Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hehh, ezt anno én is csináltam, szintén a Defianttal.
Régi szép idők, mikor egy szövegszerkesztővel bármit tudtál módosítani, ehh.
Meg be lehetett kapcsolni pl. a több célpontra tüzelést, így pont úgy lőtt az intrepid osztály, mint a sorozatban. Csak maga a célzás bugos volt és több random pontra is lőtt a hajó, valszeg sosem fejezték be ezt a funkciót.
Egyébként jah, ezt a FleetOps-t próbáld ki szerintem, ha még nem láttad.
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Locutus
üzenetére
Ehh, megvettem a játékot GOG-on. Felrakom, megy faszán, jó kis nosztalgia. Aztán felrakom a FleetOps-ot, mutatom neki a mappát, látja h. eredeti a játék, megy települni.
Település után elindul, bezzeg kéri a CD-t...
No mint régen, rá kellett rakni a no-cd-t és úgy már megy... 1440P-ben 32 colon meglepően faszán nézett ki, párszor majd még tolom vele szerintem.
-
butch3r
senior tag
-

-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Szintén

Még tavaly is toltam, fleetops-szal. Kedvenc RTS-em.
Aztán beszopódtam az Armada 3 modba, ami sins of the solar empire alá készült. Rettenet mennyiségű munka van benne, csak kicsit kiábrándultam végül ebből a hálós map elrendezésből, lehet jobban feküdne valami lineáris nekem. Szeretek bázist építgetni, ebben meg túlzottan szét van osztva minden. Meg az AI valahogy fura. Van a túl könnyű, meg van a túl nehéz. Kettő közötti meg nincs. -
butch3r
senior tag
[link]
st armada 1-2 gog-on
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Discovery S04E04
Ez is kissé töltelék rész volt. Némi politika, meg Tilly ezentúl kadétokat idegesíthet. Lényegi dolog nem történt. oriic:
Amit egyébként tök természetesnek vettek, hogy egy fejlett AI jött létre a hajó számítógépében... Ilyen minden nap megesik, nem érdemes megvizsgálni sem.
Egyébként a Calypso mint olyan úgy már nem történik meg, mert a hajó nem állt 1000 évet egy bolygó körül, hanem beugrott a jövőbe, vagyis az AI még ennyivel "fiatalabb".
-
oriic
HÁZIGAZDA
Most kezdtem új szezont, második résznél vagyok, eddig semmi extra, de aztán elhangzott a név: Zora...

Végre egy jel, hogy nem felejtették el a "Calypso"-t ?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ricsiv92
üzenetére
Azt anno a borg ki is használta, és rögtön felsugározta magát a hajóra. Csak a borg ezt el tudta rejteni, miközben itt meg a kompjúter azonnal érzékelte a behatolókat... Aztán senki nem tett semmit. Logikus... Meg aztán a kapitány miért nem hagyta elvinni a rakományt, ha már úgy is nyomkövetős volt? Ezért kár volt meghalni... -
ricsiv92
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A pajzs leengedése is fura ebben az időben. Már a 001-es szektori csatában az Ent-E felhúzott pajzsokkal transzportálta a fedélzetre a Defiant túélőit. Ezeken kívül még a kapitány miért kell közvetlenül a transzportálni kívánt cucc mellé? Nem elég, ha egy nagyobb rendfokozatban lévő tiszt jelen van? Nem fontosabb a kapitány jelenléte ilyenkor a hídon? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Discovery S04E03
Töltelék rész volt, kb. semmi fontos nem történt. A hajók biztonsága meg egyszerűen nevetséges. Ha észreveszi a számítógép, hogy illetéktelenek hatoltak be a hajóra, minimum egy erőtérrel körül kellene zárnia őket... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pikkolo^^
üzenetére
Szerintem a 3. évaddal kezdett "normális" irányba terelődni a Discovery. Valószínűnek tartom, hogy az írókhoz is eljutott a sok kritika és egy kicsit változtattak a dolgokon, meg a színész gárda is fejlődött...
Eddig pozitív a véleményem a 4. évadról, de ez még csak 2 epizód volt. Még bármi lehet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Discovery S04E02
Sírásmentes epizód. Discoverytől szokatlan, normális treki stílusú epizód volt, meg is vagyok lepődve. 3D renderelt képek a Voyager fedélzeteiről, tök jó részletes: https://www.youtube.com/watch?v=8bgBgVu3C0s
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Discovery S04E01- hez létezik magyar felirat?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Discovery S04E01
Végre helyrerakta valaki Burnhamet. Plusz nem volt sírás az epizódban. Az 'Archer' űrdokk szép utalás volt arra, aki nélkül nem lenne Föderáció. Egész jó rész volt Discovery szinten, bár az eleje az erdőben repkedő pillangókkal gáz volt, de az a fiatalabb generáció igényei szerint készült... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ehh. Discovery Season4 idén csak a Paramount+ -on lesz nézhető, ami csak Amerikában érhető el. Jövő év elején jön a Paramount+ más országokba is, akkor majd megnézhetjük rajta, de nem a Netflixen.
Sőt! A Discovery előző 3 évadját is eltávolítják Netflixről, azok is csak a P+ -on lesznek elérhetőek.
Megoldás: VPN, torrent...
-
butch3r
senior tag
én lemaradtam/elfelejtettem de 18án kezdődik a discovery s4 akit (még) érdekel.
+
A ViacomCBS egy most megkötött szerződéssel kivásárolta a Star Trek: Discovery-t a Netflixtől, így a sorozat ma éjjel lekerül a platformról, és értelemszerűen a csütörtökön kezdő 4. évad sem kerül fel hetiben, az csak jövőre jön hozzánk, amikor majd elindul a SkyShowtime. (via sorozatjunkie) -
butch3r
senior tag
prodigy s2 is berendelve...
-
Lokids
addikt
A Prodigy 3. része után még mindig van egy kis félelmem, hogy a tech részében semmi logika nem lesz. Úgy értem, hogy nem csinálnak sok olyan hülyeséget, mint pl a pajzs volt, hogy csak kívülről javítható meg ilyen hülyeségek.
2 warp core egymás mellett valami 3-al (lehet transwarp vagy valami hasonló meghajtáshoz kell) elég furcsa design, de kis hajó. Viszont az, hogy random kiválaszt egy pontot a galaxisban, majd nem sokkal később oda is érnek... -
butch3r
senior tag
strange new worlds s2 berendelve. olyan jó lett az első nézettsége hogy már most megrendelték második évadot
prodigy: gyerekesebbre számítottam nickelodeon miatt. pozitív csalódás. de amíg nem jelent meg a föderációs hajó, ha nem látom a főcímet star wars-nak is elment volna (inkább annak mint ST-nek).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
AXANAR - The Gathering Storm - Featurette Teaser
Nem tudom mikor lesz az egész látható, de igen jól néz ki és ez biza ST. -
ricsiv92
tag
Érdemes szerintem figyelembe venni, hogy ez még csak egy rész volt és emiatt is merül fel még pár kérdés, amihez remélem egy ügyes narratívát fogunk kapni. Az általad felsoroltakhoz az is hozzátehető, hogy NX látható a regisztrációs számában, ami kísérleti hajót jelent. Plusz melyik ügyes mérnök volt az, aki a pajzsos lötyi(?) cseréjét nem teszi lehetővé belülről?
-
Lokids
addikt
Akár még jó is lehet az új ST, bár érezhetően 7+ a célközönség.
Viszont amit nem értek, vagy elsiklott a figyelmem felette, hogy a fenébe hagy el a föderáció egy teljes hajót, amit - tekintve, hogy Janeway oktató - kadétok kiképzésére szántak. Ezzel talán még az is magyarázható, hogy a fenébe van jogosultsága egy full random valakinek a hajó összes rendszeréhez, de akkor is furcsa. De akkor is. Egy kiképző hajót nem küldenek a mély űrbe. -
-
ricsiv92
tag
Sziasztok! Star Trek Prodigy elég érdekes sorozatnak ígérkezik. A végén lévő szereplő miatt visítottam egyet a székben. Nem tudom eldönteni, hogy melyik része miatt kellemetlen, amit írok, de ez Star Trekebb szerintem, mint a Discovery. Végre felüdülés volt olyan "modern" Treket látni, ahol nem volt elemi kötelező rész a sírás, mert a színész repertoárja valószínűleg korlátozott. (Bocs, ez gonosz volt)
. -
Narxis
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Pros:
-látványosCons:
-megint veszélyben az egész galaxis, jajj csak Burnham és csapata mentheti meg, hogy aztán kiderüljön, hogy egy ősi civilizáció elfelejtette lekapcsolni a vasalót mielőtt kihaltak
-hogy néz ki az ferengi? remélem nem ferengi volt, tényleg erőltetni kell ott is a bőrszínt?
-mi van az egyenruhákkal? miért nem maradnak egy fajta ruhánál?Egyszerűen szégyen, sajnos minél látványosabb annál üresebb a sztori. Mi lenne ha elkezdenének felépíteni valamit, hogy aztán értelme is legyen a világméretű veszélynek? Jajj erre nincs ideje a SJW generációnak...
#2950butch3r
Ez nekem ki fog maradni, bár Lower Decks S02 nagyon jó volt. -
butch3r
senior tag
st prodigy
képek csak
[link]premier október 28
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Discovery S4 újabb trailer. 5+ fényév méretű anomália fenyeget majd mindent a galaxisban. Brace yourself!

https://www.youtube.com/watch?v=9St3TlNPrFs -
Narxis
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Jah csak az ember ilyenkor döbben rá, hogy azok a színészek akik annyi örömet okoztak a valóságban teljesen más emberek is lehetnek, igazából mindegyik kapitány csalódást okozott, talán csak Scott Bakula nem. Avery Brooks meg nagyon fura volt mikor Shatner készített vele egy interjút. Nincs is igazán kedvencem a Star Trek-ben, mint franchise/sorozat/film imádtam de amúgy az ilyen fotózkodás, autogramm kérés hidegen hagyna. Mondjuk Jeri Ryan-nel csinálnék egy közös képet ha lehetne de ki nem?
Inkább az írókkal beszélnék. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ehh, a neten mindenkinek nagy lesz a szája.
Egyébként a Geordi-t alakító színész is mondta, hogy van egy csomó TNG epizód, amit sosem látott, csak szerepel bennük...Mondjuk nem csodálom a dolgot, pl. egy Voyager epizód felvétele általában 6 hosszú napot vittel el a 7-ből, így simán érthető, hogy herótjuk lett már a dologtól a színészeknek.
-
Narxis
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nem egy nagy dolog, azt nyilatkozta vagy talán írta twitteren, már nem emlékszem, hogy nem nézett meg minden TOS epizódot/többségét nem látta vagy valami ilyesmi és ezért nekiestek twitteren, szerintem nincs ezzel nagy probléma, sok színész nem szereti megnézni a saját sorozatait/filmjeit de aztán ő elkezdett válaszolgatni mindenkinek nem szép módon.
Nem anyázás de kicsinyes, sértődött módon, volt akinek a kinézetét szólta le meg ilyenek. Egyszerűen minek? Miért nem hagyta a fenébe? Nem tudom, nekem ez kiábrándító volt főleg annak fényében, hogy többször az a vád érte, hogy egy feltűnösködő ripacs aki imádja a rivaldafényt és annak érdekében bármit... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
William Shattner 90 évesen megy az űrbe Jeff Brezossal! Ő lesz a legidősebb űrhajós az űrben! https://index.hu/fomo/2021/09/26/tenyleg-felmegy-az-urbe-james-t.-kirk/
-
butch3r
senior tag
de csalódás volt a burn oka (mondjuk én alapból nem szeretem a post-apoc témát és ez egy kicsit amúgy is az volt így minuszból indult)
picard vége is az volt kicsit, bár kevésbé mint disc s3.lesz pike, itt van karaktereket megformáló színészekkel egy rövid videó (nem néztem meg, tegnapi hír)
[link]magam részéről nem értem miért nem lehetett ott folytatni ahol voyager abba hagyta, végtelen mennyiségű történet karakter fért volna ott is el a régi lore bolygatása nélkül is de már elengedtem hogy ezen foglalkozzak (jobban zavar, hogy expanse s6 elvileg az utolsó évad
)btw múlt heti lower decksben a battlestarok csak nekem tűntek fel?

-
Narxis
nagyúr
De az egy ökörködés, nem is gondoltam soha, hogy több lesz, tudom ti valami komolyabbat vártatok.
Én viszont az élő szereplős sorozattól vártam többet miközben azt látom, hogy a cél továbbra is a trendység. Komolyan nem volt csalódás pl. az, hogy mi okozta a Burn-t? Vagy a Picard évadzárója? Csak én érzem így itt? Mert nagyon jól felépítenek valami rejtélyes szálat aztán egy óriási csalódás a megfejtés. Miközben úgy próbálnak kedvezni a régi rajongóknak, hogy itt-ott bedobnak Easter Egg-eket a sorozatba, Quark bárja valami Isten háta mögötti bolygón, Voyager D stb. Mindez csúcsra járatva a woke témákkal eszközökkel. Mindenesetre jó tudni, hogy a Star Trek most már nem lesz több mint az SJW-k és Hollywood-i hipster közösség zászlóshajója. Ezt el kell fogadnom és megbékélnem vele. Egyedüli amit várok az a Pike sorozat ha lesz még egyáltalán, de nagyon visszafogottan várom mert valószínűleg az se lesz sokkal másabb. -
Lokids
addikt
Gondolom azért, mert az animációs (remélem az LD és nem a régi TOS-ról van szó.
) paródia. Az szándékosan "baromság". A sorozat meg a nagy LORE folytatása lenne.
Mondjuk addig Q-val nincs baj, amíg van célja/értelme annak amit csinál és nem csak egy szivassuk meg Picardot epizód elnyújtva. PL TNG utolsó epizódja is időutazásos volt Q által, de annak volt értelme. -
Narxis
nagyúr
válasz
butch3r
üzenetére
Most ennek mi értelme? Q mit akar már megint bizonyítani és miért kell ebből egy egész évados sztorit kerekíteni? Az nem rossz, hogy megjelennek "napjainkban" de félek ebből is egy tök céltalan és értelmetlen zagyvaság lesz. Olyan érzésem van mintha fogalmuk se lenne, hogy merre kellene vinni a sorozatot ezért megint előhozták az időutazást csak szemben a Discovery-vel nem a jövőbe mennek hanem a múltba. Abszolút nem hoz lázba az egész. Majd ha jön megnézem de rettenetesen süt róla a középszer, 80% trendy scifi, 20% Star Trek.
-
butch3r
senior tag
Picard s2 story trailer.
2022 februar -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Star Trek nap a GOG-on: [link]
A Voyager Elite Force 1 meg a Bridge Commander fasza volt anno. Ehh, régi szép idők.

Narxis: de azok a szerencsétlenek még mindig a folyosó végén alszanak és koedukált közös szónikus zuhanyt használnak egy batár nagy űrhajón!
-

-
Na mim lett

Körbeér a szám tőle, mintha újra gyerek lennék
Nem elég, hogy világít, de Sulu hangján beszél is
Illik a Galaxy mellé, még méretarányban is
Kb 46cm mind a kettő.
(a Galaxy meg a Runabout már 25 éves makettek, akkoriban valamiért úgy éreztem makettezni fogok, de szerencsére ezeken kívül nem sok mindent raktam össze végül
)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hehh, a Lower decks S02E01 és 02 nem is lett rossz. Pedig elég kritikusan álltam hozzá a sorozathoz az S01 miatt.
Persze ha elvonatkoztatunk tőle, hogy az altisztek egy folyosó végén alszanak és közös szónikus zuhany alatt tisztálkodnak egyszerre...
-

-
butch3r
senior tag
lower deck 201 kint van, akit érdekel

-

-
butch3r
senior tag
válasz
Aljasvip
üzenetére
abban a főszereplő gyerek volt rohadt idegesítő de azért tetszett, kiváncsian várom a sorozat záró s3-at.
spoiler: ha bármikor mondanak valamit a gyereknek, hogy mit ne csináljon. azt fogja csinálni -jól nevelt na - ami után ha bajba kerül mindenki szarul érzi magát, hogy bajban a gyerek, de a szófogadás nem léte senkit nem zavar... na ezt is kiadtam magamból
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Star Trek - It's Dead, Jim
https://www.youtube.com/watch?v=3BiyH8lENRsÚjabb 5 évre meghosszabbították Alex Kurtzman szerződését ST tv szériák készítésére...
-

-

-

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Régi szép idők, mikor egy szövegszerkesztővel bármit tudtál módosítani, ehh.

No mint régen, rá kellett rakni a no-cd-t és úgy már megy... 1440P-ben 32 colon meglepően faszán nézett ki, párszor majd még tolom vele szerintem.

)