Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Nemrég eldöntöttem, hogy TV-t szeretnék venni és a képminőség miatt a Sony 43W805 típuson akadt meg a szemem.
Mennyire javítgatják az android TV-t? Van vele mostanában probléma?
VLC-t vagy Kodi-t használva le bírja a TV játszani a 3D tartalmakat vagy külső eszköz kell hozzá mindenképpen?Köszi!
Üdv,
Tamás -
dobost
senior tag
Szia!
Próbáld meg kikapcsolni a MotionFlow-t. Nekem nyúzottnak tűnt a mozgókép, amikor be volt kapcsolva.
Mindenkinek saját szeméhez kell igazítani ezeket a funkciókat...[ Szerkesztve ]
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni Sony 43W805C Tvvel kapcsolatban, mert már nem tudom mit tegyek azon kívül, hogy beépítem a kijelzőbe a távirányítót.
Pár hét nézegetés után eldöntöttem, hogy eme remek képű TV-t vásárlom meg és eddig nem is nagyon volt problémám a csatornaváltás lassúsága mellett, amit meg lehet szokni, viszont most két olyan dolog van, amit nem tudok megoldani:
1. UPC mediacard-ot a modullal együtt áttettem a régi TVmből és bekapcsolás után azt írja ki, hogy nem tudja dekódolni a csatornát. Menet közben kihúzom-bedugom a modult és lám minden működik a következő kikapcsolás-bekapcsolásig. A hangolás menüben ilyenkor nem is látja a modult. (olvastam, hogy talán a modult távolról tudják frissíteni, úgyh úgyis holnap veszek egy új kártyát, mivel immár 2 TV van és megnézem az újjal is, ez meg maradna a régi Samumban)2. Ami jobban idegesít, hogy nem tudom sehogy se rávenni a TV-t, hogy az optikai kábellel összekötött Yamaha RX-V350es erősítőmön Dolby Digital jel jelenjen meg. Mindig stereo-ban kapja a TVtől. Már a Kodit is átállítottam 5.1es hangrenszerre, a TV-n is mindent nyomkodtam, de biztos van valami turpisság, amit nem tudok.
Tudtok segíteni a fenti problémákban?
Köszi!
Üdv,
Tamás -
dobost
senior tag
válasz blakey #31536 üzenetére
Az megvolt, a TVben pedig már mindhárom módot nyomkodtam. (Automatikus1,2, PCM)
Érdekes, mert most valamelyik filmnél működik, valamelyik nem.
Az erősítő kijelzőjén eltűnik a PCM jel,így látszódik, h nem stereoban kapja, viszont nem ad ki egy hangot sem...
Mindkettőnél AC3 5.1es a hangcsatorna, annyi különbséggel, hogy az egyiknél 448as a bitráta, másiknál 640. -
dobost
senior tag
Jön végre az android 6
P.S.: csak engem zavar a baromi lassú csatornaváltás? -> remélem itt eszközölnek majd valamit...[ Szerkesztve ]
-
dobost
senior tag
válasz DoItYourself #31543 üzenetére
Szia!
Lehet a verzióban lesz a különbség, nekem 17es kúszott fel a Play-ből.Az általad linkelt fórumban viszont megvan a megoldás, amit meg tudok erősíteni, most próbáltam ki:
For semi broken firmware, e.g. Android Sony TV, Philips TV, some others with AC3 640 issues:
PCM speakers: 2.0
Enable AC3
Enable AC3-Transcoding
and (!) Enable Sync Playback to Display. This is need to force transcoding even of native AC3 Input as that might be 640 kbit/s and the FW cannot use it."Enable Sync Playback to Display: Beállítások/Lejátszó/Videók részen be kell billenteni a Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz opciót.
Más: Buglista
Megerősítették, hogy a MarshMallow update-ben kijavították a problémát, mely a műsorújság bejövetelénél jelentkezett egy vibrálás/újratöltés keretében. Így már virul a fejem. Ha javítanak a csatornaváltás gyorsaságán egy kicsit illetve a médiakártyás probléma is megoldódik - bár ez lehet a UPC sara, délután kiderül, amikor végre 2 hét után megkapom a mediakártyámat - , akkor boldog leszek.[ Szerkesztve ]
-
dobost
senior tag
válasz dobost #31546 üzenetére
Annak ellenére, hogy otthonosan mozgok a műszaki világban a szakmámból is kifolyóan - mérnök infós - látszik, hogy mennyire nem mélyültem el az okos TVk világában.
Ma megtudtam, hogy van a TV-n újraindítás funkció. (Kb 2 hete van meg... mondjuk jórészt a feleségem használja...) Amikor megnyomom azt a mágikus kikapcs gombot a távirányítón, akkor nem kapcsol ki teljesen, így néha elkél egy újraindítás.Na amiért leírom mindezt: megtettem az újraindítást és mintha tényleg gyorsabb lenne az EPG és a csatornaváltás is.
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
A Sony Community-n arra panaszkodnak, hogy a 3D opciós workaround kikerült az új rom(ok)ból.
Eddig a menüben nem gyári lejátszónál nem látszott a 3D, viszont mobilos applikációval ezt be lehetett kapcsolni. Az új verzióban dog egy hibaüzenetet a fórum szerint.
Úgy tűnik a Sony ezt a funkciót meg akarja tartani a gyári lejátszókhoz.
Másik oldalról a Kodiban be lehet állítani, hogy detektálja a 3D-t...
Meg tudjátok erősíteni ezt a problémát?Üdv,
Tamás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs