- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
paolinho #95404 üzenetére
Marius általában jó dolgokat ír de a fenti állítása egy baromság. Millió példa van arra hogy a hivatalosan 8GB-ot támogató Intel low power procik 16-al meg 20-al (meg néha 32-vel) mennek. A 20-as sorozat meg minden ilyen Syno modell ahol a base RAM alaplapra van forrasztva az kényesebb a második modul típusára/időzítésére mert értelemszerűen passzolnia kell a kettőnek. A foglalatos modellek meg leszarják az állítólagos 8GB-os limitet (az elmúlt 5 évben 100+ Synology modellbe tettem 16GB ramot, egynek nem volt gondja vele, két egyforma időzítésű, lehetőleg ugyanannak a gyártónak a RAMja kell bele, ennyi).
-
merqree
őstag
válasz
paolinho #95404 üzenetére
Ez alapján tűnt jó ötletnek a 16 GB-os, meg sem fordult, hogy lehet felső korlát.
Érdekes, hogy nálam mind a 16 GBot telepakolta a DSM, míg nálad van bőven szabad hely.
aladárka fórumtárssal egyszerre rendeltünk 16 GBos modult, elvileg ugyanazt, de máshonnan. Neki nem működött, én töröltem a megrendelésemet.
Aztán amit linkeltem, az és ott megvettem, beraktam, igen sokáig tartó boot után elindult. -
paolinho
őstag
válasz
paolinho #95299 üzenetére
Memóriabővítés kapcsán kérdezném, hogy mennyire lehet rizikós az Aliról egy ILYEN, kvázi noname kártya (a DDR4 1x16 Gb 2666 Mhz-es 9.563,-ért lenne választva)? Van erre tapasztalata valakinek?
-
Magnat
veterán
válasz
paolinho #95298 üzenetére
A Purple kamera szerverekbe való, pont olyan 7/24-es üzemre tervezve mint a Red, szóval egészen biztosan nem amiatt dobta le a szíjat, mert így használtad, inkább egyszerűen csak beleestél abba a pár db-ba, ami 1000-ből egy adott típusból megdöglik.
Az első nasomat használtam vettem egy 3 TB-os WD Greennel, ami nasba a no way kategória, dehát nem cseréltem le ... később váltottam nagyobb diszkre, ki lett szedve, de megint később lett egy 216+-om is második nasként, abba betettem, csak menteni meg tesztelni van, nem vágom fel az ereimet ha összedől ... most néztem, a lemez 100/100-as és 8 és fél éve üzemidő van benne ... szóval 1db-ból kár bármilyen messzemenő következtetést levonni.
-
-
Sanya
nagyúr
válasz
paolinho #94985 üzenetére
1. Ne az emulátorban csináld, azt magamnak raktam be, csak véletlenül bennmaradt a választban.
2.: rajzold már le a hálózatodat onna, hogy bejön egy kábel a házba. Honnan hová, milyen vezetékek menne, stb. Nincs két WIFI-s cuccod bekötve? Saját router nem megy a szolgáltatói mellett? -
Sanya
nagyúr
válasz
paolinho #94979 üzenetére
https://emulator.tp-link.com/webpages_C5400Xv1/index.html
Advanced --> NAT forwarding --> Virtual servers --> add
Serice type: Jellyfin
External port: 8096
Internal IP: (synology NAS IP címe, 192.168.x.x...)
Internal port: 8096
Protocol: TCP -
-
paolinho
őstag
válasz
paolinho #94868 üzenetére
Végül is Whynot? által ajánlott oldalról letöltött Jellyfin csomaggal, és MARIUS ezen leírásával sikerült a TV-n is életre kelteni a progit. Már csak arra lenne jó valami megoldást találni, hogy miként, vagy hol lehetne azt beállítani, hogy a http://FELHASZNALONEV.synology.me:8096/ opcióval is belépjen az aktuális eszköz (TV, laptop stb.) a felületre! Van ennek valami lehetséges opciója?
-
paolinho
őstag
válasz
paolinho #94759 üzenetére
Teljesen elvesztem ebben a Jellyfin-es projektben. Az csak egy dolog, hogy hiába kínlódok a Container Manager-ben beállítani a szükséges dolgokat, és ez nem akar nekem eredményt produkálni, de a felhasználó névhez adott jelszavamat sem akarja elfogadni a rendszer. Amikor meg rákattintok az Elfelejtett jelszóra, akkor EZZEL a szöveggel érkezik a segítség! Sajna azonban lövésem nincs, hogyan tudnám elérni az ide érkező üzenetet. Tudnátok esetleg ebben segíteni?
-
-
Gardaai
senior tag
válasz
paolinho #93147 üzenetére
Tök egyszerűen leírva:
- Mindent szedj ki amit eddig csináltál.
- Ha a NAS alap portját használod localon (5001 -> http-t kapcsold is ki), akkor router beállítások:
- Belső port: 5001
- Külső port: 50227 (te írtad)
- Belső IP: NAS IP címe (pl. 192.168.1.200)
- Külső IP: * (bármi)
Ennyi a beállítás.Innentől belső hálózaton így éred el:
https://192.168.1.200:5001 (ahogy alapból)Kívülről pedig így:
https://synoddsn.synology.me:50227OFF-ba rakom, hogy ne keverjelek meg, de még ez az opció is létezik:
IP címed + külső port: pl. 5.187.222.35:50227 <- ezt az IP címed váltja ki a Synology DDNS szolgáltatása (synoddsn.synology.me) -
blakey
titán
válasz
paolinho #93141 üzenetére
Túl van bonyolítva. Nálam következő a helyzet. A router felületén beállítok egy DDNS szolgáltatást. A NAS külső hozzáférés részénél csak egy Quickconnect van beállítva, valamint a speciális fül alatt a portok, semmi mást nem állítok a NAS-on. A router port-továbbítás részénél beállítom, hogy a NAS-t elérjem külső helyszínről is, itt beírom a belső és a külső portot is. Ha kívülről szeretném elérni a NAS-t, akkor ott a Quickconnect, vagy az általam, a routeren, beállított DDNS, ami
https://sajátnév.ddnsszolgaltato.akarmi:kulsőport
megadásával érek el, ez a két elérés nálam jól működik. -
Multibit
nagyúr
válasz
paolinho #93141 üzenetére
OFF-ba teszem, mert a problémád nem Synology specifikus. Abból adódik, hogy hálózati eszközök (router, NAS) konfigolásába fogtál, úgy, hogy hiányos hálózati ismereteid vannak - finoman fogalmazva. Nem kell network expertnek lenned, de az alap tudást - ami most nincs meg - be kell szerezned. Ne gondold, hogy felesleges, mert, hogy később nem lesz rá szükség! A példád mutatja, hogy később is szükség van rá, elég hozzá egy router csere.
-
paolinho
őstag
válasz
paolinho #93057 üzenetére
Korán örültem, azt hiszem neki kell szaladnom még egyszer ennek az ügynek.
Az a helyzet, hogy adott egy Synology DS220+, amit a korábbi Tp-Link Archer AX1500-as routerrel probléma mentesen összetudtam hangolni, hogy az távolról is elérhető legyen, ne csak IP-n keresztül a belső hálóról. A Vezérlőpult - Bejelentkezési portálja alatt kreáltam egy saját DSM port számot. Ez most a példa kedvéért legyen 50227. Majd a DDNS alatti gazdanév végére odabiggyesztettem ezt a számot, és a NAS Vezérlőpult - Külső hozzáférés - Router beállítása alatt Létrehoztam a két távolról elérni kívánt portot.
De előtte az újonnan beszerzett Asus TUF Gaming AX4200 tip. routerem WAN menüpontjában a Port továbbítás engedélyezése alatt hozzáadtam azt a két profilt, amit távolról szeretnék elérni. Az egyik a DSM maga, a másik meg a PLEX.
De ennek az erőlködésnek az lett a vége, hogy csak IP-ről érem el a NAS-t, a https://felhasznalonev.synology.me:50227 alól hosszas tekerés után valami problémával visszadob.
Tudnátok tippet adni, hogy mit, és hol kell még beállítani ahhoz, hogy kívülről is elérhessem a NAS-t? -
hódmaci
senior tag
válasz
paolinho #92297 üzenetére
Szia!
Szerintem azért mert nem mindegy hogyan akarod elérni.
Vagyis:
A felhasznalonev.synology.me:xxxxx nek portot kell nyitnod a routeren ha el akarod érni távolról
A DS file pedig QuickConnect használ, ami valahogyan kikerüli a routeren "nem" nyitott portot. (Hogy hogyan fogalmam nincs, de én elérem simán QuickConnecttel távolról zárt port ellenére is)
Próbáld ki -
válasz
paolinho #92297 üzenetére
Hát ha ugyanarról a távoli hálózatról megy a tablet de nem megy a Windows laptop akkor a Windows beállításokkal (tűzfal, vírusirtó stb) lesz gond szerintem.
Szerk: megnéztem, ugyanazt az 5000/5001 portot használja a DS File is. Írtál :5000/1-et a Windows-on a cím végére?
-
paolinho
őstag
válasz
paolinho #80209 üzenetére
Csináltam egy teljes rendszervisszaállítás, és visszaléptem a korábbi nevemmel. Viszont a Konfiguráció biztonsági mentés alól nem tettem vissza a korábbi mentett dss fájlt. És lőn csoda, sikerült simán (talán túl simán is) a Hálózati meghajtók csatlakoztatása. Egy picit az zavar, hogy most viszont semmiféle jelszót nem kért a folyamat alatt. Ez nem lehet problémás később egy esetleges idegen behatolás kapcsán?
-
Multibit
nagyúr
válasz
paolinho #80198 üzenetére
Lehet, hogy nem is NAS probléma. Talán a Windowsban kell nézelődnöd:
Vezérlőpult -> Minden vezérlőpultelem -> Hitelesítőadat-kezelő
Itt kattints a "Windows rendszerbeli hitelesítő adatok"-ra! Töröld a usered korábbi NAS-ra vonatkozó bejegyzéseit a "Windows-hitelesítőadatok" szekcióból! Ezután próbálkozz újra a bejelentkezéssel! -
arn
félisten
válasz
paolinho #74216 üzenetére
Igen, csak a jogosultsagot kellett beallitani. A korabbi plex user torolheto is.
En sem tudtam, hogy gond van a dsm7 alatt a plexszel, csak utana szembesultem vele, de nem ertettem azt a hosszu leirast, minek kell annyi minden. En csak siman system usernel allitottam, aztan ment siman minden tovabb.
De ha ennyit kinlodsz vele, probald ki esetleg a dockeres verziojat, amit a kollega ajanlott, lehet mar installnal felrenyomsz vmit.
-
blakey
titán
válasz
paolinho #74219 üzenetére
Azt írod, hogy mindent átnéztél, beállítottál, de a kép, amit linkeltél nem ezt mutatja, ugyanis a Helyi felhasználónál nem kell plex felhasználó:
A Rendszer belső felhasználónál kell a meglévő PlexMediaServer-nek írás/olvasás jogot adni (de ezt már képpel illusztrálták).
Úgy, hogy azt írod, hogy mindent átnéztél, nehéz megmondani, hogy mégis hol a hiba, mert mi azt feltételezzük, hogy valóban mindent átnéztél és jól csináltál, de közben nem, mert nem működik. -
blakey
titán
válasz
paolinho #74216 üzenetére
Őszintén szólva érdekelne, hogy egyáltalán van itt (DSM 7) valaki, akinek a PLEX minden gond nélkül teszi a dolgát úgy, hogy a megosztandó anyag Syno nason figyel?! - igen, van, írtam, de le lettem…, tökéletesen, a leírtak szerint frissítettem és mintha semmi se történt volna, ugyanúgy hasít a Plex. Továbbra is állítom, hogy nem a leírtak pontos követése szerint frissítenél.
-
pitius
tag
válasz
paolinho #74186 üzenetére
DSM 7-nél már nem sima usernek kell a jogot adni, hanem a System internal user résznél a PlexMediaServer usernek(és arra a volumera kell ezt alkalmazni, ami ténylegesen tartalmazza az adatokat, mert már nem használja a PlexMediaServer volume-ot a DSM 7-es Plex)
Amúgy tényleg sz*r a DSM 7-es Plex, most én párhuzamosan elkezdtem az Emby-t használni(több a megkötés, de a playback sokkal jobb). -
Madwe
nagyúr
válasz
paolinho #74127 üzenetére
A megosztott mappáknál biztos h adtál magadnak írási olvasási jogot?
egyébként ha a plex teljesen újként lett hozzáadva (tehát nincs hibás preferences.xml a megosztási mappán) akkor már csak hozzá kell add a plexed a webes felülethez.
ehhez menj el a nas.ip.címe:32400 címre s hitelesítsd. Mindenképp a belső ip címen menj el ide, külső illetve ddns-es cím nem lesz jó! -
hkari
őstag
válasz
paolinho #74127 üzenetére
Nem pont ilyen bajom volt egyszer a Plexel, de én úgy oldottam meg, hogy töröltem a csomagkezelőből, aztán SSH-n beléptem, és mindent ami plex azt töröltem, utána újraindítottam és felraktam ismét. Akkor nekem jó lett ettől.
Azt hisztem itt vannak a file-ok DSM7 alatt.
/volume/PlexMediaServer/AppData/Plex Media Server
Nem tudom ér-e valamit de hátha.
-
Madwe
nagyúr
válasz
paolinho #74041 üzenetére
Mert rosszul migráltad
1. Jelentkezz ki a plexből az app.plex.tv oldalon
2. Állítsd le a plex-et a syno package centerben
3. Töröld a plex Preferences.xml-jét (ne aggódj, semmi lényegi beállítást nem vesztesz vele!) ez a plex install/Library/Application Support/Plex Media Server útvonalon lesz (a plex install valszeg a plex megosztási mappában lesz, amihez a userednek először jogot kell adni a control centerben h lássa)
4. Indítsd el a plex appot a package centerben
5. Menj el a nas.ip.cime:32400 címre, a setup résszel kezd
6. Jelentkezz be a plex accountoddal.
7. Ne adj hozzá lobraryhez semmit, skippeld - eljutsz a dashboardodig minden ott lesz, mint elötte. -
válasz
paolinho #74029 üzenetére
Ha meg szabad kérdezni, visszaolvastál, hogy pontosan mit is kell tenni a Plex-el, ha dms6-ról 7-re váltunk? Egyébként az általad jelzett probléma ki lett tárgyalva
No para, minden ok a DSM 7-el.
A plex mappának adni kell hozzáférési jogokat. (fentebb le van írva, hogy pontosan hogy kell beállítani)
Illetve ha belépsz a plex-be, akkor ott felajánlott verziót kell telepíteni. -
blakey
titán
válasz
paolinho #74027 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy itt vagy a topikban érdeklődsz, de annyi fáradságot nem veszel, hogy használd a keresőt vagy olvasgasd a hsz-eket, hogy hátha megvan a megoldás, ugyanis többen linkeltük, én is, ráadásul a linkek képekkel van illusztrálva, simán, akadásmentesen frissítettem DSM7-re majd a Plex-et is. Szerintem többek közt az a lényege az ilyen topikoknak, hogy a sok megoldás egy helyen legyen, márpedig nagyon sok okosság olvasható itt is. Itt a Plex hivatalos frissítési megoldása.
Egyébként nem tudom, hogy mit és hogyan frissítetté, de nekem is lett Béta-csomagom, viszont a benne lévő Plex-et inkább ne használd.
-
Madwe
nagyúr
válasz
paolinho #74012 üzenetére
Speciel pont a task scheduleres rész az ami full opcionális az egészben, elég a docker appon belül összekattintgatni. Igazából tényleg csak annyi, h felteszed a dockert, leszeded a plex image-et, elindítod s a fenti volumeokat (illetve létrehozod ehhez a docker/plex mappát) meg változókat beállítod (ehhez egyedül a 2 id-t kell kideríteni pl sshn keresztül, ami macera) s kész.
szerintem egy downgrade sokkal több macera, de te tudod
-
paolinho
őstag
válasz
paolinho #74012 üzenetére
Szerintetek ez a DSM downgrade megoldás lehet a 7-ről a 6-ra történő visszaállításra is?
-
Elemental
addikt
válasz
paolinho #69369 üzenetére
Nekem ugyan másik sagem van, de annak van egy olyan érdekes tulajdonsága, hogy nem lehet a csatlakoztatott eszközöknek bármilyen ip-t lefoglalni, csak azt, amit éppen kiosztott neki a router. Lehet rosszul értem a problémád, de próbáld ki, hogy a nast tedd át dhcp-be, és ami kioszt neki a sagem, azt foglald le.
-
válasz
paolinho #69369 üzenetére
"a Chrome-ból lépek be a DSM-be, akkor annak ellenére azt írja ki az IP cím elé, hogy Nem biztonságos, hogy érvényes Synology DDNS Certificate-tel rendelkezik az eszköz?"
Mert a certificate a hostname-re szól, nem az ip címre. Ha tud a rooter NAT loopbacket akkor elvileg az alternatív névre (https://valaki.synology.me:5001) is a belső ip címet fogja a saját hálózatodból feloldani (nekem így működik).
5001-es port legyen nyitva a routeren, ne legyél CGNAT mögött.De ezek már hálózatos topicba tartoznak inkább.
-
Magnat
veterán
válasz
paolinho #69188 üzenetére
Hmm, én nem cseréltem meg soha, de itt azt írták, h nem az alapján különbözteti meg a nas a lemezeket, h melyik slotban van, hanem talán uuid alapján és ha megcseréled, nem történik semmi ... de a rendszer tutira rajta van mindegyik lemezen, azt tudod max beállítani, h az alkalmazások melyikre települjenek.
-
dkess
őstag
válasz
paolinho #69146 üzenetére
Én még azt mondanám, hogy amennyiben lesz kipróbálás meg telepítés is, akkor egyúttal a NAS -t mindjárt csatold a saját Synology account -odhoz a Synology honlapján. Ugye amennyiben használt lenne, akkor azt mondanám elegendő lehetne, ha előtted veszi ki az illető a sajátjából (persze ekkor is lehetne egyúttal a sajátodhoz hozzáadni), de ez elméletileg új készülék ...
-
válasz
paolinho #69146 üzenetére
Igen, vigyél egy Synology Assistant telepítőt pendriveon és a vinyót. Ez egy negyed órás művelet elvileg ha van net. De vihetsz egy DSM pat file-t is mellette (ehhez a modellhez), akkor még internet sem kell. Nem hiszem, hogy ha új a cucc lesz baja egyébként, de ha biztosra akarsz menni akkor ez a módja.
Közvetlenül kötheted egy laptopra is, akkor ha viszel egyet még gyorsab a dolog.
-
válasz
paolinho #69093 üzenetére
Egy HDD-t beleteszel, Synology Assitantot elindítod, csinálsz egy alap telepítést.
Itt már nagy gond nem lehet, mondjuk az igazi az lenne ha minden HDD helyet leellenőriz az ember (ha több lemezes), láttam már olyant hogy bizonyos slotban nem érzékelt lemezt (ez mondjuk használt eszköz volt).Vagy kérsz rá 3 nap garanciát.
Új hozzászólás Aktív témák
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest