Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- DPD tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Sony Bravia KD-65XF9005B tv-nek nem találtam külön topikot a típusra. Valakinek esetleg személyes tapasztalata játékok terén? PS4 Pro és PC gaming, abból is rengeteg. Úgyis mondhatnám, hogy 50%-ban játék, a maradék 50-ben pedig 4K és fullHD filmek és sorozatok. Erre lett kinézve a tavalyi Samsung 65Q6FN, de hála az égnek vagy kiárusították őket vagy pedig horror áron elérhetőek az utolsó darabok. Az XF9000 tűnik észszerű vetélytársának ebben az árszegmensben. Bár a Sony ugye drágább egy csöppet.
-
Peace
nagyúr
válasz Fernet #46617 üzenetére
Engem is az érdekelne, hogy ez mennyire jön át élőben. Az a baj, hogy PS4 Pro-n nem minden játéknál van 4K és a PC-m is csak 1080p-re képes. Nem fogok RTX 2080-ast venni, hogy menjen rendesen a 4K. Inkább egy PS5. Ez a Sony áll még legközelebb minőségben ahhoz, ami az elképzelés volt eredetileg. OLED-et egyelőre nem merem bevállalni, amíg vannak gyermekbetegségei.
-
Peace
nagyúr
Ez a x900f ugyanaz, mint nálunk a KD-65XF9005B ? Vagy ez két külön tv? Mert XF9005B teszteket nem találok......
-
Peace
nagyúr
Helytálló a Rtings.com infója, hogy a KD-65XH9096B még nem tudja a VRR-t és ALLM-et és majd csak talán egyszer később kapja meg FW frissítéssel? Vagy már megkapta? Ghosting vagy hasonló probléma van játék módban?
-
Peace
nagyúr
Jól hangzik. Kicsit mégis megerőltetem ezt a fogyasztóvédelem/békéltető testület dolgot és átmegyek agróba a tetves Samsung Magyarországgal. És ha semmit nem akarnak csinálni a panellal, akkor valahogy visszaszerzem a vételárat. De az sajna csak 310k, mert piszok olcsón jutottam hozzá a tv-hez.
-
Peace
nagyúr
Azt jól olvasom, hogy XH90 nem tud 1440p@120HZ-et? Egyre elkeserítőbb. Ez volt az egyetlen épkézláb tv, amivel szemeztem, de nekem ez nagyon fontos lenne a PC miatt...
-
Peace
nagyúr
Ha a hivatalos oldalnak hinni lehet, akkor ez valóban egy tragikus hír. Remek..... "HDMI™ jel: 4096x2160p (24,50,60 Hz), 3840x2160p (24,25,30,50,60 Hz), 1080p (30,50,60,100,120 Hz), 1080/24p, 1080i (50,60 Hz), 720p (30,50,60 Hz), 720/24p, 576p, 480p"
Na mind1, jól elbeszélgettem magammal. Megyek sírni a sarokba.
-
Peace
nagyúr
válasz Neoteric #59483 üzenetére
PC-vel természetesen. Végre van jó kis kártyám, ami nagyon szépen viszi 1440p-ben a játékokat. Warzone, Nioh 2 és a többi, amihez kell az 1440p@120Hz. Én tényleg azt hittem, hogy full alap ez a mostani tv-knél......megdöbbentő. Nyilván nincs más választásom, ha arra kerül a sor, mert az egyetlen másik értelmes tv, az az LG 65CX, 600k-t viszont nem adok tv-ért. De előbb még van egy komoly meccsem a Samsunggal, hogy megszabaduljak a Q70R-től.....
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz rainman72 #59486 üzenetére
Sajnos az overshoot(inverse ghosting) ugyanúgy jelen van a T-s szériánál is, Q70/80/90 egyaránt. Tele van vele a net (Samsung community, youtube, reddit.....), de a Samsung terel és az összes nevesebb külföldi tesztoldal továbbra is hallgat róla (gondolom jó pénzért!!!), hogy a játék mód el van ba**va és nem tudják/akarják orvosolni FW update-el.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz rainman72 #59488 üzenetére
Én piszkosul elvagyok kenődve amúgy. Amikor 2019 nyarán megvettem a Q70R-t ,akkor teljesen beleszerettem és imádtam! Nem láttam vagy nem akartam látni a hibáit sokáig. Először a bandingot vettem észre RDR2 havas részén és miután egy ilyet észrevettél, már nem tudod nem látni. Nem vészes, nagyon halvány, de akkor is tudod, hogy ott van. Aztán jött ez az inverse ghosting. Amit szintén sokáig nem akartam meglátni, pedig ott van. Utánajártam, Samsung 2 éve ígéri a javítást. 4,5 hónapja harcolok Samsunggal, de terelnek, hülyének néznek. Írtam egy BP-ig márkaszerviznek is, ők nem tereltek. Egyből mondták, hogy a Samsung tud a jelenségről és 2021 második negyedévére várható az új FW frissítés, ami segít (biztosan!!!). Tudom, hogy nem egy premium tv, de akkor is 450k-s árkategória basszus. Ha meghirdetem az 5 éves MM Gold biztosítással, akkor sem akarom elhallgatni a hibáját, mert nem engedni a lelkiismeretem. Valószínű nem is venné meg senki.
Ez a Sony XH90 volt a kiszemelt, de hogy nem tudja a 1440p@120-at, az eléggé lehozott az életről. Azért vettem a 2080S-t, hogy ilyen felbontásban tudjam csapatni a játékot. A másik meg ez a majd jövőben érkező VRR és ALLM támogatás. Samsung tapasztalat után én már senkinek nem hiszek ilyen ígérgetésekre. És nincs értelmes alternatíva!!! A Sony 2021-es modelljei ugyanúgy nem támogatják ezt a felbontást, Samsung-ot soha többé, marad az LG OLED CX, annyit viszont ki nem adok érte! Teljes tanácstalanság jelenleg. Bocs a sírásért, de jobb volt kiírni magamból. Meg bármilyen javaslatot szívesen fogadok természetesen! Tudom, játsszak 1080p-ben és kussoljak! Csak nem azért váltottam GTX 1060-ról, hogy megint 1080p-ben kelljen játszanom.....3080-asra meg sajna nem futja, hogy meglegyen a 4K........ -
Peace
nagyúr
Ott a PS5, de nem kapcsolom be, mert nincs rá játék, ami érdekel. PC-n meg tele vagyok és szinte folyamat azon játszom. Nem is értem, hogy ilyen alap dolgot hogy nem lehet támogatni. Értem én, hogy ha a PS nem támogatja a felbontást, akkor már fölös is, de nem akarhat valaki PC-t kötni egy fasza Sony tv-re?
-
Peace
nagyúr
válasz kolosszus87 #59496 üzenetére
Igen, tetszetős a BX is, de förtelem ára van. A legolcsóbb lenne együtt élni a Samu hibájával, de egyszerűen már annyira felba** és főleg az ügyfélszolgálat, akik totálisan hülyének néznek pofátlan módon. Csak hergelem magam....
-
Peace
nagyúr
válasz sting2 #59500 üzenetére
Nos igen! G-Sync, Freesync, VRR, ALLM, 1440p@120!!! Minden megvan benne, de OLED-től sajnos én is fo*ok. Ez a vicc, hogy itt ki is fújt. Samut többet semmi pénzért, Sony ezek szerint felejtős. Hacsak nem veszek egy olyan kártyát, ami viszi a 4K-t és itt ki is fogytunk az ideális tv-kből game+film nézés kombóra.
-
Peace
nagyúr
válasz kolosszus87 #59502 üzenetére
IPS-t többet inkább nem.
-
Peace
nagyúr
Nem kell 120, elég a 60 is. De sajna az RTX 2080S az egy 1440p-s kártya, nem 4K-s.
Most rákerestem OLED topikban a BX-re, hát finoman szólva elmondják minden **arnak a mozgásmegjelenítését és a fényerejét.
Hiába állat gép a PS5, ha nincs rá játék, ami érdekel. Eddig két játékot toltam végig és még három van előrendelve, amiből 1 lehet meg sem jelenik idén. PC-n játszok az esetek 95%-ában. Vagy bevállalom, hogy 1080p@120-ban játszok PC-n (mondjuk ez gusztustalanul hangzik!!!), vagy pedig ötletem sincs...számomra tökéletes lenne ez a Samu, mert tényleg mindent tud VRR és ALLM kivételével, amire nekem szükségem van, de már annyira rááll a szemem erre a tetves ghostingra, hogy a legapróbb részleten felbukkanva is felba**. És még ugye azt is el kéne dönteni, hogy mi lesz ezzel, mert ugye amíg ebből nincs pénz, addig nincs új tv......first world problems.....ennél nagyobb gondja soha senkinek ne legyen! Mindig nekem vannak ilyen remek problémáim, amire nincs tökéletes megoldás. -
Peace
nagyúr
Én túlságosan is ragaszkodom még egyelőre a PC-hez. Gamepass, Origin Premium, rengeteg leárazás. Horizon: Zero Dawn-t is végigjátszottam újra pár hónapja. Nem gyenge különbség volt PS-hez képest. Én szeretnék még egy darabig ezzel élvezkedni, ameddig megengedhetem magamnak a gépfejlesztéseket. PS az teljesen jó az exclusive címekre nekem, de főként kikapcsolva pihen.
Mind1, még megálmodom, hogy mi lesz. Megálmodom majd és eldöntöm, hogy megpróbálom-e eladni a mostanit vagy tovább harcolok a Samsunggal... -
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
válasz axlfsi #59514 üzenetére
Szerintem csak és kizárólag a beégés miatt megy a rettegés. De ez elvileg több 1000 óra után jelentkezhet. Ha sok tv adást nézel, ahol ott a logó folyamatosan, akkor nem feltétlenül kell erőltetni. Elvileg a mostani OLED-ek már okosak és ha ilyen területet érzékelnek, akkor ott visszaveszik a fényerőt. A játékokban is próbálnak már régóta dinamikus HUD-okkal operálni, hogy ne látszódjon folyamatosan. Ha windows hátteret nézel folyamatosan, vagyis monitornak használod, akkor sem feltétlenül lesz jó vége. Én még el is gondolkoztam a BX-en kicsit, de sajnos egyértelműen azt írják, hogy CX alá nem érdemes adni a mozgásmegjelenítés proci és a fényerő miatt. Ha költözésre kerül a sor és lesz egy nagyobb nappali, akkor mindenképpen megfontolám már, hogy inkább OLED legyen a LED helyett. Már előre izzadok a 77-85-ös tv ára miatt.
-
Peace
nagyúr
válasz lajosx #59524 üzenetére
Nincs jobb! Ha PS5 is lesz rákötve, akkor meg is találtad a tv-det. Az XH95 lenne a csúcs a tükröződés miatt, de az elvileg nem fog kapni VRR és ALLM támogatást soha. Tükröződésgátló bevonat az egy szuper dolog! Én imádok mindenhez(film/játék) besötétíteni, párom pedig imádja ha süt be a nap. Q70R-nek nincs ilyen bevonata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest