Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz martonx #5083 üzenetére

Korábban írta, hogy MariaDBt használ, azt meg nem támogatja az SQLFiddle.

Múltkor próbáltam felrakni a gépemre a MariaDBt, de már az is gondot okozott, hogy találjak Win7 x64-en elinduló verziót, asszem a 10.3.30-ig kellett visszamennem.

Utána meg szívtam a mellécsomagolt HeidiSQL IDEvel *, aminek a működése eléggé az agyamra ment, meg az Oracle hibaüzeneteinél is semmitmondóbb hibaüzenetektől ** is a falra másztam, amikor valami szintaktikai hiba volt, vagy éppen Oracle kompatibilis módban lévő MariaDBnek nem tetszett a kód.
    Kb. fél nap google után inkább feladtam, hogy az Oracle alatt hibátlanul működő példámat átírjam MariaDBre. :(

*: Rég dolgoztam ennyire használhatatlan IDEvel, szerintem még az SQL Server 2000-ét is alulmúlja. (2005-től jött helyette a Visual Studio stílusú SQL Server Management Studio)

**: pl. a lemaradt egy vessző hibaüzenet végére odamásol sortörések nélkül 5 sor kódot, amiből minden látszik, kivéve az, hogy melyik sor végéről maradt le. :))
    Ennyire hülye még az Oracle SQL Developer se szokott lenni, pedig az sem a szívem csücske.

Új hozzászólás Aktív témák