Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
a debianban gyárilag benne levő vim úgy van beállítva, hogy saját elhatározásából pakolgatja a tabulátorokat, indentálgat ész nélkül, stb. Ez direkt jól jön tabulációs szintaxisnál.
szerk: #69 a vim megmutatja a zárójelek párját, szóval egy ilyen hibát pillanatok alatt ki lehet szúrni.
-
Több hsz-re egyszerre:
egyrészt mindenre van xkcd: [link]
Másrészt én pont azon morgolódok, hogy az itt elhangzott állítás szerint dhcp szerverhez kell docker, composer, meg egy rakás cucc, és akkor ezt még most megfejeljük vscode-dal is.A világ megérett a pusztulásra...
Amit nem lehet *kényelmesen* vi-ban megcsinálni, az másvalaki problémája.
-
"egyrészt messziről üvölt róla, ha elrontottad, "
Nekem pont nem szokott feltűnni, hogy most akkor az hány karakterrel van beljebb, vagy nem.@speedfire : Nyilván, de egy normálisan kitalált nyelv szerintem mindenféle segédeszköz nélkül is működik. És egzakt, nem azzal rontod el, hogy mennyire húzod be a sort
Volt olyan munkahelyem, ahol leginkább a szervereken írtál shell scriptet, nem a saját gépeden, és ott vi volt. És teljesen kivitelezhető volt a dolog.
-
-
buherton
őstag
Jogos és eddig ebbe bele sem gondoltam. A shared libnek csak a
.textrészével kell számolni hogy többszörös lehet, mert.dataés.bssígyis-úgyis processenként külön lesz allokálva a fizikai memóriában.#32 bambano
Ez szerintem már a fing reszelés kategória, hogy most először fel kell tenni egy programot. Ez sehol sem dealbreaker. Ahogy az sem az, ha asources.list-hez kell új entryt hozzáadni, mert az official apt épp nem tartalmazza azt. Az viszont már lehet dealbreaker, ha nem elérhető a legfrissebb verzió az adott appól. Itt arra gondolok, hogy az ubuntu esetén is az apt nem mindig a legfrissebb verziót tartalmazza. -
Megint ferdíted a témát. Az eredeti hozzászólás, amiről elkezdtem vitatkozni, azt állítja, hogy a dhcp szervert is konténerben kell futtatni. Azt, hogy nem kell mikromenedzselni a memóriát, nem én írtam. Mondjuk nekiállhatnék vitatkozni azon, hogy a jenkinst, ha kizárólag a memóriamenedzsment a kérdés, érdemes-e konténerben futtatni, mikor a jvm-nek is lehet pontos memória korlátokat szabni, de ezt a vitát már nem akartam megnyitni. Meg azt se, hogy a mikromenedzsmentes kérdést miért nem tudtad kontextusában helyesen értelmezni.
Egyébként aki szervíz hatása alatt prestashopot üzemeltet, az más gazságokra is képes

-
"Azt azért feltételezzük, hogy az ember ért dockerhez és fel van rakva": nem, ne feltételezzük.
A ph!-n hozzászólók zöme windowsos, ahol, tudomásom szerint, nincs docker. Tehát nem ért hozzá.
Másrészt még mindig egy házi szerverről beszélünk, nem egy multi bank kártyaelfogadó rendszeréről.Másrészt meg az, hogy ért-e hozzá vagy sem, annyit módosít a képleten, hogy neki mennyi olyan munkája lesz vele, amit megtanult korábban vagy nem, azon nem módosít, hogy bonyolultabb-e a rendszer, vagy sem. Ez pontosan ugyanaz az alaphelyzet, mint a win-lin vita, ahol hiába lenne egy rakás dolog linuxon egyszerűbb, az userek zömének van 20 év windowsos tapasztalata és 0 linux. Tehát neki akkor is egyszerűbb a win, ha több meló összekalapálni.
Egyébként pedig szoktam javasolni, hogy ne találgass arról, hogy a fórumtársad mit tud, próbált már ki, mihez ért. Zömében tévedés a vége.
-
petya220
senior tag
A mentéseknél is egyszerűbb szerintem a dolog.
Nem kell egy full os-t visszaállítani, ha valami szétmegy kísérletezés közben
, hanem egy 1-2gb lxc-t.shadowkidhu: Azokat a WD Red-eket gondold át!
Nekem 4db, 4terrásom van, raidz1-ben.
1. Mocsok hangosak. (Gen8-as HP microserverben (ezt amúgy ajánlom egy jó xeon procival. )már minden ventit kicseréltem noctua-ra, hogy halk legyen, de a vinyók borzasztóak
)
2. Lassúak![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Utólag Seagate-t tennék bele.

-
Speeedfire
félisten
Hát ha tanulni akar, érdekli, és élvezi akkor persze.

De ha meg azt nézed, akkor lehet érdemes végig csinálni mindent a nulláról.
Rakjon fel egy debian minimal-t, rakjon fel egyesével minden appot, tanulja meg, hogy milyen beállítások vannak. Utána mehet docker alá 1-1 szolgáltatás, ha tényleg tudja, hogy mi hogyan és miért működik.Én fejlesztőként, meg 40+-osan már az egyszerűbb megoldásokat keresem.
-
Speeedfire
félisten
Ezzel egyet értek, minden sw-t (pl microservice) docker alatt futtatunk, és egyszerű skálázni, meg külön hálózatot építeni hozzá.
Ott látom értelmét a docker-nek, ha tényleg "megszámlálhatatlan" szolgáltatás van.Viszont amire a srácnak kellene picit furának érzem. Neki kellene egy home nas, amire tök jó standalone rendszerek vannak.
Persze fel lehet építeni ezeket "kézzel" pl ubuntu server os, vagy docker hub alól ollózva. De minek?
FreeNAS? OpenMediaVault?Bár anno inkább dedikált nas-t vettem ezekre.
-
Az teljesen kizárt, hogy egy apt-get install isc-dhcp-server és a konfig editálása "bonyolultabb" legyen, mint felrakni egy dockert, egy docker orchestrationt, megtanulni a docker összes hasfájását, majd egy composer-rel összerakni a dhcp szolgáltatást.
Azért tök jó, hogy nem javasoltad a poszternek, hogy egy dhcp szerver miatt rakjon fel egy legalább 5 node-ból álló kubernetes clustert, meg a három darab dhcp lease backupolásához egy enterprise backup rendszert, lto szalagokkal, robot mechanikával, aix alapú mentőszerverrel, nato top secret biztonsági szintre felhozott sufnival.
-
Tehát arra az állításra, hogy "amikor 8-10 vm-et kell hirtelen upgradelni.", kiemelem: VéééeeeeMMMMM-et, az a válasz, hogy "nem használtál konténereket"?????
De még ha ettől eltekintek is, úgy válaszoltál, mintha mindig minden upgrade sikeres lenne és soha nem akadna össze semmi semmivel... még olyan aprósággal se, hogy upgrade közben egyes debianos csomagok interaktívan rákérdeznek a változtatásokra...
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Mobil flották
- Windows 11
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Ha mindkettőt viszed, 170ért tied! - Apple Thunderbolt Display
- Samsung Galaxy Tab A9 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB AIGO B352A Chieftec 400W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, hanem egy 1-2gb lxc-t.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)