- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
üzenetére
Bizonyos fogalmakat megfelelően körül- és le kellene írni és csak aztán tartalommal feltölteni, mert az általánosítás "bonyodalmakhoz" vezet.
Rabszolgaság:
- A muzulmán világban a feleségek azok, hiszen sok beleszólásuk - AZON az úton kívül - nincs a dolgok menetébe és gyakorlatilag adják-veszik őket - és mégsem szólal fel a saria ellen senki sem (vagy az gyorsan hal, azon a vidéken).
- A "(munka)közvetítő" és "fejvadász"-cégek rabszolga kereskedők, hiszen a munkaerővel házalnak és belőlük húznak hasznot, sok helyütt állami támogatással - és mégsem szólal fel ellenük senki sem (vagy az gyorsan hal, azon a vidéken).
- A diákmunka-szervezetek uú a gyerek-rabszolgatartás megtestesítői, hiszen kiszervezik és hasznot húznak
a fiatalok munkavégzéséből, gyakran állami támogatással - és nem nagyon támadja őket a kutya sem (vagy az gyorsan hal, azon a vidéken).
- a "fejlett demokráciában" az állampolgárok azok, hiszen semmilyen ráhatásuk nincs a dolgok menetére, ami a saját életüket is nagyban befolyásolhatná (választás? na, ne röhögtessél má') és hiába szólal fel ez ellen nagy ritkán vki az gyorsan hal, azon a vidéken.Sz'al, mindennek megvan a maga környezete és világa, amit a másikkal össze lehet ugyan hasonlítani, de fölösleges, mert azok csak a saját közegükben léteznek, ott "elfogadottak" és ha magát az alapot, melyből kifejlődtek, nem reformálod/változtatod meg, nem teszed azt mindenhol egységessé (diktatúra?), akkor újra és újra, akár más néven, de megint megjelennek.
Gene Roddenberry a számunkra legfontosabbat átugrotta (azaz azt is idillbe helyezte): hogyan is válik majd a MI világunk egységes egésszé, szűnnek meg a törvénytelenségek, hatalmas különbségek és kerül minden egy idilli állapotba.
Ő ennek a folytatását álmodta meg, amiben vissza-visszatérnek az átugrott dolgok - szerencsére: IS, mert több mindent megpróbált feszegetni (tér, idő, ilyesmik), több-kevesebb sikerrel és inkább az utóbbi miatt szeretjük a trek-ket.Tehát, a hologrammot is (VOY) segédeszköznek tervezte az ember (aki önmaga is sok-sok "emberi" gyengeséggel és hibával küszködött) aki, vagy ami segíti az embertársait bizonyos dolgokban és ezt nem lenézően, hanem egy (majdani) idilli kapcsolatot feltételezve cselekedte - még ha ez teljesen hihetetlen is az "első" Z-t ismerve.
Az már más kérdés, hogy RB nem gondolt bele, hogy már az ókori görögök is a társadalom és az azt alkotó ember hanyatlásának tekintette a "csinálja meg más helyettem" hozzáállást, amit a mai, egyre inkább elrobotosodó társadalmunk sem tud (az a szomorú, hogy nem is akar) megcáfolni - lásd pl. Németország...Természetesen, be lett mutatva sokféleképpen a robotizáció és a hologrammok is a ST-ben (VOY - gyilkológépek a katonák helyett; öntudatra ébredő hologram, aki/ami kiírtja a "gazdáit", így "megoldva" egy problémá(já)t/feladatát; vagy a Doki fejlődése), de próbáltak megtartani egy "pozitív" határt, amin túl nem mentek és az azon túliakat a nézőkre bízták.
Nem úgy, mint a mostani utódai(k), akik egymást taposva próbálnak kényszeresen megfelelni az álságos PC "elvárásoknak" és kéretlenül lenyomni az összes fellelhető kóros elmebajt és kártékony devianciát a néző torkán - és ezt nagyon nem szeretjük a mostani trek-kekben...Hhmm, hogyan is szokták ezt mondani: nem az a baj, hogy a szentségtörés (újra és újra) megtörtént, hanem az, hogy mindez kitudódott - és ez az álságos felfogás mindent csak a végromlásba vihet!
Ha már felhoztad a természetet: pl. a farkasok is megölik/elüldözik azon falkatársukat, aki szembe megy a törvényeikkel.
...és miért teszik mindezt?
Mert náluk (még) nincsen "érzékenyítés", vagy PC, ami elfogadtatná a közösség egészére nézve elfogadhatatlant: az egységes egésszel/természettel szembemenő bűnt, ami bomlasztja és ha idejében meg nem állítják (azaz választ nem adnak rá), akkor elpusztítaná a magát közösséget! -
Apollyon
Korrektor
válasz
üzenetére
Azért probléma, mert egy olyan dolgot akarnak elérni és úgy, amit és ahogy nem lehet.
Te azt hiszed, hogy ez az egész csak azért van, vagyis azért nyomják a meleg témát a tévébe mert akkor így jobban el fogják őket fogadni globálisan.
Ezzel szemben a valóság az, hogy nem fogják, ráadásul a lobbinak az a célja, hogy a melegséget, mint kisebbséget fel tudják használni érdekérvényesítésre, alanyi jogon.Nem véletlenül van a gúglinál is diverzitásért felelős alelnök. Neki kb. az a dolga, hogy megmondja, hogy két ember közül azt fogják megtartani, aki meleg. Vagy tegyük fel, jelentkezik két személy egy állásra, az egyik hetero, egy kicsit, de csak egy kicsit jobban tudja ugyanazt a feladatot mint a meleg társa, akkor a meleg társát fogják felvenni.
Ennek az egész lobbinak pont ez a célja, hogy ilyen módon is tudjanak érvényesülni a kisebbségükkel, vagy esetenként büntetlenül visszaélni vele, ha már tisztességes úton, teljesítmény alapján nem felelt meg az ember.A Kevin Spacey-t tönkretevő eset egy egyértelműen disznóság volt, mert egyrészt bizonyíthatatlan, el is évült, és ha igaz is volt, felmerül a kérdés, hogy ha valóban megtörtént, mi a frászért várt "Stamets" évtizedeket hogy ezt kipakolja?
Másrészt ez elindított egy olyan trendet is, amivel bemondásra tönkre lehet tenni emberek életét. Arra egyébként meg kíváncsi lennék, ha mondjuk egy nő "zaklatott" volna egy férfit, akkor mi lenne? Elárulom, semmi, sőt még röhögnének egyet is rajta az emberek. Érdekes itt is, hogy a nőknek szabad dolgokat, míg a férfiaknak nem.
Én viszont úgy gondolom, hogy a férfiak-nők és melegek-heterók egyenrangúak, én nem tartok közöttük ilyen jellegű, bármilyen különbséget.
A lobbinak viszont egyértelműen az a célja, hogy felborítsa ezt az egyensúlyt.
-
válasz
üzenetére
Rákerestem az idézetre, nem vagyok helikopter. Pl:
denofgeek.com: Star Trek: Discovery Season 2 Episode 14 Easter Eggs & References
trekmovie.com: Review: ‘Star Trek: Discovery’ Flies Forward In Season 2 Finale “Such Sweet Sorrow, Part 2”
Vagy akkor szerinted mit értett alatta Burnham? Csak egy általános csöpögős szöveg volt? Bárcsak...

Egyébként én Kirk és Spock kapcsolatáról a Kelvin Timeline-ból informálódtam leginkább, s ez is maradt meg sajnos. És ugye azt ugyanúgy Kurtzman írta, szóval biztos erre utal, mert ennek a barátságnak ott is nagy szerepe volt.
-
válasz
üzenetére
Ami megvalósult már, azt nem kell tovább tolni, ilyen egyszerű.
Amit Roddenberry szeretett volna (és te tévesen PC-nek nevezed), az a 60-as években az emberi jogok kapcsán az mára mind megtörtént. Egy nőnek ma ugyanannyi joga van, mint egy férfinak, szavazhatnak, stb, a törvény van rá, hogy nem diszkriminálhatod. A nem fehéreknek is ugyanannyi joguk van már, nem létezik már a faji szegregáció az USA-ban, házasodhatnak különböző bőrszínű emberek, stb. És manapság a legtöbb államban azonos neműek is házasodhatnak végre, nem üldözi őket az állam, stb. A lényeg, hogy az egyenjogúság (legalábbis itt nyugaton) tökéletesen megvalósult.
A PC viszont nem erről szól. A PC azt szeretné, hogy a statisztikák bőrszín, nem, stb alapján felosztva ne lengjenek ki egyik irányban sem. Egyenlőséget szeretne, nem egyenjogúságot. Ezt pozitív diszkriminációval akarja elérni, ami ugyanúgy diszkrimináció, hiába teszed elé, hogy "pozitív". Ezek ugye többletjogok. Az indoklás meg általában az, hogy a történelmi sérelmekért kapják, visszamenőlegesen. S ez részben igaz, hogy a feketéket, melegeket, transzneműeket, nőket a történelem során elnyomták, ez utóbbi tény. De ezért én ma miért lennék felelős fehér hetero cisznemű férfiként? Ja ez már nem diszkrimináció, hogy hátrányban leszek, mert az identitásom mindig is elnyomó volt történelmileg? Akkor bizony kettős mérce van, és ez a fő probléma a PC-vel.
És ezek a PC dolgok már törvényesen léteznek, pl az USA-ban a nem fehérek az egyetemeken többletpontokat a bőrszínük alapján kapnak, nem pedig szociális alapon. Vagy ott az Isztambuli Egyezmény, ami nagyon jól illusztrálja, hogy a mai feminizmusnak nevezett mozgalom, milyen szinten férfigyűlölő. Melegekkel, pontosabban az LMBTQIA+ kapcsolatban most hirtelen nem tudok példát, itt úgy néz ki nincs gond.
Egyébként filmeknél van amolyan "PC-meter", ez pedig nem más mint pl a Bechdel-teszt meg a Vito Russo teszt. A STD egyértelműen ezeken a teszteken való átjutást tűzte ki célul, a lehető legmagasabb pontszámért.
-
válasz
üzenetére
Dehogyisnem, de persze az igaz, senki semmit nem tud Kirkről, nincs benne, de
, idézem:maga Burnham az, aki elveti a magot Spock-ban "This is the last advice I'll ever be able to give you. There is a whole galaxy out there full of people who will reach for you. You have to let them. Find that person who seems farthest from you and reach for them." A hivatkozások amiket írsz miért tennék jobbá az STD-t?

-
Apollyon
Korrektor
válasz
üzenetére
Mondjuk egy hologram meg egy android emberi jogai nem ugyanaz a téma, amire célzol. A női jogok már régóta nem arról szólnak, hogy a nőknek nincs elég joguk. A feminizmus a női felsőbbrendűséget szeretné elérni, vagyis azt, hogy alanyi jogon ők kedvezőbb körülményekhez jussanak, mint a nem nők. A meleglobbi hasonló, ott is ki van forgatva ám a téma, mert oké, hogy IRL sok problémájuk van, és támogatom, hogy ne legyen, de ne a többség kárára akarják már ezt megoldani. Hozzáteszem: nem a melegekkel van gond, hanem a meleglobbival.
Anthony Rapp-et sem azért utálom, mert meleg, hanem mert egy aljadék, aki tönkretette Kevin Spacey karrierjét. Másrészt azért, mert melegeket kell bámulni a tévében, még nem fogják jobban elfogadni az emberek, akármennyire is kapálóznak a cél érdekében. De cserébe belerontanak sokak szórakozásába, és akkor lehetnek olyan viták, mint most itt.
Egyébként ha nem lenne trend a lobbi az összes másik sorozatban is, mint ahogy itt, akkor én személy szerint meg sem említeném a dolgot, csak hogy éppen az van, hogy a legtöbb másik sorozatban is ugyanúgy fellelhető ez a lobbi téma. Ugyanis ez is csak az utóbbi pár évben van. Vagy te esetleg már a Knight Riderben is láttál valamit?
Egyértelműen manipulációs szándékkal teszik bele, és/vagy azért, hogy megfeleljenek egy elborult, de nem örökké tartó trendnek. Ugyanis ez az sjw-izmus egy zsákutcába vezet, minden tekintetben. -
válasz
üzenetére
A JJ-féle ST-t hagyjuk már, ráadásul ott csak futólag volt csak látható. A TNG-nek csak az első 1-2 évadát néztem (nem tudom hol hagytam abba), de gondolom ott sem fixen volt egy meleg pár, mint főszereplő. Mert az STD-nél ott voltak végig, mintha mi sem lett volna természetesebb.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
Már nem emlékszem szerencsére pontosan a teljes utolsó részre,
csak arra a jelenetre, amikor Riker leállítja a holo-szobát és kisétál a dokinővel az ajtón. Na ott dobtam egy facepalmot. 
SG
. Oh az a befejezés, szörnyű volt. Pedig szerettem azt a sorozatot a hibái ellenére. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
"És mi lenne az a kacsintás Georgiou és Pike között a Mirror Universe említése kapcsán?" Az csak szerintem easter egg. Gondolom offscreen elárulták Pike-nak, hogy a nő másik világból származik. (Mert ugye eddig úgy tudtuk, hogy Pike tudatlan ebben a témában, volt is valamelyik részben egy jelenet, hogy majd Burnham beszél vele erről) -
-
DS39
nagyúr
válasz
üzenetére
az Enterprise (Pike miatt valószínűsíthető) és a Discovery, illetve a föderáció magas rangú tisztjei számára köztudott, de egyébként a föderáción belül nem biztos. (csak háttérsztorit keveset tudunk)
amúgy Burnham-et játszó színész tényleg elég irritáló, vagy a karakter amit játszik, nem tudom eldönteni, mert nem láttam még más szerepben őt.
egyébként ennyi volt a vörös angyal jóslatának megoldása, kész meg is oldva? így már az AI nem törli el az életet a galaxisban? kicsit csalódás. a másik dolog tényleg furcsa, hogy eddig Ariam a többihez hasonlóan csak ott volt kilóra, és most hirtelen kiderül, hogy ember volt, és hogy mindenki kedvelte, csak azért, hogy Burnhnam-nek nehezére essen őt kinyírni a végén... ami hiányzik ebből a sorozatból a többi ST-hez képest, (bár ez előny is lehetne), hogy nincsenek személyes beszélgetések az átlagos szereplők között, így nem ismerjük őket. túl akciódús próbál lenni a sorozat, ezért itt erre nincs idő. -
válasz
üzenetére
Valahova azért csak tart a sorozat... egy vérgagyi kezdés után mostmár adnék neki akár 4 csillagot is a 10-ből.
Egyértelműen fejlődni akarnak, keresztbe hosszába írják felül a régebbi irányokat és döntéseket, lehet hogy érezték a kasza hűvös pengéjét, amikor egy rendes star trek sorozatot is bejelentettek Picarddal... -
válasz
üzenetére
Ja, ebben egyetértek. De Rodenberry a mostani Star Treken ettől még kiakadna. Az STD-ben exkluzívan nők kapnak kb minden szerepet, ami ellenkezik az ő elveivel, a fent linkelt videót megnézted, érted miről van szó, vagy a videó készítő is csak egy begyöpösödött konzervatív akármifób?
Más: nemrég találkoztam azzal a híreszteléssel, hogy az ST jogok evileg még idén újra egy kézben lesznek, ami elég jó hír.

-
válasz
üzenetére
Szerintem mai szemmel a TNG-nek még a későbbi évadai is laposak. Talán csak az utolsók között voltak jobb évadok. De akkoriban mégis érdekesek voltak a témái, ami mai szemmel lapos, az anno még igenis új nézőpont volt. Ami inkább fájó mai szemmel, hogy sok színésznek milyen gagyi volt az alakítása benne, dehát ez a TOS-ra is igaz volt

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Pedig nem, az Axanar a prime idővonalon játszódik pár évvel Kirk előtt, csak nem része a kánonnak. De pont ez az, hogy nem módosítottak semmit, minden faj úgy néz ki, ahogy ki kell neki. Emiatt is kapták a CBS lawsuitot, mikor még a Vulkán fülek miatt is perelték őket.
A medveállatkás kérdésedet passzolom.
-
válasz
üzenetére
Lényegében arra gondoltam, hogy korábban nem voltak ilyen elvtelen idióták, akiknek mindenen elborul az agyuk, nulla önkontroll. ENT-ben legalábbis ilyenek voltak, kivéve azt az ügyvédet. Az STD-ben már jobbak, legalábbis ott már vannak elveik és szervezettebbek. TNG-ben meg ugye ott van Worf, aki ugyan a klingoni kultúrát képviseli, de jóval enyhébben, nem borul el az agya egyből, bármin. -
válasz
üzenetére
De Khaless az a prófétájuk, nagyon régről, nem erről van szó. Az Enterprise-ban mond olyan az egyik klingon (Archer "ügyvédje"), hogy kb 100 éve dominálnak a harcosok, ezért ilyen agresszívek.
Na az ilyesmik hiányoztak nekem nagyon a STD-ből, remélem a második évad ezen változtat. Bár ha mégsem, akkor is ott az Orville.

-
válasz
üzenetére
A klingonoknál az az érdekes (legalábbis az Enterprise alapján), hogy nem voltak mindig is harcosok, csak egy jó ideje a harcos kaszt dominál. Ezt említik a régebbiekben is?
Ja, hát első persze, nem szabad elvárni, hogy egyből olyan lesz mint a többi. Egyelőre pihentetem, még mindig sok egy kicsit. Látványban amúgy szerintem jó, néhol mondjuk mai szemmel vicces megoldások vannak, pl a jól láthatóan kézzel mozgatott fura növény.
De engem ez nem zavar, bele tudom élni magam, nincs szükségem tökéletes CGI-ra, az max hab a tortán.Én nagyon így látom, ez van, nem értünk egyet. De ezt a vonalat tényleg hagyjuk is, már túlságosan is kiveséztük.
Most végeztem a TNG negyedik részével. Ez nagyon nem PC, s utána is néztem, a legrosszabb TNG résznek tartották a fanok 2016-ban. Nem tudom azért-e, mert rasszistának tartották, hogy a feketék játszották a relatíve primitív népet, legalábbis elég fura erkölcsi kódexük volt. Ráadásul még szexisták is voltak.
-
-
válasz
üzenetére
Megnéztem két részt a TOS-ból. Ami egyébként nem semmi, mert anno kb 5 percet bírtam. És most nem rossz, de először valami enyhébbel kell kezdenem. Nem az zavar, hogy régen készült, hanem hogy hogyan is mondjam... olyan görcsös, s kissé érdektelen.
Ezért nekiálltam a TNG-nek, amiből anno szintén nem tudtam egy részt sem megnézni. De most valahogy tökre érdekesnek tűnik, tetszik. Jóval lazább és színesebb a TOS-nál. 3 rész simán lement, s jöhet a többi is. Picard tényleg mogorva, bár nem zavar. Szerintem végignyomom a TNG-DS9-Voyager hármast, aztán jöhet a TOS. Ez bele fog telni egy "kis" időbe.

Egyébként a három sorozat közötti átfedéseket érdemes párhuzamosan nézni?
-
válasz
üzenetére
Sokkal jobb lenne, ha úgy néznéd ezeket a sorozatokat mint Star Trekket... Tök jó, hogy fejből vágod az összes epizód eredeti címét mint egy gép, és úgy elemzed a történéseket, mintha egy pszichológus (pszichopata?!
), de gy csak magadat vágod el attól amit a sorozatok adni tudnak. Ezeket végig kell flashelni, minden részben a kedveset meg az aranyosat kell látni, amit a készítők szerettek volna átadni. Nem tudom jobban megfogalmazni, ezt érezni kell. Te egyszerűen nem vagy Trekkie, csak egy hideg droid (bocs). Így tényleg szar lehet sorozatot nézni, hogy a logikát keresed, meg az értelmet. Miért pont a Star Trek klasszikus részeitől várod ezt?
Azért tetszik neked az Discovery mert pont olyanok készítették mint te. Olyan is lett mint te. Nézni is rossz, olvasni is rossz. Kimért, hideg, mindenkinek megfelel, beillesztik az aktuálpolitikába, ami valójában nem is az, csupán egy kis erőszakos önző és végtelenül hangos és agresszív réteg nyomására kialakított valószínüleg rövid életű trend.
-
válasz
üzenetére
Tényleg meg kéne néznem.
A TOS filmjeit meg lehet nézni a sorozat ismerete nélkül?Az biztos, hogy az utóbbi időben nálam alacsony az ingerküszöb.
Filmeket sem igazán tudok nézni, inkább sorozatokat szoktam, mert annyira rossz a filmek nagy része -- és nem olyan problémám van velük, mint az STD-vel, hanem egyszerűen csak szarok, és nagyon unom. Max az értelmetlen trash-jellegű akciófilmeket szoktam csak megnézni, kikapcsolódásnak.Nekem nincs problémám a baloldalisággal, megvannak ugyanúgy az értékei, mint a jobboldalnak vagy a liberalizmusnak. Nyilván amikor totalizálódik, akkor kifordul magából és nem sok köze lesz a gyökereihez, szerintem ennek a tünete ez a könyv is.
Én nem írtam le az STD-t. Végignéztem, csak szenvedés volt ez a genderista hangulat az első évadban. Várom a másodikat, nézni fogom.
Remélem színesebb lesz. -
válasz
üzenetére
Ilyen logikával a Star Wars is politizál, mert a birodalmat meg a nácikról mintázták. Meg ne keverjük össze a politikai történésekre való reflektálást egy szélsőséges ideológiához való ragaszkodással. Ez nem ugyanaz, az STD-ben az utóbbit látom.
Lehet ez téged meglep, de én is liberálisnak tartom magam. Én se abból vonok le következtetéseket, hogy ki milyen fajú, nemű, színű, stb. De azt azért érzékelem, ha valahol kilóg a lóláb. Jó példa ugyanerre a jelenségre pl az új Ghostbusters, Ocean's 8 vagy a készülő Terminátor reboot (legalábbis az eddigi információk alapján).
Kulturálisan tényleg liberális a ST, bár azért totálisnak nem merném nevezni, mert az a safe space-ekben van.
De én leginkább baloldalinak nevezném a ST-et, persze jó értelemben, mert míg a liberalizmusnál az egyén van a központban, a baloldalnál a közösség, azaz a sokszínűség, egymás segítése, stb. No meg főleg balos, hogy mivel nincs pénz, szóval gazdaságilag egyfajta kommunisztikus utópiát valósít meg. Bár ha meg nagyon megnézem, akkor inkább ideológiákon túli a ST (Enterprise alapján). Inkább újat mutatni akar, mint képviselni valami evilágit. Na az STD meg az utóbbit csinálja, újat nem mutat. -
válasz
üzenetére
Arról van szó, hogy elbeszélsz amellett amit írtam. Korábban is leírtam, hogy egyetértek ezekkel, főleg, hogy jóval a PC korszak kezdete előtt már ilyen volt. Mert ugye a PC a 90-es évek elején jött, mint politikai hozzáállás. Maga a sokszínűség eleve a ST világban elkerülhetetlen (sok-sok faj), s ugyanúgy progresszív* a TOS főszereplőinél az etnikai diverzitás, mint a korábban felhozott nyílt és természetes homoszexualitás az STD-nél. Ezek mind pozitív dolgok.
Te mást értesz PC alatt, én mindig negatív értelemben használom a PC-t, ez az ami mellett valahogy elsiklottál, sokadig alkalommal. STD esetén leginkább a pozitív diszkriminációval van a problémám. Etnikai alapon nincs baj a ST-kel, mert a műfaj stílusából következik a sokszínűség, nem pedig azért van, mert atom-PC emberek készítették. Tehát ez progresszív* tartalom, nem pedig PC.
Az STD már politizál, mert a PC gender-ágát képviseli számomra már idegesítően komoly mértékben, ami méltatlan a ST-hez annak tudatában, hogy a korábbi sorozatok milyen szinten progresszívak* voltak (az alapján amiket írtál). Az nem progresszív*, hogy matriarchizmus lesz a jövőben, 70%-os női kvótával. Ez a genderisták politikai álláspontja. Az lenne a normális, ha a nők és férfiak egymást segítik, kiegészítik. Az STD-ben nagyon nem ezt látom, s ez nem csak reprezentáció, hanem a férfi-női kommunikációban, szituációs szerepekre is nagyon igaz.
* progresszív alatt nem az amerikai atom PC, safe spaces, kvótás, stb álláspontot értem, hanem a tényleges progresszivitást.
Erre válaszolj légyszi. Vagy ne, de engem érdekel az álláspontod ezzel kapcsolatban, ha már ennyire odavagy a sokszínűségéért a star treknek. Amivel nincs bajom, mert én is pontosan ezért szeretem, pont nem ez a problémám az STD-vel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Hmm, a karakter jellemzés amit leírtál, abból semmivel se értek egyet.
Chakotay többször szembemegy a kapitánnyal, Tuvok elég jól kibontja a vulkáni témát (van az a rész mikor ő lesz a kapitány, na ott eléggé kijön a vezetői képessége is), Neelix meg egyszerűen csak vicces, de nem idegesítő.A többire meg így röviden azt tudom mondani, hogy egy kicsit túl komolyan veszed ezt az egészet. Ez még mindig csak egy heti rendszerességű sorozat, ahol vért izzadtak, hogy meglegyen az adott heti epizód. Kate Mullgrew maga nyilatkozta, hogy sajnos a sorozat heti 6 napos forgatása miatt pont a legfontosabb időben nem tudott ott lenni a lányai mellett mint anya...
-
-
válasz
üzenetére
Tehát a Star Trek mindig is a humanizmusról (nem emberi, hanem élőlény szinten) szólt, ez világos, s így jó ahogy van. De arra mi a magyarázat, hogy nők / nőies férfiak vannak feltűnően elnyomó többségben? Ez nem abban jó értelemben PC, hanem a szélsőséges mértékben.
Nekem nem tűnt fel, hogy az Enterprise ennyire "PC" (a te értelmezésed szerint), mivel nekem aztán mindegy, hogy milyen karakterek vannak. Legalábbis, amíg nem feltűnő kiszámolt vagy felborult.
Egyébként ott szinte kivétel nélkül az összes karaktert nagyon bírtam.A Discovery-nél nem igazán. Burnham szerintem elég idegesítő. Mondjuk Lorca és Tyler bőven überelik. Ha kell kedvenc, akkor talán Tilly és Stamets. A többi olyan közepes, talán még Saru aki érdekes.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
üzenetére
Én kérek elnézést. Leírtam már, hogy mi zavar. És azt is, hogy miért.
Melyik másik szerelmespár van a hajón, a melegen kívül? Nekem egy sem ugrik be. Pl.
Meg az egész DIS nem tetszik, és nem csak ezért.De akkor itt többet nem írom le, ha ez valakit zavar, nekem nem gond.
-
válasz
üzenetére
Te a sokféleségről beszélsz, amivel nekem nincs bajom, sőt, pont ezt szeretem a Star Trek-ben, s Discovery-ben ez sajnos nem igazán létezik. Pedig ez egy nagyon fontos része a Star Trek-nek. Ebben jobban nem is érthetnék egyet.
Én arról beszélek, hogy eltolták női irányba az egészet. Nem kicsit, nagyon. Ez nem kiragadott részlet, hanem egész végig jellemző az egész első évadra. Vegyünk egy hímsoviniszta filmet, ahol csak férfiak vannak főszerepben, s a nők csak megdugni való idióták. Na a Discovery pont ugyanez csak fordítva.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
üzenetére
Trikkiseget én nem abban merem, hogy van-e benne homo par. Es nem azért nem trekkie, mert van benne homo pár. Hanem mert nem hozza azt a hangulatot mind a TNG, DS9, VYG. Például.
Szerk.: "A PC nem a nemek arányától függ, hanem a szándéktól. A Discovery-ben a PC-n kívül semmi okát nem látom annak, hogy miért vannak a nők túlreprezentálva.
+1 -
válasz
üzenetére
Ha változna is az emberi természet, az elég hülyén hangzik, hogy pont úgy borul fel, hogy a hetero fehér férfiak ilyen idióták lesznek.

A Szexmisszió az egy hatalmas film.
S nagyon nem PC. A PC nem a nemek arányától függ, hanem a szándéktól. A Discovery-ben a PC-n kívül semmi okát nem látom annak, hogy miért vannak a nők túlreprezentálva. -
válasz
üzenetére
Amit én értek PC alatt annak ugyan elvileg ez a célja, csak többet árt, mint használ. PC-nek is több formája van, de vegyük a reprezentációs ágat.
A csillaghajó személyzete esetében pl eleve abból a hibás következtetésből indul ki, hogy a nők alulreprezentáltak (nem elég az 1/3). Azért hibás, mert az átlagos női természetből nem az következik, hogy csillaghajón szolgáljon felfedezőként vagy a katonaként. Persze a PC tagadja ennek a női vagy bármilyen emberi természetnek a létezését. Lehet bármi, kenyérpirító is, csak akarni kell! S akkor ilyenekből lesz az, hogy az végtelenül PC anyuka / apuka nem nélkül neveli a gyermekét, hisz a nem is csak egy társadalmi konstrukció, majd a gyerek eldönti vagy választ egy harmadik nemet.
A megoldás az, hogy reprezentálni kell a nőket. Pontosabban túlreprezentálni, ahogy a Star Trek Discovery esetén is látható. Sokkal többen vannak a nők a férfiaknál, főfarakterek terén meg végképp. Ez szélsőséges. És hazug. A PC-vel ez a legnagyobb bajom, hogy hazudik valamit, valamilyen generált probléma kapcsán, s ettől várja a megváltást. Lásd nyelvi PC. Ha kiirtom a nyelvből a nigger szót, attól nem fog megszűnni a rasszizmus.
A vulkáni példáddal nincs semmi baj, hisz az egy speciális eset. De itt az egész sztoriról van szó, amiben a nők látványosan túl-, a férfiak pedig alulreprezentáltak. Legalább mondták volna, hogy ez ilyen meg olyan okokból egy "női kvótás hajó" vagy mit tudom én, már beljebb lennénk.
De hajó legénységénekszemélyzetének felborítása női irányba csak egy a sok probléma közül. Ezek együtt alkotnak szélsőséget.Igen, sokkal érdekesebb lenne egy fajilag diverzebb hajó, ezt én nagyon-nagyon hiányoltam. Pontosabban kifejthették volna jobban, mert volt ott más faj is, csak sajnos nem igazán mutattak belőle többet a látszatnál. Én is várom a második évadot, hogy milyen lesz, remélem jobb.
-
válasz
üzenetére
A TOS idején a diverzifikált karakterekkel jönni bátorság volt. Akkoriban kb alap volt rasszistának, antiszemitának, xenofóbnak, stb-nek lenni. Ez volt az alapkultúra. Ha jól emlékszem, akkor a TOS-ban volt először olyan, hogy egy néger nő és egy fehér férfi csókja volt látható a TV-n. Erre addig nem volt precedens. Ez volt maga a progresszió.
A videó egyébként jó példákat hoz. Csak összekeveri a PC-t a különböző rasszú, nemű, fajú élőlények békés együttélésével. A példái tanulságos tartalmi elemek, miközben a discovery a tartalmát tekintve elég gyenge. Gonosz klingonok vannak meg röhejesen agresszív, fényérzékeny náci emberek egy párhuzamos univerzumban. Miközben megjelenítés terén úgy állunk, hogy a jövőben a nők fognak 3/4 többségbe kerülni, s ők fogják előrevinni a történéseket (nagyon sokszor kioktatva az ellenkező nemet). A férfiak csak idióta koloncok, kivéve ha melegek, mert ez esetben nagyon jó orvosok vagy tudósok lehetnek belőlük. Ez így szerintem gáz.

Nekem nincs azzal bajom, hogy van benne egy nyíltan meleg pár, akik nagyon szeretik egymást, s ez a sztori része. Vagy hogy női fő karakterek vannak, s előre viszik a sztorit. Vagy hogy a férfiak idióták. A problémám az, hogy csak ez van. Nincs kivétel. Nem az a baj, hogy nincs egyensúlyban, hanem az, hogy átestek a ló túlsó oldalára, s nagyon mesterkélt, propagandisztikus.
A másik bajom az, hogy nincsenek benne elgondolkodtató morális kérdések / tanulságok, pont olyanok, mint amiket felhozott példának. Vagy van az Enterprise-ban, sőt még az Orville-ben is! Csak prezentálás van, sztori nincs.
-
válasz
üzenetére
Ja, csak hogy jogdíjak, amit kérnek érte azok nagyon nem olcsók, valami ilyesmit olvastam.
Szerintem nincs aránylag sok női szereplő, vagy legalábbis nem tűnt fel. Nem az a bajom. Újra kell néznem, hogy tudjak valami konkrétat is mondani, úgyhogy majd akkor leírom.
Számomra az Orville-nek több köze van a ST-hez, mint a Discovery-nek. Persze Seth MacFarlane humorát nem mindenki szereti.

-
válasz
üzenetére
Ja, ez megvan. Meg valami olyasmit is olvastam, hogy jogokkal is gond van.

"TNG 6. évadának egy részében szerepelt a DS9, de annak a HD rekonstrukciója (már amennyi az adott epizódban látszódik belőle) vitte el az egész évad remaster költségvetésének több, mint a negyedét."
Wat?
Ez durva. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Megnéztem azt a trailert. Nos az egy egészen más kategória, ott a warp effekt is elég vacak, nem csak a hajófal alakja.
A Voyageres trailer egyértelműen sokkal jobban sikerült.Egyébként láttam egy videót az eredeti trailerről, ahol a hajó vetett árnyéka és ismert méretei alapján kiszámolták, hogy mekkora lehet az a "gázóriás", aminek a gyűrűi felett elrepül a hajó. Lehetetlenül pici lett.

Plazmacucci: Mi van veled, hogy mostanában pozitív kommenteket látni tőled?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
oriic: Már egész vállalható. Mondjuk a 3-as Bussard kollektorokkal még nem békéltem meg.
-
-
-
DS39
nagyúr
válasz
üzenetére
Neelix töltelék karakter volt, néhány részben játszott főbb szerepet csupán, simán meg lettem volna nélküle.
Phlox mint hajóorvos komolyabb szerepet játszott a történetben, akinek írtak néhány vicces jelenetet is. Sokat nem rontott / nem is nagyon tett hozzá az amúgy elég laposka sorozathoz. szvsz. -
gzbotii
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem azzal van baj, hogy mennyi a nő...hanem, ahogy most kompenzálnak. Nekem úgy tűnik az ment itt, ami "elismert" trend Hollywoodban, hogy arányaiban kell legyen minden kisebbség a filmben, hogy mindneki megtalálja magát (hispán, meleg, stb) különben rasszista lesz a film és megy a felháborodás. Persze, ez nagyon OFF itt, csak leírtam, hogy mire értem.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Személyi pajzsok, gránátok és egyéb kiegészítők igen csak hiányoztak a biztonsági csapatok repertoárjából. Egy kézi fézerrel visszaverni az átszálló ellenséget az derék.

Ebből a szempontból sokkal jobban meg voltak csinálva a harcok az Enterpriseon.
Jah amúgy a Voyager torpedó készlete olyan 15 alkalommal változott a sorozat alatt, mindenféle irányba.

-
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
-
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
A phase (d nélkül) cannon - fázis ágyú fordítása azt hiszem stimmelt és ez így meg is felel a technikai leírásnak, viszont a részecske fegyverekkel támadó ellenséges űrhajókra mondták, hogy partikula ágyúkkal lőnek.
Azért a partikula - részecske nem egy olyan űrbéli fogalom, na. 
Most a filmben is fázis ágyút mondtak a Franklinen, helyesen.
A román csapatot nem ismerem, de a Voyager 6. évadának kezdetére becsúszott egy román szinkron ami valami kegyetlen rossz lett, újra is szinkronizálta a régi csapat.

orichalcos:
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Igen, 2-t mondták. Viszont korábbi hírekben meg 4-es volt. Szerdán megnézem eredeti hanggal a moziban, majd figyelek erre mit mondanak. Valami kavarnak kell ott lennie, mert ezek még nem UFP hajók voltak, hacsak nem álltak szolgálatban még hosszú évekig. Ha Archer beszédét az Archer arénában 10? évvel a Xindi háború után tekintik a föderáció megalapításának, akkor még simán lehetnek már UFP hajók.
Mondjuk az ST Gods of night novellában ahol az NX-02 gamma kvadránsbeli megtalálásával kezdődik a történet, ott a hajóra mint "technikailag nem is föderációs hajó" hivatkoznak, pedig az már a Xindi harcok után zajlott Romulán harcok során veszett el, ami időben kb. Archer beszéde körül lehetett.
wetomi: jah, hogy az állomás. Félreolvastam, azt hittem a Franklin kinézete az öncélú. Az állomás nekem speciel tetszett, azok a méretek igazán lenyűgözőek voltak.
A gravitációra meg egyetértek. Mondjuk abban az állapotban a tehetetlenség csillapító valszeg már bajosan működött, de ettől még igazad van szerintem.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
+1
Meg ahogy írtam a sorozatos topikba TNG 5x07-ben is volt ehhez hasonló hajó.
Spoilerhez:
Ezen gondolkoztam én is,
de nem biztos hogy az dátumok megegyeznek.Xindi incidens ugye 2153-54-ben volt, de nem emlékszem hogy USS Franklin mikor is tűnt el. (pedig mintha említenék is a filmben)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- OLED TV topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Assetto Corsa Rally
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple MacBook
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 16GB (2x8GB) SK Hynix DDR5 5600MHz SODIMM kit
- Makulátlan,lemezes PS5 Slim 1TB (CFI-2116) eladó/Media Markt garancia 2027.12.10-ig/beszámítás van
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- Sony Alpha A7C eladó - GARANCIA 2027.05.10
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Neo 13 A18 Pro - 8GB/512GB SSD Touch ID (MHFG4MG/A) Indigo -3 év garancia
- Dell Precision 7760 - i7-11800H, 64GB RAM, 1TB SSD, RTX A3000, 17,3 27% ÁFÁS
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AKCIÓ! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyértelműen manipulációs szándékkal teszik bele, és/vagy azért, hogy megfeleljenek egy elborult, de nem örökké tartó trendnek. Ugyanis ez az sjw-izmus egy zsákutcába vezet, minden tekintetben.
. Oh az a befejezés, szörnyű volt. Pedig szerettem azt a sorozatot a hibái ellenére.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Lényegében arra gondoltam, hogy korábban nem voltak ilyen elvtelen idióták, akiknek mindenen elborul az agyuk, nulla önkontroll. ENT-ben legalábbis ilyenek voltak, kivéve azt az ügyvédet. Az STD-ben már jobbak, legalábbis ott már vannak elveik és szervezettebbek. TNG-ben meg ugye ott van Worf, aki ugyan a klingoni kultúrát képviseli, de jóval enyhébben, nem borul el az agya egyből, bármin.
S nagyon nem PC. A PC nem a nemek arányától függ, hanem a szándéktól. A Discovery-ben a PC-n kívül semmi okát nem látom annak, hogy miért vannak a nők túlreprezentálva.
CPT.Pirk