- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Adott egy 1000-es Digi net, egy Asus RT-ac65p router, egy DS415play syno amiben van egy külön 650GB-os Samsung vinyó remek kondícióban torre... szóval letöltésre, amihez transmissiont használok.
Mekkora lenne a normális / ideális letöltési sebesség amit a rendszernek hoznia kéne? -
Dello79
aktív tag
Tudnátok IP camerát
ajánlani, amit használtok a Surveillance Stationhoz és 100 % tökéletes megbízható ?
-
gyugyo79
addikt
válasz
gyugyo79 #52195 üzenetére
Ha kipróbálod esetleg a hozzászólásokba linkelt move_syno_pkgs.sh -t akkor írd már meg, hogy működött e jól.
A leírás alapján én már csináltam átpakolást de scriptet még nem próbáltam. Ránézésre működni kellene neki. -
gyugyo79
addikt
válasz
llacee #52194 üzenetére
2 volume közti pakolás (tudnám mi alapján enged nem enged az új felület linkelni ...) : https://costigator.com/uncategorised/how-to-move-applications-from-one-volume-to-another-on-synology/
Amúgy is ugye kell egy + kötet amíg kiszeded a raid5 -t ha amúgy nincs, hogy a rendszer maga megmaradjon.
Sok alkalmazást + adatbázist stb meg tudsz menteni a HB -vel de sajnos nem mindent.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Szeretném újraszervezni a raidet 4x4tb raid5-ről raid10-re.
Van valami módja, hogy a telepített programokat megmentsem? Esetleg új volume-t felcsatolni és átköltöztetni ideiglenesen? DS1618+Köszi!
-
Elemental
addikt
Srácok, feltettem az audio stationt, volt saját "zene" megosztott mappám, az indexelési szolgáltatásnál hozzáadtam, mint zene, le is indexelte, látja is az audio station. Viszont amit utána adtam hozzá azt nem hajlandó automatikusan indexelni, ergo láthatatlan addig, ameddig manuálisan nem indexelem az egészet. Abba a megosztott mappába töltöm a zenét, lehet, hogy ez a baj? Van valami script, amivel naponta lehet indexelést futtatni? A feladatidőzítőben nem tudom hogyan lehet hozzáadni ilyesmit.
-
törölt tag
Ebben nem tudok segíteni, mert nekem - mint írtam - EATON UPS-em van és ez - bár nincs rajta a kompatibilitási listán - teljesen kompatibilis a NAS-al.
DE! Elvileg mindenképpen célszerű lenne, ha automatán le tudna kapcsolni a szünetmentes, hogy ne tartsa a NAS-t - ill. a még rá csatlakozó eszközöket pl. switch, router, monitor stb. - feleslegesen áram alatt ezzel pazarolva az akku kapacitását. -
Almos
aktív tag
válasz
#29810560 #52172 üzenetére
Lassan kezdem megérteni, hogyan működik ez a dolog...
Még egy kérdést szeretnék tisztázni.
Akinek szintén ilyen kstar ups-e van (ha jól láttam topicban többen is írták, hogy ilyet vettek), nekik a NAS valóban lekapcsolja az UPS-t, mikor safe módba megy?
Ugyanis eddigi tapasztalataim alapján nekem nem, hiába van ez beállítva a NAS-on. Gondolom más UPS-ekkel, amik valóban támogatottak, ott működik rendesen. Ez a kstar UPS nincs rajta a kompatibilis UPS-ek listáján, így lehetséges, hogy ezt a funkciót valóban nem tudja.
Ebben az esetben egyrészről hosszabb áramszünet után (mikor már safe módba ment a NAS) marad a manuális újraindítás, másrészről az UPS leállításának hiányában az is könnyebben előfordulhat, hogy teljesen lemeríti az UPS-t. -
gyugyo79
addikt
válasz
#20749568 #52183 üzenetére
Hát az nem jó
mármint ha csak QC -t használsz. Mert akkor portokat se nagyon állítgattál eddig gondolom. Ha bármit nem értesz akkor tényleg lehet a legjobb ha ráhagyod.
NAS -on be kellene állítani a synologys ddns -t ha még nincs (vezérlőpult->külső hozzáférés). Ezt kell majd a VPN kliensbe megadni a csatlakozáshoz
Routeren ahol a NAS van (nem a NAS -on) be kellene a 1194 UDP portot irányítani a NAS ip címére.
A NAS -on kellene a VPN Szervert telepíteni. Az openvpn kiszolgálót bekapcsolni.
Konfig exportálásával töltsd le a gépedre a csomagolt fájlt ami tartalmaz 2 cert fájlt egy ovpn fájlt meg egy readme -t.
Linuxon keress rá az általad használt disztró openvpn beállításaira. 99%, hogy grafikus felületen állítható már a hálózatoknál de a leírás alapján és a letöltött fájlokkal be tudod állítani a klienst. Most éppen Mint van nálam itthon virtuális gépen telepítve azzal tudok képekkel is segíteni ....
Ha ez megvan akkor miután becsatlakoztál már olyan mintha egy lokális hálózaton lenne a géped és a NAS ezért a megosztott könyvtárakat ugyan úgy eléred ip alapján mintha a NAS is ott lenne ahol a géped. -
gyugyo79
addikt
válasz
gyugyo79 #52176 üzenetére
Ezt meg lehagytam:
Van egy alacsony akkumulátor jelzés is amit a szünetmentesek kiküldenek olyan 20%-10% közt és erre is van a Synologyban szabály.
pld. ha te nem kapcsoltatod ki a szünetmentest csak a NAS -t küldöd safe módba erre kellene a Synonak lekapcsolni, vagy alapból erre elkezd Safe módba menni ha semmi nincs beállítva - már persze ha a szünetmentes küldi ahogy kell és a Syno értelmezi azt jól (Aztán ugye ott van az idős már rossz akku esete aminél 35% után 0 jön tehát ez megint olyan funkció amit hosszú távon fenntartásokkal csak)... -
gyugyo79
addikt
Egy használt Eaton talán már nem emlékszem pontosan Új 500VA akkuval (ami lényegesebb) egy 918+ 4 db 3 TB -os HDD-vel 1 óra rendes használat után volt 38% -on.
Természetes, hogy ezzel nem szabad hosszú távon számolni és az új állapothoz beállítani mert 1+ évesen az akku nem ennyit fog bírni inkább csak infónak írtam.De azt kiemelve teszem, hozzá, hogy jól csinálod és mindenkinek ezt javaslom én is mindig, hogy igenis teszteljék le, hogy mire számíthatnak.
Ne csak beállítgassák az itt ott olvasottak alapján és utána amikor élesben beüt a baj meg fogják a fejüket. -
Almos
aktív tag
válasz
#29810560 #52170 üzenetére
Egyrészt tesztelek, és ahogyan látod, 1-1 tesztelési ciklus így is kb 25-30 perc
Másrészről még nem mertem beállítani 10-20 perces nyílt időt, ha utána valamiért még +20 perc, mire kikapcsol a gép... És egyelőre nem tudom, hogy összességében meddig bírná az UPS, nincs kedvem órákat hallgatni a csipogást -
Almos
aktív tag
válasz
#29810560 #52167 üzenetére
Köszi, azt hiszem ez lesz a jó irány...
Csináltam egy újabb tesztet, manuálisan leállítottam egy csomó alkalmazást a NAS-on (photo station, audio station, transmission, etc), beállítottam, hogy kapcsolja ki az UPS-t is leállás után, majd ismét kihúztam az UPS-t. Ennek ellenére ugyanúgy 20 perc után állt le teljesen.
Rágugliztam a hibernálásra, és nagyon úgy néz ki, hogy igazad lesz, valóban safe módba megy első körben, és a végén az pedig már egy hibernált állapot.
A hibernált állapotba jutást pedig elég sok minden megakadályozhatja:
What stops my Synology NAS from entering Hibernation?
Továbbá találtam egy ilyen beállítást is:
Nekem ez nagyon gyanús, hogy pont emiatt vár 20 percet a NAS... -
törölt tag
Azt nem értem miért állítotok ilyen rövid nyílt időket (10 secundum, 5 secundum).
Nekem a nyílt idő 7 percre van állítva úgy, hogy a jelenlegi terheléssel 12 percet bírna áthidalni.
7 percen belüli áramszünetnél azt sem venném észre, hogy elment az áram, ha a log-ból nem látnám.
Nálatok, meg egy pár másodperces árammegingás/kiesés és már hanyatt-homlok rohan is a NAS Safe módba. Minek?
-
-
törölt tag
Szerintem amikor a LED-ek kialszanak akkor már réges-rég Safe módban van.
Mivel 10 másodperc nyílt időt állítottál be, a kihúzást követő 22 másodperc elteltével Biztonsági üzemmódba lépett, ahogy az a log-ban is látszik.Inkább arra gyanakszom, hogy amikor kialszanak a LED-ek akkor Sleep vagy Hibernált vagy csökkentett energiaszintű? módba kerül és ezt az alaplapi hardver vezérli nem az op. rendszer, mert az már a kötetleválasztáskor bevégzi, de ez csak találgatás a részemről, mert a Te NAS-odat nem ismerem.
-
jozsi252
veterán
válasz
#29810560 #52163 üzenetére
A védett portba nekem a router gép monitor NAS van dugva. Van még egy elosztó amibe a tv switch upc stb van dugva. Ha ezeket is beledugnám egy elosztóba ami a védett portba van csatlakoztatva akkor gyorsan lehúzná a UPS-t. Ennyi eszközhöz nekem jóval nagyobb UPS kellene. De nekem ez a megoldás így tökéletes. Nagyon ritkán van áramszünet, ha meg van akkor sem tart túl sokáig, inkább a pár másodperces áramkimaradás szokott lenni nagy vihar esetén.
Ebben az esetben a gépet kikapcsolom, a NAS meg úgy van beállítva hogy 5 sec múlva válassza le a köteteket. És ez a megoldás tökéletesen is működik nekem.
Egy modem vagy egy tv túlél egy hirtelen áramszünetet, de egy HDD SSD annyira már nem komálja ha hirtelen elmegy az áram, ezért van nekem ez így megoldva. -
Almos
aktív tag
válasz
#29810560 #52162 üzenetére
Lehet, hogy én nem vagyok tisztában minden fogalommal, de legalább akkor most ki fog derülni
Amikor log szerint átmegy battery üzemmódba a NAS, majd safe módba, akkor folyamatosan villognak a ledek, pont ugyanúgy, mint normál üzemmódban. Aztán 20 perc elteltével a zöld ledek kialszanak, csak a kék power led marad. Miután normál shutdown esetében ez a kék sem világítana, ebből gondolom, hogy ez lenne a safe mód, amikor akár már el is mehetne az áram, nem lesz baja a NASnak.
Ha rosszul gondolom, akkor szóljatok.
Azt még inkább nem teszteltem, hogy ezen időszak alatt, mikor elméletileg már safe módban kellene lennie, de még pörögnek a vinyok, akkor kihúzom a NASt az UPSből... Gondolom unexpected shutdown-nal indulna a NAS. -
törölt tag
válasz
jozsi252 #52161 üzenetére
"Nekem APC Back UPS van, és ha le van kapcsolva, akkor a nem akkus portra dugott dolgok működnek."
DE! Ugyebár ide nem dugunk védett dolgot, csak az akkuval védett konnektorokba!!!
Oda max. egy lámpát dugunk például, vagy egy monitort ha muszáj.
... ha, elfogynak a védett konnektorok ott van a jó öreg hagyományos elosztó, amit beledugunk a szünetmentes egyik védett konnektorába és voila, máris újabb akkuval védett helyeket nyer(het)ünk.
Amúgy az enyém is kb. ilyen. Van rajta 3 akkuval védett és 3 nem védett DIN konnektor.
-
törölt tag
"9:59: 20 perc elteltével jut csak el safe módba."
Ez miből derül ki?
Pont azért lép Biztonsági üzemmódba (Safe mód), mert az - kötetleválasztás - másodpercek alatt meg kell történjen és NEM Shut Down-al kapcsol ki, mert az több perc is lehet és ha közben megy el a delej, akkor az KO!
-
jozsi252
veterán
válasz
#29810560 #52159 üzenetére
Nekem APC Back UPS van, és ha le van kapcsolva, akkor a nem akkus portra dugott dolgok működnek. Így szimpla áramkimaradásnál ha itthon vagyok és nem tart hosszú ideig akkor nem szoktam hozzányúlni.
A másik dolog ami nagyon lecsökkenti a runtime-ot az a akku állapota. Pár évente azért illik cserélni az akkut, nekem pl. kicsivel kevesebb mint 1.5 éve volt, és nagyon jól bírja a kis fogyasztók táplálását.
Neked az EATON valószínű máshogy működik mint nekem az APC. Nekem 4 akku+túlfeszvédett port van, meg 4db sima csak túlfeszvédett port. -
Almos
aktív tag
válasz
Elemental #52151 üzenetére
Kipróbáltam most ilyen beállításokkal is: 10 mp után menjen Safe módba, UPS-t ne kapcsolja le.
Arra gondoltam, hátha azért tart túl sokáig a Safe módba történő átmenet, mert nem tudja lekapcsolni az UPS-t.Az eredmény:
9:37-kor kihúztam az UPS-t a konnektorból, NAs annak rendje és módja szerint átmegy battery üzemmódba, küldi róla az emailt
9:39: újabb email, low battery, all service are shut down => megy safe módba a NAS
9:59: 20 perc elteltével jut csak el safe módba. Ez alatt a NAS pingre válaszol, weben nem érhető el, lan, disk1, disk2 ledek folyamatosan villognak
UPS nem kapcsol ki (nem is volt NAS-on beállítva)
UPS-t visszadugom hálózatra, gombbal ki- majd bekapcsra NAS magától elindul.Log centerben ez van:
Information,System,2019/08/02 10:01:44,SYSTEM,Local UPS was plugged in.
Information,System,2019/08/02 10:01:22,SYSTEM,System started to boot up.
Warning,System,2019/08/02 09:38:07,SYSTEM,Server going to Safe Shutdown.
Warning,System,2019/08/02 09:37:45,SYSTEM,Server is on battery.A kérdésem az, hogy miért tart 20 percig, mire végigmegy a safe shutdown process? Értem én, hogy a DS213j már nem egy mai darab, de pl. egy sima kikapcsolás azért általában megvan 1-2 perc alatt... Esetleg fut valami alkalmazás, amit nem tud lelőni?
-
törölt tag
válasz
jozsi252 #52158 üzenetére
"Ha le van kapcsolva a ups akkor viszont már nem nyújt védelmet az áramlökések ellen pl. illetve a hálózati zavarok ellen sem."
????
Milyen áramlökések?
Ki van kapcsolva a 230V-os hálózatból. Nem jut rajta át semmi. ... és a mögötte lévő eszközökhöz sem, mert belé vannak dugva. ... ha, bármi átjutna kikapcsolt állapotban az baj lenne."Nekem 700VA-es van, még nem próbáltam hogy mit tud, de órákba mérhető."
Én próbáltam, hosszabb ideig él valóban, de közel sem órákkal. Nálam - EATON 3S 700 - kb. másfélszer-kétszer annyi ideig tartott, míg "kvázi totál" lemerült - és minden másodperccel csökken az akku töltöttsége.
... és én már belefutottam olyan áramszünetbe amikor kb. egy-egy-egy óra különbséggel 3-szor ment el az áram kb. fél órára, ha nem kapcsoltatom le vége a dalnak, így túlélte.
Persze van az a szitu amikor védhetetlen a dolog, de próbál az ember a legjobb tudása szerint okoskodni. -
jozsi252
veterán
válasz
#29810560 #52156 üzenetére
Ha le van kapcsolva a ups akkor viszont már nem nyújt védelmet az áramlökések ellen pl. illetve a hálózati zavarok ellen sem.
Ha egy NAS-nál le vannak választva a kötetek akkor az elég keveset fogyaszt, a UPS akkuja nem fog 20 perc alatt lemerülni, hanem jóval tovább bírja. Nekem 700VA-es van, még nem próbáltam hogy mit tud, de órákba mérhető. -
Pubszon
veterán
válasz
papafater197 #52153 üzenetére
APC Smart-UPS SMT széria, menüből kikapcsolható.
Bár nem az olcsó kategória, de legalább tiszta szinusz. -
törölt tag
válasz
Elemental #52151 üzenetére
"A szünetmentest meg ne kapcsoltasd le."
Ez egy marha "jó" tanács.
... mert, így a biztonsági üzemmódba lépett NAS-t, ami már minden kommunikációra alkalmatlan - kvázi "zombi áramzabálóként" üzemel - addig tarja áram alatt a szünetmentes tápegység (UPS), amíg ki nem merül az akkumulátora.
Ahelyett, hogy kikapcsolna és megőrizné a maradék akku töltöttséget egy esetleges rövid időn belül bekövetkező második áramszünet esetére szemben a tök kimerült akkuval amikor már nincs mit tenni, hiába van UPS ill. csak az aktuális akkuszinttől kellene töltenie, ami ugyebár biztos rövidebb regenerálási idő, mintha a nulla közeléből - mert, egy minimális töltöttsége marad, mert teljesen nem engedi lemerülni az UPS az akkut (van egy biztonsági minimális akkuszint) - kellene feltölteni az akkut.
-
Elemental
addikt
válasz
papafater197 #52153 üzenetére
Apc be700g-gr. Rá kell dugni pc-re, ott be lehet állítani, hogy ne sípoljon.
-
papafater197
tag
sziasztok!
Használ valaki olyan szünetmentest aminek ki lehet kapcsolni a hangjelzését áramszünet esetén?
Köszönöm! -
Immy
őstag
-
Immy
őstag
Sziasztok,
DS Mobile iOS alkalmazást használja itt a fórumon valaki? Mi a véleménye róla? -
gyugyo79
addikt
válasz
mimic1979 #52142 üzenetére
De 99% fog működni. Ha beállított RSS -nél jönni fog bármi aminél
az endgame + 2160 szerepel és előtte utána közte van bármi a nevében azt le fog töltődni a film mappádba (képen az van beállítva legalábbis)felho001
Elfogadom, hogy valakinek ez már bonyolult de nekem annyira nem, hogy semmi értelme még feltelepíti + alkalmazásokat mikor ide is annyi beírnom + beállítanom amit akarok mintha ezt máshol tenném meg... -
mimic1979
aktív tag
válasz
gyugyo79 #52139 üzenetére
Akkor ez így nem fog működni?
"*endgame*2160*"
Nem lesz neki elég hogy leszedje automatikusan?
A "Radarr"-t nem ismerem ? Az a Synora telepíthető?
A tesztet elengedem hogy nem jól van beállítva, hiszen az a működését nem befolyásolja a valós szűrésnél, a lényeg maga a szűrő megfelelő kitöltése. (Ha a szűrő rész üres és nem irnánk bele akkor is működne, ha jól értelemeztem"
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Lehet hülyeséget kérdezek, de szeretnék információt kérni.
A mail plus szervert ha telepíem, megoldható hogy a gmail-es levelezésem azon keresztül történjen?Ha igen valaki e tudja magyarázni hogyan kellene neki állnom? Ebben sajnos annyira nem vagyok képben.
Köszönöm előre is.
-
felho001
tag
válasz
gyugyo79 #52139 üzenetére
De erre a filmeknél sokkal egyszerübb a radarr vagy a sorozatoknál a sonarr. Beállítom a filmet kiválasztom hogy milyen nyelven és formátumban töltse le és ha megjelenik valamelyik nagyobb oldalon bithumen ncore tstoreme akkor autómatikusan letölti. és ennyi. A rák szenved a kivételekkel rss-en
-
gyugyo79
addikt
válasz
mimic1979 #52137 üzenetére
A tesztelés így nem jó ahogy a képen van. Vagyis elégé kivétel erősíti a szabályt ritka feltöltések kerülhetnek csak ígyx fel amikre tesztelni nem éri meg kb.
Oda azt kell beírni,, ahogy majd felkerül szerintünk vagy valami hasonlóval vagy ha nem tudjuk miért nem töltötte le akkor az ahogy felkerült az adott anyag.
Eleve még a 1 rész is The Avengers de egyébként is mindig van ezekből valami vagy minden:
forrás megjelölés -> pld.: Custom, BDRemux
kiadási év -> pld.: 2012
reales csapat neve -> pld.: HDEvo
felbontás -> pld.: 1080p
Tehát pld.:
The.Avengers.2012.BD25.AVC.x264.DTS-HD.MA.7.1.HUN-Mont
The.Avengers.2012.3D.BD25.DTS.HUN-HDEvo
stb . -vel több értelme van. Értelem szerűen ezek nem endgame -es minták csak példák voltak .....Jővő hétre rendeltem egy merevlemezt. A készélük: DS218+ ....
Ha csak 1 lemez van benne akkor igen csak be kell mellé rakni aztán eldönteni, hogy szeretnéd használni és úgy hozzáadni egy új kötetnek vagy a másikhoz hozzáadni stb.
-
mimic1979
aktív tag
Bocsánat ez lemaradt : Elméletileg akkor ez így működőképes?
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
djmorphy #52134 üzenetére
How to create a high-availability configuration with Synology NAS
Ezen része :
Hardware Requirements:SHA requires two identical Synology NAS to act as active and passive servers.
Two different Synology NAS can act as active and passive servers, but with limitations. For more details, please see this article.Én nem próbálkoznék be az átmeneti megoldásnak talán jó hibrid megoldásal, csak 2 egyformával.
Igazából ha megnézed amúgy is olyan "jelentéktelen" eltérés van árban azzal amivel "még elmegy" és az közt, ha ugyan olyan van beszerezve mint ami már van, hogy nem is biztos, hogy megérné a minimális + kockázatot ami abból ered, hogy nem egyforma a 2.Ennek ellenére tudok pld olyan céget ahol DS1515+ <- >DS1513+ van/volt így összerakva mert amikor kitalálták, hogy legyen már nem akartak DS1513+ beszerezni és azóta 3 alkalommal volt probléma és mind a 3 alkalommal a DS1513+ -ment tönkre
-
claire78
senior tag
Surveillance Station-nál hogyan tudom nem admin felhasználónál engedélyezni az értesítéseket?
Ha admin, akkor feltudom tenni a DS finder-t, ott Push és működik.
🤔 -
djmorphy
tag
Sziasztok!
Cégnél van egy Syn 918+ 8GB rammal. Hétvégén belecsapott a villám a mögöttünk lévő céghez nálunk meg minden leoldott.
Hétfőn mikor lefutott a S.M.A.R.T teszt a vinyókon az alap szint 3 vinyón bad sectort jelzett.
Aztán lefutottam a bővített tesztet az már nem talált semmit. Szerintem csak nem díjazta a hétvégi villámcsapást mert elég sok mindent hétvégén csinálnak a rendszerek és lehet valami éppen futott.
De mivel így is 10 000 órát mentek tervezem hogy lecserélem a vinyókat, mert ezen vannak a cég legfontosabb adatai.
Viszont egy jó ideje szemezek már a High Availabilityvel. Ha ezt akarom használni akkor egy az egyben a két NAS-nak meg kell egyeznie?
Esetleg vehetek gyengébb 4 rackes NAS-t?
Vagy esetleg vehetek egy DS119J-t ami ugyan 2 vinyós de rakok bele szintén 3TB vinyókat és ha kiesik a 918+ akkor nagyon lassú lesz a rendszer de működik? (ezt az utolsót kétlem de 2 sort megér a kérdés)
-
Almos
aktív tag
Jobb későn, mint soha alapon végignyálaztam az összes relevánsnak tűnő hsz-t a topicban, és #45898 alapján ha jól értem, magától csak akkor fog újraindulna a NAS, ha előtte teljesen elmegy az áram, ehhez pedig az kell, hogy a NAS kikapcsolja az UPS-t.
Így már csak az alábbi kérdéseim vannak:
- DS213j mennyi idő alatt megy le safe módba?
- Van akinek a kstar UPS-t le tudja állítani a Syno NAS? (Ha esetleg ezt nem tudja, akkor ennyi pénzért ezt elfogadom, csak akkor tudom, hogy kézzel kell majd újraindítanom) -
VGYke
addikt
Sziasztok! Lehet OFF a kérdésem! NAS+Router (áram) fogyasztás:
Lakásban 3 fázis van, így elkülöníthetők a fogyasztók. Elmentem üdülni, lekapcsoltam, kihúztam a konnektorból mindent amit lehet. Egyik fázison a Router+NAS+talán mikró és sütő led digitális órakijelzője maradt. Villanyórát olvastam le. Leolvasás szerint, 316 óra távollétem alatt, 11,8 kWh fogyott, ami ha nem tévedek 37,34Watt fogyasztásnak felel meg. Reális lehet ez az érték router+DS218+ (1HDD+1usbHDD) esetén úgy hogy a NAS nem "dolgozott"?
Azért gyanús, mert a másik fázison ("villanyórán") a fagyasztó működött, minek teljesítménye a fenti mérés-számolás szerint 52,1Watt.
Router+NAS fogyasztása majdnem annyi mint egy fagyasztó?
Szerintetek? -
Motosz01
tag
Még csak ma léptem be a synology táborba egy DS218+-al. Nagyon sok mindent nem tudok még róla. De a legfontosabb kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet beállítani azt hogy a mobilom SD kártyáján lévő DCIM mappájában a videókat és képeket automatikusan szinkronizálja egy a NAS-on beállított mappába?
A DS file app megoldaná a szinkronizálást automatikusan, de az csak a belső tárolón lévő DCIM fájljait szinkronizálná. Az SD kártyán lévő mappát nem lehet felvenni a szinkronizalando mappák közé. 😔
-
Almos
aktív tag
Vettem egy UPS-t (KSTAR KSUA-60) a DS213jhez, mert sajnos időnként elő-előfordul áramkimaradás, és nem szeretném, ha elhalálozna akár a NAS, akár az adatok.
Syno felületén azt állítottam be, hogy 10mp után menjen Safe módba, és Safe módba lépéskor kapcsolja le az UPS-t. Az UPS-t felismeri generic device-ként, látja a töltöttséget, de a hátralévő időt azt nem.
Viszont amikor elmegy az áram (kihúztam az UPS-t a konnektorból), egyelőre mintha nem egészen úgy működne a NAS, ahogyan szerintem kellene, de legalábbis nekem fura...
Amikor kihúzom az UPS-t a konnektorból, akkor először jön az emailes értesítés, hogy battery módba váltott, majd jön az újabb emailes értesítés, hogy safe módba megy. Bár innentől kezdve a Syno webes felülete már nem érhető el, pingre továbbra is válaszol, illetve mind a LAN, mind a DISK 1, DISK 2 ledek továbbra is világítanak, ráadásul az UPS-t sem állítja le a NAS. Kb 10 percet vártam, ennyi idő alatt sem kapcsolt ki se a NAS, se az UPS.
Ezek után ismét áram alá helyeztem az UPS-t, de a NAS nem kapcsol vissza, annak ellenére, hogy be van állítva, hogy power failure után automatikusan induljon el.Ahogyan olvastam, itt a fórumban is írták többen, hogy ilyen UPS-sel használják a NAS-ukat. Sikerült valakinek úgy beállítani, hogy áramszünet esetén safe módba menjen a NAS, majd visszakapcsoljon?
Huppsz! Most kapcsolt ki a NAS, 20 perc elteltével, mikor már 10 perce újra "normál" tápellátáson van... Hogy fog így magától visszakapcsolni? Csak akkor ha teljesen lemerül a UPS?
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Történt velem egy kis baleset, Weben néztem filmet, és másoltam is még utána, tökéletesen ment minden, 20perc után ezt kaptam.
Ha le tisztítom, vagy megformázom, lehet még használni, vagy ez már kuka?
3 éves Wd Red ről beszélünk 6tb-os, de ez a második már.
Undorító, nem veszek WD-t az biztos többet. -
seger
addikt
Kamerat hogy állitjátok be a mozgást? Mármint azt, hogy pl ne küldjön villamláskor hogy mozgást észlelt? Csak akkor ha valós mozgás van? Érzekenységet lejebb veszitek? A küszöb érték az mit takar?
-
gyugyo79
addikt
válasz
mimic1979 #52125 üzenetére
Nem csak neked írom ezért továbbra is benne lesz az is ha valaki kihagyná a köztes oldalt. De te azt értelemszerűen ugord át akkor
A szűrő teszt az mint a neve is mutatja csak teszt.
Az RSS -ben a szűrő az csak az alkalmazása után következőkben fog találat esetén alkalmazásra kerülni. Tehát ami előtte látsz az RSS -ben arra már nem.
De ha tudod, hogy az oldalra, hogy kerülnek fel / vagy az RSS-t megnézed, hogy ott, hogy jön a tartalom azzal tudsz tesztelni.Példa : Látod, hogy az RSS-ben az angol változat így jött (http://finderss.it.cx/# be és [Film (ENG HD)] végződésel az oldalról közvetlen amit a http://finderss.it.cx/# -levág ezért nem kell ha azt használja valaki):
Avengers.Endgame.2019.Digital.Extras.720p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTG
Avengers.Endgame.2019.Digital.Extras.1080p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTG
Avengers.Endgame.2019.1080p.BluRay.x264-SPARKS
Avengers.Endgame.2019.720p.BluRay.x264-SPARKS
Avengers.Endgame.2019.INTERNAL.2160p.WEB.H265-DEFLATEAkkor ezekkel tudsz tesztelni mert valószínűleg a szinkronos is így fog jönni, csak a HUN kategóriában. De ezek jók tesztelni ezért ezeket szépen bemásolgatod a tesztelő címhez és a Találatokhoz meg amire majd találatot szeretnéd.
(Tehát aki az közvetlen az oldalról használná az mögé kell, hogy írja a megfelelő kategória jelölését az oldalnak a példánál a [Film (ENG HD)] -t mind a 2 helyen tesz és találat egyaránt)Ha jól csináltad meg a szabályt akkor csak a Avengers.Endgame.2019.INTERNAL.2160p.WEB.H265-DEFLATE -re lesz találat a tesztben mert a példában te a Endgame + 2160p -t adtad meg a kérdésben ezért legalábbis erre következtettem.
Azért hagytam le a p -t mert sokszor a feltöltők azt lefelejtik ... így univerzálisabb.Szóval ha kész mented adsz neki egy nevet és reménykedsz, hogy akkor is jó legyen amikor élesbe működnie kellene. (aki közvetlen az oldalról szedi az RSS-t az a végén mivel a példánál maradva a szinkronost szeretné tölteni nyilván átírja a találatnál a [Film (ENG HD)] -et [Film (HUN HD)] -ra mielőtt menti)
Még így is van, hogy a feltöltő egy olyan kombinációba nevezi el amire nem gondoltál és nem töltődik le vagy letöltődik olyan is amire nem gondoltál és nem zártál ki de a teszt csak arra, jó, hogy ezt le tudd szűkíteni.
Ha már belejöttél használni se fogod. Leginkább az első alkalmakkor jó, hogy lásd mire lesz majd esetleg találat vagy tudd mit rontottál ha fals találat volt.Aztán van az, hogy a feltöltő felrak valamit rossz kategóriába ezért találat lesz amikor meg nézed már a mod átíratta / javíttatta vele vagy éppen nem lesz valami találat hasonló okokból pedig te mindent jól csináltál. De ez rendkívül ritka szerencsére.
-
-
Dopii
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom van a Synology DS116 Nasommal, hogy költözés után most üzemeltem volna be és azt írja hogy nincs benne merevlemez, kicseréltem egy másik merevlemezre, ezt se látja...
Valakinek valami ötlete nincs mit próbáljak meg? -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy DS218+ NAS-om van. Download stationnel töltöm le a filmeket és plex-el nézem őket az LG TV-men.
Ez a legjobb "kombó"? Mit használtok torrentezésre, illetve filmnézésre?köszönöm szépen
-
mimic1979
aktív tag
Üdv mindenki
Szeretnék egy kis segítséget DS station-el kapcsolatosan.
Adott a Nmagos oldal. RSS-ben szeretnék beállítani.
Ez alapján (http://finderss.it.cx/#) kiválaszzom HD HUN kategóriát , majd betöltöm. Lehozza a frissitést.
Szeretnék egy szűrőt beállítani aminek még nem tudom hogy miképpen fog kinézni a teljes alakja.
Azt értem hogy * karakterrel lehet helyetesíteni.
A szűrés lényege : Endgame + 2160p
Hogy nézne ki a szűrés:?
Tesztelő cím
Találatok
stb.Ugyebár a kategória előzetesen(HD HU) szűrve van csak itt keresünk, csak azt nem tudom hogyan tudom azt beállítani hogy mindkét "kritériumnak" megfeleljen.
Remélem érthetően írtam le, ha nem akkor elnézést ért.
Ui.Az összefoglalót átolvastam de sajna nem jöttem rá hogy hol a hiba:
-
gyugyo79
addikt
Version: 6.2.2-24922-2 [link]
"In response to Gmail API changes, your DSM needs an update to this version to continue the functionality of sending notifications via Gmail. If you wish to skip this update, or if your Synology product model is not eligible to update to DSM 6.2, please refer to the following article which will guide you through the manual configuration: How to use Gmail SMTP server to send emails for DSM" -
jozsi252
veterán
Belefutottam most egy nagyon érdekes hibába. Az új NAS-ra letöltöttem jó pár torrentet tegnap, aztán most ránézek magon hogy minden rendben van-e, és látom hogy összes torrent stop. NAS megnyit, kijelzi hogy tölt fel, rámegyek a track-re DS-en belül és üres.
Egy torrentet leállítottam kézzel, majd visszaindítottam és jó lett. Szerintetek ez mi a franc lehet? -
blountex
senior tag
válasz
#29810560 #52102 üzenetére
Lehet hogy nagy a hiányosság a hálózati részről, mert hogy nem foglalkozok ezzel napi szinten azonban az alap dolgokkal elboldogulok ezalatt azt értem hogy tudom hogy kell egy routert beállítani (mondjuk ezzel is szívtam egy fél napot mert az istenért nem akart összejönni a routerlogin.net vagy az alap ip címe, és ekkor igen csak jól jött hogy a telekomos router nem bridge módban volt, mert így legalább volt otthon net). Sokaknak már egy router beállítás is gondot okoz nem beszélve a fix ip cím létrehozásról, a port forwarding és még biztos van jó pár finomság amiről nem tudok.
NAS-t is beállításával is elboldogulok úgy ahogy, bár ez most nálam egy egészen egyedi eset volt nem találkoztam még ilyennel, és igazán jól jött a segítségetek.
Persze ha valaki tud a témában többet merre lenne érdemes tájékozodni gondolok itt egy jó cikkre vagy blogra akkor azt szívesen veszem.Akkor ahogy sejtettem érdemes a CAT6-ra beruházni (max 10Gbp/s).... már csak azért is, mert ha már most fél megás netet lehet kapni relatíve jó áron vidéken akkor a gigabites net és afölötti lépcső se kizárt hogy 2-4 éven belül elérhető lesz normális áron 5-6 ezer között.
Nyílván akkor a Netgear routerem erre már elavult lesz. -
seger
addikt
Értesítés beállításról kérhetnék infót? Gmail címmel? Valamiért nem sikerül
-
próbakocka
senior tag
válasz
próbakocka #52109 üzenetére
SHR megoldódott: Tároláskezelő -> Tároláskészlet (1-es kijelöl)-> Tevékenység -> meghajtó hozzáadása (ahelyett amit eddig csináltam, hogy itt a Létrehozásra klikkeltem mindig...)
-
próbakocka
senior tag
válasz
gyugyo79 #52107 üzenetére
usb 3.0: akkor próbálom tovább egyszerűsíteni a kérdést: a NAS-ban lévő lemezre írás sebességét mi lassíthatja még? ez most kb 25-30 bármit is csinálok(gondoltam hogy az usb 3.0-as eszköz megfelelően nagy fájlokkal nem lesz limites, de ezek szerint azzal is lehet gond?)
szinkron: köszi, megoldotta azthiszem a kérdést, még nem a teljes terület, de nagyja lassanként visszajött már.
SHR: van ehhez valami guide hogy tudok egy kötetes SHR-re adatvédelmet beállítani, anélkül hogy mindent nulláról újra kelljen csinálnom?
-
gyugyo79
addikt
válasz
gyugyo79 #52107 üzenetére
Synology Windowsos Drive klienseihez ami kijött frissítés. Az nem "csak" a Drive klienst frissíti hanem mivel ebbe már ott a mentés lehetőség is átveszi a Cloud Station Backup -ból a beállításokat is és törli azt.
Beállítható 2 különböző felhasználó 1 a drive használathoz 1 meg a mentéshez.
Nálam úgy is vette át a beállításokat, hogy különböző userek voltak beállítva a 2 -höz. -
gyugyo79
addikt
válasz
próbakocka #52106 üzenetére
ha külső USB 3.0 lemezről másolok...
Ha pld. ntfs a partíció akkor lehet. Meg egy halom dolog befolyásolja pld mennyire töredezett mekkora a fájlok mérete stb.kétirányú szinkronizálás
Ez ilyen. Ilyenkor még a google drive is ezt teszi. A hely a végén csak akkor lesz duplán elfoglalva, ha a verzió követés be van kapcsolva (drive rendszergazdai konzolja-> csapat mappánál) mert ilyenkor az előző verziót megőrzi és csinál egy újat egyezésnél.SHR-be tette automatikusan a lemezeket amikor legutóbb újraraktam a rendszert
Ehhez kb látni kéne a tárolás kezelőt jobban. Mert 1 lemez is lehet SHR.
Az inkább, a nagy kérdés, hogy a másik lemezt látja e vagy jónak látja e ha csak 1 lemezre csinálta meg alapértelmezetten.
Szerencsés esetben csak ez a Syno új "agymenése", hogy egyből nem csinál tükröt 2 lemez esetén csak ez előre megcsinálja az SHR -t ha valaki végig nyomkodja a next-next-next -et bár ez még mindig jobb mintha berakná RAID -be, de az igazi az lenne ha jobban végig kérdezne (és nem lenne egy alapértelmezett választás amire rávezet) mit akar egy nem hozzáértő (persze akkor meg lehet az lenne a baj) . De ha ez van (szerintem ez a helyzet) és ha tükrözni szeretnéd akkor add hozzá a másik lemezt és kész. -
próbakocka
senior tag
Lehet hogy banális kérdések, de roppant mód érdekelne, mert egyre jobban bosszant:
DS218+ on (2gb-os alap):- ha külső USB 3.0 lemezről másolok, akkor 80-90 Mb/s tud, de ugyanerre írni csak 30 körül, butwhy? (ugyanezt asztali gépről simán írom 90-el) (nem megy a torrent, nincsen más szinkron, processzorhasználat 25-30% között)
- synoDRIVE kétirányú szinkronizálást egy újratelepített gépen indítottam újra, és most 500Gb fotót valahogy újraszinkronizált, de úgy, hogy újra befoglalt 500Gb helyet neki, amit ha megnézek a FileStation területhasználatnál, akkor valójában nem használja el, de a Tárolóelemző itt ennyivel nagyobb használatot mutat, vajon miért? Lomtárat ürítettem, mivel lehet még gond?
- SHR-be tette automatikusan a lemezeket amikor legutóbb újraraktam a rendszert (ez ugye valami atomjó dolog lehet ha ennyire erölteti a sima tükrös raid helyett), viszont most azt írja hogy csak 1 kötet van, adatvédelem nélkül? itt rosszul állítottam be valamit?
-
felho001
tag
válasz
#29810560 #52102 üzenetére
@blountex Nekem is telekom előfizetésem van a telekom eszköz bridge módban és a synology router építi fel a kapcsolatot ppope kapcsolaton. nem zavar bele semmibe ezért írtam korábban én is hogy a telekom megy 192.168.10.254-en a router meg osztja az ip címeket a 192.168.1.1 után minden eszköznek. Működik 3 iptv gond nélkül és az eszközök dhcp foglalással vannak beállítva. Minden port forwaed a routerben van beállítva de nálam semmi ipv6 hálózat nincs. Ha nálad az van az gond lesz szerintem és beszélni kell majd a szolgáltatóval, hogy ipv 4-es hálózatod legyen. Sőt nálam az ipv 6 nincs is engedélyezve a routeren belül.
-
törölt tag
válasz
blountex #52101 üzenetére
Én meg úgy látom az írásaidból, hogy elég nagy még itt a hiátus hálózati oldalon.
Tehát akkor jársz a legjobban, ha a külső elérés beállításához a szolgáltatói eszközt átkéred BRIDGE módba - amennyiben nem zavarja ez az IPTV-t, ha van egyáltalán IPTV szolgáltatásod - és szépen mindent rábízol a Netgear routered DHCP-jére. Ezen belül a NAS-nak bérelt (DHCP Reservation) IP címet adsz (tökmindegy milyen IP-n a 192.168.1.0-s scope ban, mert az elengedhetetlen a NAS belső és külső eléréséhez (külső elérés esetén pl. a port-forwardhoz), mert a szervereknek FIX vagy kvázi FIX(bérelt) IP címet kell kapniuk.
A NAS hálózati kapcsolatát pedig szintén DHCP-re állítod vagy ha ott van úgy hagyod - ekkor a Netgear router szépen minden hálózati paramétert elküld a NAS-nak, a DNS-t is - és semmit nem írsz be kézzel, mert láthatóan nem vagy képben a hálózatot/IP tartományokat illetően.
(Ráadásul neked a szolgáltatói eszköz miatt - mivel az is router módban működik - kettős NAT-olásod (címforításod) van, ami még képzettebbeknek is megnehezíti a külső elérés beállítását nemhogy neked. ... De ki tudja? Meg lehet csinálni, de mindkét eszközön kell vagy port-forwardot állítani vagy a Netgear-t kell a Sagem-en DMZ-be rakni, de valahogy be kell állítani, hogy a külső csomag/kérés a két routeren át eljusson a NAS-hoz. Szóval azért nem oly egyszerű. Ezért javasoltam a BRIDGE módot, mert akkor csak a Netgear marad A ROUTER és a szolgáltatói eszköz meg transzparensé válik. Így minden csomagot változtatás nélkül átenged oda-vissza és nem lehet rajta semmit állítani. ... de, ez esetben nem is kell szerencsére.
)
Ami a drótokat illeti, ha Gigabites kapcsolatokat szeretnél a minimumfeltétel a Cat5e kábel.
(A Cat5 is képes átvinni Gigabitet, de csak nagyon rövid szegmenshosszon és általában rosszabb sávszélességet produkál, mint a Cat5e kábel, de rövid szakaszokon elvileg működik csak gyakorlatilag nem éri meg Gigabithez használni.
Aki tutira akar menni az Cat6-al kábelezi manapság a Gigabites hálót. Az biztosan és stabilan átviszi a Gigabitet több száz méteren keresztül is és árban sem sokkal drágább, mint a Cat5e kábel.
(A kábelek között egyébként alapvetően a kábel kialakítása a lényeges különbség. Ez egy jó ábra (hozzászólás), ami megvilágítja neked a kábelek közti különbséget. Szóval a Cat6 kábel lényegében egy sűrűbb sodratú Cat5e kábel. A Cat6a-ban meg kábelvezető/elkülönítő osztó van. Emiatt sprődebb, mint a Cat6 ill. a Cat5e. Cat6 felett vásárolni Gigabites kapcsolatokhoz, már inkább a felesleges pénzköltés kategóriája, mert egy lakásban/házban nincs olyan erős elektromágneses, zavarás, hogy megérje a drágábbr kábelre beruházni. .. hacsak nem üzemeltetsz pl. egy esztergaműhelyt vagy kötödét a pincében jó nagy teljesítményű villanymotorokkal.)
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xbox Ultimate előfizetések