- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon kezdőknek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
válasz
freemanone #20182 üzenetére
Pár tízezerért tényleg nincs jobb. Csak szívás a dupla a távírányítóval, a mosott középhang...stb nem biztos, hogy megér annyit.
-
tibbike01
őstag
válasz
freemanone #20180 üzenetére
Én 3 féle Edifiert próbáltam, pc-hez jó, de TV adásokhoz, filmekhez nem volt jó.
-
torma1981
veterán
válasz
freemanone #20167 üzenetére
Samsung oldalán nincs is fent de az Euronics árulja? Érdekes.
De látszik, hogy nincs is nekik. Még nem kezdték el forgalmazni.
-
Zizi123
senior tag
válasz
freemanone #20139 üzenetére
"Amolyan szokásos samu féle évről évre picit jobb a flagship."
Háááát az azért szerintem túlzás, hogy jobb, vagy maximum szolgáltatásban, de hangban szerintem már jó ideje semmit nem léptek előre.
1 csomó olyan újításuk volt ami szoftveres, amit megkaphattak volna a régebbi modellek, is, de akkor miért vennék meg az emberek az újat???? -
Gino20
őstag
válasz
"a dual hangszórós subnál vannak még előnyök"
Ha jó a tervezés és van hozzá kétszeres bemenőteljesítmény, akkor persze. Ez esetben nem is +3dB, hanem +6dB-t jelentene.
Végül is nem faxok dolgoznak ott, főleg ha a Harman csoport kompetenciáját is felhasználták...
Na majd kiderül. -
Sordoran
addikt
válasz
Na igen, nekem Sonos Sub Mini van, és itt egymással szembe van a két hangszóró. Adja a mélyet, viszont szinte semmi rezgése nincs. Persze nem tolom teljes hangerőn, lehet ott előjönne a hátránya (nem értek ennyire hozzá), de az én elvárásaimnak tökéletes, és nem szól rám a család hogy dübörgök.
-
M5Norbi
őstag
válasz
Na meg ne felejtsük el hogy a mostaniak sub-ja (és nekem csak 930B-m van) simán remegteti az ablakokat még közép hangerőn is.
Ha ebből lejebb adnak kicsit és a mély még tisztább lesz akkor az mégiscsak fejlődés.
De mindegy is ezek találgatások egyenlőre. -
Gino20
őstag
válasz
freemanone #20124 üzenetére
"egy helyett kettő"
Ez alapvetően +3dB-t jelent hangnyomásban (10*log(2)), de sajnos ennyi.
Lehet kisebb dobozból, kisebb sugárzóból is extrém teljesítményt kinyerni, de ahhoz kell az extrém teljesítmény (sok-sok 100 W) és pl egy extrém kivitelezésű reflex csövezés, de még akkor sem fogja azt a hangnyomást hozni, mint egy nagy doboz 15-18" sugárzókkal. Egyik sem elképzelhető egy SB Sub esetén. Ha új samu sub tényleg csak egy 25x25x25-ös kis kocka lesz, akkor e tekintetben a váltás tényleg bőven megkérdőjelezhető.
Nem is értem ezt az irányvonalat. Oké, ne legyen Lehel hűtőszekrény méret, mert hát csak SB, de ez a 25-ös kocka kabarénak tűnik. -
Zizi123
senior tag
válasz
A fizikai az fizika, a kezdetek óta senki nem tudta azt megoldani érdemben, hogy a mélynyomó kicsi legyen. A mélynyomónak kell a sok cm3 levegő....Gondolom, hogy a többi gyártó sem azért ad nagy dobozokat, mert sok a kimaradt faanyag. (vagy amiből éppen van)
-
zozy84
senior tag
válasz
freemanone #20126 üzenetére
Semmi extrát.
Így mindenki láthatja/olvashatja.
Amúgy tényleg nem megy 30 alá.
De én sem nem hinném, hogy rosszabbul fog szólni mint a mostani.Most tervezem a 990D vásárlását.
Eddig "rendes" rendszerem volt. Denon X4400h, Heco Victa 702, Proson R10, stb. De a rengeteg kábel meg a nagy helyigénye miatt inkább váltok. Remélem nem bánom meg.
-
zozy84
senior tag
válasz
[link] 990F
-
válasz
freemanone #20037 üzenetére
Szuper, nagyon szépen köszönöm a segítséget Nektek, felveszem az eladóval a kapcsolatot.
-
aram01
nagyúr
válasz
freemanone #19996 üzenetére
Értem akkor van rá esély, köszönöm.
-
aram01
nagyúr
válasz
freemanone #19994 üzenetére
Képes az Atmos “buborékot” létrehozni a szobában?
-
Louro
őstag
válasz
freemanone #19970 üzenetére
Se az áramtalanítás, se a fizikai gombos a bar-on nem segített. Lehet szoftveresen is nyomok rá egy reset-et.
-
Louro
őstag
válasz
freemanone #19970 üzenetére
Köszi, kipróbálom ezeket. Hátha.
Áramtalanítást különben nem próbáltam.
-
Peat76
őstag
válasz
freemanone #19895 üzenetére
Itt is a külső eszközre hivatkozik...
De meglátásom szerint enélkül is működni kellene!
Ezért ezt is megcsinálom....
Ahol lesz a Kong Skull Island, egyik verzióban TV saját lejátszója, LG C4, DDP Atmos...VS PlayStation 5 Pro Ultra HD Blu-Ray verzió True-HD Atmos-sal...
Lassan beüzemelem a Q930D-t és jelentkezem!
-
Peat76
őstag
válasz
freemanone #19893 üzenetére
Tehát a tv saját média player-e, ha már van rádugva külső Atmos képes eszköz és Passtrough-ba átmegy a Soundbar felé a Dolby True-HD Atmos, a hangprojektor pedig bitstream módban van, megszólal a True-HD Atmos??
Akkori itt sokaknál képzavar van,
Őszintén először én is így gondoltam, de meggyőztek ez így nem működik.. -
rzerge
aktív tag
válasz
freemanone #19826 üzenetére
Sziasztok!
Vettem végül egy Q700D-t 140-ért BestByte-ból, sztem jó vétel volt.Őszintén szólva nem vagyok tőle hanyatt esve.
JBL Bar 2.1 (gen1) cuccost váltotta, mert azon nem lehetett hallani a beszédet (a középső hangszóró hiánya miatt), de zenében kenterbe veri oda-vissza bárhogy.Kiváncsi lennék, hogy egy JBL SB560 mit tud, azt nagyon jó áron 90-100k-ért meg lehet venni.
Lehet beújítok egyet, aztán össze lehet majd hasonlítani a kettőt. -
V.T.
aktív tag
válasz
freemanone #19853 üzenetére
Igen azt tudom hogy nem metrikus. Honnan tudok ilyen csavart szerezni?
-
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19849 üzenetére
Ha a teljes sub tartományt maximálisan élvezni akarod 1db sub esetén, ahhoz kb az kell, hogy a sub az öledben legyen, vagy rajta ülj és így ugye nem érnek a szoba negatív hatásai (ami ugye nem megvalósítható), de ha már cél egy 7.x.4 csatornás rendszer, akkor ott nem szabad -1db sub-al elcseszni az élményt és legalább törekedj a 2db sub-ra és ez estben is az átlós elhelyezésre (csak a fronton 2db az akusztika miatt jó eséllyel semmit nem segít a problémán, de erre van jó pár videó/mérés ami elmagyarázza, ha érdekel).
Atmos darabszámot csak akkor csökkenteném, ha nincs mögöttem elég hely, de ez esetben a 7.1 is felesleges. Ha pl nincs mögöttem ~1m hely, akkor oda még dolby ajánlás szerint sincs értelme back surroud-nak. Ha ehhez nincs elég hely, akkor pl a 4db atmosnak sincs értelme. Ha pl majd falon vagy, akkor atmos esetén annak semmi értelme, hogy lesz 2 sugárzó feletted, majd méterekkel előrébb lesz ismét 2db atmos (de dolby ajánlásból ezt láthatod). Ugye a mélyfrekis hangok "gömbszerű" formában terjednek, de a közép és főleg magas már abszolút nem, így ha méterekkel előtted van, ami nem feléd "néz", akkor ott jócskán csorbulni fog ezeknek a hangoknak a teljesítménye, mert szó szerint kiesel abból a tengelyből, ahol még nem vesztesz x dB-t. Persze egy picit lehet több lesz így az élmény 4 atmos esetén, ha épp elkpasz 1-1 olyan pillanatot, ami erről szól, de ez már a kevés atmos-on belül is kevés lesz. Ha pl nem lesz hátul elég helyed, akkor egy 5.2.2 jobb eredményt adhat és közben egy rakás pénzt is megspóroltál, ha figyelmbe veszed, hogy kevesebb doboz kell és elég egy "9" csatornás AVR. A "több" néha kevesebb.
EQ-ra mindenféleképpen szükséged lesz és ebből az elérhető árkategóriában messze a Dirac a legjobb. Van pl az Anthem ARC Genesis, ami szintén jó, de a Dirac-tól elmarad. Ezek alatt meg vannak a tömegcucc pl Denon/Marantz - audyssey, Yamaha - YPAO. Van Dirac fellett is élet, de az kb a megfizethetetlen kategória (pl trinnov altitude 16 és ez még csak előfok)
Mielőtt elkezdenél pénzt locsolni, előtte érdemes alaposan megtervezni, hogy minek is van értelme és mivel rögtön egy sok-sok csatornás HM-be ugranál aktív hangfalakkal, ezért szerintem témát illetően ne a belépőbe, hanem a haladó HM topikban érdeklődj majd, ha sor kerül a fejlesztésre -
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19840 üzenetére
"7.1.4-es"....."Nem vagyok passzív hangfal barát"
Hát ezzel szerintem rögtön felugrottál balanced a min 12 csatornás, de ha 2db sub-ot akarsz, akkor a 16 csatornás procik világába (1db-al szinte garantáltan "lyukas" lesz a sub tartomány). XLR-RCA-val meg kell egy olyan AVR, ami minimum támogatja a 11 csatornás jelfeldolgozást és az AVR pre-out magasabb feszültségszintet kell tudjon, mint amennyit az aktív hangfal a maximális hangerőhöz kér.
"majd EQ-zok ha nagyon kell."
Az nagyon kell, mondhatni kihagyhatatlan és ha már kell, akkor én a Dirac-ot céloznám meg. AVR-ből legolcsóbban ezeket talán a Denon X3800 tudja, de ahhoz még 350 dodo a dirac, viszont független kezel 2db sub-ot, igaz az meg a Dirac DLBC-vel lesz igazán jó. Vagy van még pl a Pio LX505, Onkyo RZ50, amikhez van alapból Dirac, de ezzek valójában nem tudják a független sub kezelést, hiába a 2 csatlakozó, szóval ehhez meg nem árt egy miniDSP 2x4HD.
Aktív JBL-ek meg itt általában jó áron vannak [link] -
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19838 üzenetére
Csak amit hiányol zenén hangot: pl dinamikát, részletező közepet, magasat, mélyet, széles teret ("Mintha egy radios ébresztő óra lenne") az film esetén pontosan ugyan úgy jelen van egy "hagyományos" HM rendszerhez képest a "fizikai korlátai miatt" csak az összhatás miatt kevésbé lesz feltűnő a zenéhez képest, mert több irányból jön a hang és megvan a mozi flash.
Persze az továbbra is elvitathatatlan, hogy ennyi pénzért mozin jó flash pl a Q930/990, mert ennyiből manapság egy korrekt belépő HM-et lehetetlen megépíteni és akkor még ott van pl a helyiség keresztbe kábelezése, ami sokaknál probléma.
Én pl a leírtak miatt vettem a hálóba HDMI ARC-s Klipch aktív hangfalakat, mert ott abszolút nem igény a surround élmény, de összességében akartam egy "minőségibb" hangot. -
rzerge
aktív tag
válasz
freemanone #19826 üzenetére
Köszi!
JBL-ek nem ajánlottak?
-
sbart
újonc
válasz
freemanone #19819 üzenetére
Lg G3 Oled tévém van 4db HDMI 2.1 bemenettel rendelkezik. Nem értem mit akarsz ezzel mondani?
-
sbart
újonc
válasz
freemanone #19815 üzenetére
Tavaly adtam el 2022-es Q990B , új funkció miatt( amit a Q930d nem tud sajnos) Nem csak HDMI 2.1 bemenet , tudja a 4K 120 Hz-es átvitelt .Ez volt a fő ok amiért váltottam, vásároltam a tavalyi modellt. Ezt nagyon kevés hangprojektor tudja 400.000ft alatt, tudtommal egyik se. Sok márka is ezt a funkciót prémium hangsávba teszi mai napig.Lg G3 oled tévé és PS5 konzolommal maximálisan kitudom használni a 4k 120hz átvitelt
-
sakal83
addikt
válasz
freemanone #19815 üzenetére
Ha kikuldi a samu mar a 930dt vegre, osszerakjuk egy 990c melle. Es tudok szubjektiv, de gyakorlati tapasztalatot irni.
Kivancsian varom es par embernek azert jo segitseg lehet.
-
sakal83
addikt
válasz
freemanone #19810 üzenetére
Rokonsagban volt 990b 990cre csere.
Van kulonbseg hangzasban. Elegge athangoltak, tokeletesitettek. A vas kb nem valtozott erzesre.
A 800b kontra 800d kozott meg nagyobb a szoftveres valtozas hangban. Teljesen mas tonus. Nekem a b jobban tetszett, de ez izles kerdese. Parom falnak ment a dtol a b utan, de hozzaszokott a füle, amig megvolt
Mind a kettonel valtozott a melyhang ugyanabban a kornyezetben.
Talaltam tesztet a 930drol, amelyben leirjak h nincs nagy kulonbseg, de a cikkben vegig eleg sok kulonbsegrol irnak, es a vegen az arat is berakjak mint indok, ami elegge zavaro.
Attol tartok h a 930d es a 990d soundbar hangszoroi masok lehetnek, nem csak szamban ternek el. Ez a melyseget es magassag tobbletet is indokolhatja, de errol infot nem talaltam.
-
Sámuel11
lelkes újonc
válasz
freemanone #19808 üzenetére
Ne is
mert még mindig nem érted, de leírom neked,hátha..
A Q990D fő funkciója a HDMI-k, amelyeket 2.1-esre frissítettek,Az egyik újdonság a játékhoz használható HDMI 2.1 portok, mindkét HDMI bemenet támogatja a 4K120Hz-et és a VRR-t és teljes mértékben támogatják a fejlett játékfunkciókat, mint például a 4K/120Hz , a VRR és az ALLM . És bár a Samsung tévéi nem támogatják a Dolby Vision-t, a sáv áthalad a Dolby Vision jelein, valamint a HLG , HDR10 és HDR10+ jeleken . Sok hangsávban egyáltalán nincs HDMI bemenet, mindössze egyetlen HDMI eARC porttal csatlakoztatható a TV-hez. Az a tény, hogy a Q990D két HDMI bemenettel rendelkezik, hatalmas bónusz , különösen azoknak a hardcore játékosoknak, akik korlátozott HDMI 2.1-es aljzattal rendelkező tévével rendelkeznek -
Sámuel11
lelkes újonc
válasz
freemanone #19808 üzenetére
Én értem te nem érted
. Parttalan vitatkozni ha tévék bemenetét értelmezed a HDMI 2.1-et, 4K-ra
, nem a hangprojektor bemenetét.Nem érted miről írnak, mitől jobb 4k @ 4:4:4 Max Refresh Rate 120Hz60Hz
-
Sámuel11
lelkes újonc
válasz
freemanone #19806 üzenetére
-
Sámuel11
lelkes újonc
válasz
freemanone #19804 üzenetére
dehogy, leírtam a különbséget mibe jobb az újabb vagy nagyobb hangprojektor.látom neked ez nem tetszik.pedig ez tény."kergetni a képet"
ezek szerint nincs Ps5 konzolod ha lenne, értékelnéd ezt a funkciót
-
Sámuel11
lelkes újonc
válasz
freemanone #19802 üzenetére
Q990B nekem is az volt előtte, HDMI 2.1 4K 120Hz de lehetne sorolni még ... azért nem kicsi különbség a Q990d javára. nem is erre hanem a Q930d összehasonlítására írtam amúgy ez sincs a kisebbe
-
Sámuel11
lelkes újonc
válasz
freemanone #19800 üzenetére
nekem van Samsung 990d és volt 5.1 rendszerem előtte . jobb a hangzása film,zene mindenben a Samsungnak. Kérdés neked van ilyen hangprojektorod?Ha nincs kár ezen tovább rugózni, hátsón is 1-1 plusz hangszóró is sokat dob, többiről nem beszélve. van különbség 5db hangszóró, nem kicsi eltérés
-
Sámuel11
lelkes újonc
válasz
freemanone #19798 üzenetére
hátsók is jobbak. a q990d-minden téren jobb mint a 930d
Hangszórók száma17 db vs 22 db nem kérdés melyik jobb,nem kicsit. -
sakal83
addikt
válasz
freemanone #19796 üzenetére
Zene es film 4k/ atmos dv
-
akkójóva
tag
válasz
freemanone #19793 üzenetére
Köszi!
-
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19783 üzenetére
Értem.
Pont a hellyel van bajom. Jelenleg csak egynek van hely (2. dobozában pihen). Amint "átrendezem" a helyiséget már elfér 2 vagy 3db is.
-
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19781 üzenetére
Szerintem De
és véletlen hajtasz 2db SUB-ot
. Nekem ne mond, hogy az volt a terv, hogy az SB-hez majd jól hozzácsapsz egy JBL L/R és egy JBL SUB-ot
tudva azt, hogy majd jack-en "minden a helyén lesz"
.
"A Q990B subja gyárilag nem tölti ki a teret eléggé"
Az Arendal SUB-om sem tölti ki, ha 1db van pedig 15" és 50kg. Ez hallgató pozit tekintve elhelyezés és akusztika kérdése. Persze azt nem vitatom, hogy miért jobb a nagyobb és minőségibb SUB (ami samu esetén Q800-tól van). Ez meg ugye nem hangerőhöz kell.
-
válasz
freemanone #19779 üzenetére
Jó az a 10”, csak éppen nem szép amit kiad magából.
Volt Z906-om, de az mély csak dübörögni tud, semmi visszafogottság, vagy kontrolláltság nincs benne.
Egyszerűen hallgathatatlan volt számomra.
Isten látja lelkem próbáltam egy csomó helyre pakolni és állítgatni, de nem jött ki belőle nem fárasztó mély.
Elektronikus zenére az a mély egy vadállat, játékokhoz is, de filmezésre tolakodó.
Pár nap után ment is vissza a boltba.
Volt egy pár napig egy Klipsch ProMedia 2.1 is nálam, az veszett jól szólt minden téren, csak annak meg búgott a subja, volt egy hallható alapzaja, lutrira cseréltetni meg nem akartam. -
Oplex
tag
válasz
freemanone #19776 üzenetére
Köszi, ez az info hatalmas segítség, hogy volt ilyen Logi szetted.
Nekem a Z-5500 szintje kb. megfelel, filmeknél nem éreztem nagy hiányt - persze nem is próbáltam mást az évek során.Lehet hogy a 9-es lesz akkor, árban belefér - a hátsókat meg kipróbálom, aztán meglátjuk.
Az a necces hátul, hogy az egyik oldalon nincs konnektor a közelben (kvázi két ablak között egy keskenyebb falrész van, szóval még egy kábelt odavinni se lenne egyszerű/szép), de egyébként fizikailag elférnének. -
Oplex
tag
válasz
freemanone #19773 üzenetére
Igen, Németország.
Ez a Logitech azért nem a "bögreszett" kategória.
Nyílván PC-hangszóró és a helyén kell kezelni, de az egyik legjobb volt kategórián belül anno (talán még ma is az, de közel 20 éves a cucc) és szerintem sokan használják/használták TV-hez is, mert megállta a helyét.A legfontosabb az lenne, hogy minimum hozza a Logitech szintet, vagy inkább annál eggyel jobbat.
Még egy kérdés:
A 8-as megéri a felárat egy 6-oshoz képest (Q-610GC)? Hangzásban/minőségben (a térhatást leszámítva) nagy különbség van?
Azért kérdem mert 2X annyiba kerül, de laikusként nem annyira látom mi indokolja ezt. -
M5Norbi
őstag
válasz
freemanone #19770 üzenetére
Persze tudom én csak azt akartam megvilágítani hogy a 930-as sorozathoz más hátsók valók.
-
Project: A
tag
válasz
freemanone #19762 üzenetére
Köszönöm a választ.
Akkor a hátsók nem felelnek meg pl. a Q700D hátsóinak? -
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19752 üzenetére
LG-ken nincs HDR10+ támogatás csak ez kevésbé fájó, mert ma már szinte minden DV
-
vendingo
veterán
válasz
freemanone #19746 üzenetére
Így kötöttem rá az xbox-ot, nem vettem észre semmit.
Amikor a tv-re volt dugva a xbox, akkor nagyon csúszott a hang.
Ha vennék egy mini pc-t, vagy media lejátszót, akkor azzal tudnék normális hangot varázsolni, de nem tudom miként tudnám összekötni, hogy kimaxoljam, mert a SB-ron, már csak egy optikai van szabadon.Ha az xbox-os lejátszásnál multi ch-t ír az xbox, az mit takar?
-
Re-Tech
aktív tag
válasz
freemanone #19737 üzenetére
Samsungnál legtöbbször csak a várakozás marad, lásd HDR+ esete is. Az is csak samu és mindenki Dolby Vision tartalmat készít.
Ettől sem várok semmi mást, a jó hír, hogy itt legalább a hardware támogatja a Dolby szabványokat is, nem úgy mint sokáig az oled árú q(la)led TVik. -
vendingo
veterán
válasz
freemanone #19741 üzenetére
Játékoknál vettem észre. Főleg, amikor sniperral nyomom, ritkán lövök, de akkor nagyot szól. Már majdnem vége a lövés effektnek, amikor jön a mély hangja.
Próbáltam az összes módban. -
vendingo
veterán
válasz
freemanone #19737 üzenetére
Ma üzemeltem be a q600b-t, csúszik a mély a játékok alatt.
-
vendingo
veterán
válasz
freemanone #19731 üzenetére
Köszönöm a tanácsot.
-
Gabesz87
veterán
válasz
freemanone #19715 üzenetére
Igyekszem
Bár este megint elbizonytalanodtam, mert láttam itt aprón egy Yamaha YAS-207-et, amiről a tesztek is pozitívan nyilatkoztak, meg amennyire tudom (hallomásból), soundbarok terén a Yamaha-k egész jók. 60-ért árulják, ha netán 50-ért ideadja, akkor lehet, hogy inkább ezt venném. Igazság szerint, bár a plusz hangfalakkal jobb térhangzás állítható elő nyilván, az a baj, hogy nem igazán tudnám őket hová tenni. Az ágy a falnál van, szemben a TV-vel, két oldalon éjjeli szekrény, de oda nem tenném azért. Vagy feltenném a falra. De igazából annyi lenne a lényeg, hogy a TV dobozhangjánál valami jobb legyen, úgyhogy ebből a szempontból szerintem bőven elég egy 2.1-es is. Na meglátopm mi lesz.
-
Urguru
aktív tag
válasz
freemanone #19703 üzenetére
-
313313
addikt
válasz
freemanone #19699 üzenetére
Eddig sima tv hangszórón szóltak a filmek, néha egy Genius Sw-5000-en. Most mindent a baron hallgatunk már. Amennyit filmezünk/tv-ünk 3 kisgyerek mellett (3-6-9) bőven elég nekem egy q600 is, nah meg a két rendszer közti felár jó másra is.
-
válasz
freemanone #19622 üzenetére
-
válasz
freemanone #19620 üzenetére
Félre értettél, nincs folyamatos töltésen, csak merüléskor kötöm töltőre. (az applikáció kiválóan menedzseli a rendszert, mutatja a töltöttséget is.)
Bbaromira vigyázok a töltéssel az Iphone-nál is. Annak a topikjában elszörnyűlködök, hogy telefonokat hány ciklussal töltöttek. De azoknak biztos más használati szokásuk van.
-
válasz
freemanone #19611 üzenetére
Sub: "a reflex nyílást a hallgatási pozíció felé fordítani"
Köszi, sokat segítettél, végre teljes az "összkép" (Jbl bar 1000)
-
Vesa
veterán
válasz
freemanone #19601 üzenetére
Nekem továbbra is egy csúcs fejhallgató a tökéletes mozis élmény (nem headset). Abban tudom legjobban átélni a filmeket, mélyekkel, magasakkal együtt. Igaz, nem ver mellbe a mély, de valahogy mégis sokkal jobb. Ez nyilván egyéni dolog.
-
freemanone
addikt
válasz
freemanone #19611 üzenetére
Hozzátartozik még az is, hogy egy minőségi SUB-nak a lába nem egy 3mm-es gumilap, mint amikkel a samu szórakozik. Nálam a Q990B subja is kapott rendes hozzá illő lábat és ezzel le is van választva a rezonanciája a padlótól. Rengeteget számít.
A gyári apróságokkal gyakorlatilag verte a betont és a padlóban több volt a mély mint a levegőben. -
blueye
veterán
válasz
freemanone #19597 üzenetére
Minden szavaddal egyet tudok érteni. Persze az élet mindig máshogy adja: jó áron vettem a anno a Q700A-t és most relatíve jó áron a 9500S-t. Persze lehet hogy inkább feljebb kellett volna lépnem de ez egy hirtelen döntés volt. Ráaadásul mivel már rég nincs garanciám a Q700A-ra ha esetleg elromlik akkor tudok egy Q700X-et venni és marad a 9500S.
-
TommyGun
őstag
válasz
freemanone #19525 üzenetére
Akkor vmit elnéztem a képeken.
-
blueye
veterán
válasz
freemanone #19485 üzenetére
Kiírja.
"A 9500S hátsók pedig előre és felfelé lőnek" - igen, tudom, rosszul fogalmaztam, sréhen mögöttem vannak, de tök mindegy mert ha közel megyek hozzájuk szólnak de nagyon halkan.
" bár nem tudom mit vársz tőle." - kb azt hogy halljam -
ata64
lelkes újonc
válasz
freemanone #19465 üzenetére
Mondjuk ha valamennyire értenék hozzá nem kérdeznék. Esetleg hülyeséget.
-
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19465 üzenetére
-
blueye
veterán
válasz
freemanone #19459 üzenetére
Igazad van, kicsit kapkodtam, köszi a kiegészítést, ez a magyar oldal.
-
Vesa
veterán
válasz
freemanone #19446 üzenetére
Egyébként arra gondolom nincs mód, hogy a subot kicseréljük a Q700/800D esetén? Feltételezem, zárt a rendszer és csak a sajátja használható.
-
spleenszuru
őstag
válasz
freemanone #19442 üzenetére
Nagyon köszönöm, de lehet van itt egy kis félreértés.
Ugyanis én nem fogok hátsókat venni, tenni sem tudnám hova őket.Nekem, bármelyiket is veszem a kettőből, csak a soundbar lesz a mélynyomójával, és csókolom, legalábbis jó hosszú ideig biztosan.
Így nézve is lenne értelme a Q700D-t vennem?
-
JasonD
aktív tag
válasz
freemanone #19410 üzenetére
Köszi!
Meg is rendeltem egy Q700D-t. -
JasonD
aktív tag
válasz
freemanone #19402 üzenetére
Cél? Régi LG SH5-ös lecserélése. Tv, filmek, zenék, de csak óvatosan, mert társasház második emelet.
Hátsó sugárzók elhelyezésére sajnos nincs mód a későbbiekben sem. -
spleenszuru
őstag
válasz
freemanone #19390 üzenetére
-
sakal83
addikt
válasz
freemanone #19364 üzenetére
Olyan kerdesem lehet, hogy egy klipsch flexus 200 hogy viszonyul egy samsung q800ashoz? (rtingsben ala van pontozva a klipsch)
Egy svs pb 1000 mene melle.
-
sakal83
addikt
válasz
freemanone #19364 üzenetére
Köszi
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
freemanone #19352 üzenetére
Erre akkor rá is csapok, ez jobban tetszik!
[link] -
olajbogyo
aktív tag
válasz
freemanone #19350 üzenetére
Köszönöm!
Erre gondoltam én is, hogy ez halott ügy.
Azt mondta egy tv szerelő, hogy az LG tv men a 2 es hdmi biztosan tudja, pedig mondtam neki hogy csak arc van ráírva nem earc.
Innentől kezdve az a kérdés magamhoz, hogy mi kellene ahhoz hogy a nasról lejátszott tartalmakat mire küldjem? Egy NVIDIA SHIELD TV PRO megfelelően erre a célra szerinted? Mert mintha ezt ajánlották volna, azon van atmos dolby hang. Vagy valami ütősebb lejátszó kellene?
Köszi -
bisiz
tag
válasz
freemanone #19326 üzenetére
Nekem volt előtte komplett rendszer (denon erősítő,klipsch rp160m pár,504c center stb) és azért azt kell mondjam én igencsak meglepődtem a soundbarok hova jutottak, amikor beüzemeltem már az előző klipschet is, de ennél meg főleg.
Összességében nekem sokkal szimpatikusabb egy jó ár-érték arányú soundbar mint szenvedni itt egy komplett rendszerrel panelban, arról nem is beszélve, hogy pl este a samun night mode nagyon jó. Érthetó a beszéd, leveszi a dinamikát, ahol kell, szóval tökéletes.
300 körül ez egy nagyon jó alternatíva házimozira abban tuti biztos vagyok. -
bakonyip95
tag
válasz
freemanone #19257 üzenetére
Igen-igen, de én az S70-es típusra lennék kíváncsi, amiről ténylegeses hozzászólás nincsen.
-
laci1978
tag
válasz
freemanone #19171 üzenetére
Köszönöm válaszod.
-
Zizi123
senior tag
válasz
freemanone #19171 üzenetére
2. sor a hozzászólásában:
"Amúgy értem én, hogy a hülye kérdésekből teli van a tökötök " -
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19154 üzenetére
"Amilyen hangok azokon megjelennek bőven elég a 2,5"-es tweeter hozzá"
Ez nem igaz, azt viszont elhiszem, hogy a JBL-ekkel kombinálva jó flash.
Érdekes kombó, nem hallottam még ilyenről.
-
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19150 üzenetére
"wtf....
nem ezt vártam"
Pedig de. Zárt esetén ez abszolút nem meglepő. Alacsonyabb frekihez exponenciálisan nagyobb összeget kell elkölteni zárt kivitel esetén [link] .Hallottam Q930-at, meg volt itthon ennek elődje, N950 és Q90R is. Hidd el nem kell meghallgatnom a 990-et. Ár/értékben rohadt jó, de már egy korrekt 5.1 is más szint volt számomra (nem, nem 4-5x-ös áron). Most az, hogy 930 vagy 990 szerintem jelen esetben mindegy. Az alapok nem változnak.
A dinamikához egyszerűen felület kell, ami SB dobozában és a kis sugárzó membránjaiban nincs meg. Plusz ahogy te is írtad zene esetén a JBL-ed más liga, viszont gondolj csak bele, hogy mennyi-mennyi zenei "aláfestés" van a filmekben, ahol megint csak más lesz az élmény. Az, hogy brutál hangos tud lenni és a SUB ledominálja a mozit vagy legalábbis élvezetessé teszi, az más sztori (gondolom próbáltad már SUB nélkül), de erről egyszer beszéltünk már és más a véleményünk, így ezt én nem is ragoznám tovább.
Ha 5.1 elfér, akkor ugye hátul lehet ugyan úgy dipol, mint most + elöl lehet ugyan úgy pattogós atmos a front doboz tetején
. Amúgy ha lesz helyiséged és indíttatás HM-re, akkor sokkal jobban jársz, ha belépő új kommersz AVR helyett veszel kicsit régebbi pl Arcam/Anthem AVR-t, ami már egy olcsóbb szettből is olyan hangot hoz ki a Dirac vagy ARC kalibrációval, hogy bokád lefosod
Na, de ezt a témát itt tényleg nem ragoznám tovább
-
Urguru
aktív tag
válasz
freemanone #19129 üzenetére
Fülembe ültetted a bogarat nekem is van régi jbl SB300 kipróbáltam samu (q600 + hátsok) earc , jbl optca működik a dual sub (tcl tv)
-
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19146 üzenetére
Hát elképzelhető, hogy nem sokban fog elmaradni. Az egyik zárt, a másik refis. SVS nagyobb, erősebb, de a zárt kivitel miatt legalább dupla akkora teljesítményre szükség is van a refishez képest hasonló hangnyomáshoz. Mozira túlárazott zárt SVS-t (ami 30Hz alatt kezd elfogyni) nem vennék, de ha a mostani akcióban vette ismerős, akkor annyiért valójában nem volt rossz vétel.
"A panel szoba kicsi hozzá"
Hát ha most is van helye az MKII-nek, dupla subnak, samu sorruondoknak, akkor gyanítom a HM is elférne, max nem álló, hanem állványos front hangfalakkal -
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19144 üzenetére
Az egy korrekt kis SUB. Val jobb, mint hasonló áron a legtöbb "audiofil" SUB.
Már látom. Erről hajtod (gondolom) XLR-en keresztül MK-kat + SB...... menő.
Ha ilyen indíttatások vannak, ebből egyszer lehet még HM lesz.
-
Louro
őstag
válasz
freemanone #19115 üzenetére
Egy kis Thunderdome vagy Scooter esetén megnézném, hogy meddig bírnák bent
Szorosan a falhoz se merem majd tenni. Nehogy a fal átvigye a rezgéseket. Nem panel, de a mai újépítésűek se olyan jók, mint gondolnák az emberek.
-
válasz
freemanone #19104 üzenetére
4évig egy Besta szekrényen volt a Samsung subja, nem hullott szét a szekrény.Persze amennyire lehetett el lett csatolva a sub a szekrénytől, nem nagyon rezgett a szekrény amikor szólt a sub.Pedig fiókos/előlapos volt.
-
Louro
őstag
válasz
freemanone #19108 üzenetére
Azon agyalok, hogy 90°-ban elfordítva is milyen lenne. (Nagy munkálatok miatt van kupi és por
) Ahogy látom sok esetben, a földre, a szekrény mellé szokták tenni. De ott nekünk két, aktívan használt macskawc van. Ha a szekrény szélére tenném, kb. 1 centit lehet lelógna, ami azért zavarná a jóérzésem. Ha a másik oldalra, fallal párhuzamosan tenném....
Jelen:
Terv:
-
Louro
őstag
válasz
freemanone #19104 üzenetére
Csak filmhez lenne használva. Lakásban törekszünk a jó szomszédi viszonyra.
Dübörögtetés nem cél. Q800-at ajánlották, de úgy vagyok vele, hogy a 2 hátsó talán lenne néha használva. Igaz a Q800 is hasonló méret.
-
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19001 üzenetére
Ez így ebben a formában nem igaz.
"amit majd a Tv (LG Oled) használ."
Az LG OLED kategóriában már (ismét) 2023 óta támogatja a DTS hangsávot is [link] .#18999szaby72: Ahogy írták a Q800-on (vagy a korábban kérdezett Q90R-en is) 2db HDMI csati van. 1 IN, 1 OUT. Az out (eARC/ARC) megy a TV-be és az IN-be mehet a médialejátszó és innentől kezdve a TV csak egy megjelenítő lesz, szóval a hangot az SB fogja dekódolni.
-
Gino20
őstag
válasz
freemanone #18898 üzenetére
Disney IMAX esetén a hangprojektor át is vált automatikusan DTS-re/DTS:X-re? Emlékeim szerint nem, de lehet rosszul emlékszem. Ha nem, akkor az talán az összefonódás ellenére sem lesz valós DTS:X, mert ha ilyen jelet kap az SB, akkor azt szépen ki is írja. Amúgy a stream DTS (és atmos) olyan messze van a valós tartalomtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Sajnos a DTS nagyon kihaló félben van. Ez olyan mint a képi világ, ahol a Dolby Vison uralta le a piacot és csak elvétve akad HDR10+, hang esetén meg szinte minden Dolby.....Anno a Tenet DTS hanggal hagyott egy komoly élményt, ezt esetleg érdemes kipróbálni / demózni.
-
Csandi
őstag
válasz
freemanone #18898 üzenetére
Akkor az üzletben átvertek, aztmondták streamingen nincs DTS
D+ om meg most nincs, netflixen meg maxon viszont minden Atmos amit eddig láttam
-
Ádám16
addikt
válasz
freemanone #18764 üzenetére
Mármint a Black Friday Black Friday-re értem, nem az összes többi hülyeségre.
De értem, oké, akkor ebben a szezonban érdemes figyelgetni. Ide szoktatok bedobni jobb észrevételeket? -
Ádám16
addikt
válasz
freemanone #18760 üzenetére
Az őszi akciókat hol érdemes figyelni?
Illetve ezalatt leginkább a Black Friday-re gondolsz? -
Qtya123
őstag
válasz
freemanone #18760 üzenetére
Viszont ha most így elindulok a Q700C+9500S vonalon, akkor az árakat nézve már egy más kérdés vetődik fel:
A Q700C (~130e Ft)+9500S (~90e Ft) már összesen 220e Ft-os végösszeg. Ott már látókörbe kerül a Q930C (245e Ft), amelyhez alapban jár hátsó hangszóró külön csatornákkal. Ahogy nézem a specifikációt, egyértelműen jobban megérné a 25e Ft felárat a Q930C és nem kellene máshonnan hátsó hangszórókat vadászni, rendelni.Már csak egy kérdés, mielőtt végleg elhatározom magam a Q930C és ezáltal a 2 pattintós elöl - 2 pattintós hátul megoldás mellett:
A TV az alábbi képen látható módon van elhelyezve: [link]
Tehát a jobb oldalon a szóba fala elég közel van. A bal oldalon nem fal van, hanem szekrényről "jönne vissza" a hang, amely szekrény felülete kb 2.6 méterre van a soundbar bal szélén lévő hangsugárzóktól.
A TV-től 2.7 méterre van a kanapé, amögé menne kétoldalra állványokra a két hátsó.A kérdésem az, hogy ezekkel a paraméterekkel és a 2.7 méteres távolsággal van egyáltalán értelme ennek az egész 5.1.4, 9.1.4 és társai pattintós Atmos dolognak? Vagy ezek a távolságok annyira összekuszálják a hangot (esetleg a plafonra pattintáshoz nem megfelelő a távolság, ahol ülünk, stb...), hogy vegyek egy egyszerűbb soundbart és felejtsem el a térhangzást?
-
Qtya123
őstag
válasz
freemanone #18755 üzenetére
Köszi az infókat.
Boldog nem lettem...
Nem nagyon foglalkoztam eddig a soundbar hangkeltőkkel, és így, ahogy kezdek belemerülni, a fenti információk alapján az a kérdés ötlik be rögtön, hogy elég nagy parasztvakítás egy rakat eszközre ráírni, hogy Dolby Atmos nem? Oké... kezeli a formátumot, csak a hangot nem tudja a megfelelő irányokba és a megfelelő elkülönítésekkel továbbítani, mert egyszerűen nincs hozzá hangszóró a megfelelő helyen, vagy épp elkülönített csatorna.
Lényegében akkor egy Acoustic Beames soundbar+9200S kombó esetén két dolgot is "bukik" az ember. Egyrészt ugye ott a mondvacsinált Acoustic Beam, amitől nem nagyon kell várni semmit, de emellé, ha nem a 100e Ft-os tételű 9500S hátsó hangszórók pályáján (és az azt kezelő barok) mozgunk, hanem az amúgy szintén nem olcsó 9200S a felhasznált eszköz, ott meg a felső hangszóróiknál bukik az Atmos, mert nincs külön csatorna hozzájuk.... Így lényegében elöl se jön, hátul se jön fenti hang normálisan.
Már csak az a kérdés, hogy mondjuk egy Acoustic Beam-es Q600C+9200S Atmos hangzását összehasonlítva egy valódi felső hangszórós és normálisan elkülönített csatornákkal rendelkező Q700C+9500S hátsó variációval zongorázni lehet-e a különbséget, vagy nem vájt fülű embert odaültetve nem lesz érdemben hallható különbség?
-
toompa
őstag
válasz
freemanone #18755 üzenetére
Tudtommal a Q700-as nem kompatibilis a 9200S-el, csak a 9500S-el.
-
balazska92
senior tag
válasz
freemanone #18719 üzenetére
Rendben van, akkor beszerzem a kábelt és a soundbart is. Ami nekem még mindig kicsit furcsa, hogy miért a soundbaron "át" megy a video jel a TV-be... de ha igy kell legyen, így lesz
-
balazska92
senior tag
válasz
freemanone #18716 üzenetére
Köszönöm mind a kettőtöknek a segítséget! PC-n a videokártya HDMI kimenetéből fog menni a soundbar HDMI bemenetére az egyik kábel, a soundbar HDMI kimenetéből fog menni a TV HDMI bemenetébe a másik HDMI kábel.
A pc-soundbar HDMI kábel ez lenne: 10 méterre van szükség. https://kabelvilag.hu/Unitek-Premium-HDMI-2-1-kabel-10m-C11028DGY
(igazából szinte kizárólag 4k hdr filmek lejátszásra használom most is, és a későbbiekben is ez lesz, nincs 3d, vr, 8k, semmi egyéb)
A soundbar-tv HDMI pedig jó amit adnak hozzá, azt akkor nem veszek. A videokártyám az Geforce 1080 TI.Így jó lesz minden?
-
Wolfcry
friss újonc
válasz
freemanone #18712 üzenetére
Újra kihuzkodtam mindent a konnektorból... láss csodát, ujra működik!
Köszönöm a hsz-eket!! -
freemanone
addikt
válasz
freemanone #18695 üzenetére
Itt is megkövetem magamat, mert idő közben kiderült számomra is, hogy az említett funkció csak Q990B és Q950A-nál igaz.
Q990C-nél a SpaceFit Pro funkció alá lett behúzva ez, és automatikusan végzi a kalibrációt, amihez külön mikrofont használ a SUB és a BAR. -
Zizi123
senior tag
válasz
freemanone #18693 üzenetére
Na majd nézegetem, köszönöm.
Nem kizárt, hogy azt a szekrényt el tudom tolni a sarok fele 50cm-t, és akkor legalább már nem veri bele a hangszóróba a fejét az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest