a DSM 7.0.1-gyel rendelkező Synology NAS frissíthető erre a verzióra.
A frissítés még nem érhető el az Ön régiójában. A frissítés várhatóan a következő néhány napon belül minden régióban elérhető lesz, bár a megjelenés időpontja az egyes régiókban némileg eltérhet.
Ez a frissítés újraindítja a Synology NAS-t.
Javított problémák:
-Kijavítottuk azt a hibát, amely miatt a csomagnaplókat nem forgatták el, miután az SA3200D-n átállás történt.
- Kijavítottuk azt a hibát, amely miatt a Synology-fiók váratlanul kijelentkezett.
- Kijavítottuk azt a hibát, amely miatt a felhasználói felület válaszideje hosszabb lehet, ha a felhasználók kötési csatolásokat tartalmazó, felhasználó által definiált szkripteket futtattak.
- Kijavítottuk azt a hibát, amely miatt az exFAT-formátumú külső tárolóeszközön lévő fájlok time attribútuma helytelenül jelent meg.
- Kijavítottuk azt a hibát, amely miatt a Surveillance Station többszálú fájlfeldolgozás miatt váratlan fájlengedély-módosításokat okozhat.
- Kijavítottuk azt a hibát, amely miatt az SSD-gyorsítótárak működése leállhat, ha nincs elegendő rendszermemória.
- Kijavítottuk azt a hibát, amely miatt meghiúsulhat egy titkosított megosztott mappa Btrfs-kötetre való csatlakoztatása.
- Több biztonsági rés javítása. (Synology-SA-22:01) -
blakey
titán
válasz
Marci112233 #76339 üzenetére
Vársz, hogy megjelenjen nálad is vagy manuálisan frissítesz.
-
Alex91
félisten
válasz
Marci112233 #76101 üzenetére
SHR raid eseten mindig a legkisebb HDD-kel kell kezdeni, mert utana boviteni csak ugyanakkora vagy nagyobb meretu hdd-vel lehet... Ahogy irtak.
-
válasz
Marci112233 #76087 üzenetére
-
válasz
Marci112233 #70582 üzenetére
Mi van beállítva, hány perc után állítsa le a lemezeket és/vagy a NAS-t?
-
válasz
Marci112233 #69821 üzenetére
Magától nem adja hozzá, neked kell kézzel hozzáadnod vagy újat létrehozni.
-
Mano66
senior tag
válasz
Sajna SHR. Akkor csak teljes újra telepítéssel és Basic kötet létre hozásával lehet?
-
válasz
-
buttmaki
csendes tag
válasz
Marci112233 #69569 üzenetére
Köszönöm, ez hasznos!
Magnat, AiRLAC és Cyrin kollégáknak is köszönöm a választ. Közben találtam egy kis keresgélés után egy leírást, abban volt egy link, és arra kattintva elindult az Assistant, sikerült is felrakni. Egy tesztvideó is ráment, szóval úgy tűnik, hogy működik. Köszi még egyszer mindenkinek! -
válasz
Marci112233 #69357 üzenetére
Mi köze a 4K streamelésnek a memóriához?
-
gonger
senior tag
válasz
Marci112233 #69339 üzenetére
Nem életbevágó a vásárlás, de sokat halogatni nem akarom.
Az adataimat asztali PC-n tároltam, azt most eladnám, mert érkezett egy laptop és ez marad.
Jön második baba egy hónap múlva, nagy filmezések most úgy sejtem nem lesznek.
A PC alig egy éves összerakás, azt most jó áron el lehetne adni, abból venném a NAS-t.
Aprón van most egy 220+ magánszemélytől 100 ezerért. Bár a netes videók alapján 4K streamelésre az sem tökéletes, de összességében megfontolandó ajánlat. -
gonger
senior tag
válasz
Marci112233 #69326 üzenetére
Az igazság az, hogy max 70-80 rá a keretem. Hirdetnek itt egy 218-ast 60 ezerért, de sajnos már jegelt. Akkor lehet keresek még tovább használtat, köszi a tippet.
-
gatesz
tag
válasz
Marci112233 #69280 üzenetére
Igen, már régóta tervezem én is, csak nem tudtam, hogy férnek meg egymás mellett.
-
gatesz
tag
válasz
Marci112233 #69276 üzenetére
Köszönöm a tippet,
Van valami ajánlott típus? Bár lehet meggondolom, mert sajnos a wifi-vel is vannak gondok. Nézek valami jobb routert-t, vagy switch-et, de ha tudtok valami ár/érték bajnokot, akkor megköszönöm!
-
válasz
Marci112233 #69274 üzenetére
De minek vegyen még egy routert? Egy switch tuti olcsóbb és nem bonyolítja feleslegesen a hálózatot.
Szerk.: ok
(milyen szolgáltató az amelyik 2021-ben még 100megás routert ad?
)
-
gatesz
tag
válasz
Marci112233 #69267 üzenetére
Szia,
Sajnos a PR Telecom saját routere, ami nem gigabites port, szerintem csak 100 megás de akkor is kevésnek találom. 2-3 Mbyte/mp.
2 gép között másoltam már és sokkal gyorsabban ment a dolog hálózaton.
-
válasz
Marci112233 #69142 üzenetére
Jobb ha bekapcsolva hagyod amíg végez.
-
vektornfl
tag
válasz
Marci112233 #69083 üzenetére
Nagyon köszi a tippet, ezt a dx szériát olvastam én is, de még a 2 rekeszes is baromi drága (már ha lehet találni boltot, ahol kapható). Találtam például egy ilyet: https://www.alza.hu/evolveo-dion-2-10gbs-d5484574.htm#parametry
Ez esatával csatlakozik és 10gb/s átviteli sebességet írnak. Szerinted, ez a célnak alkalmas lehet? Tehát elsősorban 4k tartalmak lennének rajta, amiket néznék (bár a 4k-s filmeket szükség esetén a nas beépített hdd-kre is el tudom helyezni és a Fhd mehetne ezekre a külsőkre). A 0/24 működésre alkalmasak, ezek a külső dokkolók? Amiket néztem ott mindig PC-s használatról írnak és szerveres használatról nem esik szó.Köszönöm szépen még egyszer a segítséget!
-
Miksa64
tag
válasz
Marci112233 #69029 üzenetére
Remélem nálam is így lesz!
Köszi! -
ugyes
senior tag
válasz
Marci112233 #68963 üzenetére
Kb. annyit romlott a forint az EUR-hoz képest.
-
dkess
őstag
válasz
Marci112233 #68945 üzenetére
Igen, a 6 TB feletti minden Red CMR -es - így az általad említett is.
@kulu22, #68947
Igen, pontosan. Gondolkodtam rajta, hogy csavarok még egyet a 100EFAX és a 101EFAX közötti különbségek elemezgetésére is, de egyfelől erről pont nemrégen volt szó másfelől azért a hélium -os dolgok nem voltak a diskurzus középpontjában. Úgy egyébként a kettő nemcsak árban tér el egymástól, hanem a 100EFAX bizony halkabb mind a rotor hang - mind seek zaj tekintetében.
Mondjuk én is elgondolkodhatok, hogy mit veszek majd (most nem kell egyelőre, de ...) a bővítőegységben levő 3 db 100EFAX mellé, ha tényleg ki fogják futtatni hamarosan majd (101EFAX -ot nem szeretnék bekeverni majd). Marad a Red Plus vagy Ironwolf opció ...
-
dkess
őstag
válasz
Marci112233 #68893 üzenetére
Bizony, 6 TB felett minden Red "derivált" (100EFAX, 101EFAX, EFZX, EFBX meg az összes többi is) CMR ...
Eredetileg az EFAX -ok (100EFAX, 101EFAX) "sima" Red -ek voltak. Nekem is van még 3 db ilyenből 10 TB -osak. Aztán amikor voltak az "SMR/CMR őrületek" akkor kitalálták a 'Red Plus' vonalat és ezzel megkavarták a termékszámozást is. Nincs itt kérem semmi látnivaló ...
@kulu22, #68900
RAID10 -nél mennyi volt az írásod? Olyan 350 MB/s körül?
-
dkess
őstag
válasz
Marci112233 #68887 üzenetére
Amennyiben jól látom, akkor megtaláltad azt a boltot, ahol:
- az N300 a legolcsóbb,
- a Red Plus a legdrágább ...Így kicsit sportszerűtlen, de értem a kérdést. Az N300 -at nem ismerem. A Red Plus -ok (EFBX) általánosságban drágábbak valamivel, mint a Ironwolf -ok. A "sima" Red -ek (EFAX, 10 TB -os méretben CMR és 7200 RPM, 256MB Cache) nagyjából ugyanolyan árban vannak. Van ebben a méretben ez is abban a boltban amit néztél: [link] .
Nagyjából az a helyzet a Red/Red Plus -ok vs. IronWolf -ok között ebben a mérettartományban, hogy:
- rotor hangban Red/Red Plus -ok hangosabbak illetve észrevehetőbbek - IW -k halkabbak azért. Azért ez tud zavaró lenni, ha nem tudod valamennyire eltenni ezeket - főleg, ha sokan vannak ...
- seek zajban az IronWolf -ok nagyon traktorok. De nagyon durván. Viszont a Red/Red Plus -ok seek -ben alig hangosabbak az alaphangjuknál (ami meg nagyobb). Illetve olyan, mint ha "1000 méter mélyről" jönne, olyan tompa és úgy általában nem olyan zavaró ... Nem az a kattogás tenger, mint a másik oldalon.
Ezek a 7200 RPM -es HDD -k ekkora cache -el már elég becsületes tempóra képesek - RAID -ben meg pláne ... Ebben nem mondanék különbséget különösebben.
-
dkess
őstag
válasz
Marci112233 #68856 üzenetére
Rossz ötlet ...
-
dkess
őstag
válasz
Marci112233 #68832 üzenetére
Szerintem vegyél 3*6 TB vagy 3*8 TB HDD -t és egyenként cseréld ki. Azaz egy csere - aztán kötet helyreállítás. Aztán a következő stb. A végére marad is majd még egy üres helyed ...
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Marci112233 #68830 üzenetére
Semmi
-
dkess
őstag
válasz
Marci112233 #68830 üzenetére
Szerintem kezdj azzal, hogy leírod milyen kötete(i)d vannak jelenleg és mi a célod a jövőre vonatkozóan ...
-
kulu22
aktív tag
válasz
Marci112233 #68814 üzenetére
Tudja, csak nem SATA hanem U.2 a külső felülete. Ezekbe a Syno-kba amit mi használunk nem megy bele - ha jól látom. Pontosabban nem lap a PCIe sloton semmit.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Marci112233 #68814 üzenetére
Legyen inkább angolul
-
válasz
Marci112233 #68771 üzenetére
Jól írtad, lesz benne egy 6 tb használható, 6tb védelem, és 2tb használaton kívül.
Maradna ugyanúgy minnt eredetileg, tehát kell a védelem, SHR marad. A kérdés a használaton kívüli 2tb ot tudom használni? És ha igen akkor külön kötet kell neki, vagy marad shr ben az is? -
zsamiatt
őstag
válasz
Marci112233 #68457 üzenetére
használhatod, nekem 99%-n van
-
Sordoran
addikt
válasz
Marci112233 #67449 üzenetére
Szia!
Be lehet állítani, ahol megadod hova mentse a felvételeket megadható emlékeim szerint hogy mekkora mappa méret, vagy mennyi idő után kezdje el felülírni a mentéseket. (fejből nem tudom sajna én se hol)
-
válasz
Marci112233 #61969 üzenetére
Ja nincsenek irreális elvárásaim, csak érdekelne , hogy akkor most mi is a limit...de akkor passzolod a kérdést ? Mert bocs, de érdemi választ nem adtál ...
Airlac: max peer 100, aktív 10. -
Magnat
veterán
válasz
Marci112233 #61792 üzenetére
Felejtsük már el ezt a J széria fikázást, a legtöbb dolgot meg lehet csinálni azon is, ami egy átlag usernek kell. Filmet lejátszani tuti. Torrentezni is, max nem fogja kihajtani a Gigás netet, de működik. Legalábbis a néha 212j-m amiben csak 256 mega ram volt, simán megoldotta. Lehet, h az újabb dsm verziók már többb ramot kérnek, de attól még ezekre a dolgokra egy J széria elég kell legyen.
-
arn
félisten
válasz
Marci112233 #61167 üzenetére
Naszoval... egyszeruen nem kapcsol ki a nas, amig fut a backup.
-
arn
félisten
válasz
Marci112233 #61167 üzenetére
Nem en kapcsolgatom, magaol all le es indul el. De kiderul holnap reggelre
-
arn
félisten
válasz
Marci112233 #60985 üzenetére
Es a sima es usbs lemez? Miert dragabb a belso? Jo esellyel ugyanaz... amugy nagy resze marketingduma.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Marci112233 #60731 üzenetére
A kliens lejelenti a szervernek X időnként mit tart seedbe, hova mennyi lett feltöltve stb. Attól, hogy valakitől nem töltenek semmit és most mindegy, hogy azért mert nem tudnak egy beállítás miatt (rossz portforward, vagy 0-ra vett maximum feltöltési sebesség) vagy éppen túl van seedelve az adott torrent a szerveren seedelt állapotú lesz ha azt egy elfogadott kliens jelenti le és a kliens eléri a szervert (ki irány nincs tiltva tűzfalban pld.).
-
Elemental
addikt
válasz
Marci112233 #60651 üzenetére
Jaaa, itt lehet törölni?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Marci112233 #60614 üzenetére
Javítást válaszd.
Adatok megmaradnak. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Marci112233 #59531 üzenetére
Köszi. Ezt magam is tudtam. Én olyan USB-s eszközre gondoltam ami több lemezes és kezeli a syno. Ergo konkrét eszközre várok javaslatot. Hátha van olyan itt, aki beleszaladt már ilyenbe, és sikerült megoldania.
-
Morphin8612
csendes tag
válasz
Marci112233 #58620 üzenetére
Tudtam hogy van itt egy emberem! A megosztott mappáknál nincs engedélyezve a lomtár, de a drive csinálta magának szépen. Már pörög is a kukaürítés!
Köszi!
-
balpis
őstag
válasz
Marci112233 #58492 üzenetére
Marci, Pubszon, Sanya!
Köszi, értem az SHR-t, ahogy írtam is: "Bár igaz, ha beteszek még egy 3TB-st ugyanúgy 6TB kapacitásom lesz ha külön tudom tenni, mintha egy SHR-be kerülnek."
De amin gondolkoztam, hogy most folyamatosan megy minden disk - és ráadásul sokkal hangosabb, mint ugyanilyen RED-ek voltak a 216j-ben -és arra gondoltam, hátha akkor leállna, ha semmi nem piszkálná, esetleg hallkabb is lenne így. Illetve ha nem 3-ast tennék bele, hanem 4 vagy 6-ost, akkor nagyobb lenne az elérhető kapacitásom - és egyáltalán nem lényeg a filmek és zenék védelme.
Illetve tartok tőle, hogy a folyamatos üzemben hamar meghalnak ezek is - az előző két 3TB-s RED-em közül az egyik 33, a másik kb. 27 hónapot bírt, pár hét különbséggel megadták magukat. (szerencsére 36 hó volt a garancia..., de ezek már a cseréltek, nehéz lenne újra érvényesíteni...)A PhotoStation problémára esetleg valami javaslat? A Media indexing alatt a "Status: "Completed". Esetleg "re-indexing"? Csak tartok tőle, ez megint egy többhetes procedúra lesz...
-
válasz
Marci112233 #58174 üzenetére
A fiókok között is van néha pár fok különbség, attól függően hogy oldalt vagy alul van az alaplap.
-
Dani0504
tag
válasz
Marci112233 #58055 üzenetére
Megoldottam a problémát. Előbb körbe kellett volna néznem mielőtt nekiugrottam.
A meghajtó hozzáadását nem ott kell keresni ahol Borisz leírta, azóta átpakolták máshova, egyem a szívüket.Helyes megoldás: Tároláskezelő -> Tárolókészlet -> Tevékenység -> Meghajtó hozzáadása
Amúgy Borisz76 írása még mindig a legjobb, amit lehet találni a témában. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest