- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz
t-bali3 #162799 üzenetére
A 7S szerkezetek még egyszerűbbek, azokat is jó ideig fognak még készülni.
Minden szerkezetből lehet hibás darab, függetlenül az árától, statisztikával szerintem senki se tud itt szolgálni.Egyedül a Rolex nem romlik el, ahogy az eddigiekből leszűrtem. Frenk, ronin, ugye jól mondom?
-
t-bali3
senior tag
-
BAti77
aktív tag
válasz
fagyalllo #162794 üzenetére
Szerintem az alap egy mechanikus óraszerkezettel szemben, hogy az ezekre jellemző, megfelelő módon működjön, függetlenül attól milyen pontosan jár...de ha ez túlzott elvárás egy ilyen werktől...
Persze, ha nem kell elvárni időtálló anyagminőséget és elfogadható kivitelezést, akkor jó...sajnos vannak hisztisebb tulajok akik többet várnak...
Szerintem jellemző ezekre a werkekre, hogy régebben jobb volt a minőség és a mostani mennyiségi termelés ennek a rovására megy...és sajnos ebben olyanok is megerősítettek, akik napi szinten szerelik ezeket... -
g0n21
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #162795 üzenetére
Claude Bernard - tokozó
Epos - régen nagy volt, már csak tokozó
Hamilton - szintén, de ők még most is mennek, ajánlott
Davosa - Hamilton és epos között
Cover - sose hallottam róla
Swiss Military (by Chrono) - erről hallottam, de nem tenném egy kalap alá az epossal, hamiltonnal, davosával. De még csak egy asztalra sem.illetve ti hol szoktatok órát nézni, venni? csak újat vesztek vagy használtat is? honnan?
Például ebből a facebook csoportból és leginkább (90%-ban (használtan, vagy japán órákat olykor-olykor újonnan).
Lehet még nézelődni eBay-en, vagy chrono24-en. -
Sanyi.mTs
addikt
a következő swiss made órákról mi a véleményetek?
Claude Bernard
Epos
Hamilton
Davosa
Cover
Swiss Military (by Chrono)illetve ti hol szoktatok órát nézni, venni?
csak újat vesztek vagy használtat is? honnan? -
fagyalllo
őstag
válasz
t-bali3 #162793 üzenetére
Azt jelenti, hogy kettő tapasztalatból nem lehet általános érvényű következtetést levonni.
El kell fogadni, hogy ezek belépő szintű, legolcsóbb automata szerkezetek, az esetek többségében a nagyvonalú gyári értékeknél jóval pontosabbak, vagy legalábbis beszabályozhatók, de akadnak köztük hisztisebbek és a tulajok is időnként túlzott elvárásokat támasztank velük szemben.
A 4R35-öt először 23 kaviccsal készítették, de hamarosan kapott valahová plusz egyet, ezt hívják 4R35B-nek. -
Kbali
nagyúr
válasz
fagyalllo #162778 üzenetére
És vajh' ezekben a Citikben is külön kell állítani a két részt? Anno a 90-es évek legelején vettem egy ilyesmi órát magamnak (biztosan valami kétpálcás volt, nem emlékszem már pontosan), de annak az ana és a digi részét külön-külön kellett/lehetett állítani - persze el is másztak egymástól.
-
7s26c
őstag
válasz
gipsztigris #162788 üzenetére
Akkor ezért! Mert ezt már egyszer olvastam! Csak kezdek szenilis lenni!
-
gipsztigris
addikt
-
7s26c
őstag
válasz
gipsztigris #162786 üzenetére
Valahogy mindig valami vasutas óra jut erről eszembe, nem tudom miért. De tetszik.
-
gipsztigris
addikt
válasz
Polarstar #162785 üzenetére
Nem ugyanarra gondolunk szerintem.
Nem a lavór mérettel van a gond,hanem a formával. Egy viszonylag kis méretű óra aminek hosszúk a tokfülei lelóghat a viselője csuklójáról ha csupán azt az egy paramétert (mekkora az átmérő) veszi figyelembe a vásárló. Netes vásárlásoknál különösen csalóka lehet.
Viszont vannak kifejezetten nagy átmérőjű órák ahol úgy van kialakítva a tokfül, hogy szinte nem, vagy alig lóg túl az óra tokjánál. Ezek jól mutathatnak vékonyabb csuklókon is.Két példa:
Itt a nagyobb átmérőt kompenzálták azzal, hogy "eldugták" a tokfület.
Itt pedig egy kisebb átmérőnél látható a tokfül.
-
válasz
gipsztigris #162784 üzenetére
Igazatok van. Akartam én is új, klassz órát venni, de mind lassan lavór méretű...
Elszomorító. -
-
squir
aktív tag
válasz
Macyke82 #162771 üzenetére
Az új Seiko Turtle volt nekem 4r36-al szerelve. Azon túl, hogy az acélszíjon kiakadtam (😁), a szerkezet nekem is hasonlót produkált. Nem méregettem, általánosságban nézve hordás közben nem volt probléma a pontosságával, de olyan "bizonytalan" volt a járása, zavaró volt. Többek között ezért is kellett távoznia.
Viszont a Dagaz-ban ketyegő NH35 (4R35) ilyet nem produkál. Egyenletes járás, elfogadható pontosság. Ezt szeretem, azt nem.😊 Megjegyzem nekem csak ez az egy-egy tapasztalatom van ezekkel a szerkezetekkel. -
5-ös kezelő
senior tag
Nekem megfelelt eddig a 4r36, Dzsana mester viszont nem dicséri halálra ezt a werket. Miyota automatám még nem volt, de a kiszemelt Parnisban az van állítólag. Bár lehet, kihagyom a kínait - egyre inkább nő a vágy, h vegyek egy B-42 Fortist. Talán elmúlik, mielőtt komolyan rászánnám magam a vásárlásra. [link]
-
snake1977
őstag
válasz
liverich #162760 üzenetére
Köszönöm az infót, kicsit rávilágított a dolgokra, ismerősöm akarta megvenni, de tolmácsoltam neki a válaszokat.
Én egy ősöreg Citizent szeretnék, még gyerekkoromban volt édesapámnak, akkor a digitális korszak volt a menő, kvarc kijelzős modell, sokszor elvittem magammal a suliba, szóval egy ilyenre vadászok de eddig nem sikerült még csak hasonlót sem találnom (bár lehet nem is fogok, eltelt közel 30év), esetleg van olyan oldal az ebay-en kívül ahol érdemes nézelődni? -
Macyke82
tag
válasz
BAti77 #162769 üzenetére
és liverich
Egyáltalán nem vonom kétségbe amit írtok és szembeállni sem szeretnék vele, csak a saját rövid kis tapasztalomat írtam meg.
Nekem ennél az óránál az is belefér, hogy havonta elmászik 1-2 percet és utána újraállítom. Tudom, hogy hol a helyePár hónap biztos kell hozzá, hogy rendes képet kapjak a szerkezetről, de engem ez nem igazán tántorít el
-
liverich
csendes tag
válasz
Macyke82 #162767 üzenetére
4r36-al volt tapasztalatom nekem is. Nekem is pont ugyanazt a pontosságot mutatta mint nálad. Hordás alatt késett 1-2 mp-t de éjjel visszasiette. 2 hétig így ment aztán egyik napról a másikra elkezdett napi 10mp-t késni teljesen váratlanul. Hagytam "lemerülni", majd újraindítva újra hozta a pontos járást. Szóval tud érdekes dolgokat produkálni.
-
BAti77
aktív tag
válasz
Macyke82 #162767 üzenetére
A járáspontosság egy dolog...nekem 4R36 +3 mp/nap járást produkált kézen általánosan, volt olyan pozició amiben ilyet tudott...
...viszont az egyenletes lengést nem lehetett elérni nála...mint ahogy a kezeim között megfordult 7S26, 7S36, 6R15 szerkezeteknél sem...ez a dolog a különböző poziciókban szélsőséges járáseltérést is mutatott...így én inkább szakítottam a márkával... -
phranxinatra
aktív tag
-
Macyke82
tag
válasz
BAti77 #162766 üzenetére
Olvastam múlt héten FB fórumon a 4R36 szerkezet fikázását, én most vettem egy vadonatúj Seiko Monster-t és csak 5 napja tesztelem, úgyhogy tapasztalatom főleg ennyi idő alatt valószínűleg irreleváns, de 1 nap alatt miután leraktam -4 mp-et szedett össze, ezt másnap napközben -2-3 mp-re visszakorigálta estig. Utána kitaláltam neki egy "új pozíciót" estére és másnap nullára hozta az éjszakát. Azóta ezzel a metódussal nagyjábból +0,5-1 mp-en jár naponta.
Sejtem, hogy nem lesz ez mindig így de azért jobb, mint amire számítottam. -
BAti77
aktív tag
válasz
fagyalllo #162765 üzenetére
Ha a gyakorlatilag beszabályozhatatlan, nagyfokú hektikus járáspontosság és egyenletességet mellőző féllengések a gyár által igért dolgok, akkor tökéletes...
Próbáltam találni jó werket több modell kapcsán is a brandtól, de nekem nem jött össze...így inkább meghagyom ezt az örömet másnak...
-
BAti77
aktív tag
válasz
Polarstar #162738 üzenetére
Mechanikus vonalon a Miyota 8-as szériájával voltak még kisebb gondok, de a 9-es széria (tapasztalatból írom) nagyon jó járású és szabályozható, a legjobb mechanikus japán werk(ek) amivel dolgom volt eddig...
A Seiko mechanikus szerkezeteit inkább nem minősítem (páran besértődnének itt)...személy szerint én még nem láttam tökéletest belőle, de biztos létezik...
Kvarc vonalon meg TimeCenter topictárs leírta mit érdemes választani... -
Szulita28
senior tag
Ez volt már? Nagyon cool
-
liverich
csendes tag
válasz
snake1977 #162725 üzenetére
Az újkori Cornavin órákhoz hozzáfűznék én is pár dolgot, mivel nekem is van cornavin órám.
A Cornavin márkát olyan 2005-2006 tájékán támasztották fel. A képen látható óra gyártási idejét is kb erre saccolom.
Először is az az óra kizárt, hogy valaha is 190 ezerbe került. Én 2007-ben vásároltam a kronográf kvarc cornavinomat 58 ezer forintért. Emlékszem 80 valamennyiről volt leértékelve. 2 hét után kiderült, hogy szerkezethibás volt, de cserélték benne a szerkezetet, azóta jól üzemel.De ami a legmegdöbbentőbb volt számomra a márkában:
Anno olvastam, hogy a cornavin együttműködik egy bizonyos Swiss Chrono AG céggel a gyártást illetően. A honlapjukra látogatva megdöbbenve tapasztaltam, hogy ez a svájci órás manufaktúra abból él, hogy bizonyos órákat darabszámra gyártat csupán a logot kell nekik elküldeni, amit rátesznek a számlapra és gyártanak belőle x darabot. Namost az én cornavin órám is fellelhető volt az oldalon logo nélkül. No comment.A cég most is megtalálható:
http://www.chronowatch.ch/
Gyorsan hozzáteszem a minőséggel semmilyen bajom nincs. Szép óra, joggal van rajta a swiss made felirat.
-
C0RVUS
tag
válasz
Foncky #162749 üzenetére
Ez is ugyanaz szerintem. Ez talán gyorsabban megjön.
-
Hacsabi
csendes tag
válasz
phranxinatra #162754 üzenetére
Az okozhatja ezt a tünetet? Javítható ha az a baja?
-
mike1334
veterán
válasz
squir #162702 üzenetére
Köszi ismét
No igen, tudom, hogy az 50e nem sok, de pont mostanában láttam egy pénzügyi témájú videót, ami kicsit erősítette a spórolós énem, vehetnék drágábbat, de nem fogok, ennyiért már azért elvárja az ember, hogy egy normális órát kapjon szerintem
Neten még a Seiko 5-öt dícsérték, arról van valakinek tapasztalata? -
7s26c
őstag
válasz
Hacsabi #162752 üzenetére
De csak az esetek igen kevés százalékában válik be. "If your automatic watch is still running fast or slow by a larger margin, the most likely cause is that the mainspring may have gotten itself caught on one of the small screws inside of the watch. To free the mainspring up place the watch in your palm with the crystal facing down and gently tap the case back, this should free up the mainspring and it should start keeping good time again. "
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest