- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
-
LOGOUT
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
MONOPOD TÉMA-hoz kerítettem egy gyors posztot
https://www.facebook.com/SJ4000HUN/posts/1532293227019861"Általában az alábbi 2féle monopod van a piacon!
Az első: hosszú vékony (~25-110 cm)
És a második: rövid vastag (~25-50 cm)
A második általában piros pánttal szokott megjelenni, de van hogy kék vagy zöld színű!
Én mindenkinek inkább a másodikat ajánlom, mivel sokkal vaskosabb - tartósabb a kialakítása, illetve az első verziónál gond szokott lenni, hogy a kamera lefordul róla, mivel a csavar hosszabb, mint a tripod adapter menete, így nem lehet normálisan meghúzni és elfordul a kamera! Alátéttel orvosolható! (általában épp milyen szállítmányt fogsz ki)" -
maj-viktor
őstag
Hülye vagy és otthagytad a harmadikat!?
Ennyiért ingyen van...Látom nem csak 1x Tesco-s eset... megyek is rögtön valami Tesco-ba!
(ám én karácsonykor már láttam a Sony akciókamerákat akciózva ilyen ~40E Ft-os ár körül az eredeti 60E-ról, de 20E-ért már ugranék is érte én is)
-
zoli03
őstag
Én kettő felvétellel ezelőtt auto-n hagytam, aztán felvétel közben állítgatta elég látványosan (szerintem nem kellett volna), nagyon zavaró volt. Legutóbb már cloudy-ra raktam, az nézett ki legjobban a kijelzőn, utána meg úgyis beállítom a videoszerkesztőben. De úgy, hogy egyszer ilyen, egyszer olyan, nem tudom utólag állítani, vagy csak minden váltásnál, de az meg igen sok munka.
-
fuze
őstag
válasz
Tamás 72 #8187 üzenetére
Fényforrástól függ. Érdemes mindig leellenőrizni azért, mert először észre sem veszed hogy nem is teljesen fehér. de ha jól beállítod akkor sokat dobhat rajta.
még ez a piros is korrigálható:
(Szerk.: előzőnél kihagytam, hogy nem az RGB channelt kell húzni, hanem külön külön a red green blue csatornákat kell állítani a levels fx-ben. Sima RGB-nél nem tudod ezt megcsinálni)
-
fuze
őstag
válasz
Tamás 72 #8172 üzenetére
Szerintem ne foglalkozzatok a készülék fehéregyensúly beállításaival. Úgyis sz@r.
Érdemesebb szoftveresen állítani:
Szinte minden programban van levels fx (ez most after effects)
itt a két szélső csúszkát kell behúzni a "diagram" lábáig. A képen pl csak a jobb oldali csúszka volt rossz helyen. Így helyes fehér színértéket kaphatunk. Ezen kívül én továbbra is a kamera auto beállítását javaslom a legtöbb felvételhez
-
zoli03
őstag
válasz
Tamás 72 #8172 üzenetére
Én is erősen gondolkozok rajta, nálunk még volt vagy 5 db.
Mennyivel jobb a képe az AS20-nak az SJ4000-nél?
Kicsit utánanéztem: nincs kijelző, ami mutatná a felvételt, de legalább okostelefonon meg lehet nézni. Tartozék is kevés van hozzá, bár a tokon van menet, úgyhogy ez nem olyan nagy gond. De tud 1080p/60FPS-t vagy 720p/120FPS, ez nagy előny. -
-
66zio
aktív tag
Tudnátok olyan videót linkelni ahol az lehet megnézni milyen minőségben veszi fel a hangot? Főleg a beszéd érdekelne.
-
mijos
senior tag
Mivel a videószerkesztés téma halott, ezért megpróbálok itt segítséget kérni, hátha itt valaki vágja. Hogy tudom beállítani egyszerűen egy videó hosszát? Hogy tudok 2x vagy 4x lejátszásra kapcsolni ? Be szeretném állítani, hogy egy adott videó "a" részlete gyorsan legyen lejátszva, a "b" részlet pedig normális sebességben.
-
Ol3r
csendes tag
válasz
Halfeyebob #8051 üzenetére
hozd at a kamerabol a videot a gepbe es ugy probald
-
csimpi1
tag
Milyen kijelzővel szerelt a kamerám, ha a verziószáma: N20140825V01?
-
djbahool
senior tag
Valakinek lenne eladó (vagy esetleg kölcsönbe) mellkas hámja?
-
Pompi
nagyúr
Nem felel meg neki a nagyobbik kártya, valamiért, akármiért - ilyesmi előfordul. Meg kell próbálni egy másikkal.
Nekem is volt anno ezzel némi bajom, a Samsung 16GB class 6-ot pl. nem szerette.
Itt jegyezném meg, hogy a napokban jött meg az eBayről, megbízható - eBayes topikban ajánlott - eladótól Transcend 32GB class 10 UHS-I kártya, melyért 14.59 dollárt fizettem (~3800 forintot). Gyorsan megjött (10-én rendeltem, 22-én jött meg) Tökéletesen működik a kamerában.
-
pasa21
csendes tag
Sziasztok az miért lehet,hogy a felvételeket nem tudom megnézni a kamerán,de a memória kártyán rajta van.És a kisebb GB-os kártyán vissza tudom nézni a 32Gb-os kártyán pedig nem.Köszönöm.
-
Ol3r
csendes tag
Lehet venni sj4000 wifihez venni taviranyitot vagy van valamilyen ami kompatibilis lenne vele
-
Pompi
nagyúr
válasz
GeryGreyhoun #8150 üzenetére
Még hétvégén írtam neked ezzel kapcsolatban egy privátot válaszul a kérdésedre. Ugyan arra nem válaszoltál, de így most legalább megtudtam a választ.
Egyre több dolog mutat arra tehát, hogy a banggoodos adag az fake.
-
GeryGreyhoun
tag
válasz
Kolondrum #8146 üzenetére
Na, most már kíváncsi lettem erre a FW-mizériára, úgyhogy az imént csak ezért kibontottam egyet a mostani készletből. G-s FW van a kamerákon (decemberi 30, asszem) és kb fél perc alatt probléma nélkül felment rá a legújabb, január 16-i dátumú FW. Működik rajta a wifi élőkép és a gombokkal sincs semmi gond, teljesen fasza.
Ez a második kamera, amire ma új FW-t teszek, az előző, amit délelőtt írtam, egy decemberi szállítmányból való, azon eredetileg dec 4-es FW volt, és a vevőmnek valamiért nem kapcsolt be frissítés után, de nekem sikerült a már említett 30 másodperces bekapcsgomb-nyomvatartással megjavítani.
Mondjuk nekem valahol kapóra jön ez az egész, mert egy nyomós érv lehet a GreyVshop mellett, hogy az én kameráimmal nincs gond, vagy ha mégis van valami gebasz, nem lehet olyan nagy.
-
concrete4
tag
válasz
Kolondrum #8146 üzenetére
De nemcsak a "G" verziós rossz,nekem "N" van / nem wifis / és azon is csak a régebbi FW-rek futnak.
Fakét részemről kizárom mert próbáltam acmell SD 28 frissítést felrakni próbából de nem történik semmi./hacsak nincs harmadik fél is../
Vettem eredeti aksit és az is jó hozzá.Minden klappol kivéve a Firmwarékat.
A "G" re is van használható FW ,csak meg kell találni melyik az. -
Akkor valami nagyon nagy gebasz lehet ha bejutott a megbízható boltba egy jókora adag hamisítvány. Nem is tudom hány panaszt olvastam el több nyelven. Nekem az jött le, hogy ha G-s akkor nem szabad frissíteni, de a wifi sem fog menni. Ez így gáz, de legalább amúgy működik.
-
Banggoodon miért titulálja kb mindenki hamisnak a kamerát? Nem hamis az csak hibás széria.
Egyik G-sen sem megy a wifi? -
nemdan
senior tag
-
kacsa009
csendes tag
Valaki távirányítót próbált már hozzá?
-
PoLizei
aktív tag
Kirbynek a sisakján (is) van a kamera.
Viszont kacsa videójából, amin telegoprózta magát a gyerek, azt látom, hogy a board orráról egész jó a látvány. Mivel jóval rövidebb, mint egy surf, azt hittem, bénábban fog kinézni. Mondjuk a GoPrónak kicsit szélesebb a látószöge.nemdan:
-
nemdan
senior tag
Nagyon off tudom, de ma a tescoban végkiárusításban 22245 Ft-ért vettem egy Sony HDR AS20-ast. Kihagyhatatlan ajánlat az SJ4000 wifi mellé.
-
fuze
őstag
válasz
concrete4 #8126 üzenetére
Szerintem ezt mindenki tudja
A youtube fullHD-val van a probléma. Szerintem teljesen úgy néz ki mintha a gépemen néznék egy dvdrip filmet. Viszont az 1440p youtube videók egy fullHD monitoron már pont úgy néznek ki ahogy az 1080p-nek kellene.
Ki is próbáltam, hogy mi van ha felskálázom 4K-ra az sj4000-el felvett videót és feltöltöm úgy. Sajnos nem lehet vele trükközni, sőt rosszabb lett.
-
mm89
őstag
válasz
GeryGreyhoun #8125 üzenetére
Hoppá, ez érdekes! Összefoglalóban a helye!
-
kacsa009
csendes tag
-
PoLizei
aktív tag
válasz
kacsa009 #8111 üzenetére
Köszi, értem. Én snowboardozáshoz akarok egyet venni, vagy barkácsolni, csak ki kéne találnom, hogy mekkora szükséges. Ez a méret nagyon jó, szépen benne vagy a képben, talán még kicsivel rövidebb is elég lenne. Viszont deszkázásnál nem akarom egész nap a kezemben cipelni, jobb lenne vmi összecsukható
Ahogy laspring írja, tényleg egy síbot lenne a legjobb, kéne szereznem egy leselejtezett darabot (körül is nézek a padláson), használaton kívül meg letámasztom a pálya alján (max. ráteszek egy számzárat).
-
kacsa009
csendes tag
válasz
laspring #8115 üzenetére
Igen az a kérdés a monopoddal kapcsolatban, hogy rázkódik-e vagy egy esetleges esésnél, mennyire hajlana. Csak azért mert a képen olyan nagyon kis vékonykának tűnik a vége.
Szerk: A kockásodást csak youtube-on vettem észre. Ami nem tetszett az az, hogy nagyon szép fehér volt a hó és amikor kicsit jobban az égre nézett a kamera, és utána vissza a hóra akkor bekékült az egész kép és nem akart visszaállni a fehér egyensúly addig amíg nem állítottam le a felvételt és indítottam újra.
A lécem 161 cm hosszú a magasságom pedig 173 cm
-
laspring
tag
válasz
kacsa009 #8113 üzenetére
Mit is értünk stabilitáson egy monopod esetében?
A teleszkópos működését? Az elég masszív, egészen emberes mozdulattal csak lehet széthúzni a teleszkóp részt, véletlen összecsukódás, lötyögés szvsz kizárt!
A biciklis tartó első blikkre határozottan kisebb átmérőjű mint a gyári tartozék. Hogy síbot végére jó-e még nem néztem, de mivel ott egyébként is sérülékenyebb, lehet az a jó megoldás amit Te használtál.Milyen hosszúak a léceid? Elég rövidnek tűnnek...
-
laspring
tag
Rendeltem ebay-ről egy néhány elemből álló mount packot:
- mellkaspánt
- teleszkópos monopod (szelfibot?)
- fejpánt
- tapadókorongos szélvédő mount-ot
- bringa kormány mount-otKonkréten EZT!
Ha vki kiváncsi vmire akkor kérdezzen bártan! -
mm89
őstag
válasz
maj-viktor #8106 üzenetére
Csak nehogy azért legyen más a menü, mert valami újabb fw-t kaptak..
Én már nagyon várom a wifisem megérkezését (jan.6. eu bang), mert már mindenki megkapta aki akkortájt rendelt. Egy biztos, 100x ellenőrzöm a dolgokat, mielőtt frissíteném -
maj-viktor
őstag
Ma is kaptam facebook-on üzit, és szentül állította, hogy eredeti SJ4000-ese van!
Kértem képet a dobozáról / kamera külső kinézetéről és a menüfelépítéséről!
És lám a doboz / kamera külső kinézet stimmelt (mintha eredeti lenne), de a menü kinézete alapján "lebukott", hogy nem eredeti!
Eskü most már összegyűjtöm azokat az emberkéket / képeket, akik facebook-on szentül állították, hogy eredetijük van és nem ez a probléma a fw frissítés alatt. De az esetek 90%-ában kiderül, hogy ja ez nem is eredeti SJ4000! A menü kinézete tök más volt! No comment!
-
maj-viktor
őstag
válasz
concrete4 #8102 üzenetére
Nem azért mondtam... csakhogy ugyanannyi pénzből megkapod a kész terméket, akkor mi értelme vacakolni vele!? És még az eredmény is bénább lesz...
Ám nem magam reklámozására írtam...
2alternatíva: külföldről lassan olcsóbban vagy belföldről gyorsan azonnal, persze kisebb felárral -
Kisfejes
csendes tag
Sziasztok mostanában elég sokat foglalkozom a kamerával kezdődött ott hogy a fehéregyensúly valahogyan nem működött rendesen, így utána néztem, és a FW- lecseréltem jobb lett valamivel.
Tegnap láttam hogy megint jött ki egy új na mondom gondoltam orvosolták a problémát nagy izgatottan neki is álltam letöltöttem feltettem rá és akkor gondoltam teszt. jobb lett de viszont más probléma előrukkolt villog a kép tanácstalan vagyok azon gondolkodtam mi legyen tegyem vissza a régebbit egyel, nem tudom, még pár napot tesztelem és utána döntök. Ha tudom hogy ilyen ez a kamera inkább mást veszek ...itt megtalálod a videót:
sj4000 / Acmell SD28 Firmware 20141204V02 Videó
Ezen a videón látszik ahogy nem tudja eldönteni most világos vagy sötét ! Videó
És minden itt kezdődött mert így nem lehet videót készíteni ha
nézd meg a videot
-
concrete4
tag
válasz
maj-viktor #8098 üzenetére
Köszi,de már megcsinálom.Szereztem hozzá mindent.De lehet majd rendelek egy teleszkóposat is akkor majd neked szólok
Új hozzászólás Aktív témák
- Gombászkönyvek egyben
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Eladó egy XMG P406 laptop
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest