Hirdetés
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Ha Isten létezik...
- gerner1
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Úgy látom, a PHP-oldali résszel készen vagyok (nagy meglepetésemre).
Viszont a kereséshez (és szűréshez) kapcsolódó lekérdezések még mindig a "régi csúnyák":
Így néz ki jelenleg, ha keresést indítok 3 különböző szóra:
SELECT * FROM the_only_one_tableWHERE((title LIKE '%kereso_szo_1%'ANDtitle LIKE '%kereso_szo_2%'ANDtitle LIKE '%kereso_szo_3%')OR(description LIKE '%kereso_szo_1%'ANDdescription LIKE '%kereso_szo_2%'ANDdescription LIKE '%kereso_szo_3%'))ANDid NOT IN (672,467,439,395,325,143,10,156)ORDER BY date DESCLIMIT 4(az id NOT IN részt csak azért hagytam benne, hogy megmutassam, hogy megfogadtam a tanácsaitokat, és így valóban kulturáltabb az egész
)A kereséshez (és ugyanilyen elven (LIKE %%-kal) működik a szűrés is):
Az ajánlás alapján rákerestem a full text search-re. Ott elsőnek a CONTAINS-t találtam. De kézzel (phpMyAdmin-ban a konzolban) sem adott vissza találatot:WHERE CONTAINS ((title, description),'"kereso_szo_1" AND "kereso_szo_2" AND "kereso_szo_3"')Láttam keresési találatokat
MATCH-re,MATCH AGAINST-re, de a leírásuk sem győzött meg, hogy ezeket kellene használnom.Szóval martonx tanácsát megfogadva inkább rákérdezek, hogy hogyan lehetne megoldani a keresést/szűrést a a
LIKE %%használata nélkül?
Engem -tapasztalatlant- persze nem zavar, csak ugye írtátok, hogy rém pazarló. A LIKE-nál keresés miatt pedig muszáj vagyok a %%-ot használni, mert a szöveg bármelyik pontján lehetnek a keresett szavak.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple Watch
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- Az SSD elfárad… a RAM miért nem?
- Google Pixel topik
- Highguard - Nagy érdeklődéssel indult, de vannak gondok vele
- Viccrovat
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Samsung AU7022 65 Smart TV 4K Ultra HD LED hibátlan, dobozával
- 8 DARAB (Január 28.) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5410 5420
- HP HyperX Cloud Blue Playstation Bolti ár:17k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új HYPERX Cloud II metál gaming headset Bolti ár:33k INGYEN FOXPOST
- ÚJ HP HyperX Cloud II Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)