Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland861010
addikt
válasz Roland861010 #15663 üzenetére
Valaki?
-
Bandus99
őstag
válasz Roland861010 #15663 üzenetére
Megerkezett? Tapasztalat ?
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
falabu88
aktív tag
válasz Roland861010 #15692 üzenetére
Akkor már szinte jobban megéri visszaküldeni és venni egy B650-at vagy Q600B-t ha kell a sub Nem hiszem, hogy sok eladó ilyen sub lenne magában
-
4264adam
veterán
válasz Roland861010 #15694 üzenetére
Atmos helyett érdemes a sima 5.1-re törekedni ezen az árszinten. Ehhez kell a 3.1 CH majd a két hátsó.
Amit vették hardveresen képtelen a térbeli kialakításra mivel 1 csőben van az 5.0 csatorna.
Inkább HW-B650 (90k) + SWA 9200 (58k)
és így lesz meg a fizikális 5.1 térbeli elhelyezkedés is.Nem véletlenül azért drágább is.
[ Szerkesztve ]
-
toompa
őstag
válasz Roland861010 #15709 üzenetére
Én ezt:
Q600B [link]
Van egy tízessel olcsóbban is, de nem ismerem a boltot.
Keress rá.
Persze ha ez a kicsi plusz még belefér.[ Szerkesztve ]
-
toompa
őstag
válasz Roland861010 #15711 üzenetére
Én a 700-ast használom és nagyon szeretem.
Ha most vennék és ennyi lenne a keret, ezt venném.
Emaghoz ingyen visszaküldöd ha nem tetszik.
Asszem boxon keresztűl ingyenes.[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz Roland861010 #15711 üzenetére
Olyan sosem lesz, hogy mindenki egyöntetűen csak jót vagy rosszat írjon
A kiszemelt Edifier-en nincs HDMI, így maradna a saját távja a vezérléshez.
Aktív polcsugárzóból HDMI - ARC csatlakozós doboz 150e Ft környékén kezdődik, ha ez igény. A TV-n biztosan van optikai kimenet is szóval beköthető az Edifier csak a leírtak szerint tudod majd használni, vagy 115e Ft környékén marad mondjuk a javasolt Q600B. Ehhez ha egyszer úgy döntesz, akkor kisebb vagyonért tudsz venni kis SWA-9200 hátsó hangfalakat, elérve ezzel egy budget mozi hatást. -
toompa
őstag
válasz Roland861010 #15721 üzenetére
Helyes. Kiváncsi leszek hogy válik be.
-
toompa
őstag
válasz Roland861010 #15723 üzenetére
Nekem a tv mellett van.
-
veterán
válasz Roland861010 #15723 üzenetére
Nincs olyan hogy hova érdemes.Minden szoba akusztikája más.
Pakolgatással lehet megtalálni a sub ideális helyét,szóval próbáld ki ott is. -
falabu88
aktív tag
válasz Roland861010 #15721 üzenetére
Következő lépés az lesz, hogy milyen jó lenne a térhangzás.. Nekem már kosárban van pár hete az SWA-9200s az Emag appban, csak egyelőre sajnálom rá. Az előző HW-T650-hoz vettem hátsó hangszórókat, és kicsit hiányoznak.
-
veterán
válasz Roland861010 #15726 üzenetére
Ne aggódj,nem lesz semmi baja a tv-nek.
-
Gino20
őstag
válasz Roland861010 #15729 üzenetére
Amelyik az olcsóbb. Mind a kettő ugyan úgy működik. Van egy "központi kütyüje" (ennek kell 230V), ez kommunikál vezeték nélkül az SB-vel és ebbe a kütyübe kell csatlakoztatni hangszóró kábellel a 2 kis dobozocskát.
-
falabu88
aktív tag
válasz Roland861010 #15729 üzenetére
Egyik fórumtársnak, akinek Q600B van szintén, nem működött a 9100S-el, hiába írja a manual, hogy jó hozzá. Ezért én tuti 9200S-t veszek majd (pedig nekem a 9100S lenne jobb, mert falra, 2 méter magasra kerülnek, és inkább hangszórókábel lógjon mint táp..). Plusz a 9100S drágább is most. Nem is lehetett mostanában kapni sehol, pár napja jött az értesítés az EMAG-tól, hogy újra kapható náluk.
-
veterán
válasz Roland861010 #15736 üzenetére
-
Digitalis
senior tag
válasz Roland861010 #15739 üzenetére
Szerintem ez a csávó azt sem tudja mit tesztel, vagy csak clickbait-ra hajt, itt pl. az swa-9500s unboxig and setup-ot mutatja be. [link] aha
[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
veterán
válasz Roland861010 #15739 üzenetére
-
szjoci
őstag
válasz Roland861010 #15747 üzenetére
Ha Dolby Digital+ kodeket tudja a tv akkor átmegy ARC-on, ha csak DD akkor nem
[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
addikt
válasz Roland861010 #15747 üzenetére
Na akkor értelemsen kérdezve.
A HDMi ARC elvileg át tudja küldeni a Dolby Atmost és tudja az 5.1-et. De olyat is olvastam ahol ezt csak a HDMI eARC-ra írják.
A TV-m tudja a Dolby Digital +-t. HDMI 2.0 ARC csatlakozó van rajta. Akkor így megy elvileg az Atmos is!?
-
Pug
veterán
válasz Roland861010 #15749 üzenetére
Ahogy elottem is irtak, sima ARC-on is atmegy az atoms (tomoritett formaban) ha a TV tudja a DD+-t.
Dolby Atmos audio in Dolby Digital Plus is typically encoded at bitrates between 384 and 768 kbps
-
RVR400
veterán
válasz Roland861010 #15757 üzenetére
A Q600A, ami kompatibilis a 9100-assal tudomásom szerint. A Q600B a 9200-assal jó.
-
falabu88
aktív tag
válasz Roland861010 #15759 üzenetére
Nekem meg is jött ma reggel az újracsomagolt 9200S amit szombaton rendeltem. Szép méretes darabok a 8500S után amit a HW-T650 mellett használtam. Szerintem valaki csak kipróbálta és csomagolta is vissza, gyakorlatilag újak. Egyből párosodott is és működnek ahogy kell Ez jóval helytakarékosabb mint a külön vevőegységes, viszont ha falra fentrekerül, ahogy nálam, akkor borzalmas ez a megoldás...
-
falabu88
aktív tag
válasz Roland861010 #15761 üzenetére
Csodát nem kell tőle várni, de amúgy nem rossz Igazából leginkább a Forma1 közvetítések tetszettek az előző szettel is , M4-en viszonylag minőségi hangsáv van
-
falabu88
aktív tag
válasz Roland861010 #15766 üzenetére
Ezt még nem próbáltam, az előzővel simán ment a leírás alapján.
-
Gino20
őstag
válasz Roland861010 #15797 üzenetére
Ha funkcióját ellátja és tudja a specifikációit (ezt teszteld te magad), akkor teljesen felesleges. Nem fogsz jobb képet vagy hangot kapni drágább kábeltől sem.
-
veterán
válasz Roland861010 #15797 üzenetére
Felesleges.
A digitális hangnál nem nagyon számít a drágább hdmi kábel,de még képminőségnél sem.
Egy párezer forintos Hama semmivel sem rosszabb mint mondjuk a méregdrága Audioquest kábelek,csak utóbbival le lehet húzni az erre fogékonyakat.
Nem lesz jobb hangod egy drágább hdmi kábeltől,ne költs ilyesmire,teljesen jó amit a soundbarhoz adtak.
Anno egy komolyabbnak mondható házimozinál magam is megtapasztaltam mennyire pénzkidobás a drága hdmi kábel.
Valami 50k körül vettem (2016-ban) 2db 1,5m-es Audioquest-et és semmilyen pozitív változás nem tapasztaltam a “filléres” Hamákhoz képest.Meg is bántam…
Persze minőségibbnak hatottak külsőleg,de tudásban semmi extra. -
őstag
válasz Roland861010 #15806 üzenetére
Nem akarom jobbnak hallani, jobbnak hallom. A hdmi csatlakozás jobb, ez ok, elhiszem. De akkor csak a forrás zenében kell legyen a különbség. EQ-t tv-n állítom, ahogy írtam.
"Próbáltad őket milyen lesz normál móddal?" - próbáltam, számomra rosszabb, mint surround módban és buknám is a 3.1-et.
"Semmi különbség nincs a TV és a telefon YT alkalmazás között" - telón Youtube Music-ot használok, ahogy írtam.
Akkor kipróbálom majd holnap flac-kel, most már kíváncsi vagyok.
Viszont a lényeg, hogy jó kis soundbar ez!
-
Ktistvan
újonc
válasz Roland861010 #15799 üzenetére
Nem rossz de dolby atmos tartalomnal erezhetoen jobb!!
Nem frissitettem, nem is probaltam.. -
Ktistvan
újonc
válasz Roland861010 #15817 üzenetére
Hali. Sajna el is passzoltam az ismerosomnek, ahogy irtam...
Megrendeltem a q930-at.A régi szett viszont elado ha erdekel valakit!?
HW-M450 + SWA8500s
Itthon MM-ben vasarolt, hibátlan álapotman, papirjaival dobozaban. (80eFt) -
Pug
veterán
válasz Roland861010 #15830 üzenetére
Igen, minden esetben HDMI.
-
falabu88
aktív tag
válasz Roland861010 #15830 üzenetére
Csodát ne várj, én kb semmi különbséget nem hallok vele és nélküle Bár azt sem tudom mikor működik , sima tv adásnál is vagy csak pl atmosnál..
-
zolikaDB
veterán
válasz Roland861010 #15850 üzenetére
Ennyire szar a Q60B?
Nem megy? Marmint? Nem viszik?
Akkor inkabb B650?
Ne haragudj, de nekem eleg 85 ezret elkolteni, es gondolom, ha szar, akkor vagy elallok 14 napon belul vagy kesobb vissza tudom kuldeni gariba.
Emagot ismerem, PCX-et ismerem, de a tomitv-t nem tudom, mi...
Bar, ha megbizhato...[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz Roland861010 #15852 üzenetére
Értettem, uram! Akkor B650
A Q600B akkorát "robban", h megéri inkább, mint egy B650?[ Szerkesztve ]
-
falabu88
aktív tag
válasz Roland861010 #15864 üzenetére
55QN90B-m van, brutál a kép ( [link] innen megéri mrgvenni a kalibrált beállításokat hozzá, Vhiktor fórumtárs beállításai), q-symphony-t észre se fogod kb venni, és nekem sokszor valamiért kikapcsolja és csak a soundbar megy, vissza kell kapcsolni menüből.
-
Roland861010
addikt
válasz Roland861010 #15883 üzenetére
Szoba!!
-
falabu88
aktív tag
válasz Roland861010 #15883 üzenetére
Q-Symphony-nál a tvnek csak a felső 2 hangszóróját használja úgy tudom, nem telibe az összeset
-
falabu88
aktív tag
válasz Roland861010 #15892 üzenetére
Valószínű csak rontana a minőségen a tv, hallgasd meg külön a soundbart és a tv-t, nem egy szint Elvileg csak parasztvakítás az egész Q-Symphony
-
toompa
őstag
válasz Roland861010 #15901 üzenetére
Nem létezik HDMI 2.1-es kábel.
HDMI 2.1-es csatlakozó létezik és Ultra High Speed HDMI kábel -
toompa
őstag
válasz Roland861010 #15903 üzenetére
Neked is igazad van, kell az ultra high speed kábel az earc-hoz.
-
Gino20
őstag
válasz Roland861010 #15906 üzenetére
Van. Azon filmek, amik jellemzően eredeti nyelven atmos sávval rendelkeznek és lehetőség szerint nem rommá tömörített streaming anyag.
Pedig ha összeadod a TV és SB csatornáit, akkor van már ott 7.3.4 csatorna .
Viccet félre téve, a rendszered leginkább csak dekódolja az atmost, de nagy csodát ne várj már (hiába költöttél el 6-7e Ft-ot, hisz ennek jelentős része a TV volt, amik meg végképp sosem a hangjukról voltak híresek). -
Gino20
őstag
válasz Roland861010 #15909 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy nem 100ezres TV-d van. Én is ilyet használok csak egy kicsit nagyobb mérteben, de messze nem azért kerül X forintba, mert dedikálnak mellé/a belsejébe egy komoly házimozi rendszert (ami ugye fizikailag is képtelenség) hanem a képminőséget fizeted meg. Vehetsz Te 1-2M-ért OLED-et is. Ott sem a hangot fizeted meg hanem a "képet".
Amúgy tényleg elhisszük, hogy pl a hang úgy terjed, ahogy az a demo videókban látható és elhisszük, hogy még ívet is vesz? Ne vicceljünk már. Alsó tartományban kb gömb formája van, magasabb tartományban már irányítottabb, de veszteséges hang akkor is megjelenik kb minden irányban és végül ezek a hangok sok-sok reflexiós pont (visszaverődési felület) után jutnak el a hallgatási pozícióba (na ebből kellene összehozni egy jó pattintós atmost ).
A Q600-nak még dedikált magassági sugárzói sincsenek csak oldalra (OLDALRA) kivezetett felső lyukacskák (amiből rtings alapján még hang sem jön ki).
Sajnálom, hogy ennyire felültél a marketingre, de ez ennyit tud. -
ricsip
addikt
válasz Roland861010 #15913 üzenetére
a dübörgés az inkább lehet az 1-csatornás mélynyomó túlvezérlése miatt van, nem azért mert irányhelyesen szólalt meg a térhangzás.
A kép is attól lesz jó, ha jól felnyomják a piros színt, így minden és mindenki pirosas színű lesz, még az égbolt is? --> ez egy hasonlat a hang dübörgős példádra
-
-
Gino20
őstag
Ez ennyit tud. Kis pénz, kis foci.
-
falabu88
aktív tag
Ahogy már írtam régebben, kb semmi előrelépést nem érzek HW-T650 után. Sőt, talán az 5.1 még gyengébb is. Forma1-nél szépen duruzsolt körben a motorhang végig a közvetítés alatt, most a Q600B+9200S-el nem volt ilyen. A hátsó szettet szinte csak tesztekben hallom, hogy működik, filmekben-sorozatokban nem igazán. Most is megnéztem a Mandalorian-t Atmos sávval, de semmi extra. Pedig egy kb 7-8m2-es hálóban van a szett. Ez sajna ilyen.
-
falabu88
aktív tag
válasz Roland861010 #15918 üzenetére
A hozzá adott kábel nehogymár ne tudja kiszolgálni Amúgy szerintem az is az, mert a saját kábele van az coreelec box és a soundbar között, onnan egy vásárolt minőségi hdmi a tv-be, és szépen futnak a HDR filmek/sorozatok Atmossal.
-
Gino20
őstag
válasz Roland861010 #15918 üzenetére
A Streaming nem igényli és átmegy ARC-n a DD+ atmos. Korábbi csak ARC képes samsung Q70R TV-men is vígan ment és ha ilyen forrást kapott az SB vagy az AVR, akkor az szépen átváltott és írta is, hogy atmos. Saját forrásból a tömörítettlen TrueHD/Atmos már nem fér át rajta ha a TV a lejátszó, de ez is könnyen orvosolható. Kell egy külső médialejátszó, ami a hangkeltőbe van kötve és ez esetben a TV már csak egy megjelenítő és így a DTS is elérhetővé válik (amit ugye a samu eleve nem támogat)
Sokszor ki lett ez már itt vesézve. Ha érdekel olvass vissza[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz Roland861010 #15923 üzenetére
Nem! Azt mondja, ha egy külső médialejátszó egység hátuljában van szeparált hangkimenet (audio-only hdmi out), akkor azt be lehet kötni a hangcucc hdmi bemenetére. A tv meg kapja a csak videó jelet (hang nélkül).
Cserébe ilyenkor a tv-ről induló tartalmak hangja nem jut el a hangcucchoz. Kivève ha a hangcuccnak 1-nél több hdmi inputja van, mert akkor a tv-t is és a külső médialejátszót is bele lehet kötni, csak váltogatni kell a hdmi bemenetek között rajta igèny szerint.[ Szerkesztve ]
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz Roland861010 #15926 üzenetére
-
Pro!Petya
addikt
válasz Roland861010 #15928 üzenetére
Akkor nincs szükséged a DTS-re és kadencia helyességre?
A TV-k belső lejátszója annyit ér mint a beépített hangszórói....
Azt hittem neked csak ARC van amúgy. -
Gino20
őstag
válasz Roland861010 #15926 üzenetére
Milyen jó dolog is a HDD ide-oda pakolgatása . Sokan ezt mondják, hogy nem kell ilyen külső vacak, jó a tv lejátszója, aztán ha valaki kipróbálta utána általában csak annyit szokott mondani, hogy basszus ezt miért nem tettem meg hamarabb.
Azt a külső vacakot úgy kell elképzelni, hogy nincs vele semmi extra nyűg, csak kapsz egy kadenciahelyes és audio passthrough tökéletes lejátszót egy akár csilli-villi pl plexre, hasonlító felülettel, borítókép, tartalom, szereplők,.... (ha erre van igény).
Ahogy írták a box HDMI megy az SB HDMI IN-be és az SB HDMI ARC marad a TV-ben. Ha saját anyagot akarsz nézni, akkor meg csak annyi, hogy TV távval a forrásnál a soundbart választod és a lejátszó felülete fog megjelenni a TV-n, amit a CEC jó eséllyel vezérel és továbbra is a TV távval kiválasztod, hogy mit akarsz nézni. Ráadásul abban a szerencsés helyzetben vagy samsung TV tulajként , hogy nincs Dolby Vision támogatás, így a lejátszónál is egyszerűsödik a dolog. Kell egy 20-30e Ft-os Amlogic SOC-os android box és arra ~5 perc alatt fel lehet telepíteni a CoreELEC-et (CE). Telepítést követően automatikusan a CE fog betölteni, ami annyit jelent, hogy gyakorlatilag a KODI player fog fogadni. CE-re lehet telepíteni torrent klienst is, amit pc-ről/laptopról, telefonról el lehet érni, vagyis a transmission remote gui appal. Ez annyit jelent, hogy mondjuk telón rámegyek a virágboltra és xy letöltésre, de azt valójában a lejátszó végzi el a rácsatlakoztatott külső HDD-re.
Pocsék dolog ez a plusz eszköz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Formula-1
- Battlefield 2042
- Hálózatokról alaposan
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.