Hirdetés
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
st.marci
csendes tag
válasz
Zalanius
üzenetére
Szia Zalán!
Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Én sokáig gyanakodtam arra, hogy az alaplap (Prime X570-Pro) valamelyik komponense gyári hibás, de akkor XMP nélkül miért megy? Stb. Ráadásul neked is rossz..
Szerintem valami történik, amikor frissítjük a beállításokat a BIOS-ban (gondolom újratraineli a RAM-ot) és hosszabb idő elteltével mindig újra kell inicializálnia, de nem mindig sikerül. Ez alól kivétel az, ha beállításfrissítés történik, mert akkor ha lekapcsolom a gépet kisebb időre akkor pillanatok alatt bebootol, tehát még érvényben van valami, ami elfelejtődik hosszabb idő után. De ettől függetlenül ez nem állapot, mert ha véletlenül áramtalanítom a gépet vagy hosszab ideig nem használom, akkor is elvárható, hogy konzisztensen bebootoljon.
Én egy dologban reménykedem, hogy ha már a 1407-es nem hozta meg a várt eredményt (nekem sem), hogy az AGESA 1.0.0.5-ben javítanak POST problémákat Micron 3200-as RAM-okkal. Nekem Hynix van, CL16-os, de ebben bízom egy picit, mert vagy a BIOS vagy az AGESA környékén lehet ez a bug szerintem, mert a RAM ugyan nem Samsung de ettől függetlenül teljesen stabilan működik 3200MHzen, tehát nem hiszem azt sem, hogy a gyári XMP profil hibás vagy instabil lenne ehhez a konfigurációhoz.
Köszi még egyszer!
Marci
Új hozzászólás Aktív témák
- 2 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- GIGABYTE Z590 AORUS PRO AX Alaplap
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest