- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Vagy mégis van? Gigabyte GA-M55plus-S3G
-
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4803 üzenetére
FIXMBR és FIXBOOT helyre szokta hozni a dolgokat javítókonzolt behozva, nem kell mindjárt ágyúval lőni verébre. A Vista boot-ot meg a VistaBootPRO progival XP alól szépen meg lehet javítani.
A más méret és hibás mentés alatt mit értessz?
Ha a mentett mennyiség kisebb, mint a célpartíció mérete, akkor simán működik a visszaállítás. Legalábbis NorthonGhost-tal megy. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #4795 üzenetére
A leglényegesebb, hogy mielőtt szétkapod a régi rendszert az IDE vezérlő meghajtóját távolítsd el és a sima Microfos féle IDE vezérlőt telepítsd.
Ha a rendszered a SATA winyón volt és nem Natív vagy Legacy üzemmódban, akkor ha felvarázsolod még a régi winben az új lap sata meghajtóját lesz némi esély (igaz elég csekély), hogy az új lappal indulni fog gond nélkül a régi rendszer. Ha mégsem indulna, akkor egy frissítő telepítést kell csinálni az új lappal, ahol a telepítés elején F6-al be kell majd kéretni a sata vezérlő meghajtóját floppy lemezről. Ha ilyen lemezt nem adtak a laphoz, akkor a driver cd-n biztos megtalálható, amivel ezt el lehet készíteni még a régi rendszerben.
Régi chipsetmegható eltávolítása sem árthat szétszedés előtt.
Szerk.: A legtisztább a friss win telepítés. Inkább ezt ajánlom, mint a gányolást.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #4793 üzenetére
Mint Balinov is írta a Giga féle GA-MA69G-S3H lap igen jó tuningpotenciállal bír. Felsőkategóriás lapokat megszégyenítő BIOS beállítások sorával van felvértezve. A HT 1500MHz felett is működőképes.
De inkább nézz be a topicjába, olvasgass róla [link]. Csak azért mert nekem is ilyen van, még nem akarom senkire se rátukmálni. A 4400+ -os Birsalmámból 3095MHz-et kihoztam vele próba erejéig. -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4785 üzenetére
Na akkor 1-2 tipp ha nem lenne stabil az RMClock-kal a gépezet.
Hibafelderítés esetére minden aktív lépcsőhöz azt a feszt állítsd be, ami a maxigáznál is van. Ha ilyenkor is rezet, kékhalál, fagyás lesz, akkor még az Advanced cpu setting-nél lehet finomítani. Itt az ACPI power states settings lenyíló menüjéből válaszd a Desktop processor profilt és a Clock/Power Timing settings-nél pedig az Unbuffered DIMMs profilt. A maradék beállítás pedig:
Stop Grant timeout count: 1000 bus clocks
Max ramp voltage offset: 50 mV
FID transition stabilization time: 0 us
VID transition stabilization time: 0 us
A legtöbb K8-nál probléma nélkül alkalmazható a 0-ás stabilizációs idő.
Ha ezek sem hozzák meg a várt eredményt, akkor RMClock felejtős.
Az energiagazdálkodási sémához meg annyit, hogy én személy szerint RMClockban kikapcsoltam az OS power management-be való integrálódást. Az energiagazdálkodásnál Otthoni/Irodai-t állítottam be.
RMClock-ban a Settings-nél be van pipálva a Start minimized to systemtray és a Run at windows startup, így winnel együtt indul. A Profiles-nál pedig a Startup-hoz a Performance on Demand van kiválasztva.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4769 üzenetére
Nálad a 14x213 - 7-es RAM osztó, 12x213 - 6-os RAM osztó és a 10x213 - 5-ös RAM osztó lehet a problémásabb kombináció, mivel ezeknél a beállításoknál 426MHz -> DDR2-852MHz közelében üzemel a RAM a legmagasabb órajeleken. A többi szorzó esetén ennél alacsonyabb sebességen üzemel.
Ha ezekre a kritikus értékekre figyelsz az RMClocknál, akkor be lehet lőni szerintem azt is normális működésre. -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4765 üzenetére
Ezt én nem vettem észre, ill. az, hogy ''az alapszorzó alatt mindig 5-ös memóriaosztó van'' véleményem szerint nem helytálló.
Most meg is néztem. Performance of Demand-nál cél prociterheléshez beállítottam 40%-ot és elindítottam egy AVI lejátszást ablakos módban. Közben az Everest CPUID ablakát kitettem a lejátszó mellé, ahol megfigyelhető volt, hogy a prociterhelésnek megfelelően az RMClock szépen változtatgatja a PoD-ban beállított szorzókat a hozzájuk társított procifesszel együtt. A CPUID ablak jobb alsó sarkában pedig látható az aktuálisan érvényes memóriaosztó értéke.
Nos itt szépen nyomon tudtam követni, hogy 9-es, 9.5-ös ill. a 10.5-ös szorzókhoz nem 5-ös ram osztó tartozott. DDR667 beállításban megy most a RAM. Most akkor vagy az Everest téved vagy valóban nem csak 5-ös memosztó van az alapszorzó alatt PoD-nál.
CPU-Z 1.41-el is megnéztem. A Memory fülön az FSB/DRAM arány változásai szintúgy az Everest-et igazolják.
Ill. mégegy dolog. Ehhez kicsit régebbre kell visszaemlékeznem, de emlékeim szerint CnQ mellett sem a 2 szélső helyzet van csak. Most pedig jöjjenek a tények, hogy mi alapján gondolom ezt. Régebben játszogattam a Diablo2-vel. Nos ez nem egy mai darab és a többmag használata nemigazán megy neki. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mikor játszogattam vele, akkor emlékeim szerint volt olyan helyzet, mikor a proci nem a maximális és nem is a minimális órajelen üzemelt, hanem olyan 2000-2100 környékén. Természetesen nem 1-2 másodperc erejéig, hanem huzamosabb ideig. Bár lehet, hogy ez a ''régebbi'' időszak még az S939-es 4200+ -os procival volt, ami 2600-on ment nálam. Sajnos annyira pontosan azért nem emlékszem, hogy meg merjek esküdni mely platrformnál volt, de nagyobb a valószínűsége, hogy 939.
De akkor meg ennek a CnQ-s résznek itt semmi értelme, mert AM2-nél történtek azért apróbb változások. Mindegy, azért már nem törlöm vissza csak OFF-ba teszem -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4761 üzenetére
Csak az RMClock-hoz lenne hozzáfűzni valóm, a többi rendben lenne részemről is.
Nálam jelenleg úgy van beállítva az RMClock, hogy a Performance of Demand profil 5x...10.5x szorzó között dolgozik. A Maximal Performance-ra 11.5 lesz a szorzó és kap egy kis plussz feszt a proci. Így a számolásigényes feladatokhoz tudok kapcsolni nem kevés kakaót, mivel alapállapotban bőven elegendő a PoD-ban beállított sebesség.
Mikor először bekonfiguráltam a PoD-ot, kaptam pár kékhalált. Először a lépcsőknél beállított feszt növelgettem, hátha az a gond, de kicsit átgondoltam a dolgot és a 10-es szorzónál módosuló memóriaosztó miatt azt kihagytam a lépcsőből. A memófreki így nem ugrik olyan tartományba, amit már nem bírnak a modulok. A 9.5-es szorzónál pedig a proci órajele már lecsökken olyan értékre, ahol a kisebb memosztó mellett is működőképes tartományban marad a RAM.
Lehet nálad is hasonló probléma volt RMClocknál. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4753 üzenetére
Nem a DX10 lett volna a lényege annak a résznek, hanem az, hogy a DX10.1-esek megjelenésével ki is lehet dobni mindet.
Nem kétlem, hogy biztosan gyorsabbak is lesznek a DX10.1-es kártyák, de hogy mert megjelentek már lehet is kidobni a Dx10-eseket?
Szerintem semmi köze a megjelenésnek a kidobáshoz.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4748 üzenetére
RMClocknál mi volt a problémád?
Nemrég üzemeltem én is be. Volt 1-2 buktató, de ha tiszta fejjel már az elején átgondoltam volna a dolgokat, akkor 1-2 tapasztalati kék képernyőtől megkíméltem volna magam. Azóta (kopp...kopp...kopp) rendben teszi a dolgát
''4GB-ot meg nem lát''
Azt azért leírhattad volna, hogy mi nem lát 4GB-ot, mert itt szerintem nem a lapra gondoltál.
''Igen, minden felsőkat. x2 korlátos, mert a technológia végét jelentik''
Azért ez a ''korlátos'' kifejezés eléggé tág. Nem gondolod? Ennyi erővel minden proci korlátos, függetlenül a gyártótól és típustól, mert valahol mindegyiknél létezik egy technológiai korlát. Az már más kérdés, hogy ezt a korlátot igen sokminden befolyásolhatja (többnyire negatív irányban).
''DX10-est meg nem érdemes venni, mert a DX10.1-esek megjelenésével ki is lehet dobni mindet''
Na ezt meg végképp nem értem miért is?De biztosan van 1% aki valóban kidobja majd és beruház az újabb, fissebb, jobb-ba
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Balinov #4728 üzenetére
Ja, hogy már bekapcsolásnál is sípol. ezt nem írtad
Gondolom sorrendet már váltottál, akkor lehet a modulok nem bírják egymást DC-ben.
1101 a legújabb BIOS a lapodhoz ami nem is beta
Mikor összepakoltam a mostani gépem, nálam is elsőre hosszú sípolások jöttek, amire a kézikönyv azt írta, hogy VGA probléma. Azthittem akkor, hogy meghalt az IGP. Aztán mivel külső VGA-val is ugyanezt produkálta, kivettem a RAM-okat megvisszaraktam. Onnantól rendben volt. Még csak fel sem cseréltem a sorrendet Ráadásul a procihűtő széles mivolta miatt nem is a DC-hez elsődlegesen ajánlott foglalatokban vannak a memók.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
Ez legyen a legnagyobb gond
Annak idején valamelyik lapgyártónál (már nem emlékszem melyik volt) is elemproblémák voltak. Akkor váltott Maxel elemek alkalmazására. KTS elemmel még nem találkoztam, de inkább csak nem volt még problémám elemmel eddig. Amúgy sem szoktam szemrevételezni eme ''jelentéktelen'' alkatrészt. Ezt meg épp kifogtam. Azért kíváncsi vagyok rollins lapjában milyen elem van. Valószínű azonos szériából lehet az övé is. -
AtHoS
nagyúr
válasz
rollins #4686 üzenetére
Valóban elem probléma.
Véletlenül nézegettem Everesttel (na jó azért nem véletlenül, de nem emiatt) az Érzékelő adatokat, ahol feltűnt, hogy az Elemnél 0.5V körüli érték pislog rám
A szekrény tetejéről előhalásztam egy Abit NF7 lapot (barátomnál adta be a kulcsot pár évvel ezelőtt), kiokoskodtam belőle az elemet, majd multiméterrel lemértem a feszt. 2.8V lett a diagnosztizálás eredménye. Gyorsba kipattintottam a Giga lapból is az elemet, ami multiméternél 0.9V környékéről csökkenő tendenciát mutatott.
Az elemcsere azonmód megtörtént, de én bolond áramtalanítva vettem ki a gigából az elemet, így az összes BIOS beállítást újra el kellett végezni. Most 2.82V figyel Everestben az elem mellett.
Remélem ez a Maxel elem ha már kibírt idestova 3-4 évet még ellesz egy darabig
Az eredeti KTS-ről pedig megvan a véleményem -
AtHoS
nagyúr
válasz
rollins #4678 üzenetére
Ez a ''késik az óra'' hogyan is nyílvánul meg? Mennyit késik?
Nálam pl. leállítom a gépet mondjuk 15:03-kor, majd áramtalanítom (áramtalanítás nélkül még nem néztem). Majd tfh. 19:37-kor indítom be megint. Az óra pedig 15:03+pár perc-et mutat. Minden BIOS beállítás rendben van. Ezt a legújabb BIOS felrakása után vettem észre. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Balinov #4654 üzenetére
Akkor stabilitás terén nem lesz panasz az Asrock lapra.
DC szokott megyegetni a gépen routeren keresztül, de játékból max Diablo2-t tolnak a 6100-es IGP miatt (sajnos nem túl masszív a teljesítménye). Háló, hang, és a 3D teljesítménytől eltekintve az IGP is rendben teszi a dolgát. Winyókezeléssel sincs semmi probléma, memó jelenleg 1modul található a gépben 1GB-os méretben, ami Kingmax gyártmány. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Balinov #4648 üzenetére
Egy ismerősnek lett pénzszűke okán összerakva egy Asrock Alivenf6g lapocskával egy gépezet, még június környékén. (ballagásra kapta a kisebbik fia) A gépezet azóta is rendben üzemel és egyenlőre az integrált vga van használatban. Minimális tuningot is lehet benne előidézni, ha jól emlékszem feszt nem lehet benne tolni a procinak, de erre azért nem esküdnék meg.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4636 üzenetére
Mondjuk azt nem értem, hogy neked az miért is lesz jobb?
Ha megfelelő teljesítményt nyújt neked a rendszer, akkor nem teljesen mindegy, hogy a másik oldal mit teljesít? Amikor vetted ez érte meg. Később meg ki tudja mi lesz.
Szerk.: Azonos órajelen 20-30%-os teljesítménytöbblet van Intel oldalon alkalmazástól függően. Az egyetlen előnye az Intel prociknak, hogy magasabb órajelre lehet őket túlhajtani, ezáltal az ár/érték arányuk kedvezően alakulhat. De ne felejtsük el, hogy nem mindenki tuningol! Tuning nélkül viszont rosszab ez az arány.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4621 üzenetére
Gyuri27, Chaser
KB. 2 hónap lesz mire egy 2600XT kerül a lapba. Addig meg DVDírás, film nézés, meg egy kis net lenne, amire az Intel IGP is megfelelő. Sajnos az Abit lap meg csak FSB 1066MHz-et tud. A 6750 pedig 1333-as.
Asszem muszáj lesz a Giga lapot vennie, mert az 1066-os memó nem fog menni az Intel DG33TL lapban, mivel csak max. 1.9V-ot tud memó irányban. DG33FBC-ről nem is hallott az Intel oldalán található kereső
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4619 üzenetére
Azt vettem észre sajnos
Chaser: PCI-ba van elfekvőben nekem egy S3 Trio 64V+ 1MB modell. Nade azon nemhinném, hogy nézne filmet, meg a 17-es TFT is szarul nézne ki 800x600-ban. 1M-el ugye itt még elérhető a 16bites színmélység, fölötte már csak 8bit. Szóval akkor inkább egy intVGA-s lap, amivel azért lehet egy kicsit tuningolni.
Az MA69G lapomon lévő S3 jelölésről megtanultam, hogy a Speed nem véletlenül került bele. Gondolom az Intelhez választott G33-DS3R-nél sem lesz véletlen. Na meg amúgy is koca tuningos, így ha nem is döntünk majd tuningrekordot vele egy kevés plusszt csak ki lehet azzal is sajtolni. Na meg azért az E6750 alapon sem olyan lomha.
Na kaptam egy sms-t havertól, hogy nézzek utána egy Intel G33 FBC lapnak, mert ha nem tudnak Giga lapot hozni, akkor ezt venné helyette. Egyre jobb a helyzet ...
Már ma is nagyon ráakarták erre a lapra beszélni a boltban, hogy istenkirály tuningos meg minden. Azért utána nézelődök .
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4616 üzenetére
Ehh ne is mond. Egy barátom most épít egy core2-es rendszert, de részletekben. Videokártyára jelenleg nincs keret így egy olyan alaplapot kellett keríteni, amivel lehet normálisan tuningolni, 1333FSB-t viszi (6750-es procihoz), 1066-os memót is támogat ill. IGP-s.
Kinéztem neki a Giga GA-G33-DS3R lapot. Ma meg a boltban az eladó csávó rá akarta beszélni helyette egy Intel lapra, mert szerinte:
- a Giga lapok megbízhatatlanok
- ez a lap nem is támogatja az 1066-os memót. Az 1066-os memó támogatását ráadásul szerinte a weboldala sem írja.
Most megint megnéztem a weboldalát, de megnyugodtam, mert szépen írja a támogatott memóriák között az 1066-ot. De hiába mondtam én havernak, hogy ne foglalkozzon ezzel a támogatja/nem támogatja dologgal, mert a nagytestvér P35 DS3-ban 1200 fölött is üzemelnek a memók. -
AtHoS
nagyúr
válasz
sczholl #4613 üzenetére
Itt egy memosztó táblázat a Prociszorzó-BIOSRamBeállítás függvényében:
Amúgy elméleti síkon elindulva mindig az a legnagyobb osztó lesz használva, amellyel a memória órajele nem lépi át a BIOS-ban beállított szabványos értéket. Természetesen ez az alap 200MHz-es HTT-re érvényes.
Ha ez alapján megpróbálod kiszámítani a memóriád órajelét 667-es beállításhoz, akkor ezek közül melyik lenne az ideális?
3000/10=300 -> DDR2-600MHz
3000/9=333.3333333 -> DDR2-667MHz
3000/8=375 -> DDR2-750MHz
Mondjuk visszafelé könnyebben kijön az osztó:
3000/333.33333333=9, ahol ugye a 333.333333333 a 666.66666666666 (667) fele -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4589 üzenetére
Ha elérhető lesz majd jó áron, akkor tuti vétel lesz az biztos.
Pedig a procikeret vs. memófoglalatok -ról egyből ftc jutott eszembe, ezért is említettem meg
A Giga lapom is aképpen került nagyobb prioritással megvételi megfontolás tárgyává anno, hogy volt rajta Printer port.
Aztán amit még emellett tud nyújtani az csak hab a tortán -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4584 üzenetére
ECS ''ismét'' a porondon. Bár a spórolás azért látszik ennél a lapnál is ALC833-as hangkari.
Na meg ismét sikeresen közel kerül a procikeret a memófoglalatokhoz. Számomra újabb negatívum, hogy eddig printer portot még egyik AMD RX780 + SB600 -as lapon sem láttam. De szvsz nem is igen fogok. Az idő eljárt már felette -
AtHoS
nagyúr
válasz
Balinov #4525 üzenetére
Ez a lényeg, hogy meg legyen az ember elégedve a kapott sebességgel. A többi meg nem lényeg
Gondolom menne a memó magasabb órajelen is. 2.2V-ig lehetne elmenni max, de a fölé én már nem mennék. 2.2V-hoz azért egy ventit odabiggyesztenék a memóhoz azért, biztos ami ziher alapon -
AtHoS
nagyúr
válasz
Balinov #4521 üzenetére
Az a CPUz valid nem sokat ér ez ügyben, ugyanis CnQ-beli állapotot mutat, de ha 667-re van visszaosztva, akkor 9x280=2520MHz esetén effektíven 840MHz magasságában megy a memó 6-os osztóval.
Sajnos a retail packos A-data modulok miatt kell az időzítést visszább venned. Az EE bírja szorosabb időzítéssel is. De ezen nem érdemes bosszankodni, mert a magasabb órajel nagyobb teljesítménynövekedéssel jár, mint a szorosabb időzítés. Bár ez megint a ''mihez képest'' szindróma. -
AtHoS
nagyúr
Kösz a linket
Akkor csak jól gondoltam, hogy 3D alatt bekapcsolódik az IGP is, 2D-ben meg csak az dolgozik.
Remélem az ATI féle megoldás is hasonlóan fog viselkedni.
Nemegyszer találkoztam olyannal, aki normál SLI rendszert épített és kereste a lehetőséget, hogy netezés közben a második vidkarit ki lehessen iktatni, mivel olyankor nincs rá szükség. Akkor ezekkel a Hybrid megoldásokkal ez megoldódhat. -
AtHoS
nagyúr
''Mit nem lehet ezen érteni?''
Nálam a CF egészen mást takar. Attól, meg hogy Hybrid-nek hívják még nem asszociálok egyből arra, hogy a külső kártyát csak 3D gyorsításra használná álá Voodoo 1-2.
Mert éppen ezt írtad.
Gyuri27-tel inkább arra lennénk kíváncsiak, hogy a 3D-s számolgatásnál is besegít e az integrált GPU. Mert a CF megnevezés erre utalna, mégha Hybrid is. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4455 üzenetére
A konklúzióban mindössze annyit írnak az új nvidia chipsetről, hogy az Abit BIOS-ában tágabb határok között lehet a feszt állítani. Ami a chipkészletet érinti, megdícséri a HD video gyorsítási teljesítményét. A 3D-s teljesítményére mindössze annyit ír, hogy gyorsabb, mint az előző generációs, de messze van a 690-estől.
A 690-es egyetlen hátrányára azt írja, hogy a jelenlegi BIOS-al nem túl fényes a HD lejátszás gyorsítása (a tesztben írta, hogyha korrigálják ezt majd BIOS-al, akkor frissítik a tesztet). Video kódolásban AVIVO-nak hála ill. játékban jóval gyorsabb, mind a régi mind az új nvidia chipsetnél. -
AtHoS
nagyúr
Na ja és emellé egy matria meg nem matrica. Az szedi le aki nem akarja.
Ezért is írtam nemrég, hogy jólenne egy terméklista, amelyeknél egyáltalán megtalálható ''lenne'' ez a kis plussz. De ilyen nincs és szerintem nem is igen lesz
Igaz nem ide kapcsolódik, de nemrég vettem egy hangfalpárt a géphez. Természetesen ennek a doboza sem volt leragasztva. Miután kibontottam látom, hogy az erősítőt tartalmazó sugárzó nylon zacsija nincs leragasztva (valamikor levolt, de a ''cellux'' már rá volt hajtva a belső oldalra) és a 220-as kábel zacsija hasonlóan van ''preparálva''.
Levontam tehát a következtetést: a hangfallal semmi probléma nincs, mert a boltban ahol vettem már ''letesztelték'', így ha lett volna gond, akkor már gariztatva lett volna még mielőtt megvettem -
AtHoS
nagyúr
Látom Biostar TA690G lapod van. mr_ricsi úgy tájékoztatott, hogy elvileg ugyanolyan a PLL IC típusa, mint a Giga GA-MA69G S3H lapomnak. Ha lesz egy kis időd, megnéznéd, hogy a Giga féle EasyTune progi OC része működik-e a lapoddal?
[link]
Egész tűrhető wines OC lehetőség van benne proc+memó feszt, HTT+PCIE frekit is lehet benne állítani -
AtHoS
nagyúr
válasz
Probiker #4328 üzenetére
Annyi idő alatt már tuti kisültek a kondik, akárilyen bikák is lehettek
Ez a hibaprobléma nem annyira sűrűn fordul elő, de nekem is égnek állna a hajam, ha csak úgy lenne hajlandó elindulni a gépem, ha előtte áramtalanítva volt.
Mondjuk az üzem alatti lekapcsolás már jelzi, hogy tényleg problémázik valamiért a lap.
Egy barátomnak ilyen menetközben lekapcsol dolog volt egy lapjával, rögtön miután megvette első PC-jét 230k körül. Nem is volt ideges
Bevittük a gépet a szervízbe, ahol cserélték a lapot, de akkor már egy kis ráfizetéssel másikat kértünk inkább helyette.
Mondanom sem kell, hogy az új lappal is ugyanazt csinálta, ami ráadásul más gyártó terméke volt, szóval semmi egetverő egyezőség.
Na akkor a tápomat bedobtuk a gépébe, az övét meg az enyémbe (ugyanolyan chifi táp volt mindkettő). Onnantól megszűnt a lekapcsolgatás. Nálam meg nem jelentkezett a problem, így azóta is ugyanaz a tápfelállás. Bár én azóta már kétszer cseréltem gépet, de gond nincs a táppal -
AtHoS
nagyúr
válasz
Probiker #4323 üzenetére
Szoktad Te a gépet néha teljesen áramtalanítani?
Találkoztam már olyan géppel, ami hasonló tüneteket produkált és áramtalanítás után pedig simán indult.
Igaz olyan géppel is szívtam, ami megfagyott booteszköz detektálása közben, ha a USB-re csatlakoztatott nyomtató be volt kapcsolva. Gondolom a nyomtatóba integrált memóriakártya olvasó miatt. Na de ennek a történetnek is berugás lett a vége -
AtHoS
nagyúr
válasz
Vandit. #4319 üzenetére
Már azthittem rég megcsináltad
Ahogy elnézem, akkor fogsz te BIOS-t frissíteni, ha pisztolyt nyomnak a fejedhez.
Lassan már egy Logout Blog-ot írhatsz a rákészüléstől a frissítésig, annyi minden történik közben.
Az öregek otthonában csigagyűjtő versenyt rendeznek. A verseny végén megkérdezik az egyik résztvevőtől:
- Pista bácsi: mennyi csigát sikerült összeszedni?
- Egyet se aranyoskám.
- Nem talált Pista bácsi csigát?
- Találni találtam, de mire lehajoltam, husssss elszaladt -
AtHoS
nagyúr
válasz
manutdzoli #4308 üzenetére
Esetleg a CMOS reset után nem ártana újra elvégezni a beállításokat a BIOS-ban.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
A jelenlegi lapban ment 3GHz-et 1.35V-on?
Az én procim pl. Herr-Z -től van és 1.35V-on nála ment 11.5x267-et (3070MHz)
Az én lapomban viszont 1.425V-al megy ennyit
Én így teszteltem a proci végét:
CnQ kikapcsol, HT 1x, memó visszaosztva DDR2-400-ra, NB fesz belátásod szerint, mert ez igencsak lapfüggő, procifesz megint egyénileg de nyugodtan tedd legalább 1.4V-ra (1.425V) nehogy az legyen kevés, szorzó 11.5
Ha így sem megy 2800 fölött, akkor ..... akkor nem tom mi lehet a gond a procin kívül -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4242 üzenetére
Igen láttam, hogy beszúrtad mindenhova
Sajnos a linkelt oldal csak a típusokat írja, ami processzornál még rendben is van, de a VGA-nál és Alaplap-nál már max annyit lehet kivenni, hogy milyen típusoknál érdemes keresni (felsorolták az összes újabbat).
Nekem pl. AMD 690G chipsetes az alaplapom és nem találkoztam ilyen akcióval sem a dobozán sem a dobozban. Tehát még mindig kellene egy lista, hogy mely gyártók mely termékeire érvényes, hogy a leendő AMD termék felhasználók következetesebben tudjanak tervezni. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Synthwave #4232 üzenetére
Az 1GB kapacitás miatt tekintem átmenetinek. Főleg a 2x512-őt, mert azt meg bővíteni is gáz lesz (adhatod el, hogy vegyél 2x1GB-ot majd). A sima 1GB-os már valamivel jobb, mert könnyebb találni neki majd párt, bár ezzel is kell kicsit előre okoskodni.
Én inkább valamelyik Asrockot ajánlom, mert azzal még valamicske tuningot is tudsz majd csinálni. Az Asus lapról meg egy biztos: tuningot annál a lapnál elfelejtheted
A Giga lapot mindössze csak azért javasoltam +5k -ért, mert azt nemigen kellene később cserélni, míg amiből válogatsz azokat igen. Mivel nem írtad milyen későbbi igényeket akarsz kielégíteni, így jó alternatíva lett volna. De ha mindenképp SLI rendszert akarsz később összerakni, akkor a Giga lap nem jut szóhoz. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4229 üzenetére
Külön-külön is jó, csak limitált az ''ajánlat'', így nem minden dobozban van ilyen matrica.
Ja, és dobozos példányt kell venni.
Most már csak egy lista kellene azon dobozos termékekről amiben megtalálható egyáltalán ez a matrica.
Szerk.: Óhh. Már oldalváltás is volt. Ezt nem vettem észre. Mehet akkor OFF-ba
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Synthwave #4223 üzenetére
Első ránézésre nekem a memó tűnik átmenetinek (főleg a 2x512 leosztás), de végülis Te tudod.
A felsorolt lapokat nem tudom jószívvel ajánlani, de azt sem tudom, hogy később mire is szeretnél váltani, mert nem mindegy!
Azt látom, hogy annyira átmeneti lapot akarsz, hogy VGA is legyen rá integrálva. Egy 690G chipes lapot javaslok neked megvételre, mert még ha ideiglenesen is de jóval gyorsabb az integrált vidkari benne, mint a 6100-asoké. Ha meg picivel többet is rá tudsz szánni a lapra (ugye itt jön a későbbi váltás képbe, mint befolyásoló tényező), akkor az előbbi hozzászólásomban is említett Gigabyte GA-MA69G-S3H lapot ajánlanám, ami tuningra is tökéletes választás és a felszereltségére sem lehet panasz. Ennek az ára a felsorolt lapokhoz képest ~5k plussz költség. Proci buszt nem felezi, 800-as memókat lehet benne hajtani 1000-en vagy akár felette (természetesen, ha a memó bírja), grafikus slot 1* PCI-E x16 + 1* PCI-E x4 for Crossfire support, HT 1500MHz-en is működőképes (kis VGA tuning)
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #4221 üzenetére
A prividre inkább itt válaszolok, mert akkor mások is tudnak hozzászólni (több ember, többirányú tapasztalat) ill. másoknak is nagy segítség lehet.
No akkor végül is kellene egy keretösszeg, amiből ki lehetne indulni, de kezdetnek kb. ez nem lenne rossz választás:
GIGABYTE GA-MA69G-S3H, AM2 - X2, GLAN, ATX 17178 Ft integrált videokártyás alaplap, így a VGA probléma is megoldva ideiglenesen és tuninghoz ideális
AMD ATHLON 64 X2 4000 AM2 BOX 16144 Ft Brisbane+hűtő. kis szerencsével 3GHz elérhető
2x1024MB DDRII 800 A-DATA retail pack 19618 Ft ez egy jó kis memó és némileg költséghatékony is
Vidkarira alternatíva:
Sapphire HD 2600XT,256MB GDDR3/128b,DL-DVI,fan 24161 Ft ár/teljesítményben nagyon jó kártya -
AtHoS
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #4221 üzenetére
Hmm, egy kis felvilágosítás:
S939: DDR memó, AM2: DDR2 memó!
Tehát ha meg akarod tartani a memót, akkor egyértelműen S939. Ha bátrabb vagy és memót is cserélsz (ajánlott, mert szinte a leggagyibb memó is könnyen túlhajtható DDR2-ben) akkor AM2.
A Venice, Winchester, SanDiego egymagos procik, így ilyet ne is keress:
S939 X2 Toledo vagy Manchester
AM2 X2 Windsor vagy Brisbane
Prociügyben itt nézelődj, hogy milyet is akarsz: [link]
Mivel VGA-ra nem marad lóvéd ahogy írod, akkor ajánlom figyelmedbe a Gigabyte GA-MA69G-S3H AM2-es lapot [link].
Van rajta integrált VGA (ha beleolvasol a topicjába, akkor találsz tesztet is a teljesítményéről) és a Tuningosok is megnyalhatják mind a 12 lábujjukat (illetve 10). Igaz nem nVidia chipsetes, de ez inkább előny mint hátrány
De ha már nVidia chipsetes lap az álmod (integrált VGA-juk elég karcsú teljesítményű sajnos. Talán egyedül az nforce630-as lapok amik tudják tartani a lépést az integrált 7050-es geforce-al), akkor amit keress, az nForce550, 570, 590 ill. az említett 630, de az még elég friss így vagy kapsz vagy nem. Van nForce4-es is, de az főképp S939-es lapokban található meg, bár 1-2 elvetemült AM2-es lapban is előfordulnak.
ULI chipset se rossz. Mióta a memóriavezérlő a prockóba van bedrótozva, szinte alig van sebességkülönbség a lapok között. Az extrák döntenek ill. márkahűség.
A memót szerencsére lehet visszaosztani, így nem jelent procihúzásnál hátráltató tényezőt. Apropó itt nincs olyan, hogy ''szinkron'' és a visszaosztás nem befolyásolja a teljesítményt, mint anno nForce2-nél. No persze ha bírja a memó, akkor nem kell visszaosztani, mert ugye magasabb órajelen gyorsabb a RAM. De itt ugye inkább a DDR2-esek vannak előnyben. A 800-asok elég könnyen mennek 900...1000MHz-en
Szerk.: részemről AM2, mert 939 lényegében kihalt ill. később procit is nehezebb lesz szerezni bele
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4214 üzenetére
Boldog szülinapot utólag is
Grat a régi/új íróhoz
Nekem egy Seagate winyó járta meg a Brit szigeteket. 6 hónap volt kb, mire megjött a cserekészülék, de azért ideért. Igaz közben már vettem 2 winyót is és a cserélt darab kapacitása már nem felelt meg a közben felmerült igényeknek így rövid úton meg is váltam tőle
A magyar szappanopera meg -
AtHoS
nagyúr
A Noctua NH-U12 hasonlóan terebélyes, ráadásul a Giga GA-MA69G-S3H lapom keskenyebb vagy 2centivel mint a normál Full ATX lapok.
Giga GA-MA69G-S3H: ATX form factor; 30.5cm x 22.9cm
egy normál ATX lap pedig kb. ekkora: 30.5cm x 24.5cm
De ahogy látom mégsem a lapmérettel lesz a nagy probléma, mert a Biostar lapod meg: 24.4 cm x 24.4 cm méretű, tehát a szélessége meglenne hozzá.
Ahogy látom a Giga és a Biostar lap között igen nagy hasonlóság mutatkozik a procifoglalat és memó foglalatok elhelyezésében. Lehet ez az AMD által javasolt szabvány elrendezés lenne? Gyári hűtőhöz még elmegy, de egy komolyabb hűtőnél már problémás a legbelső memófoglalat. Hacsak nincs kiemelve a lamellarész a memómagasság fölé a hűtőn. De még így is problémás a felszerelt hűtő melletti memóriamodul csere.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Undeadthomas #4187 üzenetére
A ''jobban'' alatt mit értesz?
Itt több eset állhat fenn az 1066-os memó kialakításától függően.
1. ha magasak az időzítései az 1066-os memónak, akkor 800-on nemhinném hogy gyorsabb lenne, mint egy normál 800-as
2. ha alacsonyak az időzítései az 1066-os memónak akkor meg jóval drágább is a 800-astól
Az lenne a jó eset, ha nem sokkal drágább az 1066-os és 800-on az időzítései jobbak, mint a kinézett 800-as memónak. Példaként az én 800-as A-data memóm 4-4-4-12 időzítést tud 800-on. (kb. 21300pénz volt a 2x1GB). De ha nem viszolyogsz a memó tuningtól, akkor nézz utána Micron GCT chipes memóknak. Egész jól lehet őket húzni, bár a feszt sem kell tőlük sajnálni. -
AtHoS
nagyúr
A probléma abból adódik, hogy haverom tök hülye ... hmm ... (nem találok rá jobb szót) mindenhez.
Szóval az ilyen szétszedem-kiporolom-összerakom dolog rám vár. Amúgy ezt már megcsináltam pár hónappal ezelőtt és nem javult a helyzet. Most gondolj bele. Itt szívok a tápjával, mikor Ő meg otthon kényelmesen nyomul az enyémmel. Hiába mondtam neki, hogy a tápja a ludas, csak azt hiszi el amit lát (cirkuszba ne menjen, mert a bűvész megeteti rendesen) Mivel nem tudtam sem én sem Ő kölcsöntápot szerezni, így (mivel a Tököm már tele volt a siránkozásával) hétfőn szétkaptam a gépem. Procchűtőtől nem fért ki a tápom, majd az Övével összeraktam. Ment a tápja nálam 1 napot és természetesen nálam elkezdtek jelentkezni a problémák, míg nála megszűntek. Most éppen az asszonnyal tárgyalja a dolgot, hogy 0 pénzből hogyan lehetne megoldani, mert kb. annyit szán az akcióra, ahogy a hozzáállásából látom. Lehet eddig azt hitte elektroműszerész vagyok és majd megszerelem?
Mondjuk igények azért vannak: sok tápcsati, passzív PFC, és főleg: minimum 400W
Annyira a számok birodalmában él, hogy ............. áhh inkább nem is írok rá semmit. -
AtHoS
nagyúr
Most még előbb vissza kell szerválnom a tápomat, mert haverét tesztelem ő meg a gépét az enyémmel. Aztán így, hogy véletlenszerűen lekapcsol a gépem (csak a táp szar, nem hitte el nekem) nincs nagy kedvem tesztelgetni.
Már átküldtem neki a kínálatot, amiből válogathat, remélem elég hamar döntésre jut majd. -
AtHoS
nagyúr
Most hogy így mondod, magamtól eszembe se jutott volna
De félre a tréfával. Tényleg eszembe sem jutott, hogy a memósebességet állítva is megteszteljem az IGP-t. Annyira rá voltam koncentrálva az OC-ra meg a HT sebességre, hogy ez a triviális lépés teljesen elkerülte a figyelmem
Most már csak arra kéne majd rávennem magam, hogy az időzítés módosítását is megnézzem -
AtHoS
nagyúr
válasz
Oliverda #4163 üzenetére
Na ja, meg a lapomhoz kiadott új BIOS is Improve HT bus overclocking
Bár HT3.0 patch jobban jönne, de az majd egy másik lappal
Kösz, de majd pótlólag hozzáteszem a memóriasebességes tesztet is. Kíváncsi vagyok a memó mennyire fogja majd vissza a kártyát, ha visszaosztom. -
AtHoS
nagyúr
HT sebesség jelentősen befolyásolja az X1250 teljesíményét erre azért figyelj.
Csináltam egy kis IGP tesztet Giga GA-MA69G S3H lappal és bizony a HT sebesség csökkentése igencsak negatívan érte a teljesítményt: [link]
Szerk.: Tehát tuning során ezt sem árt figyelembe venni
[Szerkesztve] -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
csorlala #4042 üzenetére
''Árlistákból 2X1Gb Kingmax kijön 20 eFt-ból, viszont más márkából még 30 eFt-ból sem''
Már nem azért, de pl.:
2x1024MB DDRII 800 A-DATA retail pack 20 676 Ft 2 év
2x1024MB DDRII 800+ A-DATA Extreme Edition 23 848 Ft 2 év
DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (Chip BGA, 1.8~2.3VV, , SPD: 4-4-4-12) 24 486 Ft Élettart.
DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (Chip BGA, 1.8±0.1VV, , SPD: 5-5-5-15) 22 361 Ft Élettart.
És 4400+ -ból ezeket gyártották:
2x1MB 90nm 65W 2200MHz: [link]
2x1MB 90nm 89W 2200MHz: [link]
2x512KB 65nm 65W 2300MHz: [link]
Nekem ilyen [link] lapom van A-data EE 800+ memókkal, amik mennek 1000MHz magasságában. Amint látod 24k (mondjuk amikor én vettem még 22k alatt volt), de ott a Geil Ultra is 25k alatt. ha meg spórolni akarsz a memón, hát a Kingmax is jó lesz vagy az A-data retail pack. -
AtHoS
nagyúr
válasz
diablo1984 #3929 üzenetére
Akkor ezek szerint igazak a híresztelések, miszerint a Freezer hajlamos törni a hűtőtartó keret fülecskéit. Aszondják elég brutál erővel szorítja magát a procihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- iPhone topik
- Anime filmek és sorozatok
- Tőzsde és gazdaság
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- GIGABYTE Z790 UD Alaplap GARI: 2026.07.26.
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell XPS 15 9550 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I GTX960M I Cam I W10 I Gari!
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest