- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: Skype adatvesztés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
ngabor2 #3457 üzenetére
Ja.. de legalább van valami mozgás.
Ha ez a film tetszik majd az embereknek, az megágyazhat egy új sorozatnak is, én inkább arra lennék kíváncsi.
Szerintem Amanda Tappingot vissza lehetne csalogatni egy újabb spinoffra, a Sanctuary óta nem igazán lehetett érdemleges mozgóképen látni. -
remington2
senior tag
válasz
ngabor2 #3285 üzenetére
"10 rész alatt akár egy új sorozat alapjait is megteremthetnék. vannak még ötletek."
A megmaradt részeket már leforgatták, nem? Tudtommal (a sorozatok alkotói úgy általában) mindig jóval előrébb járnak, mint a sugárzott részek, szóval amikor ilyenkor (évad közepén) kap egy banánt, akkor már veszett fejsze nyele, mert már a vége is elkészült. Vagy nem?
-
-
Kobe
veterán
-
válasz
ngabor2 #2820 üzenetére
SPOILER
Ezt én értem, de attól függetlenül megcsinálhatnák ennél sokkal izgalmasabbra. Pl olyan McKay szintű fejvesztett kapkodás a rendszerrel a halálközeli élmények tekintetében, ahogy próbálják megoldani a lehetetlent, közben meg a katonák igyekeznek nyugalmat tartani az amúgy rohadt ideges civilek között, és próbálják felderíteni a hajó ismeretlen részlegeit, amiközben mondjuk találnak valamit, amitől valaki nagy bajba kerül, és akkor megint a tudósok kellenek, hogy kinyissanak egy ajtót, vagy ilyesmi. Szóval gondolom érted mire gondolok.
Itt most perpill lényegében semmi nem történik, mindenki csak van, mindenkiről megtudunk egy kis valamit.. közben visszamennek a földre, aminek véleményem szerint szintúgy semmi értelme, mert nem tudunk meg semmit. Az első rész után mikor Rush visszament, azt gondoltam, hogy bonyolódnak majd az események hogy a földiek direkt így tervezték, vagy valami, ehez képest van a nesze neked fogd meg jól a nagy semmit, és még az sem derült ki, hogy most akkor tényleg kinevezték-e Rusht, vagy sem, pedig nekem ez lett volna az első kérdésem..
Az utóbbi rész utolsó 2 perce volt olyan, hogy felültem, és meredten figyeltem, hogy na most aztán nagy gáz van, mert mennek a napba. Na én a maradék 38 percet is ilyenre várnám, de sajnos nem ilyen -
D.Orion
veterán
válasz
ngabor2 #2793 üzenetére
Eddig részekből származó okfejtés(egyéb topikba jároknak írom ide, nem neked ngabor2):
Bevallom őszintén nem is gondoltam arra, hogy a pajzs nem tartja bent a levegőt, hiszen elvileg minden anyagot meg kell fognia, különben a fénysebességnél becsapódó atomi részecskék már rég széttépték volna a hajót. Igaz az valószínű, hogy egy pajzs kétirányú és kifele könnyebben mennek a dolgok, mint befele. Pláne ha sebesség és anyag függő a dolog.
A hajókészletben is igazad lehet, majd kiderül, elég nagy hajónak néz ki. Asgard "anyagszintetizáló" sugarrál lehetséges, hogy rendelkezik, hiszen egy hosszú úton nem mindig lehetséges megállni készleteket tölteni.
SPOILER lehet valakinek:
CPT.Pirk: Valószínű igen, csak az a kérdés, hogy mindezt hogyan teszi, mert az bizonyos, hogy nem napelemekkel.
-
D.Orion
veterán
válasz
ngabor2 #2790 üzenetére
SPOILER jellegű kérdés/okfejtés:
Tegyük fel, hogy a hajó tényleg energiáért megy a vörös törpéhez. Ezzel lenne egy nagy problémám:
Még egy teljesen épp hajónak 100%-os pajzsokkal se lehet ez egy rutinművelet. A Végzet pedig igencsak viharvert és energiaszegény állapotban van. Kizárt dolognak tartom, hogy további szerkezeti károsodás nélkül képes legyen elhaladni a vörös törpe korona anyagának(gondolom innen nyerné valahogy az energiát) közelében. Ezen kívül ott a sugárzás amit meg aztán végkép nem tud kezelni egy sérült hajótest+gyenge pajzs. Ugye a hajón emberek is vannak és velük igen hamar tud végezi az ilyenfajta sugárzás.
NEM SPOILER, az eddig részekben már megtörtént:
Ha jól értettem az eddigi részeket, akkor nem csak pusztán az energia hiány miatt nem férnek hozzá a rendszerekhez. A sérülések/károsodásoknak is betudható ez. Mivel a hajó készleteit még nem térképezték fel és feltételezhetjük, hogy a hajó nem képes megjavítani önmagát(mivel eddig nem tette, vagy már elfogytak az erre felhasználható készletei) így a károsodásból adódó adatbázis lezárások még jó ideig fent maradhatnak.A harmadik rész 42. percében levált valami robotjármű a hajóról és eltávolodott attól. Az mi lehetett, talán egy(vagy több) Csillagkaput vitt? Elképzelhető, hogy a hajó még most is telepít kapukat az egyes élhetőnek feltérképezett bolygókra?
-
EGOKA
tag
válasz
ngabor2 #2786 üzenetére
Ez azért így elég vicces, ha belegondolsz. Itt a földön mióta jellemző az írástudás?
Hidd el, könyvek nélkül is meg lehet tanulni egy-egy szakmát. A céhek pont erre voltak.
Lehet, hogy a tudomány nem igazán fejlődött volna (bár ebben sem vagyok biztos), de a gazdaság/társadalom nagy valószínűséggel igen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ngabor2 #2519 üzenetére
Nem is akármilyen.
- de majd ha lesz valami frissebb win7, azt fölrakom xp mellé, és akkor a vinyó első partíciójára betelepül majd az uborka.
Csak grub-ot nem tudom, hogyan kell visszaállítani win telepítés után, ezért nem raktam még fel ubit, nem értem rá próbálkozni. -
-
Jadro
veterán
válasz
ngabor2 #2424 üzenetére
Itt néztem, nem tudom mennyire hiteles az oldal. Még csak nem régen fedeztem fel, de tetszik a dolog.
-
EGOKA
tag
válasz
ngabor2 #2396 üzenetére
Pont azért emlegettem azt a sorozatot, amit. Lehet, h hype-oljék, de nem itthon. Rétegsorozat (tény, h szélesebb, de akkor is az), a vetítési idejéből is szokott látszani. No meg szerintem kevesebben néznek Viasatot, mint tv2-t.
Annyi sz*rt képesek kiadni, akkor egy olyat, minek lenne közönsége miért nem? Letöltögetés ide, letöltögetés oda, szerintem sokan megvennék (csajos hozzáállás, h a letöltést azzal legalizálják, h megveszik, amint lehet).
Amúgy meg megy az AXN-en, az AXN SCI-FI-on is.
-
Wolverine
félisten
válasz
ngabor2 #2396 üzenetére
Kiegészíteném azzal, hogy a DVD-kaidáshoz ugye meg kell venni a DVD jogait, plusz aztán meg kell szerezni a magyar szinkront is a tv2-től... és elkészíteni azokat a szinkronokat, amik még nincsenek meg (SG-1 10. évad, SG-A 3-5. évad). És akkor az esetleges extrák költségét még bele sem számoltam.
Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy pl. egy Heroes DVD Magyarorzágon hány példányban kelt el... ez talán adhatna becslést arra, mennyien vennének Stargate-et.
-
diegho
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ngabor2 #2259 üzenetére
Nem szoktam olvasni (azt se tudom, merre van) a hosszupuskás fórum, ahová elvileg szokott beírogatni, így nem tudom, mikor min dolgozik, néztem n****-en a fórumot, ott azt írta valamelyik, hogy az első verzióhoz csinálja a feliratot, gondoltam akkor nem fogja a későbbihez is megcsinálni, de tévedtem. Mindegy, gyakoroltam a ctrl+c ctrl+v kombinációt.
Akkor sem tudtam, hogy csinálja, mikor a Continuumhoz álltam neki. Bár nem baj, a szlengben nem vagyok otthon, jó volt kis nyelvgyakorlásnak.
-----------------------------
Todd arcán mi az a csillag? Többi wraithenk miért nincs olyan? -
DarkByte
addikt
válasz
ngabor2 #2253 üzenetére
Én is megnéztem. Egész jó rész lett, bár szerintem a levezetés a végén elég érdekesen és gyorsan történt meg. Kíváncsi leszek mi lesz a következő részben.
SPOILER
Amikor Todd megmenti Teyla -t a vége előtt az annyira kiszámítható volt.Meg az is hogy a parancsnok kihallgatja amikor Teyla beszél a csapattal a dutyiban.
De azért voltak benne váratlan fordulatok is (királnyő "csere", Sheppard besegít az ellenséges hajó kinyírásába)
-
Wolverine
félisten
-
diegho
nagyúr
válasz
ngabor2 #2237 üzenetére
az általad feltett kérdések mindegyikére volt válasz az SG1-ben.
a szimbióta nem szaporodik, hanem vannak olyanok akik úgymond szülik őket
a gazdatestbe beültetik, vagyis kiveszik és akár maga is be tud menni, mert egy bizonyos kortól képes önálló életre is egy bizonyos ideig, lásd rögtön a sorozat legelső részében
a naquada egy érc erről is volt elég sok említés még a Corin Nemec-es részekben, sőt akkor még a naquadria-ról is beszéltek
a kapun mindenhol ugyanannyi jel van, pontosan nem tudom mennyi, de ez már a filmben is benne volt -
EGOKA
tag
válasz
ngabor2 #2237 üzenetére
Jah, hát ilyen apróságokkal már nem is törődünk. Ennél jóval több baki van bennük (nem ezekért szeretjük őket).
Nem ismerem az SG1 nézettségi adatait, de felteszem, h egy-egy táposabb új ellenfél behozatala megdobta a nézettséget. Az Atlantisban viszont a lidércek miatt nem lehetett erősebb népeket (akár ellenfél, akár szövetséges) behozni. Jó, azért igyekeztek megoldani, de valljuk be, nem lett tökéletes.
Nekem speciel hiányoznak az asgardok. Főleg Thor.
És mi lett a furlingekkel?
A Pegazusban meg senki sincs? -
DarkByte
addikt
válasz
ngabor2 #2229 üzenetére
SPOILER
Én is megnéztem. Hát igen, kár volt elkiabálni. Ez a rész most alig érné el a hármast a mércémen. Voltak jó poénok, érdekes volt a nőci csapat. De horrornak gyenge volt (nem is baj mert én azt nem nagyon szeretem
), ahogyan szerintem a történet sem egy nagy durranás, nem folytatott igazából semmit. Ja és a főszereplők többsége is hiányzott, szóval igazi teszkó gazdaságos töltelék rész. Na majd lesz ez még jobb is.
-
Rive
veterán
válasz
ngabor2 #1918 üzenetére
Vannak ugye azok az "asgard fényszórók", amivel úgy bekaszáltak a replikátoroknak... Ezzel szemben a genii csak töltelékrészre predesztinált - pl. a 'Harmony" c. epizód minap. A lidércek elégg besültek az utolsó (fő)részekben, és a semmiből előhúzott titkos lidérc bázis is lejárt lemez. Az "új bözsi" (
) tuti fog valamit villantani, de nem gondolnám, hogy direkt emberiségellenes cselekedetekre vetemedne.
Uj faj lesz, SZVSZ
-
Arnold2
őstag
válasz
ngabor2 #1904 üzenetére
Nna.2 nap alatt két SG:A rész. Meg tudnám szokni
SPOILER
A 4x14: hááát. Nem kicsit töltelék. Volt benne egy két poén. S a kép a végén sem volt utolsó.De hogy az a kis rohadék milyen idegesítő volt.Én nem vártam volna John S. engedélyére,hogy elkábítsam...
A 4x15: bár ugyan olyan 2 man show volt,de legalább Ronan volt a 2. ember. Jó kis rész volt. Bár igaz hogy szintén töltelék,de én élveztem.Kari Wuhrer meg.S a bunyó sem volt az utolsó amit a két replikátor lenyomott.Bár néztem volna még egy kicsit
-
-
Hujikolp
őstag
válasz
ngabor2 #1819 üzenetére
te is könnyen modolod a sajátod...
Cicmax-nál a felirat elérhető a Stargate.The.Ark.Of.Truth.2008.Screener.x264.Rencode.srt csak lenne zip-ben
-
bolvar
senior tag
válasz
ngabor2 #1800 üzenetére
jah nemtudom mikor láttam utoljára
alig bírom ki hogy lemenyen a 4 évad és ledaráljam egybe
csak kár hogy a dokit kinyírták
nemkellett volna szerintem a backetet(nemtudom jólírom-e
)mellékvágányra tenni
szimpatikus volt nekem.de remélem nem csak 6 évados lesz mert olvasgattam és úgyemlékszem valaki mintha ezt írta volna
10 évadot simán elviselnék ebből is
-
Xantomas
őstag
válasz
ngabor2 #1786 üzenetére
[OFF]Engem érdekelne, hogy azok akik a feliratokat hisztizve követelik, azoknak mennyi az átlag életkora. Persze most nem azokra gondolok, akik megkérdezik, hogy van e felirat, hanem azokra, akik fenyegetik a fordítókat emailekkel, megsértik a privát szférájukat a parasztságukkal. No, meg arra, hogy a valóságban a szüleik miért nem adnak egy jókora nyaklevest ezeknek, amikor ilyen tetü módon viselkednek.
Akik csak kérdezgetik, az más tészta. Azok egyszerűen csak informálatlanok, komszakosok, gazdászok, büfészakosok, ill csak nem sorozat junkiek, hogy tudják, hogy az a rész aznap jött ki, vagy csak lusták keresni.
Én mondjuk részemről CicMaxnak a talpát fényesre nyalnám hálául a sok feliratért, de minimum egy nagy bokor virágot nyomnák a kezébe köszönetképpen.
Egyszerűen gusztustalanok ezek az emberek, úgy viselkednek, mintha az nekik járna. Megdolgoztak érte, vagy szociális juttatás lenne, vagy már nem tudom mit gondolnak.[/OFF]
Hogy ne legyen off:
Végre egy olyan rész amire azt lehetett mondani, hogy a rész bizonyos központi főszereplőjének a jellemfejlődése látható volt. -
hanee
senior tag
válasz
ngabor2 #1790 üzenetére
Ez érthető végül is, és igazad van teljesen, tényleg. Én személy szerint hálás is vagyok mindenkinek, aki feliratot fordít, mert egyszer én is elkezdtem Andromeda részekhez fordítást csinálni, de egy óra alatt jutottam el kb. 10 percig a filmben, szóval tudom, hogy ez szabadidőt igényelne (félbe is hagytam kb. 23 percnél).
Csak hát amikor kijön egy új rész, én mint SG fan úgy várom, hogy legyen felirat is (nem is magam miatt, de a párom nem tud annyira jól inglisül), hogy majd megőrülök a várakozástól és szerintem sokan így vannak ezzelSzóval nem a fordító személyének szól a nyafogás, hanem csak úgy bele a világba, hogy teljen már el az idő és legyen kész
hanee
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PayPal
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest