- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
-
paolinho
őstag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, ami a TV és a NAS közötti kapcsolatra vonatkozna. A TV egy LG50UK6470PLC tip. okos TV, a nas egy DS216play tip. készülék.
Azt hála a Médiaszerver-nek sikerült megoldani, hogy a TV-n felbukkanjon a NAS- mint tárterület, viszont annak csak a gyárilag kialakított területeit mutatja a TV. Pl. a VIDEO mappába, ha bemásolok egy filmet, akkor az megjelenik a TV-is. Viszont én máshol, és más struktúrában tárolom a filmjeimet a nason.
A kérdés erre vonatkozna. Megoldható lenne, hogy ne kellejen a TV-n megnézni szándékozott filmeket a VIDEO mappába átmásolgatni, hanem egyszerűen be lehessen tallózni azt a mappát, amelyben tárolva vannak?Előre is köszi!
-
malnabokor
senior tag
válasz
heroldbalu #51477 üzenetére
1. Az UPnP-t megnézem mindjárt
2. Megvolt
3. nincs NATolva szerencsére
4. ez volt a hiba. Megtaláltam a Synology oldalán is, ez lett a megoldás[link]
Amit még kutatok, hogy a VPN célja a hálózati meghajtók elérése volt, amelyhez viszont a csatlakozott hálózatok esetén aktiválnom kellett a hálózati felderítést. Nem lehetne, hogy nyilvános hálózaton lehetőleg rejtve maradjon a gép a többi előtt?
- szerk: megoldódott, külön be lehet állítani a VPN-t magánra(ui.: nagyon jó, és köszönöm szépen az összefoglalót
a tűzfal részt még megvárom, addig nem merek hozzányúlni a sajátomhoz)
-
heroldbalu
tag
válasz
malnabokor #51475 üzenetére
Szia,
1. UPNP-t mindenhol kapcsold ki!! olyan portokat is kinyit amit nem is használsz.
2. IPsec VPN-hez a képen látható portokat nyisd ki (500, 1701, 4500), minden olyan eszközön ami NATol.
3. Ha van olyan eszköz ami NAT-ol de nem Te kezeled esélyes sincs. Ennek ellenőrzésére nézd meg, hogy publikus IPv4 címed (pl.:https://whatismyipaddress.com/) azonos-e a router WAN címével.
4. Állítsd be ezt (https://www.giganews.com/support/vyprvpn/vpn-setup/windows-10/l2tp.html To add a necessary registry setting) ha windows-os kliensel szeretnél csatlakozni. -
WaterWave
veterán
válasz
malnabokor #51475 üzenetére
Nem látok hibát...
Nekem se volt jó pár hónapja, sajnos ujra kellett raknom az egész nast, azóta jó.. Passzolom -
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
Elég zöldfülű vagyok ezen a területen, ezért segítséget szeretnék kérni VPN (L2TP/IPSec) szerver beállításnál. (Ez az első ilyen próbálkozásom, és egyszerűen nem látom, hogy mit rontok el, biztos valami triviális dolog, csak nem veszem észre
).
Adott egy Synology DS216se. Ez egy TP-Link T2600G-18TS switchre van kötve. A switch egy Asus RT-AC66U B1-hoz csatlakozik, amely pedig a Sagemcom-os Telekomos modemhez.
A telekomos modemet átrakattam bridge módba.
Az Asus routernél beállítottam a port forwardingot:
A DSM-en:
DDNS: regisztráltam a synology.me-re, Állapot: "normál"
Router beállítása:
Itt valamiért az 500-as portot nem engedte beállítani. De ettől függetlenül próbáltam úgy is, hogy a router felületén töröltem a beállításokat, és hagytam, hogy csak a DSM próbálja, de úgy sem működött, viszont a csatlakozás ellnőrzése "ok"
Tűzfal: egyenlőre nincs bekapcsolva a beállítás alatt.És ha kapcsolódni szeretnék Win10-en, ez a hibaüzenet:
Hol a hiba, mit rontok el? Hálás lennék bármilyen segítségért
-
Smoothy
tag
Sziasztok,
Tud valaki segíteni nekem az alábbi témában?
Megosztott mappát használok Cloud Station Backup-oz és szeretném titkosítani a megosztáson lévő fájlokat, van erre van a Synology-nak saját megoldása?
Amennyiben a mappát titkosítom, akkor a Cloud Station Backup nem fogja látni a megosztást.
Üdv, Tamás
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni a hiba detektálásában. régi nas-ről (zyxel NSA320) másolnám hálózaton keresztül az újra (syno ds218j) az adataimat (egyik smb megosztásból a másikba). Baromi lassú, ilyen 6MB/s-el megy, nagy ritkán felugrik 20ra de annyi. A zyxelt tudom írni olvasni 50-60MB-vel ha pcről próbálom, viszont a syno nagyon döcög ilyen 5-10MB/s (a kábel az jó, kipróbáltam, ugyan ezzel a kábellal megy a zyxel 50MB-t). Felületen 20% terheltség látszik.
A hdd egy WD purple, külső keretben egyáltalán nem érzékeltem sebesség problémát vele. ipv6 ki van kapcsolva. Mitől lehet így belassulva? -
Sziasztok! Ds416j nas logfajlokat nézegetve fura, hogy valami felebreszti a merevlemezeket, de teljesen szabályos időközönként. 20 perc múlva, rá 50 perc múlva, aztán megint 20 perc és újra 50. Ez megy egész éjjel. Másodpercre pontosan. Nem találom mi lehet, valakinek nincs esetleg ötlete?
Köszi -
Formaster
addikt
Valahol meg tudom nézni a nason belül az összes használt portot?
-
gyugyo79
addikt
válasz
Bobbacsi #51463 üzenetére
Ezt nézi be mindenki.
Amúgy a TM alapértelmezettje az 240 globál és 60 / torrent.A Synology megvédi az felhasználóit az eszement beállításoktól így / torrentre ugyan meg lehet adni feleslegesen nagy számokat a globális limit miatt nagy bajt nem fog okozni
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Dave567 #51459 üzenetére
Download Station / Beállítások / BT fül-nél :
Maximális fel és letöltési sebesség : kb/s-ban megadható érték.
0...azaz nulla esetén maximális sebességgel tölt le és fel is ha minden jól megy.BT protokoll kódolás : Mindig
Max engedélyezett peer : Ez attól függ, hogy mennyire erős a vasad....nálam 600 az értéke.
DHT hálózat engedélyezése : Nem kell pipa ! Kikapcsolva !
UPnP engedélyezés : Csak akkor ha nincs port átirányítás ( port forward ) a routerben beállítva és a router támogatja az UPnP-t !
Megosztási arány eléri %-t : 0 ( nulla )
Megosztási idő : örökre
Nálam ezek a beállítások vannak és a letöltött anyagot egyből seed-elem is vissza.
Addig marad bent amíg manuálisan ki nem kapcsolom és el nem távolítom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest