Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
roseben
junior tag
válasz fagyalllo #265631 üzenetére
Én nagyon köszönöm neked a sok segítséget, az információt meg egyáltalán az időt amit a kérdésék megválaszolására szánsz.
Az én esetemben mint aki pár hónapja csöppent bele abba, hogy mechanikus órája lett a következők voltak a tévutak.
Pl. a kapacitorral kapcsolatban: mai napig azt az angol szót olvasom kinetic órák speckójában a battery helyett, hogy capacitor. Érdemes az összefoglalóba beírni, hogy megtévesztő szót használnak.
A overwinding szót valóban youtuberek videójában hallottam, vagy fórumon olvastam. Ha benne lenne az összefoglalóban nem kérdezné meg többet senki. A használati útmutatót valóban nem olvastam el ez az én hibám. Azt gondolná az ember, hogy egy darab tekerővel manipulálható eszközhöz nem kell elolvasni egy kiskönyvet, nos ez tévedés. A rtfm felkiáltással indulhatna is az összefoglaló. Persze nem ez csak vicc. Ki az a hülye akinek el kell mondani, hogy olvassa el a használati útmutatót az újonann vásárolt termékéhez.
Ezzel a kenőanyag eloszlatásos kérdéssel én is találkoztam. Kissé kiábrándítólag hatott, hogy folyik az órámban a műszerolaj - már ahogy elképzeltem ennek a legrosszabb kimenetelű végkifejleteit. - Miii? - Gondoltam össze vissza csöpóg benne az olaj. Végülis sokszor állhat "fejtetőn" az óra és akkor kifolyhat onnan ahová cseppentették azt gondolván, hogy majd ott is marad. Láttam videót arról, hogy az alkatrészek tisztítása után egy spéci folyadékba mártják ami az olajat nem engedi lefolyni az alkatrészről. Na itt elengedtem ez ezt a témát, merthogy erre is figyelni én biztos nem fogok. Tőlem ki is száradhat, össze vissza is folyhat tokon belül az olaj engem nem érdekel.
A műanyag alkatrészre az órás mester hívta fel a figyelmemet, de ki vagyok én, hogy ezt felülbíráljam. Utánajárva kiderült, hogy úgyis csak pár Tissotban használják. Legalábbis az ETA szerkezetekben.
Nekem még az volt újdonság, hogy mikor lehet, illetve nem lehet dátumot állítani. Jobban örültem volna ha dátum nélküli lenne az órám miután ezt megtudtam. Tök fura. Ha óragyártással foglalkoznék, vagy nagy betűkkel írnám egy cetlire amint kinyitják a dobozt vagy nem dátumos szerkezetet használnék, hogy a polgár - mint én is - ne terhelje le a garanciával foglalkozó ügyfélszolgálatot miután széttörnek a fogaskerekek.
Szóval én az ösdzefoglaló hiányosságaiban látom az ehhez hasonló kérdések létét. Gondolj bele aki nem is fórumozik. Megveszi az órát és csak használja. Igaz, hogy nem olvas féligazságokat, de akkor viszi szervizbe az órát miután már tönkretette.
Elnézést ha összevissza fogalmazok, de elég limitált a lehetőség telefonon. Kb. Ennyit látok: -
Csigusz 1
aktív tag
válasz fagyalllo #265624 üzenetére
Mivel indokolják, hogy mennyi és mekkora fogaskerék kell egy szerkezetbe?
Vélhetőleg a tapasztalat alapján.
Tudom, az új kenőanyagok már nem sűrűsödnek be - állítólag...
De honnan tudod, hogy milyen olajat használt a gyártó, vagy az órás?
És amúgy sem árt, hiszen az az üzemszerű működése egy szerkezetnek, hogy jár.
Tehát, ha egy-két havonta felhúzással megelőzhetsz egy esetleges problémát, akkor mi a kifogás ellene?My name is Biga... Csigabiga! :D
-
SOAD19
addikt
válasz fagyalllo #265579 üzenetére
Erre szokták volt mondani, hogy ízlések és pofonok.
Ilyen elegáns óránál, mint ez, nekem jobban tetszene, ha a hátlapon lenne, hogy a számlap minél inkább letisztult legyen. Egy kicsit sportosabb, hétköznapibb modellnél még el tudom képzelni, hogy tetszene elől is. Az mindenesetre tény, hogy remek minőségben tudják kivitelezni. -
No.01
őstag
válasz fagyalllo #265485 üzenetére
Koszonom! Anno vagy itt vagy mashol azt mondtak, h okolszabalykent 5evvel szamoljak abbol nem lehet baj.
A svajci vonalat kezdem latokoron kivulre helyezni egyre inkabb es rajottem, h ha japan es nem 9F (tovabbra is SBGN027 ami nagyon tetszik csak egy kis extra szint hianyolok belole) akkor marad az GS es bevallom oszinten az ik spring drive 5 napos jarastartaleka elegge kecsegteto... arrol mar nem is beszelve, h "nyirs style" mennyire pompazatosan nez ki. (a baj a magasabb arcimkent kivu az, h a valosag sokszor felulirja a dolgokat es hiaba lenne jo szamszeruleg a csukolmra ha felveve nem fog tetszeni)
-
Veron
addikt
válasz fagyalllo #265455 üzenetére
Ez a lötyögést valóban kikuszöböli, de szerinte ettől még üthetne szépen stabilan a két index közé szerintem. A The Citizen is alkalmaz ilyen előfeszítést vajon?
@mriya: bazári? Kicsit cirádás de ez a jelző nem ugrott be róla
@zola: még ha nem is egy polc a kettő, de azért gagyinak nem hívnám a B74-et.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
driv4r
aktív tag
válasz fagyalllo #265334 üzenetére
Az egyáltalán nem lenne olyan nagy baj, mert akkor jövőre 9 százalékponttal csökkenne az ÁFA rajta.
-
zolikaDB
veterán
válasz fagyalllo #265298 üzenetére
Citizen olcsóbb szoláros búvárjai is elég erősek lume-ban. (60-80e-es kategória)
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #265293 üzenetére
Ez a Tuna még mindig kiemelkedő a Seikok között is, kíváncsi lennék, hogyan teljesít ellene egy
Mako 3Kamasu, ami nálam lenyomta az olcsóbb Seiko búvárokat (pl. Mini Teki, Street Tuna), de erős a gyanúm, hogy az Orient is alulmaradna.
Illetve, szívesen megnéznék egy összehasonlítást a "lume bajnok" microbrand órákkal, mint a Wise AD8, HIT66 vagy a full lume számlapos Signum Cuda. Sajnos egyikkel sem szolgálhatok a teszthez, de izgalmas lenne.[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
válasz fagyalllo #265234 üzenetére
Javítom : akkumulátor. Igen
Illetve kiegészíteném: egy mezei paraszt ctl 920 van, a prg- pro Trek -ben, ami valóban lítium. Kapacitor szót azért használtam, mert valahogy mindenki - tévesen valóban - ezt használja. Még a setcomp - Casio szervíz is - Rajtam ragadt. Nna ...Viszont! Sok év után is jól működött még az aksi. Eléggé hosszú idő után kell ezeket cserélni. Bár a márkaszerviz szerint azért 10 évente illik ránézni / cserélni, nyomáspróbázva..stb.
Ettől függetlenül, nekem akkor is jobb érzés egy solar óra, mint egy elemes. - ez csak a saját hülyeségem - Főleg úgy hogy 2005 óta van egy prw 1500-am, még nem volt benne aksi cserélve és maximumon van a szintjelzőHozzáteszem, nem mindennap hordom.
Nem kell vele baszakodni, szét kapni az órát évente stb. Ha nagyon 2023 fancy akarok lenni (😂😂) akkor valamivel környezettudatosabb is hogy nem kell évente elemet hajítani a kukába.[ Szerkesztve ]
-
Churpik
tag
válasz fagyalllo #265110 üzenetére
Nincs Azért látod a feliratkozások számát is gondolom. Az üvöltözős, ordibálós, káromkodós stílusa simán influencerré, ismertté, és meghatározó tényezővé tette. Híres színészek, üzletemberek, az óraipar vezetői találkoznak vele, és van aki a véleményét is kikéri. És valóban qrva idegesítő az előadásmódja.
Mégis sokan szidják pld. a Casio-s Mad Watch Collectort, aki azért sokkal viccesebb és családbarátabb formában adja elő magát, mint Nico Leonard.
Vagy ott van a szintén közutált Britt Pearce, aki ritka női órás létére egész komoly kollekciót hozott már össze, és mellé némi tapasztalatot is - és sokan hidegrázást kapnak tőle ha meghallják.
Én meg mindent megnézek
[ Szerkesztve ]
-
andrew01
tag
válasz fagyalllo #265064 üzenetére
Talán itt is az lehet a jelenség, mint az imént említett szíj készítő esetén - fejlődés hiánya.
Kb. 4 éve és 2 éve néztem tőlük két videót, két termék kapcsán - csapongóak voltak, felületesek, nem néztek utána alaposan dolgoknak...állandó 'őőőő'-zések... sikerhez manapság nem kell minőséget nyújtani, csak legyen érdekes és egyedi stílusú /entertainment wins over quality/ -
5-ös kezelő
senior tag
válasz fagyalllo #264989 üzenetére
Bocsi, nem búvárra gondoltam, csak úgy általánosságban. Motorbicikli esetében is a régebbiek tetszenek, de iszonyat felárral kínálják az újonnan gyártott régi stílusú vasakat.
SKX talán ceruza mutatóval elfogadható lenne nekem is, de a 1-2. generációs Monstereket szebbnek ítélem meg. Kínaiak meg a zafírral és NH szerkezettel többet adnak kevesebb pénzért, mint az eredeti japán.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
driv4r
aktív tag
válasz fagyalllo #265009 üzenetére
Köszi, tök jó órák ezek, nekem ez pl. bármikor jöhetne.
Nem tudtam, hogy ez is egy telivér japán brand, apróhirdetéses oldalakon nagyon ritkán láttam régebben a nevet, azt gondoltam, valami kvarcválság túlélő kisebb svájci vagy német tokozó. De van története, háttere, sok modell, elböngészgetek az oldalon, köszi! -
Churpik
tag
válasz fagyalllo #264994 üzenetére
Nemcsak, hogy nem versenyeznek, hanem még el is adnak: a "belépő szintű" NH35 nagy számban megy a kínai gyárakhoz, azok meg raknak köré valamilyen tokot, általában másolatot, de vannak már önáló tervezések is. Az egyébként kikopóban levő DD, Langexin, Sheng Long vagy automata Mingzhou már csak a legolcsóbb filléres kategóriában maradnak meg - újonnan kb. 25 ezerért lehet kapni (szar Forint mellett!) NH35-ös órát rozsdamentes acél tokkal és szíjjal.
Hattori-ék az Epson-on keresztül meg főleg jó üzletet csinálnak a kvarc vonalon (pld. AL35E, Y12), milliószámra adnak el pld. Skmei és Smael órákba, de még a Xiaomi(!) is beépítette pár éve néhány modelljébe. Csak a Skmei havi 300.000 órát gyárt, ennek igen nagy része Seiko eredetű kvarc.
Az olcsó nyersanyaggal, olcsó munkaerővel és olcsó energiával egyszerűen nem lehet versenyezni - viszont eladni lehet nekik.
Kár, hogy a digi még mindig csak a Lorus vonalra megy, igaz talán nehezebb belépni arra a piacra - a Tissot befürdött, de a Casio mostanában jobbnál jobb rozsdamentes acél digiket hoz ki, amivel nehéz versenyezni.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
válasz fagyalllo #264983 üzenetére
Olyan béna képeket küldött az óráról, hogy ennél szándékosan sem lehet rosszabbat.
Ez egy új szériás BB36 jó áron és megakadt rajta a szemem. De sok hasonló hibát hallani Tudorokról, bár főleg a búvárok bezel insertével kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
nagyúr
válasz fagyalllo #264907 üzenetére
Hát igen. Lenne nagy kedvem inkább egy Radilion-t vagy egy Van Der Gang-ot venni.
De mérlegelnek kell...
Ez azért valahogy kinéz, garantáltan nem ázik be és anyagilag is elérhető.
Hírtelen nincs most 11ezer euróm.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
speedimi
csendes tag
válasz fagyalllo #264809 üzenetére
Igen én is néztem.Tegnap írtam nekik egy pár kérdést,a válasz elég szűkös volt "yes".
reddeerwatche.com -nál is van, ők kifejtősebb választ adtak. Valakinek van tapasztalata külföldi vásárlással? Kicsit félek,mert a watches111-ről is vannak rossz vélemények,nem akarok kiadni 100e- et valami hamis, sérült cuccért. -
-
driv4r
aktív tag
válasz fagyalllo #264740 üzenetére
Persze, ezt írtam. De most már úgyis mindegy, három hét, szóval a szerkezet vastagsága a beépítési méretek közül akkor nem annyira fontos? Vili, hogy mindkettő 11,5 léniás, de a Miyota 3,9mm, az ETA meg vastagabb, azzal mit lehet kezdeni a tokozáskor? Tényleg érdekelne.
-
addikt
válasz fagyalllo #264660 üzenetére
Na, a f@sznak kellett felcsapnom a netet digitális órákat lesve! 1983as vagyok, mint a G-shock. Most erre szembejött ez:
Azt kell mondjam, ez tökéletes 40. szülinapi ajándék lenne nekem.
Nekem is s22u van és napszak függő, hogy éppen késik vagy siet a gyári óra app. Szerintem cellainfo függő.
[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
-
Blamazs
senior tag
válasz fagyalllo #264660 üzenetére
Sziasztok!
Tervezek egy órát venni magamnak jövő év februárjában. 5x 3-400k lenne a keret.
Amiket néztem. Seiko sharp edge, Tissot gentleman sorozat, Roamer Searock és Nézegetem még az Orient Star basic date vonalat is. Mit javasolnátok ezek közül? Esetleg más ami nem jött képbe eddig? Köszi előre is! -
bigmasterg
addikt
válasz fagyalllo #264596 üzenetére
Ezt ellensúlyoznom kell.
Amúgy sok jó színű Oris van, mostanában tetszenek.
Plusz a Calbire 400 -as szerekezet elég komoly, az azzal szerelt óráik Tudorokhoz mérhetőek.Más:
A facebook-os óra licites csoportokkal van tapasztalatotok?
El szeretném majd adni a Certinámat, (C001.617.22.057.00)de nehezen tudom belőni az árát. Láttam hasonlót marketplacen 60 ezer körül is, meg itthon hirdetve 250ért is.
Amúgy újkori ára 196ezer ft volt 2014ben, első tulaja vagyok, még az eredeti blokk is megvan.
Van értelme licites csoportokkal foglalkozni? Vagy inkább lőjek be valami 90-100 ezer körüli árat és rakjam ki simán?#264597baal-amiga:
Itt megtalálod?[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz fagyalllo #264542 üzenetére
Köszönöm!
Elolvastam, korrekt szabályozás, nyilván az alkalmazása a nehezebb, akár az önkéntes felhasználói, akár a moderátori.
Igyekszem betartani. A mondat végén pont van, nem ironikus, nem szarkasztikus.
Nem tudtam, hogy a “parfümözés” miatt volt a jelzés.
De kicsit fura is lett volna, ha a Churpik topiktárssal az órázás szenvedélybetegség aspektusairól folytatott beszélgetés miatt kaptunk volna figyelmeztetést. De ez egyáltalán nem volt egyértelmű.
Mivel a tartalom ellenőrzés feltehetően nem automatizált, gondolom, valaki jelezte a moderátoroknak, tegyék meg a figyelmeztetést.
Több kérdésem nincs. Tovább tudok lépni.
[ Szerkesztve ]
-
-
m3tr0
őstag
válasz fagyalllo #264412 üzenetére
Azaz a Rhino...
Sok éve beszéltem a sráccal,hogy moddoljon nekem Seikot.
Küldtem pár képet,hogy mit szeretnék,aztán jól leszólta,hogy milyen moddokat szeretnék,mert az szarul néz ki szerinte és ő sokkal igényesebb órát tudna nekem készíteni egyedileg...
Mondom ok,nem lett moddolt Seikom sem Rhinom.
A Rhino név már maga nem tetszik, sem a logoja. Amiket meg össze rak...hát nekem nem tetszik és akkor finom voltam.
-
driv4r
aktív tag
válasz fagyalllo #264409 üzenetére
Persze. Nyilvánvalóan nem az Evolvens miatt osztottam meg a csodálkozásomat.
A Solen azért érthetetlen, mert még háttérsztori kidolgozására se futotta, mint pl. a korábban feldobott erdélyi / svájci márka esetében. Az ‘about us’ részben szimplán és őszintén azt írja a tulaj, nagyon szereti az órákat, vett már többet is, ezért összeállt Lacival, és belevágtak. Ez egy üdítően szép eredettörténet a mai lelketlen világban, és a szmájlit továbbra sem teszem ki az ilyen mondataim után. Amit nem értek, miért ‘svájci’ a ‘gyártás’, és miért gondolták, hogy az ilyen vanilla bland jellegű modellek, ilyen árpontokon, az alsópolcos többi ‘svájci’ mellett versenyképes ajánlatok lehetnek. Dehát mindenki arra költi a pénzét, amihez kedve van.
A Jobbágy… hát igen. Nem tudtam, hogy ez már a sokadik hazai kínai legós próbálkozás. Kik próbálkoztak még itthon ilyennel?
-
driv4r
aktív tag
válasz fagyalllo #264352 üzenetére
Megnéztem pár Citizen meg Oris modellt, van ahol háromszoros lett a listaár, rosszabb árfolyamon, tényleg lehet sírni.
1996 környékén vettem OTP-t, volt valami lakossági kibocsátás. Néha elgondolkodom azon, jó döntés volt-e a pár hét alatt megképződő árfolyam-nyereséget piros Tomelilla kanapéra költeni, vagy inkább rá kellett volna ülni, mármint a részvényre, nem a kanapéra. Decisions, decisions. -
fagyalllo
őstag
válasz fagyalllo #264350 üzenetére
Találtam egy 2017. nov. 5. watcheszon árlistát, néhány vásárlás után bárkinek megadták a reseller státuszt, onnan kezdve pár dollárral kedvezőbb áron lehetett rendelni: [link]
Pár napig elérhető lesz a fájl, van egy rakás érdektelen óra, a Citizen, Casio, Seiko árakat érdemes megnézni, az akkori ~270 forintos USD árfolyammal számolni és sírni.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Foose
addikt
válasz fagyalllo #264262 üzenetére
Aham, igazából ettől féltem. A mostani órám sportóra, és elég erősen rezeg a csuklómon ébresztéskor, sajnos ezt sem automata, sem kvarc nem tudja. Nyilván... tehát, ha eco drive órát veszek, az ébresztő funkciót felejtsem el.
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
krono.
tag
válasz fagyalllo #264172 üzenetére
Más termékek esetében szerintem feltételezhető, ha a viszonteladóhoz visszaviszem, és javításra kerül sor, akkor azt a gyártóhoz küldik, vagy tudatják velem, hogy milyen módon történik. Itt egyik sem történt, de felírom akkor a saját tudatlanságomnak.
Ugyanakkor továbbra sem értem ezt a lenéző hangnemet, szerintem releváns és korrekt volt a hszem, de nem vagyok itt járatos.
-
krono.
tag
válasz fagyalllo #264167 üzenetére
Nézhetsz hülyének, persze, de nem részletezi az ÁSZF, illetve a FAQ szekció sem, hogy a megvásárolt órára nem vonatkozik a gyártói garancia, és nem gondolom, hogy az egyszeri vásárlónak tisztában kellene lennie, - és nem is gondolom, hogy tisztában van -, hogy milyen garanciát kap a termékhez. De kérlek mutasd meg, hogy hol tisztázzák ezt a weboldalukon, mert én átfutva nem találtam, ellenben azzal, hogy mennyire eredeti minden termék, ami alapján gondolhat arra a vevő, hogy így a márkára alapvetően jellemző garancia is érvényes.
Végülis megjavították, persze így már semmiféle biztosíték nincs arra, hogy az elvégzett munka megfelel a hivatalos szerviz minőségének, ha a karcot nem is tekintem. Ami egy értékesebb óránál (például az említtett Tissot esetében) mondjuk nálam már nem férne bele, ezért is írtam a hozzászólásomat.
Valószínűleg az eredeti hsz írójának sem feltétlen tiszta ennek ténye, különben ennek ismeretében lehet nem lett volna kérdés, hogy miért ennyivel olcsóbb mint máshol, így szerintem releváns a válaszom.
-
krono.
tag
válasz fagyalllo #263982 üzenetére
Ha eredetinek eredeti is, a hivatalos gari felejtős, szürkeimportok ezek... Saját "órásmester" javítja az órákat, akinek a munkája, mondjuk úgy, hagy kivetnivalót maga után.
Én csak egy egyszerű Seiko 5öt vettem tőlük, a hivatalos gari kártya üres volt, de ez akkor nem is szúrt szemet, meg nem is nagyon érdekelt, mert kellően olcsó volt, és csak egy dailyt szerettem volna. Hamarosan sajnos kiderült, hogy a rotor szorul, ezért javítani kéne, besétáltam a Seikohoz naivan, ott derült ki, hogy a garim felejtős. Felvettem a kapcsolatot a bolttal, futárral küldjem el nekik. Ez volt November 30-án, az órát legközelebb már csak a következő évben láttam viszont, hátlap összekarcolva... Mikor tekerték le, az eszköz kiugorhatott a helyéről. Nem mentem bele a vitába, mert egy budget órán 2-3mm karc ennyi fejfájást nem ért volna meg, de egy értékesebb darabon nagyon fájt volna ez.
Szerkezet cserét kaptam, hogy milyet, milyen forrásból, azt ki tudja... Szóval én személy szerint értékesebb órát, ha vennék is tőlük, csak annak tudatában, hogy a javítást saját magam kell intézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest