-
LOGOUT.hu
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kw3v865 #43705 üzenetére
Nekem volt 18-105.. megmondom őszintén a motoros zoom-t nem szerettem. Minden gép kikapcsoláskor visszahúzza magát 18-ra, és ha megint 105-n akartam használni, időbe telt az egész folyamat, plusz jobban is ette az A6000 akkuját...én lehet a másik objektív fele mennék.
Videónál lehet hasznos ez a funkció de ugye azt is mondják hogy videózás közben nem zoomolunk -
motocoder
aktív tag
válasz
kw3v865 #43701 üzenetére
Tamron 17-70 nem véletlenül olyan drága.
Ez is elég jó objektív: Sigma 18-50mm f/2.8 DC [link]
Lehet, hogy méretben nem lenne jobb, de minőségben ugrás lenne.
Nézd meg, hogy a legtöbb képet milyen látószögben fotózod.
Érdemesebb inkább abból a látószögből egy fényerős objektívet venni.
Nem muszáj használt objektívek-ben gondolkodni.
Vannak már elérhető áron Kínából (Aliexp.) kiváló minőségű autó fókuszos, éles, fényerős objektívek.
Például: Viltrox 56mm F1.7 (60-70 eFT), Viltrox 35mm F1.7 (60 eFt), TTArtisian 75mm F2.0 (80-90 eFt)
Cserélhető objektívnek pont az a lényege, hogy több lehetőséged van jobb minőségű fotókat készíteni.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Objektív vásárlásán gondolkodok A6300 gépemhez (természetesen csak használt jöhet szóba). Nem akarok cserélgetni az obikat, mindig csak egyet akarok vinni magammal, ami a gépen van. Az ideális egy 16-70 mm körüli zoom lenne, de ha kicsit nagyobb az se baj. 90%-ban csak fotózok, utazáskor, tájképek stb.
Jelenleg még a gyári E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS objektívet használom. Mennyivel tudnak többet az alábbiak?- Sony E PZ 18-105 mm F4 G OSS. Próbáltam már, nem rossz, bár a széleken eléggé életlen a kép (lehet csak az adott darabnak volt a hibája, nem tudom).
- Sony Vario-Tessar T E 16-70 mm f/4 ZA OSS lenne a másik kiszemelt. Erről mi a véleményetek? Olvastam néhány tesztet, eléggé lehúzták, nem túl jó értékelést adtak rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Óvodások homokozója
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- További aktív témák...