Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

üdv!

feltoltam tegnap egy 11.4-et, mert elegem lett belőle, hogy Ubuntu alatt nem megy a gnome3 rendesen. eddig tök pöpec minden, csak pár kérdésem lenne:

- az normális, hogy a grafikus frissítéskezelő (packagekit?) megáll egy ponton, amikor ellenőrzi a repóka, és percek után sem lép tovább? a zypper úgy látom szépen felteszi a frissítéseket
    - feltettem a tumbleweed tárolót hozzá, de a packman multimdia tárolóból nincs ilyen. az nem gáz, ha az essentials az tumbleweed-es tárolóként van felvéve, a multimédia pedig sima 11.4-es tárolóként? van egy-két csoma, ami csak a multimédiában van fent, de használnám (easytag, stb)
    - az ibus úgy látom nem akar startup-kor elindulni. ubi alatt volt egy olyan, hogy startup applications, oda kellett beírni, de itt nem látok hasonlót. hogy lehetne megoldani?
    - szintén ibus probléma, hogy nem jelenik meg az ikonja, pedig elvileg be van állíva, hogy mutassa a sytem tray-ben. fedora15 alatt néztem a gnome-shell-t, és ott szépen a felső panelben jelent meg, de suse alatt sehol. ezt meg lehet valahogy oldani?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés