Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
properttl
csendes tag
Sziasztok!
Sony ht40sr -ről tud valaki véleményt, vagy akár ajánlani mást ebben az árkategóriában (130k) Kb 18nm a szoba, filmre, zenére kellene. A jó mély nem hátrány mert elektronikus zene van nálam főleg. -
NvidiaRTX
őstag
Az egészet ott rontotta el hogy Media Markt-ba hallgatott meg SB-t.
Az olcsóbb SB-oknak pont az a lényege hogy kis térben jó hangot kreáljon a falról visszaverődő hangokkal.
Nos egy MM pont nem erre való.
Én saját magam tapasztaltam meg a saját szobámban egy JBL Bar 3.1 és egy Q800A közt az óriási különbséget a Samu javára. -
válasz
karl00 #11491 üzenetére
Bár nem ez a topik témája,de egy-két gondolatot hozzáfűzök.
120e keretből jó esetben max használtan kapsz érezhetően jobb minőséget.
Főleg ha filmekről beszélünk.
Újonnan költséghatékonyan se nagyon jössz ki 200 alatt.
Legolcsóbb értékelhető hangú álló pár aminek van mélye is rendesen filmeknél (plusz zenénél is szépen szól) az a Polk T50 (50k/db),ezzel már 100e forintnál vagy.
Akkor egy normálisabb sztereó erősítő (csak optikai bemenet,nincs hdmi) ami ezeket meg is hajtja (Yamaha,Denon) nagyon jó
esetben 100k körül lesz,de inkább sokkal felette.Olcsóbb megoldások vannak,de ott se biztos hogy beleférsz a 120k-ba.
Tangent Ampster BT II (optikain tudod rádugni a tv-t) + valami polcsugárzópár (Monitor Audio pl,de bármi lehet,viszont az ilyen Sony-kat felejtsd el,a fenti Polk T50-hez meg csirke a Tangent).
Ezek zenénél fognak inkább domborítani,filmekhez kevés lehet a mély.Persze lehet aktív subot rádugni,de az vastagon emeli az árat is.Van még egy alternatíva,Klipsch ProMedia 2.1 BT.
Ez pc-s hangcucc,de nagyon komoly minőségű a hangja.
Csak ez macerás.Vagy Jack csatival tudod rádugni a tv-re (ha van a tv-n),vagy BT-n (nálam nem csúszott a hang LG tv-vel).
Esetleg van hdmi arc hangleválasztó a neten,ez ARC-s hangból csinál jack kimenetet,így meglenne a tv távos hangerő állítás is,mert ugye pc-s hangcucc lévén a Klipsch-hez nincs táv.
Emiatt ugye ki-/bekapcsolgatni is kézzel kell,vagy távos konnektorral.
Viszont ez csak ~70-80k (plusz 10-14k ha arc leválasztó kell és plusz párezer a távos konnektor).
Hangminőségre biztos hogy komolyabb mint egy 100k körüli sb,csak ugye ez kicsit DIY,nem mindenkinek van ilyenhez türelme.
Sajnos ha Plug&play cucc kell akkor az a soundbar lesz.
Amúgy a bolt akusztikája ne tévesszen meg,otthon nagyon máshogy szól,főleg ha elkezded finomhangolni.
Amúgy meg rendeld meg a legszimpatikusabbat neten,aztán ha nem tetszik a hangja,akkor ott a 14 nap (tudom-tudom nem szép dolog,de akkor biztosítsanak a multik teszt szobát is,ne a polcon kelljen a többszáz,vagy ezer négyzetméteren próbálgatni egy jó esetben 30-50nm-es helységre tervezett cuccot a zajban.) -
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Belépőszintű samsung hangprojektorról lenne szó:
Kérdésem lenne, hogy a TV-nél PCM ről a dolby kimenetet kapcsoljam?Ezt érdemes minden eszközön "erőltetni"? -
karl00
csendes tag
Köszönöm! Postoltam abba a topic-ba is.
-
karl00
csendes tag
Sziasztok! Korábban tanácsot kértem tőletek a Sounbar-okkal kapcsolatban. Olyat kerestem, ami zenehallgatásra is jó. Voltam a Media Markt-ban, hallgattam több fajtát, de nem győztek meg. Inkább maradnék a Hifi-nél. Kinéztem egy Sony erősítőt és hangfalat. Sajnos nem értek hozzá. Az lenne a kérdésem, hogy a paraméterek alapján összepárosítható-e az erősítő és a hangfal? Esetleg a TV-t valahogy összelehet kapcsolni az erősítővel? Esetleg a 120.000Ft-os kategóriába tudtok valami mást ajánlani? Köszönöm szépen a segítséget!
-
n42
tag
Sziasztok,
Vettem egy Sony HT-RT4 hangprojektort és az volna vele a gondom, hogy amikor bekapcsolom, olyan hangot kezd kiadni, mintha bekapcsolna egy ventilátor, folyamatosan bug.
Ha csak a mélyládát dugom be és bekapcsolom, akkor is, tehát nem valami interferencia. Ez vajon garancia alap lehet, v ez tényleg ennyire szar?
Ez baromi kiábrándító ennyi pénzért...
-
-
royal63
tag
Üdv !
Remélem jó helyre írok.
Sony tv-hez vennék film , sorozat nézéshez soundbart vagy 2.1 hangfal rendszert.
Kérdés : Elég-e egy soundbart , vagy egy 2.1 sokkal jobb ?
Nem vagyok vájt fülű , de sok helyen olvastam , hogy ezekkel sokkal jobb , élethűbb a filmek hanghatása.
Előre is köszi minden segítséget. -
Agony
aktív tag
-
Agony
aktív tag
Beakciózták EMAG-on a Samsung SWA-9500S -t és úgyis még ott szikkadt náluk egy decemberrel lejáró 3.000 Ft-os kupon, úgyhogy 77K-ért megrendeltem a Q800A mellé.
Valaki használja esetetleg falra szerelve Vogel VLB-500 -al? Ha igen, kellett valamit tákolni vagy teljesen kompatibilisak és egy csavar a hangfal hátuljába meg a falba?
Jövő hétre varázsolok a hanszórókhoz "rejtett" áramot, aztán remélem korrekt térhangzással hálálja meg.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Gino20 #11468 üzenetére
Kösz a tippet, de mivel ez egy elég drága cucc, kellemetlen lenne belefutni olyanba, hogy apró hibája van, esetleg nem mindig jön elő, ezért lehetetlen érvényesíteni a garanciát, mert az itt ott kicsit furcsa ciripelés vagy egyéb apró problémát nem mindig produkálja, ezért a szervízből ugyanúgy jön vissza ahogy odament. A két hét már eltelt, visszavinni nem lehet. Természetesen az is lehet hogy minden rendben. De félek tőle.
-
Gino20
őstag
válasz
NvidiaRTX #11474 üzenetére
Hogy volt-e értelme vagy sem? Mindegy is, de szerintem van ez így néha. Én 2 éve karácsonykor leptem meg magam egy Xbox One X-el, mert auchanban épp nagyon jó akcióban volt, de ami fontosabb, hogy már évek óta motoszkált a fejemben a gondolat. Végül akkora sikere lett, hogy a 2 év alatt játszottam rajta vagy 50 órát (idén talán 1-2 alkalommal ment), de már úgy vagyok vele, hogy jó lesz az és veszek majd hozzá kinetet, aztán kislányom elbohóckodhat majd vele ha kicsit nagyobb lesz.
Nevezhetjük ezt pazarlásnak is, de nézheted másképpen is
. Hirdető bukik ~30e Ft-ot (300-ért vette), de valaki boldog új tulaj nyerhet a szinte új hangprojektoron jelenleg 60e Ft-ot, ahol remélhetőleg jobb ,,szolgálatot" tesz, vagyis újrafelhasználás történik
-
Gino20
őstag
válasz
NvidiaRTX #11470 üzenetére
Nincs ebben szerintem semmi gyanús. Jófogáson ha ránagyítasz, akkor láthatod, hogy valójában szeptemberi vásárlás, így ha neten vásárolta sem tud élni az elállás jogával vagy lehet személyesen vette csak még sincs rá akkora igény ("pár napot használt") / nem elégedett vele...........
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Gino20 #11468 üzenetére
Érdekes egy ipse az eladó az biztos.
Pár napot használt cuccot simán vissza tudja küldeni a 14 napos elálláson belül és akkor a full vételárat visszakapja.
Ha meg személyesen vett ilyen cuccot és előtte nem hallgatta meg akkor így járt.
Vagy van a cuccnak valami "baja".
Gyanús nagyon gyanús. -
válasz
nutella1 #11467 üzenetére
Ezt a termékkategóriát hívják úgy,hogy aktív mélysugárzó,ez teljesen független a soundbaroktól,ez inkább már a házimozi k területe.
Van mindenféle márka és kategória.
Pl egy Jamo Sub210 60e,de ott a másik véglet mondjuk az SVS PB16 Ultra ~1,1Misi körül.
A 2 között meg ezerannyi gyártó ezerféle áron. -
nutella1
őstag
Soundbarban létezik olyan ami csak sub, és külső hangforrás rca-n vagy jack-en keresztül köthető rá? Ha igen, milyen teljesítményűek ezek?
-
Na egy kis beszámoló a T650 meggyötréséről.
Hétvégén szerveztünk egyik jóbarátomnak egy 30. szülnapi meglepetésbulit.
Na itt megkapta a kis Samsung a kiképzést.
8órán keresztül full max hangerő,sub maxon,standard mód.
Sehol egy torzítás és olyat szólt a cirka 45-50négyzetméteres helyiségben,hogy még én is meglepődtem.A sub se érződött kicsinek.
Itthon a 20nm-en nem tudja így kiszólni magát,pedig ez a kategória elvileg nem is nagyon ajánlott sokkal nagyobb szobába.
Szóval ezek után még jobban merem ajánlani bárkinek!
Házibuli kompatibilitás kipipálva. -
OldAkita
aktív tag
válasz
Gino20 #11451 üzenetére
Köszönöm az összefoglalódat, nagy segítség nekem minden információ morzsa. Egyre jobban hajlik a Samsungra, mert decemberben születik 2 baba, ikrek egy fiú egy lány. Tehát egy jó darabig nem lesz nagy basszusokra szukseg. A Samsung halkabban hallgatva a beszed hangokat jobban hozva nyerobbnek tűnik.
-
Jannn
aktív tag
Ajánlom a TIDAL-t is kipróbálni, okostévékre lehet telepíteni, és rengeteg ATMOS album van fent, amiket a tévé szépen úgy is ad ki HDMI-n keresztül.
Pl a Kraftwerk albumában olyan térhatások vannak simán surround hangfalak nélkül is, hogy csak kapkodtam a fejem(még az előző hsz hez további infó, hogy a q70t kézikönyve a 9000s surroundot írja kompatibilisnek, ami helyett most már a 9100s van.. De vajon miért kerül dupla annyiba mint a 8500s, mert én nem találtam különbséget..)
-
Jannn
aktív tag
Szerintetek egy samsung q70t soundbarhoz hozzá lehet passzolni egy 9500s (2.0.2) háttér szettet? Elvileg a 9100s a párja (sima 2.0), de ez a samsung részéről eléggé idiótaság lenne, tekintve, hogy normális atmos támogatása van a q70t-nek (true 3.1.2) . Szokás szerint a samsung supportnak fingja sincs, hogy melyikkel kompatibilis, sőt azt javasolta, hogy legyen a 8500s. De hogy a 9100s és a 8500s között mi a különbség, már nem tudta megmondani..
Amúgy maga a soundbar brutál jó, szerintem hangban csak a mélynyomó a különbség a q800t javára (már akinek ez előny, nekem a hálóban ez is bőven sok amit a q70t-hez adnak), azon kívül maga a soundbar hangszóró készlete tök ugyanaz lehet.. Netflixről, vagy atmos demókkal hallgatva tényleg fej felett szólnak a hangok -
Kroni1
veterán
válasz
lezu20 #11456 üzenetére
Én nemrég végighallgattam párat, a JBL 9.1-től a Denon-okon át a Sosos- okig..
200k -ig azt mondanám a Q800T Q800A Samsungok sztem igencsak jók, én azt választanám. Denonból az 516 tetszett de az 200 felett van és nem atmos képes..Nekem a tudása miatt végül egy LG SN9YG lett. (Van benne Chromecast, Google Assistant hangvezérlés, szemböl látható a kijelzője, ezt leszámitva hangban és funkciókban eléggé hasonló a fent említett Samsungokhoz.) itthon ugyan ritkábban kaphatóak ezek a drágább LG-k, én pont 200ért az emagnál tudtam megvenni 2 év garival, most sajnos nincs ott se. De ha szóbajöhet használt is akkor az LG tévédhez egy hasonló árban lévő használt LG is jó választás lehet, szokott lenni belőle az apróhirdetések közt.
-
lezu20
tag
Sziasztok! Max 200K-ig milyen soundbart ajánlatok ?
Tv-ém LG C1. Konzolom: Ps5. Pénteken lesz majd black friday hátha lenne akcio is köszi -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Gino20 #11453 üzenetére
Ha csak a kábelezéssel lenne a gond mert az engem pl nem nagyon érdekel én inkább támogatom, hogy minden legyen kábeles mert azt simán el lehet tüntetni egy kis okossággal.
Ellenben a 7.1 esetében az oldalsó hangszórókat én max az ablakra tudnám felragasztani mert ugye NINCS helyem.
Egy Atmos-os SB esetében meg csak mögötted kell hogy legyen hely. -
Dragonhunter
újonc
Sziasztok!
A JBL Bar 9.1-ről szeretnék felhasználói véleményt kérni..
Vissza kerestem de igazán konkrétan nem találtam ilyen írást.
Filmre,játékra,zenére egyszóval mindenre használnám..
pl….a párbeszéd kiemelés hiánya mennyire zavaró stb stb ilyen tapasztalatokra gondolok..
Esetleg egy másik alternatíva egy LG Sn11rg lenneElőre is köszönöm a segítséget!
üdv -
Gino20
őstag
Nem vagyunk egyformák..........olyat írni, hogy indokolatlanul nagy a SUB (eleve nagyobb benne a hangszóró, vagyis 25cm-es) vagy negyed nappali kell egy 30x30-as alapterületű ládához (a samu 20x40), számomra felfoghatatlan és messze nem a miért ezt javaslom, vagy azt javaslom kategória.
Mit szólnátok egy ilyenhez? [link]
Mélyorientáltsággal is biztosan máshogyan vagyunk. Családban van BAR 3.1 és picit visszahúzott beállítással szerintem nagyon szolid, pontos, nem nyom semmit, de ha kell érzed, hogy még van benne bőven kraft. Amúgy 1-2 hónapja ha jól emlékszem itt a topikban meg épp rommá fikázta valaki, hogy mennyire karcsú a SUB teljesítménye.OldAkita: Mindent összegezve a Samunak is baromi jó kategóriájában a mélyládája, vagyis nekem egy ~25m2-es nappalihoz elég volt. Szubjektív, de pl a BAR 3.1 SB hangja számomra bántó, főleg nagyobb teljesítmény esetén, mert annyira dominál a közép és magas tartomány,, hogy cseszi a fülem, de persze ugyan ez halk filmezésnél meg jól jöhet. Ehhez képest a samung szerintem sokkal kellemesebb, hallgathatóbb (hosszabb távon is). Hogy a BAR 9.1 mennyit változott, vagy egyáltalán változott e téren a 3.1-hez képest, azt sajnos nem tudom.
Mindent összegezve nekem a samsung szimpatikusabb, igaz tőlem távol áll az akksis megoldás, a surroundok ide-oda pakolgatása
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Horgász topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Linux felhasználók OFF topikja
- Be is futott a Honor GT Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest