- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Peter Kiss: Cockpit
- kraftxld: Untappd lista
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FearFmRadio #44427 üzenetére
egy jó sigma is alkalmas lehet. a régieknél is előfordulhat ilyen, de alapvetően a kisfilmes obikat nem ekkora felbontásra tervezték, amikor ilyen felbontásra volt szükség, már a nagyobb formátumok kerültek elő.
-
FearFmRadio
tag
Ma sikerült egy a7r V vázat vennem. A7cR-t szerettem volna de sajnos nem jött össze az.
Ha ki szeretném teljes mértékben használni a 60mpx-t. Akkor erre csak és kizárólag a GM objektívek alkalmasak? Vagy a sigma / samyang is elég jó minőségű ehez?
Régi m42-es objektívek minőségben átmenetileg jó lehet? Minolta md 50+135mm gondoltam addig amíg nem találok jó áron jó AF-es objektívet.
A7RV fogasa a7iii és a7c után nagyon kényelmes.
Ez a pixel shift ha jól érzem akkor tájfotozásra lett ki találva?Köszönöm szépen
-
Neck
veterán
Elővettem a keresztelőn a vázat (A7C2), első fotók - nem fókuszál a gép. Pánik. Biztos az új szoftver. Levert a víz, mivel már csak egy vázam van, azt vittem.
Mondom jó, nyugodjunk meg, nézzük meg, minden beállítás stimmel-e. Nézem - MF-en van a váz. Átrakni nem tudom, menüből nem engedi. Ránézek az obira (35-150 Tamron) az AF-MF switch át volt csúszva MF-re.
Átraktam, tökéletesen működött minden. Jó a 2.0 szoftver amúgy nagyon.
Tanulság: Nézd meg az esemény előtt, minden jól be van-e állítva
U.i.: Most fotóztam először hosszasan a 35-150-el az A7C2-n. Vicces, a nagy ormótlan obi végén a viszonylag aprócska FF váz. Orrnehéz volt, nem kicsit, az obinál fogtam az egész szerelvényt. Máskülönben csodásan lehetett fotózni a szettel.
-
Neck
veterán
Köszi az infot.
Nekem meg használtpiacos gépem van
Nem ijedtem meg, volt már máskor is update-em. Felment szépen, és bekapcsoltam az auto subject trackinget próbaképpen - működni látszik. Bár a keresztelőre visszarakom "Human"-ra szerintem, úgysincs értelme másnak.
A többit majd tesztelgetem.
-
PNP
őstag
Én fel mertem rakni, pedig szürkeimportos gépem van
Update közben kb. 5 percig sötét a kijelző, ne ijedj meg.
Működik jól a dynamic active, az auto subject tracking és a Monitor & Control app is.
Amivel egyelőre gondom van, az a Creators' Cloud szinkronizáció, de fogok tudni élni enélkül is. -
Lac-coo
őstag
Azért az A7III szereti közelről nem a macska szemére rakni a fókuszt, hanem elé a szemöldökére....
-
Lac-coo
őstag
AF annyira nem hiányzik, régebben holt egy 8-16 signam apsc re, beállítottság hioerfocalrq aztán éles volt minden is rajta ...
-
Lac-coo
őstag
Ez mi tzd, , ha jól emlékszem elég régi konstrukció.. [link]
-
kovsol
titán
Anno én is tök rá voltam feszülve az FF -re. A7III akkor jött ki mint újdonság. Meg is léptem.
Mondjuk imádtam azt a gépet. Nagyon szerettem az A6300 után. De szerintem inkább a sokkal jobb kezelhetőség volt az oka, nem feltétlen az, hogy FF.
Na mondjuk az is tetszett, hogy az ISO -val kb nem kellett foglalkozni.
-
TCr
veterán
Köszönöm, Uraim!
-
kovsol
titán
Magasabb ISO mellett több dinamika marad egy FF szenzornak, meg kevesebb zaj ezáltal több hasznos infó marad meg a RAW fileban. Persze nem megfelelő kondiciók mellett ez halmozottan számíthat. Viszont ott ahol mondjuk iso100 csinálod az a dinamika/zaj eltérés alig jön ki.
A7III esetében ISO640 nél van egy második base ISO, és ott vissza korrigál a dinamika. Ez több másik FF szenzornál is megvan. -
TCr
veterán
Amikor meglátok ilyen fotókat, olyankor gondolkodom el nagyon erősen, hogy lehet mégis egy A7III kellene 70-200 f4-gyel, meg alatta valami fényesebb Sigma-val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon RF 200-800mm f/6.3-9 IS USM teleobjektív -Újszerű-
- Canon EOS M100 + 15-45mm + 22mm + Samyang 14mm + tartozékok
- Sigma 150-600mm objektív + 1.4x Telekonverter TC-1401 Kit ( Canon ) -Újszerű-
- Eladó Samsung NX300 újszerű állapotban
- Új kompozit AV RCA kábel kamerákhoz, konzolokhoz, videókamerákhoz Mini DIN + csak 295 forint házhoz!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest