Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sxxorp
őstag
Sziasztok,
egy kis elindulási segítséget kérnék.
Vna egy matuzsálem korú Panasonic hifim (AK27 [link], még van rajta 2 magnó is ). Az elmúlt években kizárólag arra használtam, hogy laptop audio be, és filmek, zenék az egyébként (nekem) szép hangszínű egész méretes hangszóróin keresztül Az utóbbi időben gerjedni, recsegni kezdett időnként, ez stand-by-ban zavaró, állandóan ki-be kapcsolgatni meg nem kényelmes a felbecsülhetetlen nosztalgia-faktor ellenére sem
Olyan régen megvan, hogy nem is tudom mit lenne érdemes: a konzoljátékok filmek miatt hangprojektort? Zenét tudnak ezek olyan minőségben, mint a hifi a méretes hangszóróival? Vagy, ha ez is tényező, akkor mást? 2.1, 5.1? Talán ezen a műszaki területen vagyok a legkevésbé up-to-date. Nem kell high-end audifil szofisztikáltság, de ha egy nem túl drága, jó ár-érték arányú audio megoldás felé útba tudtok igazítani, megköszönöm. -
sxxorp
őstag
válasz AuraSync #11877 üzenetére
&Gino20: köszönöm a hozzászólásokat!
Azt hittem a kiindulásomból egyértelmű, hogy nem azonnal egy termékajánlatot kérek. Elviekben szeretném megérteni, hogy mik a lehetőségek, aztán konkretizálni mi lehet a megfelelő megoldás. Jó régen megvettem azt az egész korrekt hi-fit (emlékszem 100eFt volt 23 éve), így hangrendszert soha nem állítottam össze/azóta olyan megoldások vannak, amikről alig hallottam pl. soundbar. Társasházban lakom, ami nagyon csendes, a nagy teljesítményt nem tudnám kihasználni. Nem kell semmi komolyra gondolni egy alsó-, alsó-közép Bestbuy megoldást keresek Playstation, TV, és zene megoldásra - ami nem rosszabb, mint ami van (még nem halt meg pl. a hangszórójával szerintem semmi gond, a főegységben puskapor-ropog valami szeszélyesen...)
100000Ft-nál többet biztos hogy nem szánok rá, de ha kérhetem legyen megoldás 50-60 körül is. Annál jobb emlékeztető úgysincs, hogy ezt hallani kell, és aztán eldöntöm megéri-e a többletet a költségesebb megoldás.
A HDMI CEC nem tudom mi. -
sxxorp
őstag
válasz blizzrd #12025 üzenetére
Üdv, a masszív tanácsok után (jöttek a panaszok, hogy nem írtam azonnal, hogy mekkora a keret -> pótoltam -> zéró válasz ) az Árukereső 2. legnépszerűbb, 5.1-re lehetőséget adó jó árú ajánlataként én is Q60T-t rendeltem, tegnap jött meg.
Hááát... még bejáratós, de egyelőre úgy tapasztalom elég nehéz igazán szép hangot kicsiholni belőle, a legtöbb hangmódban enyhén dobozos hangzású, főleg zenéknél a 22 éves Panasonic hifim kenterbe veri (csak ne sercegne random módon pár hónapja...). A TV-nél persze jobb, és praktikus tehermentesítő megoldás a külön kapcsolandó hifi helyett. De utóbbit egyelőre nem tudom kidobni, ha igazán jó zenei hangzást szeretnék. Nem tudom ezen mennyit segít a plusz 2 hangszóró...
A legütőképesebb hangmódon erőlködve nekem a Game Pro mód emelkedett ki a többi közül.
A mélyláda elhelyezése még alakul, lehet ötletelni, de a próbálgatást nem ússzuk meg. Még úgyis van 13 nap eldönteni megy, vagy marad -
sxxorp
őstag
Köszi, így próbák után minden szavaddal egyetértek. Csak a 20 év előny, meg az a pozitív tapasztalat, hogy milyen jól szól egy idén vásárolt kis LG BT-hangszóró (voltaképp egy rövid sb ) fokozták az elvárásaimat... Nem tudom a 2 extra szatellit hangszóró ezen mennyit javíthat. ÉS szrintme jól döntöttem a kategóriát illetően, az az érzésem, hogy valóban jóval többet kellene fizetni, hogy megközelítsem a hifi-t, ennyi zenét meg már nem hallgatok ,mint 20 éve, nem éri meg.
Az tény, hogy a TV csirkehangjához képest (ami megszokással szintén elviselhető volt, mint sok minden) sokkal jobb. És eddig kényelmi okokból csak a 1) laptop(->filmek, sorozatok) ment a hi-fi-n, a 2) ritkán nézett hagyományos TV-adás, és a 3) konzol nem, így ezeknél ugrásszerű a javulás. Így csak dedikáltan zenéhez fogom a hi-fi-t bekapcsolni, és így nincs a gyakori random sercegés stand-by állapotban, ami már kezdett idegesítő lenni. De gy leselejtezni sem tudom, amíg működik...
A 'dobozosabb' jelzőt azt csak a hifi-hez képest írtam a 2 hangszóró 4m-re van egymástól, sokkal teresebb. Mókás, hogy eddig hárman írtunk be üzemmódot, és mind eltér (bár nálad azért más a készülék is) Bár ma még nem folytattam az ismerkedést, a standard nekem nagyon tompának tűnt, az adaptívnál meg attól tartok, hogy magát állítgatja Tegnap az arra dedikáltan alkalmas sorozat DTS-sel jobb volt, mint a Game Pro-val.
Blizzrd: ha az EQ alatt a Treble & Bass -6/+6 közti állítgatását értjük, akkor annak elég korlátozottan de van némi hatása. Nagyon elronteni nem lehet ,kísérletezz. -
sxxorp
őstag
Igen, azért dobtam át, mert kifejezetten ott volt a file nevében a DTS, és egész jól hangzott. Ne feledd 1) nekem egyelőre nincs hátsó szett, 2) azért nem ugyanaz a modell, pont ilyenekben lehet különbség :) Pontosan hol található a többsávos EQ? (Szerk: azóta olvastam a választ!) Egyébként a dobozos mellett a rádiósabb megszólalás ugrik be néha - nem szabad a hifi után hallgatni és kész
Blizzrd: szerintem az is hat a hangzásra, én pl. ma Poweramp app-ot és az EQ-t bűvöltem (valószínűleg már csak ezért marad, szegény hifi soha nem fog és nem ilyen frappánsan csatlakozni a telefonhoz). Ezt a frissítést még meg kell ejtenem...
donbig: inkább azt is nézd, hogy nekem az esetek 80%-ában a Game Pro jön be
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Gino20 #12053 üzenetére
Köszönöm, ez a válasz a vásárlás előtt nagyon jól esett volna. Igen, gyorsan tapasztalom, hogy valószínűleg teljesen igazad van. Ennek fényében kicsit kisebb prioritást kap a bővítés is, nekem az nem annyira fontos, ahol jelentkezik a hatása...
Egyelőre minden OK, csak megmarad a hifi is, csak zenére. Lehet, hogy nem Jon Hopkins - Neon Pattern drums-ával kellett volna tesztelni Azt hittem ezzel a beruházással megoldok minden kérdést, de nyilvánvaló, hogy nem. A zenei kérdéssel majd akkor foglalkozok, ha a hifi kileheli a lelkét (az Edifier-t feljegyeztem, a korlátozottság nem akkora gond, ha a felhasználás is az a sb mellett).
(Gixxer88: igen pont utána láttam, köszi)[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Hát biztos, hogy nem én könnyítem meg egy hangkeltő dolgát
- elektronikus: pl. Jon Hopkins, Rival Consoles, The Chemical Brothers
- neoklasszikus: pl. Nils Frahm, Ólafur Arnalds,
- progresszív metál: pl. Dream Theater
- jazz/funk: pl.Trombone Shorty, Big Sam's
- epikus zenekari: pl. Two steps from hell,
stb.
Mióta 1 másodperc alatt a mobilról (ezen ár jack-dugó sincs a hifihez), bármelyik laptopról tudok elfogadható hangkeltőhöz kapcsolódni sokkal többet hallgatok, de nem biztos, hogy dedikáltan erre a témára megérné még egyszer ennyit, vagy többet költeni a sb mellett.
Q60T-n szerintem zenére a Game mód a legkiegyensúlyozottabb, szövegre van amikor a DTS, mert előbbi kiemeli az esetleges háttérzene basszusát is. -
sxxorp
őstag
válasz ricsip #12139 üzenetére
Megfogtad a lényeget. Véletlenül sem a tapló stílusodra utaltam, hanem arra, hogy álljunk le vitázni az infláció értlmezési köréről
Egyébként ennél sokkal nagyobb is bekövetkezett már: "A történelem legnagyobb áremelkedése Magyarországon volt a második világháború után. 1945. júliusában hiperinfláció kezdődött; 13 hónapon keresztül tarolt az egész gazdaságban, és végül inflációs világrekord lett a következménye. A havi infláció megközelítette a 41 900 billió (4,19 × 1016) százalékot, az árak 15 óránként duplázódtak." ~ wiki Kíváncsi lennék ilyen időszakban mi maradna a 'szókincsedből' a helyzet kifejezésére -
sxxorp
őstag
válasz Gino20 #12199 üzenetére
Srácok mi a fene történt pár hét alatt? BF-kor még nem volt aktív a téma, de olvastam, hogy volt 60k is a Q60T az EMAG-on. Kicsit foghúzva vettem meg 74-ért a PCLand-től utólag. Most látom a javaslatok között, mondom minek linkelsz ilyen drágát, de Árukeresőn is 89k-tól?!
[link]
j.bravo: nem vagy egyedül akinek egy régebbi, akár 2.0 szolgáltatott tisztességes hangot. Közvetlen versenyben vannak stílusok, ahol a régi hi-fim nyer. De azt nem vettem figyelembe, hogy a kapcsolódási lehetőségek miatt az esetenként picivel gyengébb soundbar-on sokkal többször fogok zenét hallgatni mobilról, laptopról, akármiről. Ez egy elég komoly faktor lett, amiért maradt. A TV-t persze kenterbe veri, és az ARC miatt már nemcsak a hifivel összekötött laptopról játszott filmek, hanem a rendes TV-adás és a konzol is remekül szól.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
-
-
sxxorp
őstag
Samsung Q60T: főleg TV esetén bekapcsoláskor esetenként, illetve ritkábban sávváltáskor ki-kihagy a hang 1 másodpercre HDMIarc-os vezetékes kapcsolat mellett. Mi lehet az oka, lehet-e vele valami kezdeni?
-
sxxorp
őstag
válasz mesehabbal #12357 üzenetére
És kettétört?
Az a szomorú, hogy annak ellenére, hogy kicsit foghúzva vettem meg a Q60T-t =4k-ért az addigra lezajló EMAG BF után, amikor 60-ért adták, egyelőre befektetésnek sem volt rossz, 1 noname kivételtől eltekintve 100-tól indul...:
[link] -
sxxorp
őstag
Megfogtad a lényeget: inkább csak ez a degradáló jelző volt irritáló, amit ezekre az eszközökre ragasztottál. Én is szkeptikus voltam, de a korábbi analóg megoldáshoz képest picivel gyengébb zenei (és jobb mozis, TV) hangminőség, de praktikus elhelyezhetőséggel, és kezelhetőséggel kombinálva felülírta a véleményem. (Annyira csipog, hogy nem igazán volt még 30 felett a hangerő, mert kezd túlzás lenni, és nem azért mert kellemetlenül torzít, hanem mert erős. És nekem itt van a valamivel jobb régi hifi is, de nincs kedvem a külön gombbal bekapcsolni, és az analóg vezetéket visszadugni, hogy hallgassam, mert annyival nem ad többet)
csZ: azért sejted, hogy annyival biztos nem lesz jobb, mint amennyivel többe került, de a te pénzed, te költöd, és legalább ezekről is lesz tapasztalat.Ryu: a múltad miatt ne add alább a Q800T-nél (amúgy csak a TV-hez mehetnél akár lejjebb is), mert szerintem azért jóval többet ad, mint TV-feljavítás (mikor meghallgattam kiderült, hogy nekem túl jó erre, bőven elég a kistesó Q60T), de így még az a kedvező helyzet is fennáll, hogy többet kapsz a vártnál az előzetesen kalkuláltnál jóval kevesebbért
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz N.YCityBoy #12739 üzenetére
gondolom innen láttad [link], és a Q800A-ra gondoltál: elfogadható cég jelenlegi legalacsonyabb árral, jónak számít. Egyedül a pár héttel ezelőtti minimumár zavarna kicsit, mi volt az a 153k, de ha most kell, akkor nem kérdés.
-
sxxorp
őstag
válasz Bellami #12785 üzenetére
Na, erre én is kíváncsi vagyok! Ilyen ár (árukeresőt néztem) mellett én már nem kísérleteztem volna, hiszen nagyjából ennyi az ügyeletes közép/felsőközépkategóriás topik-kedvenc is a Samsung Q800A, szintén Atmos-szal számos, elég egyöntetűen pozitív véleménnyel. Hajvágóból, borotvából kiváló tapasztalatom van a Philips-szel, de audio, TV semmi, várjuk
14 napos visszaküldés: olyan könnyedén beszéltek róla... hifi után bejáratlanul, beállítások nélkül nekem az első napon fordult meg az elállás gondolata, de nagyon nem fűlött volna a fogam a cuccot visszacsomagolni a hülye alakú dobozába, és házhoz jövő futár kivételével (ami a legtöbb helyen nem opció) a visszaszállítás sem esett volna nagyon jól... Szerencsére érezhetően javult a hangminőség, a praktikum miatt pedig 2 hónap alatt egyszer kapcsoltam be a hifit...
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz ricsip #12796 üzenetére
Azt hittemazért a vége happy endlesz. Samsungon kis keresés -> legrfissebb firmware update pendrive-ra -> pendrive az SB: USB csatlakozójába -> elégséges tájékoztató info mellett frissítés...
Na, akkor csak sikerült megoldani, bár inkább egy videójáték Very Hard fokozatára hasonlít a menet[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Boba11 #12864 üzenetére
1. Az Atmos egyelőre csak egy hangzatos, az általd belőtt kategóriában különösen nem igazán kihozható feature. Mikor megvettem a Q60T-t (ami nem tudja) nem is ismertem, de szerencsére azóta azt szűrtem le, hogy nem igazán kell hiányolnom.
2. Hm, azt hittem, hogy 2 hónap alatt eláraszották az Árukereső Q60T rovatát a negatív vélemények, így megnéztem újra: fogalmam sincs miről beszélsz, hogy "jópáran lehúzták". A véleményeket értékelések szerint sorba téve, és a végére lapozva is volt 1) egy elvileg hibás, 2) egynél a basszus zúgott, 2) egy nem írt semmit. Eza 3db van 4 csillag alatt, 29db 5 csillag mellett. A 37-ből
Nincs összehasonlítási alapom, de nagyon sok mindenre elég a Q60T. Kétlem, hogy +50eFt-ot megér a Polk...[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz ricsip #12888 üzenetére
Hm, valamivel korrektebb lenne, de nem sok értelmét látom a netes vásárlás 14 napos elállási jogához képest... Ugyanúgy otthon tesztelsz. Igaz itt letétbe teszed a vételárat, de vissza is kapod, nem bukod a bérleti díjat. A macera sem kisebb a bérletnél, sőt, akár tetszik, akár nem, viheted vissza...
-
sxxorp
őstag
válasz CactuS #12900 üzenetére
Az egzotikuskodásnak megvannak a szépségei, és a hátrányai. Nubert-et is csak 1-2 kolléga vett, Teufel-tulajról nem hallottam. Egy fórumtárs véleménye, bár jelentősen szubjektív, legalább már valami, de nem helyettesíti azt, amikor te hallod. 1) Van-e olyan lehetőség, ahol ezeket meg lehet hallgatni? 2) Rendelhető-e relatíve problémamentes 14 napos elállással? Ha egyik sem áll, akkor nő a kockázati faktor, én skippelném, de a te igényeid, a te pénzed.
-
sxxorp
őstag
Aki esetleg keres JBL Bar 5.1 Surround-ot 180k (200k a 2. legjobb ár): [link]
-
sxxorp
őstag
válasz petimbo #13267 üzenetére
Na, külön megnéztem a zenét ezzel [link], mert azt tudom, hogy filmeknél általában 21-22-ig megy maximum a hangerő, de nekem nem nagyon járt még 25 felett zenénél sem csak azt ritkábban hallgatok. Arra céloztam, hogy ha ennyire üt, lehet, hogy azért az érezhetően olcsóbb típus is elég lett volna teljesítmény szempontból Az Atmos meg, mint feature... mikor relatíve gyorsan beruháztam csak halványan ismertem az Atmos-t, de azóta több megerősítést kaptam, hogy soundbar-nál nem igazán éri meg a felárat (esetleg, ha jóval drágábban felsőbb kategóriára költesz). Csak dedikált hangszórós Atmos-os rendszert hallottam párszor, ott volt releváns különbség, de soundbar-ost még nem, elfogadtam a tapasztaltabbak véleményét. Esetleg majd írd meg az önigazolás-szűrőt lehetőleg minimálra tekerve, hogy ténylegesen mit érzékelsz, igazuk van-e. De már valahol mindegy, ott van, leld örömödet benne
-
sxxorp
őstag
válasz petimbo #13271 üzenetére
Na, pont erről beszélek, ha kifekszel a 15-ös hangerőtől, akkor nem az a kérdés merül fel, hogy neked kevés a Q600 és a basszusa, hanem lehet, hogy sok Főleg, ha te is azt tapasztalod, hogy a soundbar-os Atmos nem nagy szám (és semmi gond, ha nem írták rá a soundbar-ra +többtízezerért); én is kíváncsi vagyok.
(A Q-symphony hasznossága, nem kérdéses, mint a 'soundbar-os Atmos' jelensége, hanem szinte egyöntetűen lehúzza, és hanyagolja szinte mindenki, aki nyilatkozott róla.) -
sxxorp
őstag
válasz rucsok #13278 üzenetére
Érdekes: a rtings.com [link] szerint marginális különbség van köztük, főleg beszédben mindháromnál, de minden másban is a 2 jobbik közt, de az eredmény pont az árral fordítottan arányos az árukeresőre tekintve:
Hang: A650 >= Q60T >= S60A
Ár: 88 < 98 << 127
Ezért talán az A650 a legracionálisabb választás most. Én köszönöm a kérdésed, a tesztlapon derült ki, hogy 2 update is volt idén a Q60T-mre...[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz viperabácsi #13411 üzenetére
1 hete 40-ért vették többen, ma 80-ért, Árukereső-n 130 körül kapható, hardveraprón 110-115, de te 100-at fizetve 90-et spóroltál
-
sxxorp
őstag
Értő módon fuss neki még egyszer
Senki nem vitatta, hogy spórolt, de a viháncolás ellenére a valóságban messze nem 90-et: ha picit ügyesebb aznap ugyanazt 80-ért el lehetett hozni 100 helyett még egy kóddal A 110-esek friss, garanciális, sokszor bontatlan újak az 1 héttel ezelőtti első hullámból, amikor 40-71 körül vették az emberek (Az Árukereső-t csak rádobtam, hogy még úgysem igazán volt 90, de akkor legyen, spórolt 155-öt! [link] ) -
sxxorp
őstag
Ott láttam, ahol te álmodni sem merted, ahonnan az egész elindult, és nem egy ilyen srác volt
Nyugodtan menjünk bele, hogy az élelmes / nepper-hajlamú nyerészkedő, aki a szállítás után pár perccel felrakja hirdetni vaJJJJJJJJon mennyire használt
Szollo-t még nem ettem, de meglepett, hogy múlt héten ehető szőLőt lehetett kapni.
Ja, hogy azért vagy ilyen érzékeny, mert te még a 100-re is rápakoltál 30-at? Már értem, vágj vissza nyugodtan, ha ennyire szeretsz koppani
Az az Atmos nagyon izmos lehet, én nem sok különbséget hallottam egy normál soundbar hangzáshoz képest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs