Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaniszlokar
aktív tag
válasz
hundai #39716 üzenetére
Nekem a reggeli hidegindításkor az alapjárat is kopogott egy kicsit. Ha kinyomtam a kuplungot, akkor abba maradt. Sokáig fel sem figyeltem rá, csak miután tudatosan figyeltem, hallgatóztam, akkor vettem észre. Az 1-2 fokozatban hallatszó kerepelésre is az asszony hívta fel a figyelmemet, amikor autót cseréltünk. Utána már egyre jobban hallottam én is. Tegnap, hogy kicserélték a kuplungot és a váltót egy felújítottra, újra csendes lett az autó. Ég és föld a különbség a két állapot között. Tegnap, alig tudtam hazamenni vele annyira puha lett a váltó, más lett ugye a fogáspont is.
Az első néhány alkalommal majdnem kitapostam a padlót a váltásoknál, vissza kell szokni a puha kuplungra.
-
pjen
félisten
válasz
Drughi #39718 üzenetére
Nekem mikor először előjött,szerelő rögtön mondta,hogy nyeles tengely csapágy.Viszont azt s mondta még 8-10 K kilómétert elmegy.Egy idő után teljesen eltünt a hang.Ismerős szerelő mondta,lehet nem is az volt a baj.Vegyek valami váltó adalékot.Vettem,aláfeküdt,hogy kienged annyi olajat,hogy beférjen az adalék.A csapágy golyó koszorú kiesett a lyukon,azért nem volt hangja.Saját lábán elment a szerelőhöz.A röhej a gyártó állítja a 45K olajcsere megelőzi.
-
Drughi
addikt
válasz
hundai #39716 üzenetére
Én mikor megvettem tavaly az ignist 175.000km-rel, 2 próbaúton se hallottam (kikapcsolt rádióval)
Elhoztam, kb 500km és előjött a dolog.Azóta nehézkesen veszi az 1es-t és "kerreg"
Nem tudom mit csináltak vele, de gondolom addig el lett tűntetve a hang, amig valaki megveszi.
Sajnos tanulópénz..Most keresem a megoldást, hogy ne 100e ft legyen a javítás.
-
hundai
aktív tag
válasz
szaniszlokar #39715 üzenetére
Én csak alapjáraton hallottam eddig , akkor is csak ha kintről nyomtam be a kuplunkot.
-
hundai
aktív tag
-
tboldi
nagyúr
válasz
Szilágyi84 #39711 üzenetére
A váltóban a nyelestengelycsapágy megy tönkre a legtöbb esetben, ennek jellegzetes surrogó hangja van alapjáraton kiengedett kuplung mellett. Ha benyomod a pedált, elhallgat. Ha pedig fordítva történik, tehát benyomott pedál mellett hallasz ilyesmi hangot, akkor a kuplung kinyomócsapágya hibás.
A kuplung kopottságára az utal, hogy eléggé “fent fog” a pedál, ha meg már nagyon-nagyon kopott, akkor előfordulhat, hogy lepadlózáskor felpörög a motor, de nem gyorsul az autó. Illetve az is létezhet, amit te is írsz, hogy nem veszi be rendesen a sebességeket, mert nem emel ki rendesen a kuplung, vagyis nem tehermentesül a váltó.
szerk.: Ha csak egy-egy fokozatot nem vesz be, az meg inkább váltóhibára utal (pl. kopott szinkrongyűrűk vagy ledarált fogaskerekek).
-
pjen
félisten
válasz
Szilágyi84 #39711 üzenetére
Mikor a váltó csapágy cserés a kuplungnak a legtöbször még semmi baja. Van benne még 20 30K Km. Viszont ha úgy is szét ván húzva, nem számolnak külön munkadíjat.
-
Szilágyi84
senior tag
A váltó + kuplung cserének mi az élő jele? Nem veszi rendesen a sebességet akad vagy csúszik nagyon a kuplung lágy?
-
Roxbury
őstag
Suzuminn váltófelújításról van valakinek tapasztalata Vecsésen? 125 ezer forint kuplungcserével együtt jelenleg. Ha egyszer bekrepál az enyémben, oda tervezem vinni Székesfehérvárról. 🙂
-
válasz
szaniszlokar #39705 üzenetére
Reálisan hangzik ez az összeg
-
szaniszlokar
aktív tag
A múlt héten érdeklődtem tőletek, hogy ki mennyiből úszta meg a váltófelújítást a Swiftjében.
Az enyém ma készült el, délelőtt tudtam elhozni a szervizből az autót. Kaptam egy felújított váltót és kicseréltettem a kuplungot is, ha már meg volt bontva. Mondták is, hogy lassan időszerű volt.
Összesen 140.000 Ft-ot fizettem érte. Az új kuplung nagyon puha lett, vissza is mentem megkérdezni, hogy ez így jól van-e. Lényegesen keményebb volt, ami benne volt. Idén nyáron lesz 13 éves az autó, még a gyári kuplung volt benne, összesen 162.000 km futással. Alig bírtam vele elindulni, de majd megszokom! -
Dvix
senior tag
válasz
BigBlackDog #39701 üzenetére
ahahahahha!
tboy93 Járasd csak ne túráztasd, az a lényeg h minél hamarabb elindult, plána ha az olajad 5W-től indul, 30 sec után illő azt mondja. Viszont én sem indulok el addig amíg nem látok ki a szélvédőn normálisan az igaz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest