Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bad Pritt
félisten
És a főszereplő: Sonequa Martin-Green. Sasha a Walking Deadből, ha valaki nézi, úgyhogy rögtön elkezdett spoiler halált kiáltani az internet gyík fele.

-
-
oriic
HÁZIGAZDA
"BREAKING: #StarTrekDiscovery beams up first three cast members: @ActorDougJones, #MichelleYeoh, and
@albinokid." -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most láttam két friss videót, miszerint a CBS és a Paramount mégsem hagy fel az Axanar elleni lawsuite-tel, valamint rögtön ki is nyilvánították, hogy JJ Abramsnak nem volt jogalapja olyat nyilatkozni, hogy megszűnik az eljárás.

-
-
wetomi
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szerintem nevetséges, hogy egy ilyen márkanévhez, mint a Star Trek, képtelen normálisan hozzányúlni. Mintha nem lenne egy épkézláb ember, aki tudja hogy mit akar egy Star Trek sorozat címén kezdeni.
Kb csak piszkálgatják bottal, pedig ha lenne néhány normális ember és ötlet, akkor bármit el lehetne adni a meglévő rajongóknak és az újaknak is, ha kicsivel is több "klasszikus" ST érzés van benne, mint az új filmekben.
Nincsen a régi csapatból néhány öreg motoros, aki szeretné csinálni és érti is? Vagy ennyire megunták? Nincsen a vezetőségben néhány ember, aki tudná, hogy mit szakíthatnának a sorozattal, ha tudatosan és jól felépítik?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Remélem ez nem egy újabb halasztást jelent.

-
Tök jó Brian Fuller dobbantott, nem lesz showrunner... Tudom nem mai hír de akkor is. A szereplőkről meg még semmi hír, szerintem ciki.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Első spoilerhez.
Lásd első film sztorija
. Azzal hogy az idős Spock visszautazott az időben létrehozott egy alternatív világot, ahol a film sztorija miatt másképp történtek meg dolgok. Lényegében egy párhuzamos világról van szó. A Beyond-ban a kép az öreg Spock személyes tárgyai között volt (valszeg az eredeti idősíkból hozta el) de túl sok jelentősége nincs, ez csak inkább kikacsintás a régi szériára. -
DS39
nagyúr
tegnap néztem meg a Beyond-ot, de van amit nem értek teljesen.
ez a film a TOS előtti időben játszódik, igaz?
akkor a Spocknak küldött képen hogy voltak rajta a későbbi arcok? időutazás? a másik
hogy Edison miért változott vissza a film vége felé? azért mert az emberek életerejét vette el és nem gemhadar-szerű lényekét? inkább spoilerezem.
ne hurrogjatok le, ha hülyeséget kérdeztem, csak szeretném megérteni a sztorit egészében.
-
jbauer05
tag
Erősen gondolkozok egy ilyenen. A festés részétől félek egy kicsit. Valaki rakott már össze egy ilyet vagy egy másik hajót ?
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A sorozatban az egész lénye ellentéte volt a maquis-val szembeni hozzáállásának, épp ezért volt szerethető, tisztelhető, pozitív hős. De az a kilengés a jellemében..., valahogy nem illett őhozzá: a cél szentesíti az eszközt ilyen mértékben sohasem vett erőt rajta, ráadásul egy ennyire egyszerű szituációban - minden értelmes a maquis mellett állt, mert megértették és elfogadták az indítékaikat, még a barátnője is, akit fél év börtönnel "jutalmazott" ezért. Ahogy az összes hasonló helyzetben szemet hunyt, vagy akár tevőlegesen is fedezte a szent szabályzattal szembemenő beosztottjait, a jó ügy érdekében, úgy érthetetlen az ezzel 180 fokos ellentétben lévő hozzáállása a maquis-hoz -> itt is szemet hunyhatott volna - ahogy sokan tették - , hiszen a maqui csupán a telepesek, amúgy jogos fennmaradásáért küzdött, miután a föderáció hátba szúrta és odadobta őket az ellenségnek.
Ráadásul mindezt úgy, hogy a börtönből - ahová ő juttatta - szabaduló barátnőjének bevallja, hogy a maquis-nak volt igaza, ...miután több ezren, hiába halnak meg és az ő tevőleges közreműködése miatt sem állhatott helyre az igazság rendje - aminek, amúgy egész életében elkötelezett és tántoríthatatlan híve - és azért sem győzhetett a maquis.Sajnos, a sorozatból nem derül ki, hogy tulajdonképpen ki, vagy mi is áll a telepeseket eláruló döntés mögött - ezt hibának tartom - , de a 31-es szekció közreműködése nem zárható ki, mert ők operálnak a hagyományos, "az én összeugrasztom őket - többnyire elhibázott és csupán vélelmezett okokból - , majd profitálok belőle, mint álszent és önjelölt békecsináló" módszerekkel, azaz: ha nem lennének, akkor nem is kellenének...
Az események kezdetekor még nem lehetett kalkulálni a domíniummal, aki majd az egész (helyzetnek a) haszonélvezője lesz -> ez is alátámasztaná a 31-esek önelégült elbizakodottságát és hazug hitét az álságos "küldetéseikben", ahogy az az összes többi, velük kapcsolatos részben megmutatkozik: ők csak azt a pár morzsát látják, ami az akciójuk végén, mint "haszon" realizálódik, azt nem, hogy mindezért egy egész kenyérgyárral, annak elpusztításával kellett fizetni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
[link] elrejtett hajók a Beyound végén, amiket valszeg senki nem szúrt ki a filmet nézve.
Kotomuki: öhh, hát ahhoz már régen láttam DS9-et, hogy ennyire belemenjek. Amúgy Siskot játszó színész egyébként egy mélyen isten hívő ember. Csak mint érdekesség.
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Sisko-val kapcsolatban nekem pontosan az a megmozdulása (vegyifegyver bevetése) nem tetszett (még a főtisztjei is majd szembefordultak vele ezért, hiszen ellenkezett a szent szabályzattal és a józan ésszel egyaránt - beismerve ezzel a tehetetlenségét és azt, hogy ilyen helyzetbe kerülve semmilyen szabály, vagy egyezség nem számít neki a továbbiakban, azaz: egy mezei senkiházi), ill. az egész Maquis-val szembeni hozzáállása: azokat az embereket eladták rabszolgának (aztán, hogy ez csupán pár nacsalnyik "tévedése", vagy egy háború tudatos előkészítése volt-e, pl. a 31-es szekcióé...) és nemhogy a segítségükre nem sietett, hanem még a gonoszt szolgálva, üldözte is őket. Majd, amikor a Domínium betörésével "megoldódik" a maqui probléma, (mosolyogva) beismeri, hogy mégiscsak azoknak a "terroristáknak" volt igazuk...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Elkészült az Auroratrek második része: https://www.youtube.com/watch?v=bkEm0btAgBI
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jajj. Egyik honfitársunk alkotott!

-
oriic
HÁZIGAZDA
Rohadt jól kezdődik a reggelem:
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem tudok róla, szerintem a linkeltnél több infó még nincs.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Némi új infó az új sorozatról magyarul: [link]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Star Trek Online - Konzolos fejlesztői videó.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Személyi pajzsok, gránátok és egyéb kiegészítők igen csak hiányoztak a biztonsági csapatok repertoárjából. Egy kézi fézerrel visszaverni az átszálló ellenséget az derék.

Ebből a szempontból sokkal jobban meg voltak csinálva a harcok az Enterpriseon.
Jah amúgy a Voyager torpedó készlete olyan 15 alkalommal változott a sorozat alatt, mindenféle irányba.

-
törölt tag
Annyira kutatóhajó volt, hogy éppen egy Maquis hajó elfogása volt a feladatuk, amikor átkerültek (a másik hajóval együtt) a Delta kvadránsba. Szóval nem menet közben kellett felkészülniük a hadi állapotra, hanem eleve harci bevetésen voltak, mikor megtörtént az incidens. Kutatóhajókat eleve nem készítettek fel kvantumtorpedók és trikobalt fegyverek bevetésére. A Voyager ezek mindegyikével rendelkezett. Az egyik legjobban felfegyverzett hajó volt a Csillagflottában.
14 phaser-sor (a Galaxy-osztály hajóin 10 vagy 12 volt) és még négy önálló phaser. Emellett 5 torpedóvetőcső. A torpedókhoz szinte minden létező harcirész volt készletezve. Mivel nem igazán számítottak a borggal való találkozásra, ezért kvantumtorpedókat az adott bevetésre nem vittek. (A DS9-on simán vehettek volna fel ha szükségét látják.)
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
"A történetről még mindig nem árultak el konkrétumot, de annyi kiderült, hogy van egy esemény a Star Trek-ben, egy ‘incidens’ a Csillagflotta történetében, amiről már volt szó korábban (szóban), azonban komolyabban sosem foglalkoztak vele. Ezt a történetet mesélik majd el egy karakteren keresztül, aki “utazásának” köszönhetően megtanulja, hogy jöjjön ki másokkal a galaxisban."
Tippek?
"A sorozat az elsődleges univerzumban (Prime Universe) játszódik majd, tehát nem az új mozifilmekében."
Én szeretem az új érát is de: FUCK YEAAAH!!!
"Lesznek a sorozatban robotok."
Robotok. Hm, tehát nem androidok, és nem BORG ezek szerint.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Magyar cikk az új ST sorozatról: http://www.origo.hu/teve/20160811-star-trek-discovery-bryan-fuller.html
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én imádom eredetiben is, de a szinkron is jó.
Ez meg... paprikés csirke ftw.

-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Jól rémlik, hogy Kirk szinkronhangja is Sörös Sándor?
Na, a linkelt részlet pl egy totálisan rossz szinkron. Félelmetesen nem stimmelnek a hangok. Miles stílusából semmi sem jön át.
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A leginkább elviselhetetlen Sisko (azaz inkább Avery Brooks) hanghordozása volt. A leginkább karakteres hangja meg Janeway-nek volt mind közül. Persze aki magyar szinkronnal nézte a sorozatokat, annak minderről fogalma sincs, mert a szinkron pl az ilyen finomságokat is kiirtja.
Ami a Voyager-ben még szerintem egyenesen nevetséges volt, hogy mennyiszer elveszítették a hajót. Az NX-01 esetén még megértem, az volt az első igazán mélyűri és hosszú időtartamú bevetés a Starfleet részéről, nem igazán voltak még kialakult biztonsági szabályok (amiket nagyrészt menet közben alakított ki Reed). De bakker, egy hajó teljesen idegen területen, ahol tisztában vannak vele, hogy temérdek ellenségük van és már régi (több évszázados) bejáratott biztonsági szabályrendszere volt a Starfleetnek is. És úgy viselkedtek, mintha éppen csak leugranának egy piknikre a vulkániakhoz. Gyakorlatilag csak az nem foglalta el azt a hajót, aki nem akarta.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plazmacucci
üzenetére
"Nem vagyunk egyformák. Nem, hála a jó égnek!" https://www.youtube.com/watch?v=sIOj6k5WrU8

-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Sisko az a "most badass" kapitány. Egyedül ő vetett be biológiai fegyvert a flottakapitányok közül lakott bolygó ellen, mikor gond volt a maki-val.
Meg a romulán nagykövet Garak általi felrobbantása se volt egyszerű történet. 
Janeway viszont nagyon jó választás volt a Voyager számára. A színésznő természetes karaktere nagyon passzolt abba a szerepbe.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Picard nem volt számomra elég koherens karakter. Badass, jófej sokszor, Patrick Stewart meg abszolút a legjobb színész mind közül, de Siskót jobban csípem.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem baj az, Janeway is fasza volt, bár Siskót nem überelte szerintem egyikük sem.

-
-
Bad Pritt
félisten
Discovery: női keptön lesz ismét. (variety)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Milyen komoly munkát végeztek az eredeti Enterprise makett helyreállításán, amit 74-ben adományoztak a Smithsonian múzeumnak. Most a Boeing 'repülés mérföldkövei' kiállítás része Washingtown DC-ben. http://www.treknews.net/2016/08/01/spacedock-restoration-enterprise-model/
-
wetomi
aktív tag
(#1136) gzbotii és (#1137) orichalcos: Köszönöm szépen! Igyekszek.
A napokban összerakom már egy mappába és megosztom az eddig összeszedett néhány tervet, ha valakit érdekel ne kelljen a neten vadásznia utánuk.A forrásokat sajnos nem minden esetben mentettem el, mert nem saját tervezésről van szó.(#1136) gzbotii: Ahogy halad velük az ember, úgy jön bele.Türelem kell hozzá, de egyrészt korábban is maketteztem amikor még jobban volt időm, mostanság pedig pont az nyugtat meg a nap végén, ha van időm leülni egy kicsit szöszmötölni velük.
A következő a Defiant lesz.
-
Bad Pritt
félisten
Hírek a Discovery-ről: 10-én lesz róla valamilyen anyag, a TOS előtt fog játszódni (valószínűleg, ahogy a fanok is gondolták), lehetségesek cameo-k, de jelenleg nem túl valószínű.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, az első "lawsuite kompatibilis" rövid fan film, JJ stílusban [link].
-
törölt tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Ugyanez elmondható a vortaról is. Ők is genetikailag módosítottak, és ők is "birthing chamber" útján születnek. Utóbbi alap dolog klónoknál. Márpedig a jem'hadar és a vorta is klónozással jön létre. A különbség, hogy vortak esetén a klónok kb tökéletes másolatok, míg a jem'hadar esetén minden klón eltér egy kicsit (pont úgy, hogy a SW-ban a klónok). Eleve ugyan abban az alfa kvadránsbeli klónozó létesítményben születtek a jem'hadarok és vortak, miután a féreglyuk le lett zárva a Dominion előtt. Ezért is fostak attól, amikor Damar mondta, hogy legyakják azt a létesítményt. Onnantól kezdve ugyanis nem volt utánpótlásuk.
Bashir is genetikai módosítások után tett szert azokra a képességeire, amitől kiemelkedő tudós és orvos lehetett. "These treatments, known as "accelerated critical neural pathway formation," were a method of genetic engineering that involved the resequencing of his DNA." Tehát az, hogy "genetically engineered" nem azt jelenti, hogy a nulláról hozták létre.
-
-
törölt tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Fejlődhettek azóta. A vortakkal ellentétben az ő eredetükről nem sok szó esett a sorozatban. Mivel a vorta eredetileg egy önálló faj volt, csak éppen genetikailag módosították őket a founderek, jelentősen megnövelve a képességeiket, ezért nem kizárható, hogy ugyanez történt a jem'hadar esetén is. Szóval a filmben láthattuk a jem'hadar eredeti formáját akár. A hasonlóság túlzottan nagy ahhoz, hogy csak úgy elvessük a lehetőségét.
Kanonikusan egyébként a 4. században hozták létre őket a founderek "jelen formájukban".
-
törölt tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Még 100 évvel a DS9 előtt vagyunk.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
törölt tag
Rá elsőre mindenki azt hitte, hogy android, márcsak a hangja miatt is. Ehhez képest inkább a Dentonok vagy Jensen leszármazottja. (Érdekes lenne összekötni a DX-et a ST-kel... Mondjuk ami a Mankind Diveded-ben következik, az már hasonlít a Eugenics War-hoz.)
Az orion nő nem a hídon szolgált. Egy zöld fejet csak nehéz lett volna elrejteni.
Egyébként nem tudom figyeltétek-e, de az egyik idegen, aki az Altamid-on megtámadja Scotty-t, gyakorlatilag egy Jem 'Hadar.
-
-
törölt tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Igazából vissza lehet nyúlni a múltba, szóval lehetne akár:
Arex (ma már nem probléma CGI-vel akár sima filmben sem)
Ilia
SaavikPersze az Into Darkness-beli váltója, Darwin is lehet fix tag utána.
A kinevezünk valakit Csekovnak az nagyon olcsó lenne.
orichalcos: Az Into Darknessben csak Spock volt a hídon, mint nem ember.
Illetve nem, ott volt Madeline is.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Azt is lehet, hogy lesz egy új színész, tessék, ez itt Chekov oszt' kalap
-
törölt tag
Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a következő film egy megemlékezéssel kezdődik az utolsó away team elesett tagjának tiszteletére. Vagy hasonló.
Nem tudom egyébként ki hogy van vele, de engem zavar, hogy a híd személyzete kb 100% + 1 fő ember. Elvégre a Föderációt több, mint 150 faj alkotja. Akiket a legénységben egy egész vulkáni képvisel. Kerüljön a navigátori székbe valamilyen más faj tagja(, akár Jaylah).
-
törölt tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
"hogy fogják kezelni Chekov kiesését"
Reméljük nem úgy, hogy ugranak egy jó nagyot az időben, és Wesley Crusher lesz helyette...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
gzbotii
üzenetére
hát arra valószínűleg várni kell még, úgy tudom Fuller féle ST sori elvileg a TNG előtt fog játszódni.
én mondjuk nagyon örültem volna, ha a DS9 féle, az egész kvadránsra/galaxisra kiterjedő nagypolitikás, kémkedős, háborúzós vonalat viszok tovább, de valszeg inkább felfedezgetés lesz, legalábbis a Discovery cím nagyon erre utal.
más: nekem is megvolt ma a Beyond, nagyon tetszett. angolra mentem, de magyar felirat volt alatta, hát jesszus, ha a szinkronosba is olyan volt a fordítás, mint a feliraton, akkor bizony kiheréltek jó pár poént.
kíváncsi leszek a kövi részre, főleg hogy hogy fogják kezelni Chekov kiesését
-
t256
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Én nem is olyan régen a filmekkel kezdtem. Utána kaptam kedvet a sorozatokhoz.
Jelenleg párhuzamosan nézem a TOS-t és a TNG-t.A TOS hangulata nagyon jó, a látványvilág ahhoz képest, hogy 1966 és 1969 között vetítették teljesen jó. Számomra valahogy megnyugtató a sorozat. Nagyon érezhető a Gene Roddenberry által megálmodott világ, amikor is az emberek kinőtték a betegségeket és a pénzt.
A TNG ennél már komolyabb, valahogy érdekesebbek a részek.
Egy szó, mint száz én azt javaslom a kollégának, hogy kezdje az első 10 filmmel. Mondanom sem kell, hogy fel lehet fogni egy külön sorozatként, ugyanis összefüggnek.
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Egyébként pl milyen kérdésekről van szó, ami ma már idejétmúlt?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most jöttem a 2D angol vetítésről. Lehet csak mert a magyar szinkronnal láttam először, de a poénok egy kicsit jobban ütöttek úgy, de így sem volt rossz. Az a nyomkövetős poén, meg Scotty dumái, ahhh.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy ezt most multiplexben néztem, de rosszabb volt a kép minősége, mint a filmszínházban az aktív 3D-vel. Szégyen.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintem meg simán lehet az Enterprise-al kezdeni.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Tesla topik
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- Projektor topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Lightyear - befektetési app
- Gumi és felni topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest