Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Ha jól értem, itt kőkemény gazdaságossági kérdések is bejátszanak.
Nektek kell eldönteni, hogy mire akartok költeni:
- újabb, erősebb vas
- toldozzátok-foltozzátok a régi kódot, hátha jobban fut az elégtelen vasonÍrtad, hogy van DBAtok.
Nem az ő dolga lett volna eddig kielemezni a rendszer gyenge pontjait, és azon optimalizálni?
Akár úgy, hogy megnézi, mi fut túl lassan, és a végrehajtási terv alapján kitalálja, milyen indexszel vagy hintekkel lehetne jobban futtatni ugyanazt, vagy akár úgy, hogy nyakára lép a trehány fejlesztőknek, hogy gondolkozzanak, mielőtt telibejoinolnak két sokmilliós táblát.Vagy azon is el lehet gondolkozni, hogy valami mentén partícionáljátok a táblákat.
Mittudomén, van egy folyamatod, aminek van egy azonosítója, akkor célszerű lehet az összes a folyamatban használt táblát a folyamat azonosító mentén partícionálni, és az összes joinba betenni a partíciókulcsot, így mindig csak az aktuális partíció pártíz-ezer során dolgozik a DB, nem az egészre megy a full table scan...[szerk:]Ja, hogy dobozos? Akkor a beszállítót kell rugdosni, ha még garis a termék, de sejtésem szerint már fizetős a support

Pénz meg szokás szerint nincs.Én sok kis lépéssel próbálok javítani. Igazából szorgalmiként, mert mellette ott vannak a feladataim is :/
Sajnos volt ilyen munkahelyem.
Amikor sikerült sok hónap munkával eloltanom egy évek óta lángoló tüzet, amit az egyik vezető fejlesztő nemtörődömsége okozott, akkor még vállveregetést sem kaptam érte, nem hogy fizuemelést.
Aztán még én voltam a szemét, amikor leléptem onnan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED - Intel Ultra 5 226V - 16GB - 512GB - Win11 -3 év gari - HUN - PEN
- Orion HS 200 hangfalpár
- HP X360 830 G10 2in1 360 fokban kihajtható tablet mód is! i5 1335U 16Gb 256GB
- ÚJ iPad Pro 13" M4 Space Black 256GB Wifi
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- SK Hynix vagy Samsung 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- AKCIÓ! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- AKCIÓ! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest