- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
Hol lehet megadni, hogy hány százaléknál küldjön értesítést, ha kezd megtelni a lemez?
Lehet ütemezni töredezettségmentesítést? -
gyugyo79
addikt
válasz
Formaster #53787 üzenetére
A videót nem néztem de az 500 hibát az ilyen cms -eknbél tudja okozni pld.: a .htaccess -ben egy rossz beállítás.
De ellenőrizz sorba mindent :
A web könyvtárba bejön egy index oldal lokális ip beírása után ?
A web könyvtárba kiírja jól a php beállításaidat a phpinfo(); ?Ha ezek mennek akkor a WP könyvtárába kell szétnézni ...
-
Sziasztok!
Van annak valami jelentősége, hogy az egyetlen SHR kötet elnevezése "Kötet 2" lett? Mivel sajnos nem a megfelelő HDD-vel kezdtem a telepítést, így azt ki kellett vennem és így a kötet 2 maradt csak meg.
Vagy kezdjem elölről az egész telepítést és SHR kötet építést?
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. openhabot szeretnék feltenni. java8 fent van, openhab fent van, de a csomag indítsáa nem sikerült. port nyitva. van ötletetek? videókat néztem nem tudom mi lehet. amikor leszedném az openhabot közli hogya csomag elt. nem sikerült,stop tmpfs was faild ,és nézzem meg a logot, de ott nem leszek okosabb. 2019-11-01 16:45:00> -----------------------------------------------------------------
2019-11-01 16:45:00> called with stop
2019-11-01 16:45:00> stop: copied TMPFS to Saved
2019-11-01 16:45:00> stop: directory /var/services/homes/openhab/tmpfs exists => removing -
Formaster
addikt
válasz
Formaster #53786 üzenetére
Ennek a videónak a mintájára konfiguráltam mindent, 80/443/3307 portok nyitva vannak, mégis 500-as hibát dob. PHP/APACHE/MARIADB fut, Web Station szintén elérhető, de a WordPress nem indul.
-
Formaster
addikt
Valaki tudna segíteni WordPress-ben? Telepítve minden, de nem nyitja meg. Melyik portokat nyissam hozzzá?
-
alibiman
aktív tag
A mobil appnál, milyen a DS RSS kezelése?
-
Sanyi.mTs
addikt
Egy kis segítség kellene.
A 218+-omra vannak felhasználók létrehozva a családban, hogy a gyerekről készült összes fotót és videót elérhessék. DS fotón keresztül egy ideiglenes mappába tudják a képeket és videókat feltölteni, amiket én utólag rendszerezek.
Minden le van tiltva náluk, csak a videó és fotók nem.
Az egyik felhasználónak DSM hozzáférést adnék, de csak ha 2 lépcsős azonosítással lép be. És itt jön a gondom: nem akarom, hogy minden user 2 lépcsőssel lépjen be és azt se akarom, hogy ez a felhasználó admin kapjon.
Hogy lehetne ezt megoldani? (Csak 1 userre 2 lépcsős belépés úgy, hogy nem kap admin jogot) -
Borisz76
nagyúr
válasz
alibiman #53773 üzenetére
[Download Station] leírása....több megoldás is létezik a letöltés elindítására.
-
alibiman
aktív tag
Sziasztok Urak! Előre elnézést kérek, ha olyan kérdést teszek fel, amiről már volt szó. Nagyon nehéz kimazsolázni a sok hozzászólásból a választ. A téma összefoglalóból nem egyértelmű számomra a válasz.
Tehát, olyan 4 lemezes cuccot keresek, amin olyan torrentező fut aminek van watch foldere. Beledobom a torrent fájlt, oszt jónapot. 418 vagy 418Play?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Oposzumtoszó #53766 üzenetére
Mi sem egyszerűbb.
1. köteten létrehozol egy MEGOSZTOTT mappát.
Neve legyen Download.
Ezt a mappát adod meg a Download Station-nek....oda töltsön.2.köteten létrehozol egy MEGOSZTOTT mappát.....AKÁRMI névvel.
Ebbe lehet almappákban csoportosítva gyűjteni a személyes képeket, videókat, dokumentumokat.Ezt a 2 db megosztott mappát tudod felcsatolni a PC-re mint hálózati meghajtó. Total Commanderrel pedig mehet a garázdálkodás....
-
válasz
Oposzumtoszó #53766 üzenetére
Egy megosztást létrehozol az egyiken torrent néven, a másikon egy másikat adatok néven
-
Sziasztok!
SHR kötet bővítésnél meg kell várni, amíg befejeződik a bővítés, vagy elkezdhetek adatokat másolni miközben fut a "paritás konzisztencia ellenőrzés"?
-
válasz
Oposzumtoszó #53758 üzenetére
Bújtam a netet, olvasgattam a leírásokat és a kézikönyveket, hogy ne legyek ekkora láma.
Szóval megvan a két merevlemez, két kötet, mindkettőt látja a rendszer.
A kérdésem az lenne, hogy tudom őket úgy használni, hogy például az egyik köteten a torrent letöltések vannak, a másikon meg tárolom a személyes adataimat? -
gyugyo79
addikt
válasz
WaterWave #53753 üzenetére
2-3 havonta amikor az eszembe jut de ha sokat "játszok" a virtuális gépekkel akkor kb miután töröltem a felesleget akkor is meg ilyenkor szoktam a torrentet is rendbe rakni és törölni az unreg stb tovább nem seedelteket.
De nekem csak 2 kötet van BTRFS -nek egyik csak gépek mentésére tesztnek Active Backupnak a másik meg a torrentes, virtuálisgépes, nem fontos dolgoknak.
A rendszer meg ami fontos az ext4. Ha fontos adatok, mentések is lennének akkor a scrub az időzítve menne havonta a töredezettség mentesítés meg ugyan így ... -
válasz
kgymac #53761 üzenetére
Az megoldás, hogy beteszem a 3 TB-ost, létrehozok egy alap SHR kötetet rajta, így a már meglévő 4TB-os HDD-re telepített rendszer "átmásolódik" a 3 TB-osra. Ezután törlöm a 4 TB-os kötetet, majd bővítem vele a meglévő 3 TB-os kötetet?
Nem szeretnék újra a beállításokon végigmenni -
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Oposzumtoszó #53737 üzenetére
[Összefoglaló] 13. pontja a RESET.
Az 1*4 mp-s reset esetén az adatok nem törlődnek de érdemes egy biztonsági mentést csinálni a művelet előtt.
Ekkor megmarad a kötet is és az adatok is.A 2*4 mp-s reset esetében MINDEN adat és a DSM is teljesen megsemmisül !!!
-
Lenne egy újabb kérdésem. Van két 4 TB-os HDD-m és egy 3 TB-os.
A most telepített NAS-ba először az egyik 4 TB-ost tettem bele SHR kötetként. Erre most másolom át a régi NAS-ról az adatokat. Másodiknak a másik 4 TB-ost tegyem bele? Azt szeretném, ha ez lenne a "védelem", majd utolsóként tenném bele a 3 TB-ost, amivel bővíteném a kötetet 7 TB-ra.
Ez így járható út?A tároláskezelőben a kötet létrehozásánál az SHR bővítést válasszam?
Az első 4 TB-s kötetnél ext4 filerendszert hozott létre a telepítő. Ez baj? DS415play vasról van szó.
-
-
zsamiatt
őstag
válasz
raven84 #53730 üzenetére
Szia, DHCP inkább a tűzfal, router legyen. Fájlmegosztás nem probléma több féle képen is. Hálózati nyomtató/scanner ftp és sima smbbe is működik. VPN is működik normálisan, de bizonyos mennyiség felett külön licenc kell ha az emlékeim nem csalnak. 15-20 főig szerintem maxira ki tud szolgálni egy irodát. A fölött már az adminisztráció miatt nem ártana egy tartomány meg ott már más problémák is elöjönnek.
-
Sziasztok!
Mely portokat érdemes átállítani a biztonság miatt? Download station-t és File Station-t használok, illetve a NAS webes felületét.
Előre is köszönöm a segítséget
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Oposzumtoszó #53735 üzenetére
Igen jól tudod, 2+2 TB esetén SHR-ben a hasznos kapacitás 2 TB !
1,
Akkor állítsd le ha lehet és a 2. lemezre Alap / Basic kötet hozz létre.
- 2 lemez : 1SHR + 1Alap kötet2,
Esetleg lehet az is SHR de ügyelj rá, hogy NE a már meglévő kötetet bővítsd hanem újat hozz létre az új lemezen.
- 2 lemez : 1SHR + 1másik SHR kötet lesz. -
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Oposzumtoszó #53733 üzenetére
A RAID0-nak nem sok értelme van otthoni környezetben.
Logikailag egy meghajtó lesz, ezért ha valamelyik meghal, akkor minden adat elszáll.
Sebesség szempontjából sem lesz jobb a helyzet mert egy átlagos HDD is képes kihasználni a gigabites hálózat sebességét.
Ez a sebesség elviekben 125 MB/s.
Gyakorlatban 100-110 MB/s.
Ennyit pedig illik tudnia egy pár éves modellnek is, az újabbak pedig biztosan tudják.Az SHR ( 2 lemez esetén megfelel a RAID1-nek ) , azaz tükrözi az adatokat.
Bármelyik lemez meghal, akkor az adatokat utoléred az ép lemezről.
Ilyen esetben érdemes , gyorsan cserélni a hibás lemezt egy ugyanakkora vagy nagyobb kapacitású példányra.
Majd mehet a kötet helyreállítása.A kész 2 lemezes SHR kötetből ha kiveszed a most berakott lemezt , akkor a NAS sípolni fog és figyelmeztet, hogy a kötet összeomlott.
Lemez behelyezés után a kötetet lehet javítani....de megint tükrözni fogja !Ha lehet , akkor még most szakítsd meg a folyamatot.
Ezt követően döntsd el, hogy mit is szeretnél....2 lehetőséged van : ( 2 fiókos a NAS-od ?)
- SHR....maradhat minden így .....ez esetben ne szakítsd meg a folyamatot.- Megszakítás után , az új lemezre hozz létre Alap / Basic kötetet vagy egy MÁSODIK SHR kötetet.
Ekkor a 2 lemez 2 db kötet lesz. -
Sziasztok!
A 2TB hdd mellé beszerltem még egy 2TB-at. Véletlenül a Raid 0 helyett SHR-ként indítottam el a beállítást.
Ha végigfut, át tudom állitani? Valamint az is ilyen sokáig fog tartani?Előre is köszi!
-
mekkGyver
aktív tag
Használ valaki MsSql szervert dockerben? Nekem futni fut ugyan, de valamiért iszonyt lassan kommunikál. A másik, hogy php nem tud rajta loginolni, de gondolom azt már ne is várjam tőle...
-
raven84
senior tag
Sziasztok, egy irodába, munkakörnyezetre keresnék NAS-t. DHCP szerverként, fájlmegosztóként lenne használva és esetleg hálózati nyomtató/scanner lenne rajta. Távolról elérni sem lenne hátrány. Jó ez egyáltalán erre vagy jobban járnék egy sima windows serverrel?
-
gyugyo79
addikt
válasz
WaterWave #53725 üzenetére
Felhasználás függő. De abból jól látszik, hogy mennyi ideig tart amikor meg van csinálva.
Bizonyos felhasználás mellett lehet évekig sem kell, nincs rá szükség...
Itt keress rá hogy 'töredez' vagy olvad végig elég érthetően le van írva a probléma ("leegyszerűsítve" de éppen ezért szerintem bárki számára érthetően).A scrub (adatmosás) amit időzíteni érdemes + lehet meg szerintem mindenki döntse el itt le van írva mit mit csinál, mire jó. [link]
-
uti
újonc
Sziasztok!
Egy DS216se-t hajtok már v. kb 2éve, vagy még több. Tipikusan mentésre használom, a család összes helyben vagy távollévő gépét erre mentem és még továbbküldöm a Glacier-be
für alle Fälle.2 db 2 TByte-os diszk van benne tükrözve (Raid 1)
Verzió-ra, "'1" van beállítva.
A lényeg, h. kb. 522 GByte az összes homes, miközben majd a dupláját foglaljuk a NAS-nak, hiszen a szabad terület alapján kb. 1 TByte foglaltságot jelez.
Hogy tudom megnézni, h. ez mi, mi ez a +?
Ha ez valahogy sikerül akkor, ettől hogyan tudok megválni, mivel mára gyakorlatilag a tárhely fele a levesbe megy?
Köszi előre!
U
p.s. nem tudom, h. ez volte e topic, akkor sorry, de nem találtam
-
*H*
aktív tag
válasz
powerup2 #53705 üzenetére
A routered nem szerepel a kompatibilitási listában, ezért látod ezt. Ettől függetlenül, ha beállítod a port továbbítást kézzel a routerben működni fog, de akkor sem változik a hibaüzenet, viszont hibát sem okoz a működésben.
A képen nem látszik, hogy mi van a szöveg felett, de gondolom a hálózati környezet ellenőrzésénél nincs zöld pipa (esetleg az adatútválasztó adatok azonosításánál sincs.) Ha itt a tovább-ra nyomsz, még ezek után is felismerheti, mint azonosított upnp routert és működhet az upnp. De mivel beállítottad kézzel, ezért tárgytalan. -
powerup2
addikt
Most is azt irja
-
válasz
powerup2 #53713 üzenetére
Na most gépről látom. TCP portot tedd át valahova 20000 fölé. BT protokoll kódolás legyen mindig, max engedélyezett peer-t leviheted 20-ra, DHT letilt, DHT UDP portot szintén 20000 fölé és végül upnp/NATpmp engedélyezve (az egész probléma lehet emiatt van hogy az nincs bepipálva).
Routeren az upnp-t engedélyezd és mehet a teszt megint.
Aztán ha így nem megy vagy az upnp-t nem akarod engedélyezni (vannak biztonsági rései bizonyos megvalósításoknak), akkor elkezdheted a fenti portokat (is) kinyitni kézzel a routeren.
Ja, ha nem titok a router típusát is írd meg.
-
Mist_13
csendes tag
Syn DS218j-hez való szünetmentest keresek, ami áramszünetkor, illetve az akku merülésekor szabályosan le tudja állítani a NAS-t.
Olyan max 30 eFt-os kategóriában gondolkodom.
Találni ilyeneket, csak nem tudom kideríteni "beszélő viszonyban" van-e a NAS-sal (DSM 6.2, benne UPS kapcsolási leállítási lehetőség). -
blakey
titán
Igen is, meg nem is - Akkor ez a gond, a routeren annyit kéne tenni, hogy az eszközök automatikusan ugyanabba a hálózatba kerüljenek minden esetben, így megoldódik a NAS elérési probléma. Külső hálózat esetén meg jó lehet a VPN. Én használok FTP-t is, azt bárhonnan elérem.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
blakey #53700 üzenetére
"Biztos, hogy az eszközök ugyanabba a hálózatba kerülnek wifi és lan esetén is?" Igen is, meg nem is. Épp ez volt a baj, hogy eddig úgy ment a wifi hálózat, hogy hálózaton belül egy másik hálózat. Elég kacifántosan működik itt sok minden. Még jó régről is rám/ránk maradtak dolgok, amiket jó lenne már megoldani. Kompletten újra kéne szervezni az egészet. De ehhez sem tudásom, sem időm nincs. Majd talán ezzel a kis segítséggel.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W