- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
válasz
kovsol #43699 üzenetére
Igen, elég siralmas az utólagos stabilizálás is, emiatt én is elsősorban állványról lőtt videózásra használom. Ha mozognom kell közben akkor pedig telefont veszem inkább kézbe.
Próbát teszek videós topikban is akkor, úgy látom ott is volt már korábban téma az A6700.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
kovsol
titán
válasz
Sordoran #43696 üzenetére
Itt még nincs digitális stabilizálás az A6400 esetében. Nem rögzít gyro data igy a normális utólagos szoftveres megoldás is kilőve.
IBIS meg nincs.
Marad a külső stabilizálás, állvány, monopod, gymbal stb. Utólagos szoftveres megoldások szerintem elég zselés eredményt fognak hozni ha túl erős volt a mozgás.Videós topidban vannak Sony felhasználok egyébként. Érdemes lehet oda is betérni.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Masterboy84
tag
válasz
SkyTrancer #43692 üzenetére
Csak amatőrként szólok hozzá, de nekem az A7Siii az álom kamera. Több youtube-videós ezzel készíti a videóit és szinte már csak azért nézem, mert élmény nézni a vele készített minőséget.
-
Sordoran
addikt
válasz
kovsol #43695 üzenetére
Akkor jól emlékeztem rá, hogy van HLG, csak eddig nem nagyon foglalkoztam a HDR témával így nem próbálgattam. Köszi, hétvégén megnézem. Bár ennek ellenére a kép stabilizálása elég siralmas, állványról szép a kép, de kézben tartva...
Van egy gimbalom amit még akkor vettem hozzá, de olyan macerás volt, és sok helyet foglal, hogy hamar visszakerült dobozába.
[ Szerkesztve ]
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
kovsol
titán
válasz
Sordoran #43694 üzenetére
A6400 tud HDR -t. PP10 HDR HLG2 gammával, de ezt tudod tovább módostani is.
HDR movie recording
The camera can record HDR movies when a gamma from [HLG], [HLG1] to [HLG3] is selected in the picture profile. Picture profile preset [PP10] provides an example setting for HDR recording. Movies recorded using [PP10] can be viewed with a wider range of brightness than usual when played back on a TV supporting Hybrid Log-Gamma (HLG). This way, even scenes with a wide range of brightness can be recorded and displayed faithfully, without looking under or over-exposed. HLG is used in HDR TV program production, as defined in the international standard Recommendation ITU-R BT.2100.forrás: [link]
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Rég jártam már erre, viszont most kis segítséget, tanácsot kérnék új gép vásárlása kapcsán.
Röviden, már több mint 4 éve van egy A6400-asom amit szeretek, elvagyok vele. Fotózási képességeivel semmi gondom többnyire. Viszont szeretek videózni is alkalomadtán, és hát itt az IBIS hiánya nagyon kijön. Többször inkább telefont veszem kézbe mert annak is nagyon szép a felvétele (iPhone 13 PM), cserébe ugye a részletgazdagsága és a zoomja sehol sincs a Sony-hoz képest. Viszont a kép sokkal stabilabb, és ez, valamint két másik kamerás készülékem (GoPro és egy drón) már tud 10bit HDR-t is.
Így az van hogy a fő kamerám ugye HDR és IBIS nélkül hátrányba van már, bár a kép részletességben, na meg ugye megfelelő obival a zoom-ban oda ver többieknek. Szeretném szintre hozni őket, ha több eszközzel készülnek felvételek, azokat érdemben össze lehessen vágni egy akár 4K60fps 10bit HDR végtermékre.
Értelemszerűen egy A6700-asban gondolkodom, mivel van több APS-C obim már a mostani A6400-ashoz, így csak a gép elég lenne. Megérné a fejlesztés? Videózásban egyértelműnek látszik technikai adatok alapján hogy hatalmas ugrás lenne, de fotózásban is lenne jelentős előrelépés? Azt látom még, hogy memóriakártyával is zsebbe kell nyúlni, mert a V90-es kártyák piszok drágák az eddigi V30-asokhoz képest.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
válasz
SkyTrancer #43692 üzenetére
s2-vel csak érzékenységet nyernél (és rengeteg pixelt vesztenél), az s3 már másik liga, de az jóval drágább is. azzal már fókuszban, képminőségben, utómunkabarátságban, felvételi időben sokat nyernél, de az még úgy is csak 12 mpx.
jó kompromisszum lehet az a74, de persze az se tökéletes.hanyas vagy, te disznó?
-
SkyTrancer
senior tag
Használom egy ideje az A7Rii-t jóféle tamron objektívekkel 28-75 + 70-180. Nagyon meg vagyok elégedve vele, mert ráérek képeket készíteni nekem nem gond ha be kell állítani hogy tuti legyen, Na ezzel a szettel ez kivitelezhető. Viszont újabban elkezdtem inkább videózni Slog2-t tud a kamera, úgy alapvetően meg is vagyok elégedve vele, bár egy jó gimbal nem lenne rossz
Most az lenne a kérdésem, hogy ha teszem azt átmennék A7s szériára, akár a7sii netán siii azzal mit nyernék, vagy miért jobbak azok videózásra ?
Fotózás is fontos lenne, gyerekkorom óta fényképezek, szóval szeretem a jó képeket
Köszi a tippeket[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz
motocoder #43679 üzenetére
Csak az A6700 réteg termék az FF -t megidéző árával. Ahhoz képest amit tud még drága is.
Az igazit az A6000-A6100-A6400 ligában kellene gurítani, és végre elfelejteni azt a 10 éve foltozgatott ócska szenzort. Azon kívül, hogy kb raktak jobb AF -t a gépekbe nem nagyon haladtunk előre az A6000-tól ami már 11 éve jelent meg. Hívhatták is volna a gépeket A6000 mk1 2 3 4 -nek.Egyébként a FF gépre a hasonlót úgy hivják, hogy 16-35 F4.
[ Szerkesztve ]
-
motocoder
aktív tag
válasz
kovsol #43678 üzenetére
Nemrég jött ki az A6700. Idénre mondták az A6100-as utódját.
Ami remélhetőleg olcsóbb lesz.Full f. Gépre manuális objektív van hasonló méretben, nem sokkal drágábban. Sajnos nem is F2.8
Itt lehet, hogy nem is hiányzik az autó fókusz.
[link]
Jön az A7 V is márciusban.[ Szerkesztve ]
-
motocoder
aktív tag
-
Sanya
nagyúr
válasz
Drótszamár #43673 üzenetére
SAR, de jah, magyarosan félreolvasható
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
kovsol
titán
válasz
Drótszamár #43673 üzenetére
sony alpha rumors
Ők posztolták a képet, aztán ezzel jelölik meg.
-
yagami01
aktív tag
válasz
yagami01 #43667 üzenetére
Azóta jött még kép, bedobom akkor már ezt is.
First FULL SIZE images of the new Sony 400-800mm f/6.3-8.0 lens
" The weight is said to be around 2.5kg. I have no information on pricing….I’m guessing it will be in the neighbourhood of $2,500…what do you think? "
-
kovsol
titán
válasz
yagami01 #43667 üzenetére
A 200-600 elsők között szereztem be, de erre nem jött meg a nekem ez kellene érzés
400 kezdő túl sok, már a 200 is néhol gondot okozott nekem. Oké, hogy ott volt a táskában a 70-200, de terepen elég szar cserélgetni, főleg ha a pillanat közben elszáll.
f8 meg még mindig jobb, mint amit a Canon ad, és azt is viszik. Szóval biztos nagy lesz erre is a kereslet.
-
yagami01
aktív tag
Mivel írtad, hogy nem sürgős és "nagy" cucc kell, ezért Neked megy a válasz. De igazából mindenkinek... szembe jött redditen, gondoltam bedobom ide is, hátha van akit érdekelhet.
First leaked image of the new Sony 400-800mm f/6.3-8.0 lens
" There are also some UNCONFIRMED rumors that both lenses will be announced on February 26. That’s about it for now…hope also to get some Sony A7V launch date info soon! "
(Sokat nem kell rá várni, igaz-e vagy sem és ha igen, akkor mik a részletek.)[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Igen, valószínűleg ez a legjobb kombó. A 7RV AF-je, piciben. De fel lehet pumpálni a méretet a markolattal.
Viszont, az EVF miatt sírni fogsz, a 7RV után. Nagyon.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Ijk
nagyúr
Valószínűleg nekem is majd CII vagy CR lesz csak most cserebere miatt jött az RV. Úgy voltam vele így ki tudom próbálni a hajtogatós LCD-t és meglátom mit tud az AF.
Eredeti elképzelés A7CR volt, markolattal a 35 és 50GM, markolat nélkül meg a 20G és egy szaladgálós kis fix (24G vagy 28 4.5, vagy 40G, vagy 35 f2.8)./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Eszméletlen jó ez az A7RV kereső, pedig nem vagyok nagy EVF párti de ebbe tényleg öröm belenézni.
A hajtogatos lcd jó hogy kb. mindent tud, viszont nekem annyira nem tetszik ez a szendvics jelleg, vastagabb is jóval mint egy sima tilt.
AF-rol első benyomás hogy hihetetlen ugrás RIV után, pedig az sem volt egyáltalán rossz, de ez már egyenes csalásnak minősül.
LR profilban nekem pirosanak tűnik a bőr RIV-hez képest, de még szinekrol nem tudok messzemenő következtetést levonni.Összességében AF itt a nagy előrelépés elődhöz képest.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Itt van előttem egy A7RV és nem tudom LR-ban a rawokat megnyitni, Azt mondja nem nyithatók meg. Leszedtem DPR-ről minta rawokat, azokat megnyitja.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
vond
MODERÁTOR
Valaki próbálta már ezt a friss, aprócska Ulanzi APS-C obit? Ekv. 40 mm, f/2.8, 182 g, kb. 5*6 cm, 50 ezer körüli ár.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
-
Dolphine
addikt
a ttl miatt villan tobbet, azzal ne foglalkozz.
Ez csak elővillanás és utána jön a valódi nem, amivel a kép készül!
Ha mozgás közben készítek derítővakuval képet, addig a téma már rég elmozdult, vagy nem?
Igen, tudom, hogy mire való a hátsó szinkron, de mint írtam, az csak egyet villan a többi lehetőség többet, így ezért használom ezt.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
m3ss
veterán
válasz
Dolphine #43639 üzenetére
hogyne tudnal fillben mereviteni. 1/60-on is kimerevitesz egy tancot is akar. persze ha sportcsarnokban probalod kimereviteni a 30 meterre levo temat akkor mas a helyzet. a ttl miatt villan tobbet, azzal ne foglalkozz. rear inkabb ilyesmire valo.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Dolphine
addikt
miert rear-ben vagy?
Azért, mert a többinél az elején vannak próbavillantások és addigra a téma, már rég etlűnt mire megvan az igazi villantás!kovsol
Fill-flash - magyarul derítő vaku. Sajnos itt is többször villantás van. Mozgó témát ezzel nem tudok fotózni, legalábbis azt a pillanatot amit szeretnék, tuti nem!
Délután tudom megnézni pontosan a gépet és a fényképezőt, akkor tudok nyilatkozni pontosabban.
Mint írtátok bőven előfordul, hogy user error, csak még nem jöttem rá, hogy mi a gond![ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
kovsol
titán
válasz
Dolphine #43636 üzenetére
Nekem még régi menüs gépem van, de mutatja. Nekem Fill-flash módban van a gép.
Ha REAR módban vagyok akkor HSS nem aktiválódik.Amint 1/200 fölé tekerem megjelenik, hogy HSS. 1/200 ig, meg csak a kis villám jel van ott. Ez egy A9 most épp amit nézek.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
az van amit a tobbiek mondanak. sztem rear synchnel nincs is hss. miert rear-ben vagy? ha mozgast akarsz abrazolni es a veget megfagyasztani akkor amugy is ennel sokkal lassabb zaridoket fogsz hasznalni. en az ilyen szekfoglalo meg kocsis jatekoknal szoktam ezt hasznalni eskuvon.
ha csak ki akarod mereviteni a mozgast akkor nem kell rear, es mehet a hss. amugy 1/160-on is mereviteni fog ha van ereje a villanasnak es nem vagy nagyon tavol.#43625 kovsol
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Dolphine
addikt
válasz
kovsol #43634 üzenetére
Bőven elképzelhető, hogy user error. Egy SONY F43M a vaku, TTL mód a gép M állásban és Rear villlantás. Nálam itt 1/160 a maximum. Most nem vagyok fényképező közelben, így nem tudom leellenőrizni sem. A fényképező kijelzőnél látszik, hogy a vaku HSS-ként működik?
[ Szerkesztve ]
-
-
Dolphine
addikt
válasz
kovsol #43630 üzenetére
Nekem pont egy A6700 van és annak is bőven vannak korlátai.
Arra gondoltam, hogyha kevés a fény, na akkor jól jön a vaku, de kiderült, hogy 1/160 alá nem lehet levinni a zársebességet, így gyorsan mozgó témát nem tudok vakuval "megfagyasztani".Hogy miért van ez a korlát, nem értem. Ez akkor jön elő, hogyha Rear, tehát hátsó szinkron aktív a vakunál. Ez az egyetlen, ahol csak egyet villan a vaku. A többinél (derítő, slow), a zársebesség szabadon változtatható, de ott meg sok az elővillanás, mire a fő villanás megvan, a téma, a jelenet már rég véget ért!
-
kovsol
titán
válasz
Dolphine #43629 üzenetére
Persze abban igazad van, hogy minden szenzor méretnek megvannak a saját határai. Az természetes, hogy egy modernebb full frame gép jobban birja, mint az APSC társai. Főleg, hogy az A6700 kivételével minden APS-C gép egy őskövület szenzort tartalmaz. Egy A6600 is lényegében egy ráncfelvart A6000 szenzorral szaladgál.
-
tozso76
aktív tag
válasz
kovsol #43625 üzenetére
Az A9 használata óta én sem aggódom a fókusz, zaj, helyes expó miatt. Csak mégis jobb nézegetni azt a képet ami átesett egy korrekt zaj szűrésen. A PS, CaptureOne, Topaz denoise -okhoz képest NEKEM a DXO zajszűrt képek tetszenek.
És egyébként igazat adok neked. Pl. van olyan portré szituáció ahol valóban emeli a kép osszhatását a zaj.
-
kovsol
titán
válasz
tozso76 #43620 üzenetére
Én sose aggódtam a magas ISO miatt. A záridő legyen tökéletes, meg az fókusz. A zajjal lehet mit kezdeni, de ha félre fókuszált, vagy a témához nem megfelelő volt a záridő, és elmosódott akkor azzal már nem nagyon lehet mit kezdeni.
Ha megfelelő a téma egy kis zaj senkit nem fog érdekelni. Sőt van hogy az még hozzá is ad a képhez.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
SSJmeszes #43623 üzenetére
Kolléga opcióként említette, ha nem ingyen, akkor olcsón legyen. A 10 euró szerintem olcsó, nem nagyon kapsz semmit már azalatt, főleg nem ilyen jó progikat. Valamint nem szabta meg, mi az "olcsó" definíciója. Nem érzem úgy, hogy belemásztam volna a zsebébe
Mondom a fentit úgy, hogy amúgy hatalmas torrenthuszár vagyok, még akkor is, ha ott a netflix és társai belépve a gépemen
10,15 EUR nekem egy hónap.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
norbert1998 #43622 üzenetére
10 euro? Hol/hogy? Én 13 eurot fizetek/ hó. Napokban olvastam, hogy januártól 20 euro/ho lesz a fotós csomag..
+ Attól, hogy neked belefér, másnak nem biztos.. ne turkáljunk mások zsebében.
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
Márton
nagyúr
köszönöm a tippeket, tehát nincs még igazi "olcsó" megoldás AI zajszűrésre
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
tozso76
aktív tag
válasz
Márton #43615 üzenetére
Rengeteg magas ISO-s képem van-készül. Madarat fotózok A9+Sony 200-600 kombóval. Téli időszakban ritkán jön össze ISO2500 alatt maradni, ha 1/500 záridőt akarok legalább. Sok zajszűrő összevetés után nálam egyértelműen a DXO pureraw és a DXO photolab adja a legtöbb részletet és a homogén területen a legtisztább képet.
Ez csak egy példa az ISO 5000 kezelésére.
-
Dolphine
addikt
válasz
Márton #43615 üzenetére
napos időben..
borús időben, árnyékos fa alatt egy madárra már az sem elég bezoomolva.
ki akar ott 1/10-1/50 záridőt vagy irtó magas iso-t?
Vettem észre!
Btw. tud valaki LR-nél jobb, valami AI-s zajszűrőt?
kicsi, okos, egyszerű. freevagy legalább olcsó verziót.
Ami egy 6400-8000 isos aps-c képből is csodát csinálNem free, de a legjobb az a TopazLabs Photo AI.
-
Márton
nagyúr
válasz
Dolphine #43614 üzenetére
napos időben..
borús időben, árnyékos fa alatt egy madárra már az sem elég bezoomolva.
ki akar ott 1/10-1/50 záridőt vagy irtó magas iso-t?Btw. tud valaki LR-nél jobb, valami AI-s zajszűrőt?
kicsi, okos, egyszerű. freevagy legalább olcsó verziót.
Ami egy 6400-8000 isos aps-c képből is csodát csinálEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Dolphine
addikt
Szia!
Konkrét tapasztalatom nekem sincs, én egy a6700 + 70-350 kombót próbáltam, oda is kevés volt a fényerő!
Igaz, hogy az A7IV - az FF, a6700 - APSC de az én esetemből kiindulva kevés lesz a fényerő.
Igaz, amit írtál, hogy ezeket leginkább kültéren mutogatják. A 70-350 is nagyon szépen teljesít kültéren![ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Gondoltam már a 200-600-ra tájazás miatt is, hogy kicsit bővítsem a lehetőségek tárházát és valami újra kényszerítsem magam. Közben úgy néz ki a törpének bejön korizás, így ha nagyobb átfogást veszek akkor jó lenne ha azt bent is tudnám kamatoztatni. Próbáltam a Tamit, rövid vagy hát legalábbis korlátos a 150 és az ugye nem konverterezhető.
De egyáltalán nem sürgős a dolog csak gondolkodom.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
vond
MODERÁTOR
Konkrét tapasztalatom nincs, de kiindulva abból, hogy a Tamron 28-200-zal szoktam néha kosárlabdát, teremfocit, meg különböző beltéri eseményeket is fotózni, a 200-600-nál is a fényerő lesz a probléma. Az f/5.6-6.3 beltérben már a legtöbb esetben kevés lesz, hogy tudd tartani a szükséges rövid záridőket, amit a sportok megkívánnak. Mondjuk ha sakkot fotóznál, oda tökéletes.
Ha nem vagy rest végignyálazni az összes fotót AI zajszűrésel, úgy is meg lehet valamennyire oldani, de a dinamika és színek azért nem lesznek olyanok 10000+ ISO-n, mint párszázon, egy-két ezren.
Amúgy milyen beltéri sportág az, ahova kell a 200+ mm?
Menj inkább a 35-150-nel. Jó lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Hi,
Van valakinek tapasztalata a7iv+ sony 200-600 kombóval beltéri sport esemény fotózása kapcsán?
Van egy rakás teszt az obiròl de mind a kültéri vadfotózást "erölteti.."Gyáva népnek nincs hazája!
-
gboszi
senior tag
Valszeg lesz egy eladó Samyang 35mm/2.8 FE obim. Még nem raktam fel sehova. Itt megfuttatom hátha forumtárs igényt tart rá. Buék
"If you're good at something, never do it for free!"
-
gyapo11
őstag
A szerződéskötést meg lehet próbálni AVDH digitális aláírással, most regisztráltam át egy domaint és a két tanú aláírás helyett jó volt az említett file. A pénz az meg ugye azonnali átutalással 5 másodperc és ott van. A szállítás viszont gond, a fényposta még nem működik csak köbükinél.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Márton
nagyúr
ZV E10 II-vel rendelkezik már innen valaki?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
vond
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #43600 üzenetére
Gondolom, már csak a kaució miatt sem akarják/tudják megoldani a postázós kölcsönzést. Meg ugye ennyi szállításba már nagyobb eséllyel csúszik be valami malőr is.
Ez van sajnos, vidéken szopó van ilyen szempontból (is).
Ha kell, egy Sony FE 85mm f/1.8-at kölcsön tudok adni kb. bármeddig Szombathelyen, akár ingyen is, csak a használtpiaci árát hozd el letétbe.
Úgyis lassan eladósorba kerül, mert alig használom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest