- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
yanna
addikt
válasz
huliganboy #25448 üzenetére
Egyúttal azt miért nem néztétek meg? Amúgy lehet simán.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Van egy Swiftem (2000 1.3 8V - sedan). Kanyarba kátyúban akkorát koppan, hogy már fáj... ma megnéztük, a kormányösszekötő és a lengőkarok sem lógnak, nem kotyognak. Ismerősöm azt mondja lehet toronycsapágy is. Szerintetek?
Köszönöm!
-
Doze
aktív tag
válasz
roberto211 #25440 üzenetére
Minden új.... a lampa darabja 9970 ft... a merevítő valoban 8k... mondjuk a gyari valeo lampak 38k, igaz rajta van a magasság alito motor is...
-
Tomics
addikt
Nekem 3 éve megvan az új swift, vidéken 28-at kér a márkaszervíz olaj, szűrő, levegő+pollenszűrő cseréért (45 ezer kmnél váltóolaj +8e). Majd most lesz pluszban fékfolyadék, meg talán fékbetét csere is mert már eléggé nyekereg néha kamyarodáskor is(60 ezer km).
A fogyasztása 4,5-5 liter vegyesben, ha 4-5 ezres fordulatnál váltasz akkor talán a 6-ot is megeszi.
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #25440 üzenetére
Ujat vesz ha jók vettem ki a szavaiból.
-
Doze
aktív tag
Ehj, tegnap megfogtam egy őzikét a stiftel.
kb 60km/h-val. Kiszálltam, megnéztem, nem tört semmi.... visszaültem elindultam, majd a következő bakkanónál lefittyent kompletten az első lökös.
, hazaérve/aláfeküdve nyugodtan konstatáltam hogy jobb oldalt az összes felfogatási pont törött. Lemez nem hajlott vagy törött, a lökhárító sem tört el sehol. Szóval jelenleg itt vagyok: lököst elvittem műanyagoshoz (2-5k max
Ami a legnagyobb baj...... a gyári valeo lámpák egyszerűen kiszereléskor szétmállottak.... szóval 3-5k-s hibából csináltam egy 38k-s összeget, de új lesz az első kereszttartó, és az összes lámpa/index, mondjuk nem éritett valami jó most
-
Nope, off autora, gyari honda szuro. Az utangyartott gumija fos, malik, illetve csak a gyarin van egy finom olajfilm reteg. Evente egyszer belefer.
-
tomi5244
őstag
válasz
Kornel #25416 üzenetére
Világos! Csak egy kérdés volt
Amúgy vidéki vagyok, garázsban tartott felhasználó és a melóhelyen is örzött parkoló van, de nyilván így is megvan az esély, hogy pont a bevásárló központ elől viszik el. Amúgy most, hogy mondod, a népítéleten is írták, hogy elég kelendő típus
-
-
válasz
Kornel #25416 üzenetére
Ja, múltkor néztem valamelyik oldalon rakták fel a lopott autóikat az elkeseredett gazdik. Két leggyakoribb a suzuki swift és a toyota yaris volt... El is kezdtem félteni toyota iq-mat (mondjuk pajzs van benne meg cascoja is van, max imádsággal tudok még ráerősíteni)...
-
Tigi
őstag
válasz
tomi5244 #25404 üzenetére
Hali
Bátyám kb. 8 hónapja vette újonnan a GL Swift-et és most volt az első kötelező éves szervizen (10.000 van a kocsiban) mert semmiképp nem akarja megvárni a 15.000-et.
35.000-be fájt a móka, egyedül levegőszűrőt nem kellett cserélni, teljes átvizsgálás, olaj (0W20-as gyári), olajszűrő, pollenszűrő csere.A hitele pedig úgy van, hogy 800.000 önrész és hét évig havonta 35.000, de a hitelbe beszámoltatta a téli kerékgarnitúrát is.
-
domojko
senior tag
válasz
Motion_Blur #25407 üzenetére
Azért a generátor, klíma ékszíjra is illik időnként rákukkantani.
-
tomi5244
őstag
válasz
úgy tudtam ezekkel az 1.2-esekkel visszatértek a szíjas motorokhoz. A többit pedig köszi!
-
válasz
+ Hutofolyadekot is illik ellenorzini/cserelni
-
Motion_Blur
félisten
válasz
tomi5244 #25404 üzenetére
- Olajcsere a legkevesebb, 10-15e az anyagköltsége és 2-3e Ft-ért lecserélik, 15km a periódis, de mondjuk 12e km után illik ledobni, főleg ha sok a város és a hidegindítás
Szíj nincs, mert láncos a motor
- Fékbetét szett első tengelyre kb. 10e Ft. Tárcsák is 10e/db, de pl én most cserélek először, 167e km után. Betétek is csak egyszer voltak cserélve
- Váltóolaj csere 45e km-ként, ha csak város akkor lehet 35e km-ként. Az kb. 10-12e Ft munkadíjjal együtt. - --- Fékfolyadék csere 2 évenként, 5e Ft körüli összeg -
tomi5244
őstag
válasz
Dark Archon #25405 üzenetére
2 évet vállalnak rá, mivel tavalyi az autó, így 1 évet veszített a gyári 3ból.
-
-
tomi5244
őstag
válasz
Dark Archon #25403 üzenetére
Eléggé karcosan van kiszámolva a ráfordítható összeg, szóval akár 1-2 száz ezer is mérvadó. Nyilván sosem lesz 100%os egy sérült autó, de azért közel azonos állapotba bármit meg lehet csinálni. Ahogy mondtam megvárom mit mondanak rá, aztán meglátjuk.
Más: Szervizelés swift esetében, nagy vonalakban mennyibe fáj? pl olajcsere szűrőkkel 20-25ből kijön? Szerviz intervallumok, hogy alakulnak? nem feltétlen az olajra gondolok hanem pl, szíj csere, fékek.
Tudom, hogy ez egy kissé off, de érdekelne hitellel kapcsolatos tapasztalat. Nem túl sok a jövedelmem, de ha pl x összegű autó 45-50%-át betudom tolni önerőnek, akkor könnyebben bírálják el?
-
Sérülésmentes, vezetett szervizkönyves, főleg keveset futott, ja... pont ez kell a magyarnak, így ezekkel is hirdetik. Hogy ebből mennyi az igazság, az már más kérdés... inkább venném a töröttet, ha tudom, hogy márkaszervizben helyre rakták - ugyanakkor erősen megfontolandó inkább egy új kocsi.
-
Tamás008
tag
Üdv,
Te milyen motorolajat használsz a régi Swiftbe?
Van egy 1999-es 1,3-as Swiftem és pont olajcsere előtt vagyok pár kilóméterrel és kíváncsi lennék, hogy ki milyen márkát használ. Talán segíthet az olaj választásban. Előre is kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, Fapad, Extra
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest