- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pajac: Nincs rá kapacitásom
- sparks: Az első 7 nap egy iPhone 17 Pro Max-szal
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
-
LOGOUT
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
Na vettem egy 5900X-et az MSI x470 Gaming Promhoz. Hát nehogy azt higgyétek, hogy működik, mert hát miért is lenne olyan egyszerű az élet!
Természetesen frissítettem előre a legfrissebb BIOS-ra. De ez nem volt elég neki. Egyszer már bebootolt, betöltött a Windows meg minden progi, használtam is a gépet, üzengettem, fájlokat, programokat nyitogattam, ez bizonyítja, hogy a konfig működőképes, az alaplap felismeri a processzort. A Feladatkezelő is szépen mutatta, hogy 5900X 12 maggal. Viszont ezen egyetlen alkalommal, amikor működött, akkor sem volt teljes értékű, mert csomó USB-s eszköz nem ment. Külső SSD, egér pl. Úgyhogy újraindítottam, azóta pedig használhatatlan. Felfoghatatlanul lassú. Illetve nem is lassú, hanem kb. fél percenként 1 másodpercig reagál bármilyen bemenetre, aztán 29 másodpercig semmi. A BIOS-ba vagy be sem tudok lépni, vagy az előbb említett módon lehet interakcióba lépni vele. Nyomogatok egy gombot, és fél perc alatt egyszer reagál.
De általában el sem jutok a BIOS-ig. A POST kegyetlenül lassú. Négy LED van az alaplapon, amik sorra felvillannak bootoláskor: CPU, VGA, DRAM, BOOT. Namost a "sorra felvillannak" az itt azt jelenti, hogy kb. egy percig világít egy LED.
Próbáltam többször resetelni a CMOS-t az alaplapi gombbal is és az elem kivételével is (áramtalanítás mellett). Semmi eredmény.
Van valakinek tippje?
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modul Samsung
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Samsung Galaxy S10+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest