Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warck
tag
válasz
nismoka
üzenetére
Amit be linkeltem olvasd el, más a panel frissítés és a mozgás javítás, HX 751-ben 200Hz es a panel és úgy van még plusz mozgás javítás. MotionFlowxr 400Hz
Ami nekem van ex 650-nél Mozgás javítása
Motionflow XR 100 Hz
kép/másodperc (Hz)
50 HzMotionflow 100Hz
A MotionFlow technológia képernyőfrissítést biztosít a standard 50 Hz-től a 100 Hz-ig a hihetetlenül egyenletes, nagyon valósághű képélményhez. 50 új képkockát hozhat létre a már létező 50 képkocka között, akár megduplázva a másodpercenként megjelenített képkockák számát. A MotionFlow 100Hz technológia filmek, illetve szabványos tévéműsorok és DVD esetén egyaránt működik.
Forrás :http://www.sony.hu/glossary/ShowGlossary.action?site=odw_hu_HU§ions=Glossary§iontype=SearchNos ez eddig is tiszta volt, csak az érdekes amit le írtam,hogy a tavalyi modelleknél még külön, írták a panel frissítést, meg a mozgás javítást, mivel a kettő nem ugyan az ! Ha ki kapcsolsz mindent, akkor valóban el térhet a hz-mivel vannak források, amik eltérnek ahogy írtad lehet, 50Hz-60Hz 24Hz, vagy más , de a fogalomtárban ha el olvasod, ott azt írják,hogy a 24Hz-nek is jót tesz a MotionFlow. Ill a MotionFlow pro ami fekete képet és pluszképet is be illeszt, ami csak fekete képet illeszt be azt csak projektornál alkalmazza a Sony. De olvasd el. Csak,hogy tisztán lássunk, és azt hisszem ennél többet nem lehet erről írni ! Aki bizonytalan volt eddig az most már olvashat eleget,hogy melyik tv- hány Hz-es vagy mi van benne.
-
konyi79
addikt
válasz
nismoka
üzenetére
HX75x-nél 200Hz-es a panel, azaz másodpercenként 200 képet képes az elektronika rajta megjeleníteni.

Ledet villogtatva lesz ebből 400Hz. (-nek látszó frissítés)Azt viszont sehol nem találtam leírva, a különböző beállításokkal ez hogyan is működik. Ugye a panel alapfrekvenciája 200Hz és ha én minden képjavító algoritmust kikapcsolok, akkor most csökkenti a frissítést 50Hz-re, és a forrásnak megfelelő natív frissítéssel adja, vagy pedig ugyanazt a képet 4x adja be? Ha 4x adja ugyanazt a képet, az nem okoz input lag növekedést, tehát ez is lehet. Jó dolog ez, a katalógusban mindenfélét írnak amikor meg használnám ezeket fogalma sincs az embernek akkor melyik megvett extrát hogyan is állítom be. Csak kapcsolgatok valamiket...

Tudja valaki, ezek pl melyik funkciókat rejtik? Motionflow: ki, normál, egyenletes, tiszta, tiszta plusz, impulzus?
Élő szín, részlet kiemelő stb szintjei mit tesznek hozzá? -
Warck
tag
válasz
nismoka
üzenetére
Elnézésed,, tényleg más a szélesség érdekes. http://www.geeks.hu/technologiak/100512_minden_amit_a_tevek_kepfrissiteserol_tudni_erdemes
A másik ami érdekes, a HX 751-nél még ezt írják :Mozgás javítása
Motionflow XR 400 Hz
kép/másodperc (Hz)
200 HzDe az újaknál el hagyták a Kép/másodpercet. csak a mozgás javítás van feltüntetve. Akkor ezek szerint mindegyik panel, 50Hz-es és a mozgás javitást ,MotionFlow-val oldják meg.ahol ledeket villogtatnak meg képeket illesztenek be. Így sporolnak, ha ez így van akkor érdekes világot élünk.
-
Fang
aktív tag
Sziasztok
nem tudjátok véletlenül mi a különbség a két típus között?
KD-55X9005A
KD-55X9005 -
dorika87
őstag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani nekem 90cm szélességnél rövidebb tv-t, ami lehetőleg 32col fölött van (esetleg 39-40" körüli). Gondolom valami slim kialakítású lehet ami még 90cm alatt van. Lehetőleg azért jó árérték arányban legyen (szóval azért ne 200e
lényeg első körben, hogy férjen el a 90cm széles polcon.
Főbb szempontok: Fulld HD, jó képminőség, Smart (nem szükséges, de nem árt ha van), LAN, Wifi (nem annyira fontos ha van LAN, mivel úgy is kábelen fogja kapni a netet) hdmi, usb-ről film lejátszás, 3D nem kell. Filmnézésre, sorozatokra lenne főként használva (játék, sport, foci ilyesmi nem érdekel) Köszi a segítséget! -
Akra_hu
tag
Lehet valahol arról tesztet olvasni,hogy normál módban mennyi a tv-k input lagja? Mindenhol csak játék módban lévő teszteket találok

-
konyi79
addikt
Az a baj, a bemenet minősége se állandó. Én pont tegnap néztem (kábel) kikerekedett szemekkel egy "B" kategóriás csatornánál, a filmet milyen színekkel tolták. Rettentően túlszaturált színek, lángoló vörös fejek. De olyan is volt kicsit, mintha nem lenne színmélység, csak úgy EGA monitor szintjén 16 szín. :-) Mivel másik csatornák rendben voltak, így ezekkel a effektekkel néztük végig.
Szóval ha innen nézem sose lesz jó, egy olyat kel belőni ami jó átlag. Persze minőségi forrásnál más... -
MaDDoXX
tag
Srácok ,ebben 50 vagy 100 Hz-es panel van?
SONY KDL50W656A -
-
oksoka
csendes tag
Sziasztok,
A segítségetek szeretném kérni egy Sony Led TV (KDL32R420AB) megfelelő képbeállításában. Sajnos azt tapasztalom, hogy a gyári értékekkel nem hozza ki amit valójában tudna. Rengeteget keresgéltem fórumokon is, de még külföldi oldalon sem találtam opcionális beállítást erre a típusra.
Valaki le tudná írni nekem, hogy milyen paramétereket állítsak be a kiváló élmény elérése érdekében?
Előre is köszi!
-
Akra_hu
tag
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy ha "game modba" kapcsolom a W650-t akkor képjavítók nélkül 50hz-es lesz. W8, W9 esetében is vagy azok 100hz-en maradnak? Ma voltam MM-ban és majdnem elhoztam egy W650-t,de eladó kicsit össze vissza beszélt és elbizonytalanított a képfrissítéssel kapcsolatos kérdéseim után :-)
-
BobChemistry
őstag
A t-home beltéri egység ugye 720p jelet továbbít a TV-nek. Akkor a felbontás is átáll 1280x720-ra vagy az marad 1920x1080-on?
-
norrberth
addikt
Köszi! na így már jó!

Még azt szeretné kérdezni hogy most Scart kábellel van összekötve a Tv a T home beltérivel.
Ez a fajta [link]
És érdemes lenne összekötni HDMI vel? jobb lenne a kép minőség? Vagy teljesen felesleges ha Nem HD ra vagyok előfizetve.
Bal oldalán a [Tv] nek ott az USB bemenet,
A Digitális fényképezőmmel "Nikonal" összekötöttem de semmi nem történik, nyomkodtam rajta már mindet, de nem jön be semmi. -
Dave567
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Hoppá!! Ez jó lehet nekem is, de ez csak 50hz-es?
-
Dave567
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Azért a játékhoz jól jöhet a 3d is, sokat dob rajta főlleg a COD-nál , Philips tv-n próbáltam ki 3d-ben játszani fantasztikus volt.
-
nightshadow
veterán
válasz
schmidtgabi
üzenetére
Szinte csak játékhoz használnám !
Szerintem játékhoz pénzkidobás egy ilyen felszereltségű tévét venni, mert mikor átrakod Game Mode-ba, akkor ezeket az extrákat mind kikapcsolja. Az 50W656 [link] játékhoz bőven elég, s sokkal olcsóbb. S mivel ez nem IPS panelt használ, kontrasztban és feketében is jobb a W805-nél.
-
BossBoss
őstag
válasz
schmidtgabi
üzenetére
A W805 fekete, a W807 szürke kávával rendelkezik. Ezen kívül mindenben ugyan az.

-
krx21
nagyúr
válasz
schmidtgabi
üzenetére
Ha rá tudod venni magad a felárra, egy W905-re, akkor tulajdonába kerülhetsz szerintem az idei legjobb lcd-jének... Ha érdekel avval is van tapasztalatom...
-
krx21
nagyúr
válasz
schmidtgabi
üzenetére
Jó kis TV, alacsony input lag-al... Viszont ez LG IPS panelt használ, ami gyenge feketével rendelkezik...
Ha esetleg erre nem vagy nagyon érzékeny szóba jöhet... Nálam speciel ezen elvérzett ez a TV, mert szerintem a jó fekete szint nagyon fontos a megjelenítésben... Ha világos környezetben használod, jó lehet... -
schmidtgabi
csendes tag
Sziasztok !
Szeretnék vásárolni egy TV-t.
Sony párti vagyok ezért más márkákat nem is nagyon nézegettem,egyedül az LG 55LM765S modell jöhetett volna szóba de már ezt a modellt nem lehet beszerezni.
A Sony KDL55W805 készülékről mi a véleményetek ? Szinte csak játékhoz használnám !
Olvastam,hogy az input lag értéke alacsony,ezért gondoltam erre a modellre.
Mi a különbség a W805 és a W807 modellek között ?
Bármilyen infónak örülnék,tesztnek vagy személyes tapasztalatnak ! -
norrberth
addikt
Sziasztok! most vásároltam egy ilyen Tv-t
A kérdésem az lenne hogy miért hagy alul felül fekete csíkot? Ha egyszer 16:9 es a tv??
T Home beltéri van hozzá. -
Shadowfax
addikt
válasz
Scoobyka
üzenetére
Nem, hanem a Jelenetválasztás menüpontban tudod kiválasztani az optimális kép- és hangbeállítást, pl. a játékhoz. De ugyanitt van több opció is, pl. mozi, általános, sport, zene.
Ahhoz képest, hogy a Játék módnál az összes képjavító csicsát leszedi, így is nagyon szép a grafika (már amennyire a PS3-tól kitellik, ugye.
) Viszont a Játék módban a hang kifejezetten gáz, totál dobozhang. Ezt azzal orvosoltam, hogy van egy 2.1-es szettem, azt kötöttem rá a tv-re, így teljesen okés. -
Sup
tag
Sziasztok, a W650-n hol tudom bekapcsolni a játékmódot,mert nem találom sehol.(és lusta vok elolvasni a használati útmutatót
Köszönöm előre is a segítséget. -
Mankó
veterán
válasz
Fandango
üzenetére
Hat nekem is fajna erte a szivem, de a szukos lehetosegek miatt meg ez is eszembe jutott. Most a kisebb szoba atrendezesen agyalok, hogy lenne jobb. Vagy a benne levo butorokat kell cserelnem (ugyis tervbe volt) vagy megy fel a falra a francia aggyal szembe, de akkor az agy es a tv kozott max 10 cm hely marad es a szamitogephez eljutni csak az agyon at lehetseges majd.
Necces, variaciok egy temara.
Ebbol a tavolsagbol mar tiszta mozi feelingje lesz, bar az 5.1-es hang problemaja, csak hozzatesz egyet a meglevokhoz.
-
Mankó
veterán
Véleményeket kérnék. Szoba átrendezésre kerül sor, a tv átkerül a kisszobába. 55 colos HX751-ről van szó és a max nézési távolság ebben az esetben 2 m lenne. Szerintetek nagy lesz, válasszunk más megoldást, vagy cseréljek kisebbre? (most vettem 2 hónapja sincs, még fóliás) Ugyan mennyit kaphatnék érte

-
tknof1871
őstag
Engem érdekelnek a moziszemüvegek. Beruháznék egy ilyenbe, de többet kell tudnom. Hol tudok válaszokat kapni a kérdéseimre? Valakitől, aki rálát a témára.
Nem tudom kik (gyártók) vannak még benne ebben a szegmensben. Az Oculus Rift 2.0-ről olvastam, hogy 1080p felbontása lesz, tehát jobb, mint a Sony HMZ-T2-nek, De azt mikor lehet majd megvenni? Még mindig prototípus, és hangrendszer nincs benne.
Ha a HMZ-T2 tényleg full hd lenne (nem tudom, miért állítja a Sony a 720p-re hogy full hd, ez a vásárló tudatos becsapása) akkor a 290 000-es áron valószínűleg megvenném.Ja és igen nem full hd csak hd...
A különbség rögtön kijött, ugye? Szóval már láttál full hd tévét, aztán belenéztél a HMZ-T2-be és rögtön ütött, mekkora a különbség felbontásban? De nem a legautentikusabb összehasonlítás egy tévét a moziszemüveggel. -
nightshadow
veterán
válasz
junior11
üzenetére
Konkrétan említi: nincsen képkocka interpolálás, ergo nem 100Hz-es.
"The KDL42W653A is advertised by Sony as featuring Motionflow XR 200Hz, but it’s important to understand that this is simply a figure for marketing purposes (similar to Samsung’s Clear Motion Rate or LG’s TruMotion), rather than the true refresh rate of the TV. Running our reference motion resolution test pattern (Chapter 31 in the FPD Benchmark Software disc) on the Bravia W65 returned a result of 300 which is what we would expect natively from an LCD panel without the help of MCFI (motion-compensated frame interpolation).
.......While we’re at it, we ran our custom “motion interpolation checker” pattern on the KDL42W653A, and verified that no forced motion interpolation took place in any of the [Scene Select] presets."
-
junior11
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Na igen, ezt linkeltem szintén neki, de folyton arra hivatkozik, hogy itt sem említik konkrétan. De szerintem is tutira 50Hz...
-
junior11
veterán
Sziasztok,
van vmi konkrét teszt, ahol a W650-es modellnél említik, hogy 50Hz? Az egyik haverommal vitatkozok, állítja, hogy 100Hz-es...

-
lalus8706
tag
Sziasztok,
Lenne egy hatalmas problémám, amihez szeretnék segítséget kérnék.
Már sok 3D BD25 lemezt írtam, s azt tapasztalom a Sony LCD-n és Sony 3D BD lejátszón, hogy nem is 3D. A tv-n be tudom lőni a szimulált 3D-t, de sajnos közel sem olyan az élmény. Pl. a hétvégén kiírtam a Madagascart, s annál csak a menü volt 3D, a film sima 2D. Amikor mkv-t töltök, akkor meg nem rakja össze a képet, mivel inaktív az a két opció (egymás mellett vagy fölött). Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Lalus -
schmidtgabi
csendes tag
válasz
nightshadow
üzenetére
De jó lenne egy jó kis tesztet olvasni róla !
-
krx21
nagyúr
válasz
tknof1871
üzenetére
A westend sony--ban próbáltam, az alice csodaországban ment rajta... Nem volt a képminőség és a hatás olyan jó... Nem nézném szívesebben mint egy jó Tv-t... Ja és igen nem full hd csak hd...
Ez volt az első benyomásom és ha valamitől nem esik le az állam az elején, az már csak rosszabb lesz, mert elég kritikus vagyok, idővel minden műszaki eszköz hibáját, hiányosságát észreveszem túlságosan is...
Ettől függetlenül lehet neked tetszeni fog...
Én azt mondom nem halott ügy, de még fejleszteném... -
tknof1871
őstag
Erre kíváncsi vagyok. Meddig tartott a próba? Egy bemutatóteremben lett felpróbálva, vagy napokon át volt használva?
Azt mondják Full HD élmény, de a termékleírás szerint 1280 x 720 a felbontása. De a Full HD az 1920×1080. Itt valaki téved.hwsw.hu írja: Két- és háromdimenziós képet egyaránt nézhetünk a segítségükkel, a 45 fokos betekintési szöggel érkező kijelzők láttán olyan érzésünk lesz, mintha egy 750 hüvelykes képernyőt látnánk 20 méteres távolságból - ígéri a gyártó.
Ebből mi igaz? Ha 20 méterre kell fókuszálni a a szemnek, akkor az jobban kíméli a szemem, mintha a szoba egyik végéből nézem a másik végében a tévét. (Kicsi a szobám.)
5.1 hangzást hozza?
Lehet benne fantázia, de szerintem még nem az igazi...
Miért nem az igazi? Mi a gond vele? Ez már a második verziója a Sony moziszemüvegének.
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Engem a HMZ-T2 érdekel.
Szerintetek melyik topikban találok valakit, akinek már van személyes tapasztalata?
Ezt valahol ki lehet próbálni? -
Warck
tag
Nos vissza állt a smart része. valami átmeneti zavar lehetett, mert vissza állt a hazai dolgokra ). Nos találtam, a tavalyi modelről egy tesztet kdl40ex650 http://uk.hardware.info/productinfo/148070/sony-bravia-kdl-40ex650#tab:specifications Maximum brightness 271 cd/m² egész jó érték.
-
krx21
nagyúr
A hőlégfúvót ki ne próbáld!

Annyi igazságtartalma van, hogy a üzemi hőmérséklet változásával a hőtágulás miatt változhat a felhősödés...
Sőt, ha finoman megnyomorgatod a készüléket arra is (ezt se próbáld ki
)
A felhősödést az irányító diffúzorok pontatlan elhelyezése okozza... Mivel a TV elég képlékeny szerkezetileg, főleg a vékonysága miatt, ez a jelenség gyakori... -
Mankó
veterán
-
Warck
tag
Egy meg oldás van, de nem mindenkinek jön be, a Led mozgás javítás (ha be kapcsolod a háttérfényt tekerd fel). és akkor kompenzálod a lecsökent fényt. nálam teljesen megszünt a bevilágítás. Nincs semmi felhő ! Bár itt többen írták,hogy az W szériáknak gyengébb a fényük, mint a tavalyi tv-knek. De próbáld ki.
-
Mankó
veterán
Bevilágításra, felhősödésre tudtok valami praktikát, hogyan lehetne csökkenteni a mértékét? Csak teljesen homogén feketénél látom, filmek alatt szinte sosem, de örülnék, ha lenne valami ötletetek erre.
-
nismoka
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Nagyon jó tv!
Felhősödés elhanyagolható, sokkal jobb mint egy samunál, banding nem jellemző, egyébként a kép beállításokban van rá 3 fokozatú "szűrő" (sima átmenet néven) ami kisimitja ha lenne a képen sávosodás.
Feketéje kontrasztja bőven jó ebben a kategóriában. Játékra is tökéletes, alacsony input lag, kb 10-20ms. -
Scoobyka
addikt
hello!
42W650A tvrol erdeklodnek en is...nagyon szimpatikus joszag. A banding illetve a clouding mennyire jellemzo ra? Valamint a sony meg mindig villogtatva oldja meg a dinamikus kontraszott vagy ezen mar finomitottak hasonloan a samsunghoz?
Minden tapasztalat erdekel,foleg esti filmezes es esetleges konzol hasznalat miatt is. (plazma egyenlore nalam felejtos)
-
Dave567
veterán
válasz
nismoka
üzenetére
IPS panel annyira nekem nem számít, tv-t nem nézek csak monitornak lenne, film+ játék és ha jól tudom ennek van a legalacsonyabb input lagja.
Tv-nél nálam jobban érdekel az input lag inkább, csak az árát sokkalom, lg is szóba jöhet nálam csak a tavai tv-nek volt alacsony input laguk, és már nehezen kapni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GLS
- LG LCD és LED TV-k
- Fotók, videók mobillal
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN90D) 190CM 4K NEO Q-LED SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN990FTXZU) 215CM 8K 240HZ NEO Q-LED VISION AI CSÚCS TV ! AKCIÓ
- Samsung 65" 4K UHD LED TV - UE65RU7102KXXH
- SAMSUNG (QE75LS03FW) 190CM NEO QLED FRAME SMART UJ MODELL! AKCIŐ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az elektronika állítja elő a plusz képkockákat és nem a panel, ha kikapcsolod ezt az elektronikát akkor minden panel 50 vagy 60Hz-el megy mivel az a szabvány.
lényeg első körben, hogy férjen el a 90cm széles polcon.
, ezért is szeretek ide járni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)