- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
#80977664 #53989 üzenetére
Nem feltétlenül kell 3 évente költözni. Minden a felhasználástól függ. Ha nincs kényszer, jóval tovább is lehet használni.
2013 óta használom a DS713+ típust (2014 óta 4GB RAM-mal). Igaz, a rajta működő VPN szerver lassú, de különösebb gondom nincs vele. Pedig a VPN-en kívül ezen ketyeg a Radius szerver, Dockerben egy Oracle (csak fejlesztési céllal), log szerver, Unifi kontroller, végzi a mentéseket és ezen van a család média forrása. A gyorsabb VPN érdekében még gondolkodom, hogy cseréljek NAS-t, vagy állítsak rendszerbe dedikált vasat. Ja, ha cserélek is NAS-t, az is csak kétlemezes lesz. Nekem elég. -
br0by
csendes tag
Flexget-et használ valaki?
-
fehanna
csendes tag
Sziasztok!
A DS photo alkalmazást használom a fotók és videók tárolására, és elérésére telefonon bárhonnan.
A Nas- on (218+) van egy órási kb 200 GB Aperture fotógyűjtemény az elmúlt tizenév fotóiból. Hogyan lehet a legegyszerűbb és legésszerűbb módon megoldani azt, hogy a dsphoto lássa ezt a gyűjteményt? -
br0by
csendes tag
DS1019+-al szeretnék tv adásokat felvenni, ami van itthon tv tuner azzal nem kompatibils a syno
, érdemes-e keresgélni más tunereket amit megeszik, vagy érdemesebb esetleg valamilyen IPTV szolgáltatásra előfizetni?
Mit javasolnátok? -
veze
őstag
válasz
#80977664 #53983 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. kb 8 éve vettem az első Nas-t, eddig ( synologyhoz képest) alsóbb kategoriás (= gyengébb vas, kevesebb támogatás, nehezebb beállítás, kiegészítők parancssoros telepitéssel, stb) nasokon edződtem eddig
218+ra a 20k-t felárat éppen rá tudom áldozni, azért is kérdeztem , kellhet e az nekem, meggyöztetekkét rekesz nekem elég, igy is ugyis lesz rajta egy külső, ami fizikailag is elkülönül (eddig is volt) amire időközönként biztonsági mentés készül a fontos dolgokról, aztán offline. DLNA mindenképp kell, használom most is, a net gigabites.
kérdésem hogy a memórai bővités (pl kettő Gb -ról hatra) az párban megy vagy 1db 4gb -os modullal is, DDR3L, és hány MHz kell bele? ez pl megfelelő? [Kingston HyperX Fury Black DDR3L 1600MHz] vagy ez [Kingston DDR3L 1600MHz 4GB] Nekem ugy tünik a két linkelt darab fizikai méretei sem egyformák, egyáltalán belefér a magasabb is vagy szükséges az alacsonyabb, Milyen ami benne van 1600 vagy 1833 Hz-es? [link] -
törölt tag
válasz
#80977664 #53989 üzenetére
Én pl. a nas megvétele után váltottam unifi hálózatra és nem kellett megvennem a unifi cloud key-t 30e-ért vagy a Gen2 cloud key-t 70e-ért mert dockerben simán ingyenesen elfut! Csak azért mert eleve olyan nas-t vettem amin fut a docker... pedig akkor még nem tudtam hogy egyszer kelleni fog! Most gondolkodom unifi video rendszerben és az is ingyenesen fut dockerben, nem kell min 100e-ért megvennem az NVR-t. Lemez van a nasban (12TB), erőforrások szabadon (RAM 25%, CPU annyi sem) akkor miért ne?
Nyilván nem mindenki tervez hasonló bővítéseket, de én sem terveztem anno...
Ettől persze az olcsóbb is kiszolgálhatja rengeteg ember igényét! -
törölt tag
válasz
blakey #53987 üzenetére
Mint írtam nem mindenki akar 3 évente költözni nasok között. Ennél szerintem hosszabb használatra veszi az ember és igenis érdemes a jelenlegi igények fölé lőni...
Ha nem lett volna egyértelmű, a DS218+ amit ajánlok ha nem szán rá többet. Akkor is ha most (még) nem használja ki. Sokan megbánták már utólag hogy pl nem 4 lemezest vettek és társai. Használtan nem lehet jól eladni és lehet kínlódni évekig vele, vagy megveszed később a jobbat és többe fáj összesen mintha eleve a jobbat vetted volna meg.
Nekem sincs kihasználva a 4 lemezhely (még), de akkor is jó döntés volt 4 lemezest venni!
-
gyuszi1980
kezdő
Nekem 218+van és 6gb ram.a cpu terhelés semmi esetre nem megy fel 20%fölé.itthon használom.filmezés.zene.torrent.
-
blakey
titán
Nem értem, DS218 és DS218+ közül szeretne választani a kérdező akkor miért jöttök DS718+-al, meg DS918+-al? Pl. nekem sem érte volna meg a nagyobbat választani, mert nem fogom kihasználni, 3 év múlva ha netán mégis szükségem lenne akkor az aktuális, még erősebb modellből veszek egyet. Persze értem, hogy terelitek a jobb, nagyobb, drágább irányába de azért nem olyan rosszakat említett ami megindokolná a drágábbat.
Ismerősömnek beállítottam a DS118-at, neki is javasoltam legalább a DS218-at de azt mondta, hogy semmi értelme, és az eltelt idő alatt beigazolódott, hogy valóban, ahogy ő használja bőven elég az is. Én is nagyon sokat gondolkodtam, simán megvehettem volna a 718+-t is, de minek? Semmi másra nem használom csak médiára, tehát azt osztom meg különböző protokollokon és lassan 1 hónap használat után bőven alatta használom ki a DS218+ tudását, 6GB RAM-ra bővítve "kapcsoltam be", de végül a jól kiválasztott alkalmazások miatt még erős terhelés mellett sem használ 30%-nál többet, persze a Plex-et ahogy van kukáztam és visszatértem az Embyhez ami fényévekkel kevesebb RAM-ot igényel és még a DLNA része is működik 1-2 eszköz miatt.
(#53980) veze
Ha nem akarsz docker-t futtatni illetve Plex-et sem DLNA-val együtt akkor a sima DS218 is jó, viszont ha nem gond a +20e akkor simán a 218+ a megoldás és később akár RAM-al is bővítheted. -
Borisz76
nagyúr
válasz
refrigerator #53985 üzenetére
Kell egy külső programot telepítened a Windows rendszerű gépre, hogy lássa,olvassa az Ext4 fájlrendszert. [3 db lehetőség]
Esetleg ha van a gépeden telepítve Total Commander, akkor csak egy kiegészítőt ( Plug-In ) kell telepíteni. [TC - Plug-In] File system extensions (plugins) résznél : Ext4 (site) ....ügyelj a 32 vs 64 bit-re !
-
refrigerator
tag
Sziasztok. Lenne egy olyan problémám, hogy a synology nas vinyója haldoklik. Vettem hozzá egy usb-s hdd olvasót, amit össze is kötöttem pc-vel, hogy lementsem róla az adatokat. A pc fel is ismeri, mint eszközt,viszont utána sehol sem találom a vinyó tartalmát. A más fájlrendszer miatt nem látná a gép? Megjegyzésként: A nasban a vinyó már csak olvasható volt, törölni és írni már nem lehetett rá. Illetve folyamatosan hibajelzés miatt sipolt.
-
törölt tag
Ha hosszú távra tervezel mindenképpen a DS218+
Nekem otthonra DS918+ van 12G rammal és nem bántam meg! Elég időigényes belőni egy NAS-t rendesen (nem csak install azt kész) meg költöztetni is macera, szóval egy időtállóbb darab javasolt. Nálam 4K lejátszás több tévén egyidejűleg, Dockerben pihole-unifi páros, virtuális gép, PC mappa szinkronizáció, backup egy régebbi nasra, meg torrent fut.Lehet neked nem kell most ennyi minden de idővel kellhet és akkor vakarhatod a fejed ha a kicsit választod, ugyanez igaz a HDD-k számára is. Szerintem kb10 évet kiszolgál nekem a mostani konfig.
Seedelni nem seedelek mert prémium tag vagyok, letölteni 500 Mbittel tölt mint állat de csak azért annyival mert akkora a netem, szerintem a gigabit is menne simán. Amúgy meg tök felesleges 10 fölé állítani a letöltések számát mert öttel is dől le a cucc ezerrel! A net a szűk keresztmetszet (meg a nas teljesítménye), nem a egyidejű letöltési darabszám.
-
menoomano
csendes tag
Sziasztok!
Mi módon lehet YT videót/videókat automatán FELtölteni NAS segítségével? Egyáltalán van erre lehetőség?
(DS218+) -
veze
őstag
ugy tünik nas váltás előtt állok. ( elhasználtam a meglévőt ..
DS218 , Realtek RTD1296, 64-bit, Négymagos 1.4 GHz, 2GB DDR4 vs. DS218+ , Intel Celeron J3355 Kétmagos 2.5 GHz max, 2 GB DDR3L ( ez bővithető)
árban a különbözet : 20k-val több a DS218+
felhasználási terület otthon, kérdés, melyiket? kell nekem a 218+?
amit pl. olvastam az ismertetőjükben és engem érdekelne
218+. Download Station, Egyidejű letöltési feladatok maximális száma: 80
218 : Download Station, Egyidejű letöltési feladatok maximális száma: 30
jól értem, hogy ennyit tarthatok egyidejüleg megosztásban, vagy ez csak a szó szerinti letöltés? de megoszutásra pakolhatok bele korlátlanul?
én megosztásban , (ami ugye nem letöltés.. transmission, más tipusu nas volt, nem synology) bizony volt amikor 200db+ tartottam, szóval ha itt max 30 ( vagy 80) db-ot tehetek bele az nagyon karcsu. Vagy akkor erre is megy ( mehet.. gondolom én) a transmission, mert az nem szab meg darabszám korlátokat.
köszönöm a véleményeket -
Statikus
senior tag
Sziasztok, vettem egy Cyber Power UPS Value2200EILCD-t. Tudom, nem APC, nem high-end, de a célnak megfelel. Syno kompatibilitási listában szerepel, Vendor Recommended-del.
Kérdésem az lenne, hogy USB-n a DS214 NAS-sal összekötve valahogy életre lehetne kelteni a kommunikációt, felügyeletet, illetve a NAS-on egy LAN-os "lekapcsoló" szervert? -
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Ma üzemeltem be egy DS2186+ nas-t és van 1 kis gondom.
A PLEX-et felraktam, de vmi gáz volt, leszedtem ... és most nem tudom újratelepíteni mert ezt írja ki:
"Az ehhez a csomaghoz beállított 32400 portot vagy másik szolgáltatás használja, vagy a rendszernek van fenntartva. Kérjük, tiltsa le vagy módosítsa az ütköző rendszerszolgáltatást, vagy a csomag konfigurációjának módosításához forduljon a fejlesztőhöz."
Hol lehet a portokat matatni ezen a NAS-on?? Nem találtam ...
Köszi! -
Pubszon
veterán
Az SMB sebességét nem lehet ütemezve korlátozni felhasználónkként?
A gyereknek van egy médialejátszója és az SMB-n éri el a NAS-t. Emiatt kellene, hogy ne nézze este 10 után. -
válasz
deathtania #53967 üzenetére
Cseréld ki egyesével az 1TBosoksz 3asra, lásd feljebb a válaszom valakinek a hasonló kérdésére
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Érdekes helyzet állt elő nálam.
Sztori röviden: Már egy ideje használom a kis DS418play NAS-omat, 2x1TB HDD-vel használtam eddig. Pár hete megadta magát az egyik 1TB-s jószág, mire fogtam magam, és első felindulásból vettem egy 2TB-s WD RED-et lecserélni, viszont pár nap múlva rátaláltam a Seagate Skyhawk-jára, amit egy ismerősöm 3TB-sen ugyanannyiért adott, mint korábban a WD RED-et vásároltam. Vettem nagy hirtelen kettőt is belőle, így most elég combos mennyiségű tárhellyel rendelkezem, aminek viszont kb. csak 15%-át használom ki. Ezért felmerült bennem a gondolat, hogy a 2TB-s lemezt inkább átcsoportosítanám tesómék DS418j eszközébe a már meglévő 2x2TB WD RED mellé SHR-be (nekik rengeteg családi videó van, ezért kell a hely), az 1TB-t pedig eladnám, amíg működik még, szükségem már nemigen lesz rá, a maradék 2x3TB-t pedig használnám én, SHR-ben, ez is elég lesz nekem évekig (az 1TB tárhelyem is kb 75%-osan volt csak telítve, annak is jó részre felesleges, bármikor törölhető filmekkel).
Jól sejtem azt, hogy kizárólag teljes alaphelyzetbe állítással, aka 2x4mp resettel tudom megcsinálni a műveletet, természetesen azután, hogy mindent lementettem róla előbb a 2 TB-s külső merevlemezre?
Másik dolog, hogy talán annyiból nem is lenne rossz a sztori így, hogy eddig kb. csak ismerkedtem a DSM-el, és van pár dolog, amit lehet, hogy rosszul állítottam be, de így is működött a dolog távolról is, és annyira nem is zavart a történet...
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Pubszon
veterán
válasz
#80977664 #53950 üzenetére
Nekem ilyen van több db, tudja a H264+ kódolást, 1080p25, éjjellátó és PoE.
Van benne H265 beállítás is, de még nem próbáltam.
5 nap folyamatos rögzítés 25-35GB mozgástól függően.
Az első kiadások még nem tudtak csak H264-et, ami a gyakorlatba 4x annyi tárhelyet igényel azonos beállítás mellett.
Árához képest nagyon jó, jó az anyaghasználat is.Ugyan ilyen van dóm is, ami nem PoE és nem kültéri. De 10m-ig 12V-al is működnie kell.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
#80977664 #53956 üzenetére
Nem ismerem. Átlag magyarnak szinte megfizethetetlen amit én láttam. Két kameránál nyugodtan használd a nast. Én már ott nem használnám, ahol licenszet kell venni. Ha nem jön be, később még vehetsz nvr-t, próbának meg jó lesz. A kamera ha tudja a protokolokat, akkor minden normális nvr-el fog később működni.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Borisz76 #53957 üzenetére
Árérték arányban én a Hikvision-t javaslom. Ha otthonra lesz, akkor én speciel nem is nagyon raknék IP-t, mert otthoni körülmények között nem használod ki az előnyeit, főleg ha most lesz kiépítve. Előnye az ugye, hogy könnyen bővíthető hálózatról még egy IP kamerát hozzácsapni (TurboHD-hoz is lehet ipt hozzárakni), illetve a kicsit drágábbaknál a különböző analitikák, aminek otthon nincs semmi értelme.
Nekem otthon ip van, de tök felesleges, ha most csinálnám THD lenne. Olcsóbb és ugyanaz a képminőség, sőt nincs pixelesedés sem rosszul beállított bitrátánál. TurboHD_nál érdemes megnézni a PoC -st. Kicsit drágább, de nem kell külön táp, a rögzítő ellátja itt is a kamerát árammal. Kicsit drágább balun kell hozzá, de két oldalán összedugod és kész.
Elérni meg faxán el lehet. Portot sem kell nyitni, P2P-vel, titkosított streammel megy, rögzítő még dhcp-n is maradhat. Igy mindegy,hogy natole a szolgáltatód van sem.
Jövőre nézve, kábelezni csak jó minőségű UTP-vel, koax felejtős, de Cat5e elég.
Mondjuk IP-s NVR-nél vannak olyan csemegék,hogy IP-s Hikvision kaputelefon kültérijének képét tudja rögzíteni az NVR. Ha becsöngetnek, akkor meg ha külföldön vagy is, az applikációval fel tudod venni, látod a postást, tudsz vele beszélni, kaput nyitni... a határ a csillagos ég.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
V.Stryker #53955 üzenetére
NRV-ből van ajánlott típus , márka ?
Csak mert elkezdődött nálam a felújítás és nem tudom, hogy használjam ki a 2 db NAS 2*2 ingyenes lehetőségét...vagy inkább egy dedikált célhardver , NRV legyen.
A dedikált mellett szól, hogy "kevésbé" bonyolult a beüzemelése.
Hátránya...gondolom...., hogy nem minden típust lehet elérni távolról.
De ez utóbbiban nem vagyok biztos..... -
törölt tag
válasz
V.Stryker #53955 üzenetére
Igazából most még csak két kamera lenne (már csak ezért is hogy ha nem tetszik akkor ne bukjak sokat) és később bővítenék max hatig. Fontos lenne hogy külső szoftver nélkül böngészőből is rá tudjak nézni. Nekem a synology surveillance station webes felülete elég megyőző, de biztos van jobb is... Ha már ott a NAS és rengeteg erőforrása szabad akkor miért ne? Nem akarnék külön NVR-t venni + HDD. Eszi az áramot, fűt...
Ha van alternatív javaslatod szívesen venném! Köszi!
Unifi-ről mi a véleményed? A teljes hálózatom az nekem és emiatt (is) gondolkodom azon. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
#80977664 #53947 üzenetére
Miért nem veszel egy 8as nvr-t? céleszköz, sokkal sokkal jobb. Szakmámból kifolyólag ezt már teszteltem és az a tapasztalatom,hogy a synology habár tudja, de inkább szükségmegoldásként. Kezelhetősége nem olyan kellemes, nem túl gyors, a licensz miatt olcsónak sem mondanám. Illetve a tömörítése is lényegesen rosszabb egy akár olcsóbb, de nomális minőségű Hikvision NVR-hez képest.
Ha valahová kell két kamera, akkor azt mondom, hogy ott még érdemes ezt a verziót használni, nem kell venni nvr-t, stb. De több kameránál szerintem ez egy nem túl jó megoldás.
Kameráknál ha áttekintő kép kell, nem nagy területhez, akkor otthonra elég szerintem a 2MP. Csőkamera kicsit azért jobb, mert az nem koszolódik annyira. A dome kamerák üvegje esőtől portól valahogy úgy koszolódok, hogy napközben hibátlan kép, de éjjel foltos,mert az üvegre rárakódott portól az iR fény visszatükrőződik, mivel egy búra alatt van. Csőnél kevésbé van ez a gond. -
törölt tag
válasz
Pubszon #53948 üzenetére
Árban rugalmas vagyok, de nem kell csúcstechnika... nem a hangyákat akarom látni 10méterről, csak hogy rálássak a házra normális minőségben. Szerintem egy normális 2MP (1080p/25-30fps) kamera megfelelne, de nincs tapasztalatom ezért kérdezek. Nem akarok pézt kidobni olyanra ami nem hozza az elvárásaimat! Inkább lövök fölé minőségben még ha drágább is! Max 8m-re kellene ellátnia és a PoE mindenképpen kellene, de az se baj ha támogatja a H.265-öt.
-
törölt tag
Sziasztok! Remélem nem off topic, de DS918+ mellé szerenék IP kamerákat venni és elvesztem a kínálatban... valaki akinél már működik 4-6 kamerás rendszer (vagy kevesebb) tudna ajánlani megfelelő DÓM kamerát beltérre? Érdemes 4MP venni vagy bőven elég a 2MP? Gondolom 6 kamerát röhögve kiszolgál ez a NAS 12GB rammal... Mellette azért fut ez+az.
Igazából ennek alternatívája lehetne Unifi G3-Flex kamerák NAS-on Dockerben futtatott NVR-el. Előny hogy nincs licensz, hátrány hogy csak 2MP és nem tudom mennyire stabilan futna a dockerben... Mi a véleményetek? Melyiket válasszam?
Köszi előre is!
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
V.Stryker #53941 üzenetére
Webes felületen belépsz.
Elindítod a File Station alkalmazást.
Megjelenik egy ablakban.
Félrehúzod és megint kattintasz a File Station alkalmazásra.
Megjelenik egy újabb ablak.2X kell megnyitni a File Stationt......ennyi a titok !
Eligazgatod jobbra-balra az ablakokat.
Innentől pedig Copy-Paste módon lehet kijelölni , másolni majd a másik ablakban a "célterületre" másolni....beilleszteni.Előnye ennek a módszernek, hogy ha ezzel megvagy és sok az adat, akkor eldolgozik magának a NAS és a PC-t,laptopot ( amiről a műveletet indítottad ) azt ki lehet kapcsolni.
Ha minden adat átment , akkor az eredeti , feleslegessé vált , tönkre ment lemezű kötetet el kell távolítani.
NAS kikapcsolás után pedig a lemezt is ki lehet venni. -
llacee
őstag
Sziasztok!
Intel alapú Syno alá szeretnék DSM 6.1.7-re usb webkamerát tenni és integrálni a SStation alá
Amiket eddig találtam drivert mind reklám oldal volt valós letöltés nélkül.
Tudok olyan SPK-t, amivel feléleszthetem a cuccot és valóban le lehet tölteni?Köszönöm!
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van egy 4 lemezes synology nasunk, ami eddég két hdd-vel üzemelt. Az egyik merevlemez viszont mostanság elkezdett hibákat produkálni.
Ma betettem két új hdd-t és létrehoztam egy SHR kötetet belőlük.
Az lenne a kérdésem, hogy a régi kötetről az újra hogy érdemes az adatokat átköltöztetni? Simán másoljam át és kész?A régi két hdd-t ki is venném belőle.
-
altntv
csendes tag
Sziasztok!
Lehetőség van a DSM felületen akár 3rd party megoldással egy terminált nyitni és onnan tovább ssh-zni a világba?
Köszi!
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Egy kis egy kis segítséget szeretnék kérni. Eddig itthon nem volt NAS, egyszerűen értelmetlen mert a pc össze van kötve mindennel (házimozi + TV ) de már kerreg a torrentezésre használt merevlemezem, illetve játék közben is kezd zavarni, hogy hallom a hangját. Arra gondoltam, hogy veszek egy NAS-t. Igazából van 2db tárolóvinyóm (szekrényben eltéve) nem fontos adatokat tartanék rajta. Mivel nincs nagy tapasztalatom a használatával kapcsolatban csak torrentezésre használnám. Nézegettem az aprón, de nem igazán találtam jó ár érték arányban használt terméket, emiatt újat szeretnék venni. Egy kétlemezest néztem ki. Synology DS218j egyelőre egy Western Digital 4TB merevlemez menne bele. Igazából azt szeretném tudni, hogy jó e az elgondolásom, vagy inkább vegyek mást mert ugye ezt csak 2 magos procival szerelték. Valahol istenítik, van ahol szidják, hogy gyenge meg a 4k megfogja. Bár a 4k nálam PC-n keresztül megy mert az van összekötve az erősítővel.
Az összefoglalóban ajánlásokat nem találtam.
-
Boss81
senior tag
Gratula
Amit nem értek, ha nem lenne vajamiért kompatibilis, akkor azt az egy darab modult sem ismerte volna fel az Nas. 12 Gb-al tökéletesen megy, tehát nem a rammal van gond, az biztos. Valamilyen oknál fogva kell neki a gyári ram, és mellé mehet a plusz modul.
Amikor beleraktam a 2x8 Gb-ot, és bekapcsoltam, felpörgött a ventillátor, utána leesett a fordulatszáma, és ennyi. Semmit nem csinált, nem indultak el a merevlemezek sem.
Amikor beleraktam a gyári mellé, akkor lehetett hallani, hogy elindulnak a merevlemezek, és el is indult a rendszer, ahogy kell.
Szóval érdekes.
-
Mi a tapasztalatotok? Mennyire megbízható a synology.me DDNS szolgáltatás?
Amikor kb egy hete beállítottam még működött, most pár napja elérhetetlen, de a DSM felületén az állapota: Normal.
A QC címmel pedig nem működik a hálózati meghajtóként való felcsatolás.DS115J-ről van szó. Csak én szívok vagy minden syn termék ilyen?
-
Patice
Topikgazda
Sziasztok!
Az új Syno modellekre kíváncsiaknak ez talán hasznos lehet:
Novemberben jönnek az Intel Gemini Lake Refresh procik: link.
Szerintem erre vártak a Syno-nál is, és ezekre fognak újabb terméket építeni. -
VGYke
addikt
Sziasztok!
1. erre szeretnék visszakérdezni, tud-e valaki útba igazítani?
2. Ez a Synology e-mail mit jelent:
Egyszerűen nem jövök rá!
És minden választ köszönök, igaz 1 éve van NAS, de még most is csak tanulom... -
Boss81
senior tag
Egy másik kérdésem is lenne, most hogy a memória gond megoldódott.
Virtual Machine-re feltelepítettem egy windows-t. De az egérkurzor mozgása lassú, kicsit mintha darabos lenne.
Van esetleg valakinek ötlete tippje mitől lehet?Nem az egérbeállításnál van a gond, mert ott a sebesség maximumon van.
Találkozott valaki ilyennel ? -
Boss81
senior tag
Jelenleg ott tartok a memóriabővítésnél, hogy a létező összes variációt kipróbáltam, és egy dolog működik csak, mégpedig az, hogy a gyári memória a helyén marad, és mellé rakom be a plusz modult, így nem 16, hanem 12 Gb memória van. Így viszont azonnal indult hiba nélkül.
-
-
Met
nagyúr
válasz
VipeR-T #53907 üzenetére
Nekem a DS115j nem akart aludni, időnként felpörgött.
Kikapcsoltam amit lehetett, adtam hozzáférést a supportnak de ők sem tudták megoldani hogy csak akkor ébredjen amikor kell.
Aztán úgy döntöttem hogy ha már nem alszik akkor átteszem rá a torrentet, a pc sem megy annyit így. -
VipeR-T
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy másnál is jelentkezik-e olyan probléma, hogy sosem megy el aludni a NAS illetve a HDD. Egy DS213 típusom van, DSM 6.2.224922 Update 3-mal. Resilio Sync-et használok rajta, ha ez számít. A jelenség, hogy 5-10mp-enként kerren egyet a HDD, és sosem megy el sleep-be, gondolom emiatt. Indexeléssel elvileg már rég végzett. A Resiliot egyszer már el is távolítottam, hátha az kergült meg, de nem változott a helyzet úgy sem, így arra gondolok, hogy máshol lehet a baj. Ha jól emlékszem, a legutóbbi update előtt jól működött minden. A következő tippem a DSM újratelepítése, de nincs kedvem a rajta levő 2TB adatól backupot csinálni, főleg, hogy nincs is mire.
A CPU is folyamatosan használatban van, változó mértékben, csatolok egy képet az egyik pillanatról, amikor elvileg nem kellene semmit csinálnia. Ha bárkinek van ötlete, hogy mit próbáljak ki rajta, hálás lennék érte, köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!