- bagyusz: Sony Xperia SP CM11 Zárt Bootloaderre
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Ha jól értem, itt kőkemény gazdaságossági kérdések is bejátszanak.
Nektek kell eldönteni, hogy mire akartok költeni:
- újabb, erősebb vas
- toldozzátok-foltozzátok a régi kódot, hátha jobban fut az elégtelen vasonÍrtad, hogy van DBAtok.
Nem az ő dolga lett volna eddig kielemezni a rendszer gyenge pontjait, és azon optimalizálni?
Akár úgy, hogy megnézi, mi fut túl lassan, és a végrehajtási terv alapján kitalálja, milyen indexszel vagy hintekkel lehetne jobban futtatni ugyanazt, vagy akár úgy, hogy nyakára lép a trehány fejlesztőknek, hogy gondolkozzanak, mielőtt telibejoinolnak két sokmilliós táblát.Vagy azon is el lehet gondolkozni, hogy valami mentén partícionáljátok a táblákat.
Mittudomén, van egy folyamatod, aminek van egy azonosítója, akkor célszerű lehet az összes a folyamatban használt táblát a folyamat azonosító mentén partícionálni, és az összes joinba betenni a partíciókulcsot, így mindig csak az aktuális partíció pártíz-ezer során dolgozik a DB, nem az egészre megy a full table scan...[szerk:]Ja, hogy dobozos? Akkor a beszállítót kell rugdosni, ha még garis a termék, de sejtésem szerint már fizetős a support

Pénz meg szokás szerint nincs.Én sok kis lépéssel próbálok javítani. Igazából szorgalmiként, mert mellette ott vannak a feladataim is :/
Sajnos volt ilyen munkahelyem.
Amikor sikerült sok hónap munkával eloltanom egy évek óta lángoló tüzet, amit az egyik vezető fejlesztő nemtörődömsége okozott, akkor még vállveregetést sem kaptam érte, nem hogy fizuemelést.
Aztán még én voltam a szemét, amikor leléptem onnan...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung kuponkunyeráló
- Bittorrent topik
- Arc Raiders
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ryzen AI 7 350 16GB 512GB SSD Radeon 860M Win11 2év Garancia
- iPhone 11 Pro 64Gb
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest